Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. WTF? Kontrollen skal udføres på det lille stykke asfalt til højre når man kommer ud af tunellen mod DK?!? Jesus.... jeg troede kontrollen skulle foregå på den svenske side efter bommene i betalingsanlægget. Der har jeg da set danske toldere før. Suk....
 3. ... hvor de så alligevel slipper 100% igennem
 4. Det bliver bare så skønt at holde i kø i betalingsanlægget en ½ times tid for at blive sluppet af sted i små hold over broen med 50 km/t og ned til kontrol 🤮
 5. http://fokusoresund.com/dk/2019/11/saadan-paavirkes-brotrafikken-af-den-nye-graensekontrol/ Hastigheden i Øresundsbrons tunnel bliver af sikkerhedsmæssige årsager nedsat fra 90 km/t til 50 km/t i retning mod Danmark, i de tidsrum hvor det danske politi udfører midlertidig grænsekontrol ved tunnelåbningen nærmest Kastrup. Derudover lukkes en af to kørebaner, mens grænsekontrollen gennemføres. – Vi er nødt til at tage disse forholdsregler for ikke at sætte sikkerheden over styr, når der udføres grænsekontroller, så turen gennem tunnelen og forbi grænsekontrollen er sikker, siger Ulla V. Eilersen, sikkerhedschef på Øresundsbro Konsortiet. – Derudover ønsker hverken politiet eller vi, at der er køer i tunnelen, fordi vi betragter det som en sikkerhedsrisiko. Udgangspunktet er derfor, at grænsekontrollen ikke skal skabe køer. Hvis vi kan se, at der er risiko for kø, vil forbindelsen blive midlertidigt lukket i den retning til trafikken flyder igen. Det er et princip, der altid gælder hos os, for at undgå at kunderne holder i kø i tunnelen, siger hun. I midten af oktober 2019 annoncerede Danmarks justitsminister, at den danske regering har besluttet at styrke beskyttelsen af grænsen til Sverige ved at indføre en grænsekontrol mod Danmark fra den 12. november. Kontrollen vil ifølge Rigspolitiet blive gennemført som stikprøvekontroller og periodiske kontroller, hvilket indebærer, at der ikke altid vil blive udført kontrol af dem, der passerer forbindelsen. – Når det danske politi er til stede for at udføre grænsekontrol, kan vi desværre ikke undgå, at det påvirker vores kunders rejsetid. Nu venter vi og ser, hvordan kontrollerne forløber, men vi håber, at det sker på en måde, der påvirker kunder og trafik så lidt som muligt, siger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarlig ved Øresundsbro Konsortiet. Sådan skriver Rigspolitiet om reglerne for indrejse til Danmark: “Da politiet ikke oplyser, hvornår kontrollen gennemføres, bør rejsende altid medbringe rejselegitimation ved rejse mellem Danmark og Sverige og tage af sted i lidt bedre tid for en sikkerheds skyld”.
 6. Earlier
 7. I september i år var vi i Lübeck og blev knipset på en Bundesstrasse, hvor hastigheden var sat ned fra 100 km/t til 60 km/t. Vi har kørt der massevis af gange, så jeg var klar over at farten skulle sættes ned, men den var på 72 km/t, hvilket blev reguleret til 69 km/t. Det kostede 10 euro. Hvilket rent faktisk er billigere end en parkeringsafgift, hvilket vi også fik netop i Lübeck for nogle år siden. Det kostede 16 euro at parkere på en parkeringsplads reserveret for varetransport i middelalderbyen. Senere fandt vi ud af, hvor de gratis parkeringspladser er gemt af vejen ikke langt derfra.
 8. Jeg fik tilsendt en bøde fra Tyskland for en mindre overskridelse i August ved et Autobahn vejarbejde (jeg kom ud fra en rasteplads midt i et vajarbejde, og fik ikke set om hastighedsgrænsen var 80 eller 100). Den var dog kun på 20 Euro - så det letteste var bare at betale på den iban konto de havde angivet.
 9. Nice to know: De fleste kører for stærkt: 30.000 danske bilister er havnet i EU-register "1. juli trådte et nyt EU-direktiv i kraft herhjemme, hvor udenlandske myndigheder nu kan sende bøder direkte hjem til danske bilister, der har overtrådt trafikregler i andre EU-lande." Tjah, det gælder velsagtens også for bosiddende i Sverige.
 10. Paul

  Værksteder man kan stole på

  Autoriserede værksteder betyder automatisk pæne stempler. Men, har man leaset bilen med tilbagekøb, så er det nok bedst at stemplerne er lokale. Ja, på landet behøver ting ikke at være komplicerede.
 11. larsk

  Værksteder man kan stole på

  Min er kun 3 år gammel, og planen er at sælge igen om måske 2 år, så det er bedst at servicebogen har pæne stempler. Jeg skrev til Tomelilla og fik venligt svar, at 'systemet er lite stelt', men at jeg bare kunne ringe, og at de også tilbød gratis lånebil, hvis jeg ikke ville vente, for den kommende service var sat til 3 timer. = fordelen ved lidt mere landlige forhold.
 12. Signalpolitik, 🤡 og pressen har allerede rapporteret, at de 2 som er anholdt for bomben mod skat (som er 'årsagen' til kontrollen), næppe ville være blevet fanget i kontrollen, da den ene slet ikke var kendt kriminel og den anden var kendt for småting med fart og den slags - og bomben var forment ikke større end 2 liter og kunne let ligge i en plastikpose, så den ser man ikke uden at splitte bilen. Kort sagt, komplet uden effekt, men synligt for alle = signal
 13. Paul

  Værksteder man kan stole på

  Lidt apropos autoriseret. I forrige uge solgte jeg vores Volvo V40, årsmodel 2015. Vi købte den i maj 2018, da den havde kørt omkring 77.000 km, og havde planlagt at beholde den i to år. Efter den havde været til service i starten af september 2019 kunne jeg forstå, at det trak op til udgifter i den tungere klasse. Så vi besluttede os for at sælge den. Vi forsøgte først hos den autoriserede forhandler, hvor vi havde købt bilen for 16 måneder siden. Vi ville gerne bytte den til noget lignende, men han gav et temmelig lavt tilbud og ville ikke pille ved prisen på den bil vi ville købe - så vi afslog. Så sagde han noget der var lidt af en øjenåbner. De (autoriseret Volvo forhandler) sælger altid en brugt bil videre til en mellemhandler når bilen enten er over fem år gammel eller har kørt mere end 100.000 km - og vores havde rundet 105.000 km. Okay, fair nok. Så jeg solgte bilen to dage senere til en ikke-autoriseret forhandler for en væsentlig bedre pris.
 14. Paul

  import til sverige

  Danske politikere synes åbenbart ikke det er et problem, at der ikke betales moms af kinapakker. Måske. Sandsynligheden er høj.
 15. bonne

  import til sverige

  Klart. Jeg synes bare at huske at postnordDK stadig brokker sig over al den kinapost. Men måske er det nemmere at få post fra Kina til en dansk adresse? Vh, Lars.
 16. Paul

  import til sverige

  En overgangsting. Folk tilpasser efterfølgende sit indkøbsmønster. Reglerne blev indført i 2018 og medførte et fald på 70% i kinapakker.
 17. https://www.dr.dk/nyheder/indland/se-listen-20-virksomheder-staar-bag-en-tredjedel-af-al-energirelateret-co2-udledning Jeg synes ellers at huske Mette Frederiksen sige, at nu skal vi passe på ikke at lave foranstaltninger pga. enkeltsager... )-: Går bare den forkert vej. Mere kontrol. Flere foranstaltninger. Øv. Vh, Lars.
 18. bonne

  import til sverige

  Nu kommer postnord blot til at få besvær med at returnere pakken. Vh, Lars.
 19. Paul

  Værksteder man kan stole på

  Hvis den er mere end 5-7 år gammel kan det være umagen værd at shoppe rundt. Da jeg boede i Malmø havde jeg også en idé om at bilen skulle passes hos det autoriserede VW-værksted. Det viste sig, at de kun tog biler der ikke var mere end 8 år gamle. De henviste mig til det autoriserede Skoda-værksted, som også servicerer VW - og dér henviste de mig til et tredje no name discount værksted, som sjovt nok også er VW-autoriseret. Det skal lige tilføjes, at min VW på det tidspunkt havde rundet de 14 år. Hvis det absolut skal være et autoriseret Mercedes værksted, så kan jeg anbefale dig at søge på nettet efter ét lige syd for den dansk-tyske grænse. De taler som oftest dansk, og er billigere end et tilsvarende dansk (og svensk) autoriseret værksted. Eller hvad med en sviptur til Polen? Autoriseret er autoriseret.
 20. Alle andre - som heller ikke kan styre sig. Det er en "merskat" man ikke behøver at betale få.
 21. Så nu skal vi have dummebøder - 2 kmt over i gns = 1500 dkr, tak Og folk vil ligge og køre tosset på vej ind i tunnellen -bare fordi nogle idioter har lagt en komplet irrelevant video på nettet. Så skal alle andre betale merskat.
 22. Tja... https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-10-07-permanent-fartkontrol-paa-vej-paa-storebaelt-og-under-oeresund
 23. larsk

  Værksteder man kan stole på

  Thja, nu var det egentlig det autoriserede Mercedes værksted i Tomelilla, jeg ville booke - bilen er købt der og serviceret der siden, så jeg tænkte at fortsætte. Min tillid til Mercedes i Malmö er tæt på 0, og der er ikke så mange at vælge imellem, så det kunne jo lige så godt blive der hvor den er 'født og vokset op' 🙂
 24. Paul

  Værksteder man kan stole på

  Autoriserede værksteder i Sverige kan være lidt underlige, især i de store byer.
 25. larsk

  Værksteder man kan stole på

  Jeg er af pendlergrunde blevet mercedes ejer 😯 Den er naturligvis begagnet, så prøver jeg at se på serviceforhold og den slags - alle autoriserede værksteder jeg har set på bruger mecedes webside, og når man vælger en dato, så får man kun den tid der hedder indleveres før kl. 7.00 eller tilsvarende. Ingen intervaller eller andet, så man kunne vente, mens de servicerer. Samme webside, men i danmark, giver i øvrigt en serie tider på en givet dato. Er mercedes i SE virkelig så lidt servicemindet, at man skal indlevere før arbejdstid, og så kan hente på ukendt tid, men næppe før dagens slut på en standard service? Jeg har et par Subaruer og der kender jeg tiden og varigheden, og indtil for nyligt kunne jeg kigge med i værkstedet. De har åbenbart skærpet reglerne på det seneste fra skat og arbejdsmiljø.
 26. larsk

  Køleboks til bilen

  Okay, det lyder jo ret flot 🙂 Jeg var selv ovre i dometic coolfreeze cf35, fordi den var lav nok og kunne det hele. Men gratis er den jo ikke... https://www.clasohlson.com/se/Kylbox-12-230-V-Dometic-CoolFreeze-CF-35/Pr311658000
 27. bananas

  Køleboks til bilen

  Det lyder mere som om at en Dometic Cool Ice boks er sagen - i den størrelse som passer dig: https://www.dometic.com/en/se/products/food-and-beverage/coolers/ice-chests https://www.thansen.dk/fritid/camping/kolebokse/passive-kolebokse-tasker/koleboks-dometic-cool-ice-22ltr.-wci-22/n-1040801974/pn-260554579/ Den kan ikke køle selv - men er fantastisk godt isoleret. Lægger du et nedre lag af frosne køleelementer i bunden af sådan en, så kan de holde sig frosne i nogen døgn - selv i en en varm bil. Har selv en 22 liters og har prøvet.
 1. Load more activity
×