Al aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Yesterday
 2. Lad mig gætte: væsentlig mindre trafik?
 3. Ja, de kører også som vanvittige her i gamle rustplagede volvoer, men primært på de mindre veje, og aldrig på den måde i de små byer, selvom der både er kommet 30 og 40 km/t begrænsninger her. Det folk mest klager over er A-traktorerne, der kører for stærk og 'bussigt' :)
 4. Tjah, herude på landet, hvor jeg bor blandt rednecks, hillbillies og raggare, der har vi også den slags bilister. De ser ikke særlig multietniske ud og kører i second hand bimmere og volvoer. Til gengæld skal man have picknick-kurven med, hvis man vil besøge det nærmeste fartkamera.
 5. Ja, det er mærkeligt med Malmö. Nu kører jeg ikke så ofte centralt i Malmö, men som regel er der kaos, med folk som overhaler uden- og indenom med hastigheder på 60-80 km/t. Jeg ser hver gang jeg er igennem, mange som kører over for rødt lys eller ser stort på f.eks. spærreflader og stoplinjer. Det virker som om hastighedsbegrænsningen på 30 bare har gjort det mere lovløst og kaotisk - som om mange flere er holdt helt op med at respektere reglerne (som også virker åbenlyst overdrevne). Nu bidrager Malmös 'multietniske' sammensætning sikkert også til en meget u-skandinavisk trafikkultur, hvor alle er sig selv nærmest, men det er blevet ganske ekstremt.
 6. Hej Tænker at denne kunne have interesse herinde.... Steen https://tech.jobindex.dk/jobannonce/301058/fujifilm-nordic-soeger-dansk-og-svensktalende-teknisk-produktspecialist
 7. Last week
 8. Ja det er nok ikke helt forkert. Her midt i Malmö giver det sig selv - vejene er strøet tæt med fartbump mere eller mindre overalt til og fra V.H. samt diverse dobbeltrettede cykelstier og rundkørsler hvor cyklister og andet godtfolk krydser fra højre og venstre :) Så generelt kører man ikke så hurtigt.
 9. Fartkameraer, som de hedder på svensk, burde for længst være plottet ind på kortet. Hvis ikke, så er muligheden hér og hér.
 10. Ja, i sverige ville det vel mest være interessant med alle de stærekasser de efterhånden sætter op. Jeg har fået 'glæden' af et sæt på den lokale landevej. Begrundelsen er alle uheldene. I de 8-10 år jeg har boet her, har der været 2 - en der kørte på et vildsvin, og en dame, som rodede efter noget på gulvet og kørte på en kilometer sten. Bilen brød dog i brand, men ingen af de 2 havde fart som primær årsag, og frekvensen må vel siges at være lav? Uanset, så har jeg haft glæde af at lægge stærekasserne ind som poi på min navigation. En tur til mekanikeren i Vinslöv kunne ellers blive dyr (10-12 kameraer hver vej)
 11. Jeg oplever ind imellem alarmer også på den svenske side. Men det er i Danmark den har primært værdi.
 12. Ah ja - jeg ved det ikke. Jeg købte en Saphe netop fordi den er helt automatisk og jeg ikke skal fedte rundt med mobilen mens jeg kører. Som ekstra bonus advarer den jo hvis du har glemt mobilen når du kører. Største irritation er egentlig at den ikke (i det mindste ikek altid?) skelner angående køreretning på motorvejen (så du får alarmer for udheld mv i modsatte vognbane). Jeg har ikke oplevet problemet fra nr 3 med Saphe syntes jeg. Og så er der ret ofte alarmer for uheld som i virkeligheden blot er en bil i nødsporet. Den er super nemt at betjene og det gør præcist som du siger at man let bekræfter alarmer eller får oprettet en ny hvis man skulle være den første.
 13. Ja, de ejer faktisk fartkontrol.nu, og henter data derfra. Det er dog ikke klart i deres sammenligninger, om de har mere data til Saphe, end det der vises på fartkontrol.nu. Jeg er fuldt ud klar over, at man altid selv skal være varsom og overholde regler etc. :) Men jeg mener, at med fartkontrol.nu har jeg en rimelig høj advarselsfrekvens, og jeg var egentlig bare nysgerrig om effekten (hurtigere, flere) blev bedre med saphe. Der er naturligvis en serie andre gode grunde: 1) fartkontrol.nu æder en masse telefonbatteri (tændt skærm), 2) kræver at du starter app'en aktivt, når du skal bruge den 3) er ofte upræcis geografisk (advarer for kontroller nede af tværveje etc) 4) ender ofte med at man skal se på kortet på telefonen, for at sikre sig, det giver mening (evt. håndholdt) 5) kræver en del manipulation på telefonen, for at anmelde eller bekræfte en kontrol Og det er især det sidste, der får mig til at tro, at saphe har et bedre datagrundlag, fordi den er enkel at betjene og derfor også bliver mere præcis geografisk. Men hvad ved jeg PS: Oplever du, at den bliver brugt på den svenske side?
 14. Jeg har ingen praktisk erfaring med fartkontrol.nu - men jeg syntes faktisk den fungerer ret godt. Jeg mener at de (blandt andet) baserer sig på input fra fartkontrol.nu. Den er ikke failsafe og selvfølgelig vil der stadig ved spotkontroller mv være behov for at man helt enkelt overholder fartgrænserne for at undgå ekstra betaling :)
 15. Har du nogen ide om, hvor hyppigt du ser en kontrol uvarslet? Eftersom den er baseret på bruger input (og en liste over faste kameraer), så er den jo ikke failsafe, tilsvarende fartkontrol.nu, Man er afhængig af at de første som ser kontrollen indberetter, og at de var der før dig. Med fartkontrol.nu, så går det stærkt med fotovogne etc på meget trafikerede steder, men jeg har alligevel oplevet, at spotkontroller, hvor politiet flytter sig rundt efter en times tid hvert sted er langt mere usikkert. Jeg kan se, at det er både enklere at anvende, og især at anmelde/bekræfte på saphe.dk, så det kan øge antallet af rapporterede kontroller. Men har de reelt flere og hurtigere end den gratis app. Er den, efter din oplevelse, væsentlig bedre end fartkontrol.nu i forhold til identifikation af kontroller?
 16. Går det fint med bankgiro?
 17. Det er vidst kun på dansk at man skriver: "+30.000". "30.000+", det giver mening. I det første tilfælde aner man jo ikke hvad de 30.000 lægges oveni...
 18. Har bestilt en sådan :-)
 19. Jeg kan i den forbindelse anbefale https://saphe.dk/ Den giver besked ved ulykker, politikontroller, mv og fungerer helt automatisk via en app i mobilen. Og ja den pippede fint op her til morgen da jeg var nede af højbroen på vej over Peberholm.
 20. Hmmm, så var der ATK på broen her til morgen. Bilen holdt halvt nede af rampen på peberholmen og udstyret var opstillet i nødsporet, så nu er det bare at vente på hvor slem det er - lige for tiden er der jo masser af plads pga. ferie :-O Jeg troede faktisk ikke de måtte lave ATK der, men nu er jeg klogere på den hårde måde! God sommer og kør forsigtigt :-)
 21. I Saxo bank går det fint :)
 22. Earlier
 23. Hvis du vil afvikle bil og gæld, så start med at kontakte finansieringsselskabet, og spørg dem, om du kan indfrie restgælden med værdien af bilen (den *bør* være mere værd end restgælden). De fleste billån kan indfries enkelt for restgælden og et meget lille gebyr. Så Sælg bilen til en forhandler og beting dig, at du får restgælden indfriet ved salget. De kan slå den op direkte, og se om de vil betale den sum for bilen. Det er ikke så svært, medmindre bilen ikke er gælden værd, hvilket ville være usædvanligt. At stoppe med at betale og blot stille bilen hos forhandleren er ikke produktivt, og kan ende med at du står med en mærkelig restgæld, som de vil prøve at inddrive i Danmark. I værste fald vil forhandleren ikke kendes ved bilen, og så hæfter du fortsat, både for lån og til den svenske stat. Prøv med en dialog - det er typisk ikke forhandleren, som er udlåneren, men blot den som har arrangeret lånet ved købet
 24. Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 25. Hvorfor ikke sætte DKK prisen ned... eller udligne... hvorfor partout sætte op? https://www.oresundsbron.com/da/kundeservice/faq/item/hvorfor-haeves-priserne-i-de-svenske-kroner-d-1-juli-2018 Vh, Lars.
 26. Vi er flyttet tilbage til dk og skal nu levere vores svenske bil tilbage til forhandleren. I Danmark kan man stille sin bil hos forhandleren og sige at man ikke kan/vil betale på restbeløbet (kun hvis det er igennem et financeringsselskab). Er der nogen der ved om den regel også gælder i Sverige?
 27. Her er lidt supplerende information https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10703940/danmark-paa-vej-mod-fire-nederlag-paa-stribe-i-socialt-eu/ Den store overraskelse i artiklen er følgende citat: Når det gælder dagpenge, har Danmark i dag en karensperiode på tre måneder, før en EU-borger har ret til danske dagpenge. Det bliver efter al sandsynlighed sat ned til én måned, hvis EU-borgeren ellers har arbejdet 11 måneder i sit hjemland, før han eller hun fik arbejde i Danmark. Samtidig vil grænsependlere efter tre måneders arbejde få ret til dagpenge fra det land, hvor de arbejder. Og ikke som nu fra det land, hvor de bor.
 28. Forskellen er hvor man bor, dvs. bor rumænerne i Danmark kan de få udbetalt dagpenge i Danmark. De kan ikke lovligt tage til Rumænien mens de modtager dagpenge, da de skal stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Hvorvidt det bliver kontrolleret om reglerne overholdes er en anden sag.
 1. Load more activity