Al aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Ord står mot ord efter röstmissen – skyller på varandra Postnord skuffer heller ikke denne gang.
 3. Earlier
 4. Præcis min pointe. Hvorfor pokker skal det være muligt at fortryde sin afsatte stemme ved förtidsröstningen? Gi' den gas!
 5. Jo det er selvfølgelig en pointe at man burde stemple valgkuverter med destination og pakke valgkuverter i én bil og valgkort i en anden bil og køre dem hver sin rute fra de enkelte steder frem til valglokalerne på valgdagen. Eller måske bare helt undlade at aflevere valgkortet. Måske man burde gå ind i poiltik og få den ændret :) Jeg har jo medborgerskapet på plads nu, så er det vel bare at gi' den gas med stemmesedlerne udenfor valgstederne næste gang der er valg....
 6. *hvad
 7. det lille bibliotek i V.H.
 8. Det var valghemmeligheden der var min pointe. Havde det ikke været for at valgkortet rejser sammen med stemmesedlerne, så havde jeg heller ikke haft problemer, uanset hvilken distributør man benytter. At man i Stockholms län benytter Postnord til at fragte stemmer rundt er vel bare at invitere problemerne indenfor. Og det beviser historien jeg linkede til vel egentlig meget godt. Det kan vel kun være (halv-)offentlige virksomheder der synes det er et problem at der er noget at lave ("...att det varit så många som förtidsröstat...säger...kommunikationschef på Postnord i Sverige"). Og som gammel logistiker synes jeg at følgende er et dårligt argument: "Anledningen uppges vara att det blivit problem vid sorteringen på Årsta postterminal på grund av att Postnord inte bemannat tillräckligt". Hvor mange steder kunne der förtidsröstas ved i Stockholm län? Én samlet forsendelse hver dag fra hvert sted med alle stemmerne i. Så vi taler 1.345 forsendelser med stemmer fra om lørdagen? Problemet var vel nærmere at det var en søndag de sidste stemmer skulle fragtes frem?
 9. Du kan også få et nationalt ID-kort hos Polisen. Det fungerer ligesom et pas på rejser indenfor Schengen-området.
 10. Jeg har også det ID, men det er pænt besværligt at få - 2 gange til et skattekontor, og der er vist kun 2 i skåne, som laver dem. Lang kø i timevis med folk primært fra mellemøsten og nordafrika, og derefter arrogante skattefolk, 2 gange, for at få et IDkort med ret kort løbetid (5 år). Og så skal man igennem hele processen igen for at forny dem. Jeg tænker, at jeg med det ID, inden det udløber, vil se at få et svensk pas, for det kan fixes med tidsbestilling på den (næsten) lokale politistation.
 11. Hmm - ja - men nu har jeg intet problem med at fortælle hvor jeg stemmer.
 12. Ja men det setup har jeg ærlig talt ikke de store problemer med. Postnord transporterer jo i forvejen post som kun må udleveres til modtageren. Der er valgkort vel ikke nødvendigvis så meget mere sensitive end andet som er strengt personligt...
 13. Det er helt enkelt løsningen - og det virker og der stilles aldrig spørgsmål ved det. Nu har jeg også byttet mit DK kørekort ud med et svensk - og så ligger min skatteverks ID kort hjemme for så kan fruen hente pakker til mig hvis jeg ikke er hjemme, der vil de jo se ID både på modtager og den som henter...
 14. Få lavet et ID kort hos skatteverket
 15. "Det var jätteroligt. Vi kom lappar med blommor i kuvert". Sluten omröstning
 16. Med andre ord, så kan en förtidsröst forbindes med en identitet indtil stemmekuverterne tages ud af den ekstra kuvert på selve valgdagen. For man behöver ikke et röstkort på valgdagen, og röstkortet bliver inddraget ved förtidsröstning. Om röstkort: "Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du tillhör i din kommun. Det är där som rösten räknas. Du prickas av i röstlängden. Innan valkuverten läggs i valurnan skiljs röstkortet från valkuverten så att valhemligheten bevaras". Valmyndigheten indrømmer ifølge ovenstående citat, at valghemligheden först bevaras når röstkortet skilles fra valgkuverten. Og det er Postnord der transporterer fra lokalerne med förtidsröstning til valglokalerne.
 17. Jeg var nede og förtidsrösta på det lille bibliotek i V.H. - det var lidt med ordnet end det i Coop som du beskriver - det var inde i et lokale bagved med en rigtig stemmeboks og gardin. Systemet med valgsedler kan nok diskuteres, men man kan trods alt bare tage blanke sedler med ind i stemmeboksen hvis det er. På dit valgkort står et nummer - röstlängd - som noteres ned fra valgkortet. Jeg vil tro at det er via det nummer, at de kan finde din förtidsröst hvis du præsenterer valgkortet med nummeret på. Jeg stemte til alle tre valg, og de tre kuverter blev samlet i én lidt større kuvert som de så lagde i en kasse med stemmekuverter. Jeg vil jo tro, at det er disse de distribuerer til de enkelte stemmesteder før valgdagen og så kan du helt enkelt få den tilbage hvis du har fortrudt. Det var alt i alt ganske hyggeligt, jeg havde min snart 7 årige datter med til at hjælpe med at putte stemmesedler i kuverter - og så var der röst-godis da vi afleverede dem :)
 18. Kan man ångra en lagd röst? " – Ångerröstning är bara möjligt om du har förtidsröstat. Då kan man gå till sin vanliga vallokal som står på röstkortet och begära att få tillbaka sin förtidsröst. Har förtidsrösten inte kommit till vallokalen än när du röstar där ogiltigförklaras förtidsrösten genom en anteckning i röstlängden. När du har röstat i vallokalen och rösten har hamnat i urnan så är det för sent att ångra sig." Hvordan får man tillbaka sin förtidsröst? Shit, det lyder sgu creepy. Hvordan kan de vide hvilken stemmeseddel der var min?
 19. Partisoldater deler stemmesedler ud til vælgerne uden for valglokalerne. Ja, det gør de fordi sådan er det svenske valgsystem bygget op. I Danmark ville vi nok kalde det for agitation.
 20. Går du rundt og tror, at man i dag kan stemme på 8-10 politiske partier til riksdagsvalget, så tager du fejl. Der er tilmeldt lige omkring 80 partier til riksdagsvalget. Størstedelen af dem har du sikkert aldrig hørt om, fordi det er de opstillede partiers forpligtelse, at sørge for der findes valgsedler med deres navn i valglokalerne. Det er grunden til, at der findes blanke valgsedler, som man selv kan udfylde med partiets navn, selvom det ikke er den måde blanke valgsedler præsenteres på. Blanke valgsedler omtales som værende en protest, da de tæller med som blanke/ugyldige stemmer, hvis man vel at mærke ikke udfylder dem med navnet på et opstillet parti, selvom de tæller som deltagelse ved valget. Ikke et ord om de ca. 70 partier der højst sandsynligvis ikke har deres egne valgsedler. Igen en stor forskel fra det danske system, hvor partier skal have indsamlet et bestemt antal underskrifter for at kunne deltage ved et folketingsvalg, med mindre de ved forrige folketingsvalg blev indvalgt til Folketinget.
 21. I dag havde jeg en rendyrket "say what?"-oplevelse. Som alle sikkert ved, så er der valg nu på søndag i Sverige. Og inden valget kan man förtidsrösta, som på dansk vel bedst kan kaldes for at brevstemme, selvom det ikke er helt det samme sådan rent teknisk. Jeg var ved at ryge bagover, da jeg i dag i Stora COOP ved kiosken så vælgere stå i kø, og så var der to af disse nærmest klaustrofobisk små "stemmebokse" til förtidsröstning. Min danske demokratiske tradition fik noget af en kajeryster (uppercut), og jeg kan simpelthen ikke fatte, at svenskerne finder sig i en sådan, i mine øjne, absolut udemokratisk behandling. Hvordan (fanden i helvede) kan man få voksne mennesker til at stemme præcis ved siden af kasserne i en COOP og en kiosk med rigtig lang kø. Hvem som helst kunne stille sig op og tage et billede af folk der udøver sine demokratiske rettigheder. Desuden, så kunne man skule over skulderen og se hvilket partis stemmesedler de stakkels mennesker valgte, og stoffet var så tyndt i "stemmeboksen", at man nærmest kunne se hvad de var i gang med. Og for det ikke skulle være løgn, så stod en kvinde (muligvis moren) og stak hovedet sammen med en anden kvinde, som var ved at stemme, og kunne dermed glo lige ned i hvad der blev puttet i konvolutten. Fy fan, Sverige. Det kom sgu godt nok bag på mig, at I er en demokratisk bananrepublik når det kommer til selve valghandlingen. Og lige inden én eller anden bøvet dansker synes, at det nok var noget jeg så i en eller anden ghettodannelse, så, næ nej... kun "rigtige" jönssoner over hele linjen. PS. Som man kan se af følgende link, så foregik det i Karlshamns kommun
 22. Mange tak for din input Markowitch. Jeg har nu også besluttet at køre i bil :-)
 23. Jeg endte med at køre i bil mellem Hyllie og København city. Togene var tit forsinkede og var normalt proppede til bristepunktet med rejsende til lufthavnen. Senere gjorde paskontrol det endnu mere uinteressant at tage toget. Parkeringen i København koster ca. 1.400 kr. om måneden i et p-hus, som kan trækkes fra brutto, ligesom brobizzen. Det tidsrum du angiver er egentlig ok, især hvis du skal ind ad Vasbygade.
 24. Hej, Indtil nu har jeg pendlede over Øresund fra Trelleborg til Brøndby hverdag men nu overvejer at tage tog fordi mit arbejdsplads flytter til Kbh. H, 3 min. gang afstand fra hovedbanegården. Jeg vil gerne undgå myldertrafik og parkeringsafgift og derfor to alternativer i overvejelser. 1. Parker bilen på Trelleborg station (200kr/mnd), tag Pågatåg fra Trelleborg til Hyllie og så Øresundståg fra Hyllie til Kbn. H. 2. Parker bilen på Hyllie station (1000kr/mnd) og tag Øresundståg fra Hyllie til Kbn. H. Er det en god ide? Læst i nogle gamle tråder om tog problemer både over øresunde og i skåne. Er det stadig så dårlige? Håber at der er nogle her som har noget erfaringer med offentlige transport fra Trelleborg eller fra Malmø til København og kan give noget input. For resten, hvis jeg kører selv så jeg regner med at køre inde i København ml. 9:15 – 9:30 og ude igen ml. 17:30 – 18:00, vil myldertrafik vil være overståede ved da?
 25. Hej, arbejdsgiveren har tilbudt en bruttolønsordning for parkeringsafgift samt en tilskud så koster det endelig et par hundred kroner, som jeg tror jeg kan lev med. Så gøre jeg ikke mere for det. Tak til alle for svare/forslag 😊
 26. Jeg sørger så vidt muligt for at få det tilføjet i ansættelseskontrakten at arbejdsgiver stiller gratis parkering til rådighed. Vh, Lars.
 27. Ingen benytter Waze? Rigtig smart og integreret med Android Auto og Apple Carplay. Vh, Lars.
 1. Load more activity