Jump to content

Al aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. HrBeck

  Varme i huset.

  Jeg ville helt klart investere i et klimaanlæg, som skaber et godt indeklima året rundt. Et klimaanlæg kan du justere alt efter behov og kan både bruges til opvarmning og afkøling. Hjemme hos os, har vi et Daikin klimaanlæg fra Celcius (https://celcius.dk/daikin-klimaanlaeg/), som vi er mere end tilfredse med. Det har givet os et meget bedre indeklima samtidig har det sparet os for mange penge. Håber du/i finder på den bedste løsning :) Mvh. Hr. Beck
 3. Earlier
 4. bonne

  Bilen "hakker"...

  Nøjagtigt som i min Taunus
 5. Amazes

  Bilen "hakker"...

  Jeg ved ikke om jeg har DSG, hvordan finder jeg ud af det? Jeg har manuelt gear, A5 fra 2011. Diesel 2.0. Mvh Jacob
 6. Amazes

  Bilen "hakker"...

  Helt ny kobling, nyrenoveret gearkasse. Huset på gearkassen blev skiftet ud fordi det var blevet ødelagt af vibrationer i de lejer der går ud af den manuel gearkasse(jeg er ikke mekaniker), der er blevet skiftet trækstænger og ophæng. Desværre rykker der stadig i bilen når jeg prøver at starte blidt op. Nogle gange kan jeg ramme et punkt hvor at jeg gasser meget meget lidt op mens jeg kobler ind og så gør den det ikke. Men det er godt nok øv at skulle køre med den oplevelse hver dag. Holde i kø er helt forfærdeligt. mvh Jacob
 7. Paul

  Bilen "hakker"...

  Hvis du med "hakker" mener at bilen ligesom gynger lidt frem og tilbage, så giver jeg bonne ret i at det enten er gear eller kobling. Har du DSG?
 8. bonne

  Bilen "hakker"...

  Jeg havde det på min gamle Ford Taunus tilbage i 80'erne, men jeg levede med det. Det lyder klart til at være noget i kraftoverførslen. Gear/kobling Vh, Lars.
 9. Amazes

  Bilen "hakker"...

  Det er det ikke, det er kun igangsætning i 1. gear.Mvh Jacob
 10. Ninogomez

  Bilen "hakker"...

  Det kan være EGR er tilsodet.
 11. Amazes

  Bilen "hakker"...

  Hej Juka. Jeg har en Audi A5 fra 2011 der gør præcis det samme... Kan du ikke nok skrive hvad du fandt ud af. Jeg har fået skiftet svinghjul osv. Det hjalp ikke... Mvh Jacob
 12. Paul

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Det jeg mener er: "man kan tage folk ud af den sorte firkant, men man kan ikke tage den sorte firkant ud af folk". Selvom de flyttede til store lyse almennyttige lejligheder på Vestegnen, så fortsatte de med at gøre som de plejede. Helt klart stor forskel på Nørrebronx og Frederiksberg. Min fars familie kom fra Frederiksberg, og de var ikke meget for at besøge os ude i betonen.
 13. bonne

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Var det ikke mere noget, der blev på Nørrebro? Men det er måske også det, du mener. Men selvom Nørrebro og Frederiksberg ligger op ad hinanden, mener jeg nu, at der er (/var) stor forskel. Vh, Lars.
 14. Paul

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Du tænker på Lindängen og Högaholm... sidstnævnte kaldes ofte også for Almvik, især i boligannoncer, men der er stor forskel. Du må ha' levet en beskyttet tilværelse på Frederiksberg. 😉 Da man tømte Den Sorte Firkant på Nørrebro i 70'erne flyttede langt de fleste ud på Vestegnen. Det var ganske normalt med spontane asfaltfester, slagsmål og almindelig forstyrrelse.
 15. bonne

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Almvik er vel ellers et ret hårdt ramt område. Jeg bor i Limhamn, som skulle være relativt mondænt og mange tror her er stille på det område. Men vi oplever nu mange ting her. Har selv boet mest på Frederiksberg, da jeg boede i DK, og jeg husker intet af den slags. Vh, Lars.
 16. Paul

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Og hvad det angår, så tror jeg det er længe siden polisen i Sverige har ansat folk uden studentereksamen, der er vokset op i det hårdere miljø. Med andre ord, så forventer nyansatte i polisen sig ikke at skulle ud i situationer, hvor de kan få beskidte fingre.
 17. Paul

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Vi er flyttet ud på landet nu, men i de 10 år vi boede i Malmø havde vi ingen dårlige oplevelser af den slags du skriver om (vi boede i Almvik). Jeg har en forestilling om, at der findes rigtig mange børn og unge i dag, som lever deres paralelle liv ud via internet og deres forældre har absolut ikke den fjerneste anelse. Tag bare dem der kaster sten og betonblokke ned over motorveje fra gangbroer i Danmark og Tyskland (kommer vel også til Sverige på et tidspunkt). Læg mærke til hvordan den slags idioti breder sig. Jeg er opvokset på Københavns Vestegn og kan bare sige, at hærværk kunne man også opleve dengang i 70'erne og 80'erne - og det var mens unge indvandrere bare var kriller i farmands tissetøj. I dag er hærværk vel noget som de unge praler med på bl.a. Facebook. Forskellen er vel den, at de nok ikke gør det på svensk. Selvfølgelig er det træls at få skåret dækkene op, men det er hvad nogle unges fantasi rækker til.
 18. bonne

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Synes lige, at jeg vil skrive om min seneste oplevelse på området. Jeg har efterhånden været igennem en bred palette af kriminalitet (som tilskuer/offer) gennem mine mere end 10 år i Malmö. I sidste uge kommer jeg ned for at køre til Danmark, og opdager, at mine to venstre dæk er blevet skåret op. Bilen er et halvt år gammel; dækkene kun fra i december og nærmest ubrugte. Jeg opdager, at i hvert fald bilen på modsatte side ligeledes har fået sine to venstre dæk skåret op. Jeg melder sagen til politiet, som spørger, om der er nogle, der er sure på mig. Jeg svarer, at det tror jeg ikke, og jeg oplyser, at genboen har været igennem præsis det samme. Det forholder politiet sig ikke til, og jeg kan heller ikke se, at der står noget om det på deres døgnrapport. Det bliver sikkert tysset ned. Når fejebladet kommer for at hente min genbos bil, fortæller fejemanden, at han netop kommer fra et andet sted (han nævnte ikke hvor), hvor han har hentet en uge gammel Jaguar... som også havde fået skåret sine dæk op. Tilsyneladende er der nogle facebookgrupper, der skriver om fænomenet. Nu har jeg fået nye dæk på igen - spændende hvor længe jeg kan have dem, uden at de bliver skåret op igen, for som mekanikkeren siger, så sker det "sannolikt". Vh, Lars.
 19. Rene Larsen

  Vi kan også være med, Sverige!

  Hvem sagde SKAT's IT systemer 🙂
 20. Paul

  Vi kan også være med, Sverige!

  Det kommer lidt an på omstændighederne. En privat virksomhed med ansvarlige ejere kan ikke tillade sig den indstilling. Men, i det offentlige er der plads til lidt af hvert. Det findes der mange gode eksempler på.
 21. Paul

  Vi kan også være med, Sverige!

  Måske, måske ikke... kan manglende kontrol ikke være tegn på et korrumperet system? Definitionen af korruption er den, at noget ikke virker efter hensigten, at noget (eller nogen) er blevet korrumperet. Hvis det er hensigten at ansatte i det offentlige skal kunne udbetale penge til sig selv (tage af kassen), så har det ikke noget med korruption at gøre. Manglen på den gængse form af korruption - nogen smører hjulene for at blive forfordelt - skyldes måske, at det er lettere at tage af kassen, så hvem har behov for at blive smurt?
 22. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Nu er jeg så også sikker på, at der i dén grad kommer kontroller i Socialministeriet. Og hvor er det ærgeligt, for det kommer helt sikkert til at betyde tungere arbejdsgange. For vi lever i en verden, hvor vi ser flere og flere kontroller alle steder, fordi der er voksende snyd og mistillid. Det besværliggør den enkeltes frihed og råderum og flytter fokus fra forretning til kontrol Hvem nævnte grænsekontrol? Vh, Lars.
 23. Rene Larsen

  Vi kan også være med, Sverige!

  Ja, hvem var det ikke som skulle finde tilskudsordninger til stikprøve kontrollerne ?? - det var ræven som vogtede sin egen slikbutik. Det gøres selvfølgelig heller nemmere af at tilskudsordningerne har skiften ministerium flere gange - man stadig, man må da kunne sætte navn på Britta's overordnede (chefer) - så svært er det da heller ikke - i mine øjne, er alle kandidater - også de den gang siddende ministere,
 24. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Men jeg er da også helt sikker på, at man kan finde i hvert fald én ansvarlig, hvis man vil, er kompetent nok og kigger de rigtige steder. I denne sag har der tilsyneladende også været problemer med funktionsadskillelse, hvilket gør det nemmere at snyde og gemme sig. Slikbutikken. Den, der er sliksulten kan selv tag efter lyst - ingen kontrollerer, ingen siger nej, ingen spørger... og når der så endelige kommer en kontrol, så er kontakten direkte til den sliksultne. Vh, Lars.
 25. Rene Larsen

  Vi kan også være med, Sverige!

  Jeg forstår stadig ikke, at man ikke kan finde bare én ansvarlig - måske ikke for at hele svindlen ikke kunne finde sted, men for ikke at følge op på den advarsel som Britta får i 2000 - hvis Britta blev stoppet den gang, så ville vi ikke se at yderlige 111 mill. var blevet 'taget'.
 26. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Tror ikke, at det har noget med korruption at gøre. Det jeg kan forstå er, at der har været mangel på kontrol. At have været ansat i Socialministeriet har vist på trods af gentagne pegefingre fra bl.a. Rigsrevisionen været som "at være barn i en slikbutik", som jeg så det beskrevet et sted. Normalt når man laver transaktionssystemer, sørger man for, at der skal være to for at foretage en transaktion. En som anmoder og en som effektuerer. Der findes best practice setup på mange områder, hvor man undgår utilsigtede hændelser, hvis disse overholdes selvom de måske i hverdage kan være irriterende. Springer man disse best practices over, beder man ofte om problemer. Jeg kan forstå på Britta-sagen, at det netop har været dette, der er problemet. Og så skylder man skylden på IT-systemet, fordi man ikke kan skylde skylden på beslutningstageren på IT-akitekturen. Jeg ser selv i IT-branchen, hvordan folk bander best practice på f.eks. IT-sikkerhed langt væk. Vh, Lars.
 27. Paul

  Vi kan også være med, Sverige!

  Kammeradvokaten: Der kan ikke placeres tjenstligt ansvar i Britta Nielsen-sagen Hvor er det dog deprimerende læsning. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at Danmark er verdens mindst korrupte land. Skyldes det måske, at det er for let at stikke sugerøret i statskassen? Hvis man bare laller længe nok rundt og lukker øjnene på de rigtige tidspunkter, så kan man ikke drages til ansvar. Enlig svale?
 1. Load more activity
×