Al aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Den er kommet på siden da. Jeg har AdBlocker i min browser og det var nok til at jeg tidligere bare kunne klikke den første (AdBlocker) disclaimer bort. Det går ikke længere, desværre.
 3. Earlier
 4. Hvor skal den klikkes bort?
 5. Tak for det👌
 6. Fandt en lidt ældre tråd om det samme, men går ud fra det er samme regler stadig.
 7. Arv fra Danmark, nogen der har kendskab til det med skat, afgifter mm. Er der sær forbehold bosiddende i SE, eller noget jeg skal være opmærksom på. PFT👌
 8. Jeg kan læse hele artiklen og betaler ikke for at læse DN. Klik disclaimeren bort.
 9. arg - betalingsartikel
 10. Tankesmedjan Katalys: ”Finanssektorns dominans bäddar för kris inom kort” (Dagens Nyheter, 24. november 2017) Er vi ved at være såvidt?
 11. Det troede vi - men det endte med at Asset Management bliver hængende på Christiansbro
 12. Er du flyttet ud til Metro eller skal du ?? - den afdeling jeg sidder i (en del af Wealth Management) vil i.f. planen flytte sidst i november 2017
 13. Det var færgeruten Kalundborg - Århus der blev taget hensyn til dengang Storebæltsforbindelsens priser blev fastsat. Der er ikke blevet sejlet på ruten siden 2013.
 14. Der har da ikke været en færge over Storebælt. Mener du at Gedser-Rødby har forlangt prisfastsættelse?
 15. Minimumsindskud af aktiekapital til et "Aktiebolag" =AB er 50 000 SEK. Men det er jo ikke hvad det "koster". Men du kan jo også starte med et Enskilld Firma, hvor du bare selv hæfter for alt - svarer til et personligt firma i DK. Har du prøvet at læse på: https://www.verksamt.se/starta Sverige har ikke de danske selskabsformer Aps, A/S og Ivs. Kun Enskilld firma og AB (AktieBolag)
 16. Hej med jer. Mine spørgsmål er følgende, jeg står i en situation hvor vi kraftigt overvejer og flytte til Norland, og starte virksomhed der, jeg har bare lidt svært ved at gemmeskue det svenske system på det punkt. Når jeg skal oprette virksomhed, er kostprisen 50.000 SEK er det ikke rigtigt? og yder mere er jeg nød til at have en advokat til oprettelsen? Hvilke banker kan i anbefalede? Er der andet jeg skal være opmærksom på?
 17. Bankerne kunne i princippet også tilbyde lave transaktionsomkostninger, men det forhindrer den manglende konkurrence. Grunden til vi i det hele taget diskuterer transaktionsomkostninger skyldes, at hverken Danmark eller Sverige har euro som valuta, selvom begge lande er en del af SEPA.
 18. Jeg havde set en dokumentar omkring de primære grunde til, hvorfor man kunne bruge krypto-valutaer. 1. var uafhængigheden af en centralbank - men de vestlige centralbanker gør det trods alt ganske stabilt, og så har fx. Bitcoin et indbygget deflationsproblem, hvis den skulle anvendes i stor udstrækning. 2. Annonymiteten. Kan selvfølgeligt være rart i nogen henseender, men dem som synes at det er aller rarest er kriminelle. Det 3. argument som på længere sigt kunne gå hen og gøre kryptovalutaer rigtigt stort er potentialet for meget lave transaktionsomkostninger. Specielt ved handel eller overførsler på tværs af landegrænser. Men vi er nok stadigvæk ikke nået det punkt, hvor det er blevet billigere end en IBAN-overførsel.
 19. Bliv så svensk som mulig, dvs. få dig et svensk nummer. Det får du lettest via Lyca Mobile med et kontantkort. Samme erfaring her, mange svenskere ringer ikke til dig selvom de har lovet det. I tilfælde af, at det er dig der er kunden - find en anden leverandør med det samme.
 20. Der behøver ikke at opstå et tab. Med guld er det ligesom med aktier - man skal købe når kursen er i bund, og der kan man godt komme til at vente længere end man har lyst til. Køber man guld, så skal man sørge for at forskellen mellem spotkursen (prisen på verdensmarkedet) og den pris sælgeren forlanger er så lille som mulig (kaldes for spread), og den kommer nok ikke længere ned end tre procent. Så allerede når man køber skal man indregne et "tab" (eller kommende gevinst) på minimum tre procent.
 21. Nu spurgte jeg jo om andre havde erfaring - og jeg spørger eller taler på ingen måde på vejne af Nordea. Jeg er forøvrigt heller ikke i bank-delen.Og jeg har heller ingen kommentarer til om man skal være kunde i Nordea eller ej.
 22. Måske et dumt spørgsmål... men det med de virtuelle penge fik mig til at tænke på omsætning til guld. Hvor stort et tab er der ved køb/salg af rent guld? Jeg tænker... køb et par guldbarrer (haha, nej, ikke Toms), indløs i Sverige. Nej, det er for besværligt... men andet i den dur? Vh, Lars.
 23. Er det ikke netop sådan noget som Nordea advarer imod (-. Det er måske netop aht. konkurrencen. Men er det ikke altid et problem at få realiseret de penge, men har virtualiseret? Vh, lars.
 24. Nu får vi se... Der er i hvertfald skabt en præcedens nu. På Øresund skal der åbenbart tages hensyn til færgerne, og Scanlines har før været efter Øresundsbroen. En del af aftalen bag Øresundsbroen var at den pludselige konkurrence ikke skulle slå bundproppen ud af færgernes økonomi. Derfor er der i dag en form for priskontrol. https://www.business.dk/transport/scandlines-eu-afgoerelse-smager-af-politisk-studehandel Der har sikkert været et lignende arrangement omkring Storebæltsbroen. Nu kan vi så se at sådanne arrangementer ikke er evigt gyldige, hvilket er helt fint med mig.
 25. Er du ikke bekymret for volatiliteten i krypto-valutaerne? Jeg overfører via IBAN og det koster en flad 50'er i gebyr + et evt. spread på kursen :-/
 26. Nogen af alle disse nye hvidvaskningsregler, som politikerne har hældt i hovedet på bankerne, fik Nordnet til basalt set at forbyde modtagelse af penge fra "udlandet". Selvom de eksisterer i både Danmark og Sverige, så er det pludseligt "farlige udenlandske overførsler" at overføre mellem disse 2 lande - bizart!. Selv er jeg nu begyndt at arbejde i Nordea koncernen, og kan derfor lave udlandsoverførsler uden gebyr - og faktisk også uden kursskæring - men det er en medarbejderfordel. Er der nogen som har undersøgt om der er noget, der kan lade sig gøre via krypto-valutaer?
 1. Load more activity