Al aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Det troede vi - men det endte med at Asset Management bliver hængende på Christiansbro
 3. Earlier
 4. Er du flyttet ud til Metro eller skal du ?? - den afdeling jeg sidder i (en del af Wealth Management) vil i.f. planen flytte sidst i november 2017
 5. Det var færgeruten Kalundborg - Århus der blev taget hensyn til dengang Storebæltsforbindelsens priser blev fastsat. Der er ikke blevet sejlet på ruten siden 2013.
 6. Der har da ikke været en færge over Storebælt. Mener du at Gedser-Rødby har forlangt prisfastsættelse?
 7. Minimumsindskud af aktiekapital til et "Aktiebolag" =AB er 50 000 SEK. Men det er jo ikke hvad det "koster". Men du kan jo også starte med et Enskilld Firma, hvor du bare selv hæfter for alt - svarer til et personligt firma i DK. Har du prøvet at læse på: https://www.verksamt.se/starta Sverige har ikke de danske selskabsformer Aps, A/S og Ivs. Kun Enskilld firma og AB (AktieBolag)
 8. Hej med jer. Mine spørgsmål er følgende, jeg står i en situation hvor vi kraftigt overvejer og flytte til Norland, og starte virksomhed der, jeg har bare lidt svært ved at gemmeskue det svenske system på det punkt. Når jeg skal oprette virksomhed, er kostprisen 50.000 SEK er det ikke rigtigt? og yder mere er jeg nød til at have en advokat til oprettelsen? Hvilke banker kan i anbefalede? Er der andet jeg skal være opmærksom på?
 9. Bankerne kunne i princippet også tilbyde lave transaktionsomkostninger, men det forhindrer den manglende konkurrence. Grunden til vi i det hele taget diskuterer transaktionsomkostninger skyldes, at hverken Danmark eller Sverige har euro som valuta, selvom begge lande er en del af SEPA.
 10. Jeg havde set en dokumentar omkring de primære grunde til, hvorfor man kunne bruge krypto-valutaer. 1. var uafhængigheden af en centralbank - men de vestlige centralbanker gør det trods alt ganske stabilt, og så har fx. Bitcoin et indbygget deflationsproblem, hvis den skulle anvendes i stor udstrækning. 2. Annonymiteten. Kan selvfølgeligt være rart i nogen henseender, men dem som synes at det er aller rarest er kriminelle. Det 3. argument som på længere sigt kunne gå hen og gøre kryptovalutaer rigtigt stort er potentialet for meget lave transaktionsomkostninger. Specielt ved handel eller overførsler på tværs af landegrænser. Men vi er nok stadigvæk ikke nået det punkt, hvor det er blevet billigere end en IBAN-overførsel.
 11. Bliv så svensk som mulig, dvs. få dig et svensk nummer. Det får du lettest via Lyca Mobile med et kontantkort. Samme erfaring her, mange svenskere ringer ikke til dig selvom de har lovet det. I tilfælde af, at det er dig der er kunden - find en anden leverandør med det samme.
 12. Der behøver ikke at opstå et tab. Med guld er det ligesom med aktier - man skal købe når kursen er i bund, og der kan man godt komme til at vente længere end man har lyst til. Køber man guld, så skal man sørge for at forskellen mellem spotkursen (prisen på verdensmarkedet) og den pris sælgeren forlanger er så lille som mulig (kaldes for spread), og den kommer nok ikke længere ned end tre procent. Så allerede når man køber skal man indregne et "tab" (eller kommende gevinst) på minimum tre procent.
 13. Nu spurgte jeg jo om andre havde erfaring - og jeg spørger eller taler på ingen måde på vejne af Nordea. Jeg er forøvrigt heller ikke i bank-delen.Og jeg har heller ingen kommentarer til om man skal være kunde i Nordea eller ej.
 14. Måske et dumt spørgsmål... men det med de virtuelle penge fik mig til at tænke på omsætning til guld. Hvor stort et tab er der ved køb/salg af rent guld? Jeg tænker... køb et par guldbarrer (haha, nej, ikke Toms), indløs i Sverige. Nej, det er for besværligt... men andet i den dur? Vh, Lars.
 15. Er det ikke netop sådan noget som Nordea advarer imod (-. Det er måske netop aht. konkurrencen. Men er det ikke altid et problem at få realiseret de penge, men har virtualiseret? Vh, lars.
 16. Nu får vi se... Der er i hvertfald skabt en præcedens nu. På Øresund skal der åbenbart tages hensyn til færgerne, og Scanlines har før været efter Øresundsbroen. En del af aftalen bag Øresundsbroen var at den pludselige konkurrence ikke skulle slå bundproppen ud af færgernes økonomi. Derfor er der i dag en form for priskontrol. https://www.business.dk/transport/scandlines-eu-afgoerelse-smager-af-politisk-studehandel Der har sikkert været et lignende arrangement omkring Storebæltsbroen. Nu kan vi så se at sådanne arrangementer ikke er evigt gyldige, hvilket er helt fint med mig.
 17. Er du ikke bekymret for volatiliteten i krypto-valutaerne? Jeg overfører via IBAN og det koster en flad 50'er i gebyr + et evt. spread på kursen :-/
 18. Nogen af alle disse nye hvidvaskningsregler, som politikerne har hældt i hovedet på bankerne, fik Nordnet til basalt set at forbyde modtagelse af penge fra "udlandet". Selvom de eksisterer i både Danmark og Sverige, så er det pludseligt "farlige udenlandske overførsler" at overføre mellem disse 2 lande - bizart!. Selv er jeg nu begyndt at arbejde i Nordea koncernen, og kan derfor lave udlandsoverførsler uden gebyr - og faktisk også uden kursskæring - men det er en medarbejderfordel. Er der nogen som har undersøgt om der er noget, der kan lade sig gøre via krypto-valutaer?
 19. Jeg har samme løsning som larsk, dog med Nordea på begge sider.
 20. Jeg har danske bank på begge sider, så de laver 'gebyrfri' overførsel mellem egne konti. Men deres kurs er dog ikke favorabel. Jeg kan ikke lige huske, hvor meget den afviger, men ved moderate summer (en måneds nettoløn) kan jeg lave med det.
 21. Det er nok desværre meget præcist formuleret
 22. VoIP - Voice over IP. F.eks. her: https://www.cellip.com/sv/public/privat/phonzo.html Så kan man installere en softphone f.eks. på sin mobil, og så har du et svensk fastnetnummer på din mobil. (der bruges dataforbindelse) Men du kan ikke modtage SMS (til validering f.eks.) på den måde. Vh, Lars.
 23. Ja da. Lige så snart vi får stemmeret i Danmark. Indtil da gider de danske politikere ikke kigge vores vej.
 24. Nu kan jeg se, at aktiviteten herinden de sidste dage er eksploderet fra 0 til et par indlæg om ugen. (-: Hurra for det. Derfor prøver jeg lige igen at tage fat i mit spørgsmål vedr. valutaoverførsel. Den gode metode med Nordnet er ikke længere mulig. De sidste gange har jeg benyttet IBAN-overførsler, men der er jo dyrt. Hvad gør I? Vh, Lars.
 25. Tak for dit super gode svar. Jeg er stødt ind i et problem med mit danske nummer allerede da jeg købte ind over coop.se. Systemet ville ikke acceptere det. Desuden må jeg konkludere at svenskere enten ikke har tradition for at tage telefonen og ringe tilbage ELLER at de tror det tror det koster penge, fordi det er dansk nummer (det gør det nu ikke). Konkret spørgsmål: jeg kan jo starte med: hvad er et VoIP nummer? 😅
 26. Tusind tak for svar. Jeg har haft så travlt med at pakke ud at jeg ikke opdagede der var kommet svar. At vide at der ligefrem ligger et kontor er perfekt og nyttig info. Den info burde smides gennem brevsprækken hver gang der bliver registreret en dansk statsborger i skåneområdet, synes jeg faktisk. Altså nu ved man jo ret sikkert at man er på herrens mark ved indflytning, og at man selv har ansvar for at finde svar. Men et lille hint om at der findes et sted for svar til os nybegyndere ville da være ideelt. Det vil jeg tage op med dem, når jeg alligevel kontakter dem.
 27. Sunddebatten er også døende pga. det elendige forumsystem. Man skulle have beholdt vbulletin 4.x. Den nye version 5 har været en slem skuffelse. Jeg har f.eks. lige oprettet et nyt indlæg andetsteds, og skulle kæmpe med blot at citere en stump tekst.
 1. Load more activity