Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. har du noget der kan passe med mit betonbord i stuen - det ser sådan ud.
 3. Sverige er et specielt sted. Fruen og jeg købte bolig i Malmø i 80'erne og deres regler og love om pantebreve er helt anderledes end vores Danske - vi flyttede tilbage i 00'erne.
 4. mikkelgammeljord

  Barselsvilkår DK/SE

  Hej. Jeg håber I kan hjælpe mig med følgende: Min kæreste og jeg bliver forældre til august. Vi bor i DK, min kæreste er studerende i København og jeg arbejder i Malmø. Jeg er socialt sikret i Sverige og ryger under SE vilkår for barsel dvs. 480 dage pr. barn. Min arbejdsgiver dækker min løn med 90 % under barsel. Vil det være muligt for os holde følgende barsel? (cirka) - 10 dage sammen efter fødsel - Min kæreste på barsel i 9 måneder - Jeg på barsel i 8-9 måneder (afhængigt af præcist antal dage) Eller har jeg fuldstændig misforstået/overset noget? Tusind tak for hjælp!
 5. Earlier
 6. Lang

  Rc bane i lockarp 🏎

  Hej til jer som køre RC biler så kom forbi lockarp den er en udendørs bane med konstgress fra en fodboldbane det er super godt at køre på. Banen er til El biler Buggy og SC 1:10 og 1:8 Find os på MAK miniracing på Facebook. Ok kom og køre RC sammen os andra 😊
 7. Paul

  Dagpenge

  PD U1 dokumentet ansøger du om hos HK 2-3 uger før din sidste aflønnede arbejdsdag, da der går lige godt 4 uger inden de sender dokumentet til dig. I tilfælde af du har et deltidsjob skal du være opmærksom på, at du skal have arbejdet mindst 80 timer om måneden i mindst 6 måneder ud af de sidste 12 måneder. Selvom man har betalt til a-kassen i Danmark, og der er andre regler i Danmark, så falder man igennem i Sverige og får absolut ingenting.
 8. Cronatus

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Har nu boet her i Oxie i ca 12 år, og flyttede hertil direkte fra Litauen hvor jeg boede i 2 år. Der var 2 primære årsager til at jeg flyttede til sverige i sin tid. 1. Kom tilbage fra Litauen midt i boligboblen, og nægtede at skulle give 1+ mil dkr for en 1 værelses i kbh området. 2. Kom tilbage med en litauisk kæreste, og sverige er nu bedre til integration end danmark (hun lærte svensk på gymnasie niveau på 2 år, fik godkendt hendes uddannelser på bachelor og master niveau, og fik job i sverige indenfor de samme 2 år) Hun har siden skiftet til Svensk statsborgerskab, og min søn og jeg er også ved at skulle skifte. Jeg har absolut ingen planer om at skulle begynde at arbejde i sverige istedet for danmark (jeg arbejder i et firma der har afdeling i hele norden og baltikum, så har næsten daglig samarbejde med svenskere, og deres arbejdskultur ville jeg aldrig kunne arbejde under)
 9. Paul

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Bor i Sverige siden 2006. Til at begynde med i Malmø, siden 2016 i Blekinge. Der er lidt under 2 timer i bil til Malmø. Det er langt ude i skoven blandt raggare og hillbillies, jeg ved det, men folkens her er lige så hyggelige som i Malmø. Det er dejligt stille og grønt at bo i skoven, og man kan se elg og hjort fra vinduet om vinteren. Udover naturen så er den helt store forskel på Malmø økonomien - det er billigt at være husejer hér.
 10. obs

  Dagpenge

  Det kan man ikke. Jeg har spurgt hos Unionen og den forsikring kan ikke bruges, da den er knyttet til medlemskabet af fagforeningen, som igen kræver at man har et job i Sverige. Den eneste fritstående lønsikringsordning jeg har kunnet finde, udbydes af et firma som hedder NISH Service. Men jeg ved ikke om det er et selskab, som man tør binde an med.
 11. Magar

  P-bøde / men forkert vejnavn

  Send en klage og sig at p-vagten skal vågne op! 🙂 Håb du ikke skal betale for lortet Kh. Mads flyforsinkelse sas
 12. Det er jo helt grotesk! Håber i det mindste lønnen er det værd, ved nogen tilfeældigvis hvad denne skulle ligge på? Kh. Mads Ejendomsmægler fra københavn
 13. cbpwr

  Dagpenge

  Jeg tror ikke de regler blev til noget, jeg står snart og (måske) skal bruge dem, der jeg er opsagt på 31/10-2019, jeg bor i Sverige og arbejder i DK, og Står i HK Danmark, I HK siger de jeg skal melde mig ind i en Svensk Fagforening, det så ud som om Unionen passer til mit område, det kan jeg dog ikke få lov til, da man først kan blive medlem når man er i Arbejde hos en Svensk arbejdsgiver, men det er nok heller ikke Fagforeningen som er vigtig, men A-Kassen, da det er dem som skal udbetale Dagpenge (a-kasseersättning), jeg har talt med Unionens A-Kasse, som siger de kan ikke gøre mere før jeg har fået min sidste udbetaling fra Jobbet i Danmark, så skal jeg have et dokument (PD U1) fra min Danske A-Kasse, så jeg kan bliver overflyttet. De sagde i Sverige at HK i Danmark ikke kan udfylde PD U1 dokumentet, før jeg har haft sidste udbetaling fra mit job I DK, og så frygter man jo der går mange uger inden udbetalingen kommer fra den svenske A-KASSE. Og ydelsen er ikke ret stor, man kan se det her: https://arbetsloshetskassa.nu/akasseersattning 1-100 dag Max 910 kr/dag 20 020 kr/mån efter skatt ca 14 553 kr/mån* 101-200 dag Max 760 kr/dag 16 720 kr/mån efter skatt ca 12 375 kr/mån* 201-300 dag Max 760 kr/dag 16 720 kr/mån efter skatt ca 12 375 kr/mån* Endast arbetssökande med barn under 18 år kan få arbetslöshetsersättning efter dag 300. Unionen har en forsikring som der giver et par 1000kr mere, men da men jo ikke kan være med i Fagforeningen, har jeg en IDE om at det kan jeg ikke bruge til noget. Det ser ud til at dagpenge satsen i DK er ca. 26.825 per mnd (altså svenske kroner), det er aligevel noget af en forskel. Håber jeg er heldig at finde job inden den 31/10, er fritstillet, så kan stoppe når jeg vil 🙂
 14. larscph

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Jeg har boet i Sverige siden 2001 - så det er ganske mange år efterhånden. Da jeg flyttede herover var det for at komme på landet "for alvor" oppe nord for Eslöv. senere fandt jeg ned mod Malmö først i villa i udkanten af byen men flyttede for lidt over 2 år siden til Västre Hamnen i lejlighed - fri for hus og have. Min hustru er dansk, har boet i Sverige nogen år færre end jeg har og det lykkedes mig at lokke hende herover fra Vesterbro. Jeg er stadig ansat i Danmark men arbejder i princippet i store dele af Europa og USA - og har medarbejdere rundt omkring i Europa og på Filippinerne. Så min tilknytning til dansk arbejdsplads skyldes mere at nærmeste kontor for min arbejdsgiver befinder sig i København - ellers var det Stockholm. Jeg fik svensk statsborgerskab i 2017 og min datter på snart 8 år går i svensk skole og er bestemt mere svensk end dansk. Omend hun jo taler dansk udover svensk. Vi gjorde et aktivt valg efter huset var solgt hvor vi også overvejede at flytte "tilbage" til København. Men vi endte med Malmö af flere årsager og trives rigtig godt her. Der er stadig masser af kontakt med Danmark med familie og venner som bor i Danmark, men for mig har der de sidste 5 år været et klart skift væk fra at interessere mig for hvad der sker i Danmark generelt til hvordan det er i Sverige. Jeg kan ikke pege på hvad der lige skulle få mig til at flytte til Danmark igen. I forhold til arbejde betyder det ikke det store og jeg kunne ikke drømme om at skife til svensk job bare fordi det var i Sverige. Hvorfor er jeg her? Tja - primært fordi jeg syntes det er hyggeligt og fordi Sunddebat var en af de primære kilder til viden, information og meget andet da jeg flyttede til Sverige.
 15. larsk

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Så er vi 10, og det er "lidt" færre end tidligere, men flere end jeg reelt havde ventet.😎 Og de fleste har lige så lang eller længere historie her (og en enkelt 'afhopper' 🙂). Jeg har boet på denne side 11 år nu, men arbejder stadig i Danmark. Min hustru er skiftet til svensk arbejde. Jeg ved at en del danskere, som ikke har skrevet sig på her, har skiftet helt, og er vel i bund og grund blevet 'svenske' - svensk job, svensk statsborgerskab, børn i svensk skole, primært svenske venner, etc. Hvad med jer - stadig meget dansk, og derfor her ind i mellem, eller skiftet helt over? 🙂
 16. obs

  Dagpenge

  Trækker denne tråd frem igen... Nogen der ved, hvad der skete videre i denne sag? Hvad jeg har forstået, så skal man stadig modtage dagpenge fra en svensk a-kasse, hvis man mister jobbet i Danmark. Eller? Et andet spørgsmål på samme linje, såfremt der ikke er sket nogen forandring i reglerne om, hvor man skal have dagpenge fra: Er der nogen der har erfaringer omkring lønsikringsforsikringer når man bor i S og arbejder i DK? Man kan jo godt tegne lønsikring i Danmark, men hvis dagpengene skal komme fra en svensk a-kasse, så er en dansk lønsikringsordning jo ingenting værd. Fagforeningen Unionen i Sverige tilbyder en lønsikringsordning til sine medlemmer, men det kræver jo så at man er medlem af fagforeningen og har været det i 12 måneder eller mere. Nogen der ved, om man kan bevare sit medlemsskab af Unionen (eller andre fagforeninger) og på den måde være kvalificeret til lønsikring i fald man mister jobbet, selvom man evt. også bliver medlem i en dansk fagforening?
 17. Rene Larsen

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Hej Hej
 18. obs

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Ny Öresundsdansker her :-) Er netop flyttet til Malmö efter et par år i Stockholm og skal nu til at pendle over Sundet. Lidt ærgerligt at dette forum virker til at have tabt en del af pusten, for der er jo nogle ting som man nok kan behøve hjælp til at få svar på, når man skal færdes på tværs af Sundet.
 19. Markowitch

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  pong! :)
 20. larscph

  Søge efter bolig (gård)

  Ja.. 🙂 Og nærmest skræmmende at det er 15 år siden jeg flyttede til Sverige! Bopæl noget anderledes end jeg havde tænkt det skulle blive dengang, men det er jo sådan det går... Fra langt ude på landet midt i Skåne til Västra Hamnen...
 21. Paul

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Ehem... tester... tester... *pop pop*... kan man læse det her? 😃
 22. Mortimer

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  dav dav :)
 23. bonne

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Et hej herfra
 1. Load more activity
×