Al aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Last week
 2. Min hustru begyndte 1/1-17 at arbejde 100% i Sverige, mens jeg fortsat arbejder i DK. Min hustru er således ikke mere skattepligtig i dk, og jeg anvender grænsegænger reglerne. Mit første spørgsmål er derfor, når jeg skal udfylde selvangivelsen, og skal angive oplysninger om min hustru, så synes vejledningen at forklare, at under ovenstående betingelser, så skal jeg oplyse min hustrus SVENSKE indtægt. Det virker ret besynderligt, og i disse databeskyttelses tider svært at begrunde, at danske myndigheder vil registrere en svensks skattepligtigs indkomstforhold. Er der noget jeg misforstår eller overser? Mit andet spørgsmål er mere spekulativt. I 2010-12 var der en tråd her om at bruge begges fradrag 100% i begge lande, når man arbejdede i hvert sit land. Gælder den stadig?
 3. Earlier
 4. Hvem hulen kører dog også på dubbdäck - dem bliver man jo nærmest arresteret for at køre med i Tyskland ;) Forøvrigt vil dækbranchen gerne have lavet loven om. https://www.sydsvenskan.se/2018-04-10/dackbranschen-vill-andra-lagen-om-dubbdack
 5. Er der nogen der kan anbefale en god revisor med viden om grænsegænger regler. Arbejder i Norge og Sverie men bor i dk.
 6. Glöm nu inte att dubbdäcken skal vara bytta senast 15/4 om du kör i Sverige!
 7. rlarsen, tak for dit svar.
 8. Jeg tvivler at du kan dette som privat person - medmindre du kan blive "pro" kunde, men så igen dette kræver så også at du laver rigtig mange handler dagligt/ugeligt.
 9. Hvis du er dansk statsborger, må jeg gå ud fra at du går under Skatteverket's "Nordisk medborgare" kategori - og ikke under Medborgare EU/EES I mine øjne, burde det ikke være noget problem, at få et svensk person nummer, og der ved få lov til at bo i Sverige, det burde 'bare' være en 1:1 sagsbehandling, hvor alle nordiske medarbejdere har samme rettigheder - med mindre der er noget du ikke at skrevet om her, som kan påvirke din sag. At arbejde udenlands i nogle dage hver uge, kan jeg ikke se som årsag til at du bliver afvist - hvis det er, så bør de også skrive det i deres betingelser for "Nordisk medborgare".
 10. Min bil er desværre blevet påkørt mens den holdt parkeret, og har fået grimme skader bag på, bla. er den ene baglygte ødelagt. Min bil blev ramt af en bil, der måtte undvige en anden bil, der foretog en u-vending uden at orientere sig ordentligt. Ingen er kommet noget til, der er styr på alle parter involveret, alle er forsikret, og der er politirapport på ulykken (en af bilerne involveret var faktisk en polisbil ). Skylds-spørgsmålet finder forsikringsselskaberne/polisen vel ud af, men jeg kan umuligt have nogen skyld i ulykken eftersom min bil holdt lovligt parkeret. Alligevel vil mit forsikringsselskab ikke dække nye baglygter med en højere pris end hvad standard "originale" baglygter koster, til trods for at jeg for et par år siden købte nye LED-baglygter til bilen, og har bedt om de samme eller tilsvarende lygter. Men nej, jeg skal betale en eventuel merpris (og skal muligvis også selv ud at købe lygterne da værkstedet kun handler originale/oem-dele. Fair nok, den del kan jeg godt klare) Øhhh er der noget jeg overser her? Jeg har aldrig haft med bilforsikringen at gøre andet end ved et stenslag. Jeg mener der er en forsikret modpart der er skyld i ulykken, og som vel dækker mit forsikringsselskabs udgifter ved reparation af min bil. Hvorfor skal jeg stilles "ringere" med alm. baglygter? Jeg har iøvrigt helförsäkring, men det er vel irrelevant når der er en ansvarlig modpart. Tak for inputs/kommentarer.
 11. Findes der en bank eller anden finansvirksomhed i Sverige med bankgiro, hvor man kan handle med valuta i realtid?
 12. Hej Bananas, Jeg har snakket med min Danske nabo i Sverige, og hun siger at man er begyndt at skærpe krav til nordiske indflyttere og som er sket i led med Sveriges ID kontrol og med masseindvandring. Ifølge hende, kan hun godt fornemme at Svenskerne er trætte af Danskerne, hvilket undrede mig. Jeg har også snakket med Skatteverket og min sag i dag, de siger selv at man oplever en markant stigning i proforma adresser i Sverige i de sidste par år, og dette sker fordi at folk kan købe en billigere bil og betale lidt mindre i skat. Samt at der er nogen som også snyder med ophold af deres ægteskaber i Sverige, sådan at det ledes til at tro at de bor i Sverige men i virkeligheden bor de i Danmark. Jeg fik en lang forklaring. Jeg falder helt uden for alle de kategorier. Desuden har jeg tilbudt skatteverket, at de kan udføre uanmeldte besøg på min bopæl i Sverige, men den praksis accepterer skatteverket ikke. Ud over det har jeg tilbudt dem phonetracking eller at de kunne få telefonnumre af mine naboer for at bekræfte at jeg er der dagligt, men det er også imod skatteverkets praksis. I sidste ende er det skatteverket der sætter begrænsninger og ikke mig. Jeg har sendt min klage videre til skatteverkets proces afdeling i Goteborg og samt sendt en klage til Solvik. Så må vi se hvordan den sag udarter sig. Desværre tror jeg ikke på at der er meget hjælp at hente fra andre enheder.
 13. Denne her sag lyder meget mystisk. Man sidder med en fornemmelse af at et eller andet ikke hænger sammen. Det kan være at du er løbet ind i en skrankepave. Loven siger vel at du skal registrere dig som boende i Sverige, hvis du faktisk bor her - og myndighederne skal registrere dig som værende sådan, hvis de ellers ikke vurderer, at der er tale om en pro forma flytning. Så din opgave er vel at overbevise dem om at du er flyttet reelt og ikke bare pro forma. Og at du langt de fleste nætter overnatter i Sverige. Det gør man ved at give Skatteverket så meget information som muligt som tilstyrker at man er flyttet - og ved at forklare sagen så klart og tydeligt som muligt. Uden stavefejl, sprogfejl og logiske fejl.
 14. Held og lykke med den indstilling i Sverige.
 15. Paul, jeg forventede heller ikke at du kunne hjælpe eller give gode råd. Men når du er være så selvoptaget og nærtagende, bør du søge krisehjælp. Når du skriver en lang kommentar om statsborgerskab, så er jeg ikke klar over om du forsøger at spille dum eller om du generelt bare er dum. Helt ærligt, kunne du i virkeligheden ikke selv regne ud hvad jeg mener i stedet for at spilde din og min tid?
 16. Ah - ja den ser smart ud faktisk. Jeg er dog utrolig glad for Chromecasten som udover at den bare fungerer og er fuldintegreret i vores IOS enheder - sidder bag på fjernsynet helt diskret. Det giver et super clean look i TV-stuen :)
 17. Jeg har udvidet med en androidbox (minix), der kan jeg afvikle vpn-klienten direkte, samt alle de apps jeg måtte ønske, incl Kodi til lokal afspilning af filer. Kodi kan også en masse andre ting, men de add-ons er ret meget i fokus for tiden :)
 18. Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.
 19. Hvis du har bopæl i Sverige må de godt inddrage kørekortet. Du kan ikke få et kørekort i Danmark hvis du har bopæl i Sverige, det skal du have fra de svenske myndigheder (Transportstyrelsen). Jeg vil også anbefale at tage fat i en jurist som kender reglerne og hvilke muligheder du har.
 20. Så er vi endelig i vores "rigtige" lejlighed i V.H. inklusive en fin 500 mbit bredbåndsforbindelse hos ComHem :) Løsningen med Chromecast fungerer super godt - og sammen med en OverPlay DNS abonnement streamer den DR, SVT, Netflix og hvad vi ellers har brug for. Eneste trick er at man skal blokere for Google's DNS i routeren da Chromecast er hardcodet til at anvende disse som step 1. Hvis de er blokeret falder den tilbage til de DNS som oplyses fra DHCP i routeren. Til streaming af lokale medier anvender jeg Plex på en lokale computer og så Plex App'en på mobilen for at sende afspilningen til Chromecast. Kan meget anbefales - og så er vi helt fri for diverse kabel TV abonnementer .
 21. Hej Kim - start her: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/forsaljningavprivatbostad.4.76a43be412206334b89800042922.html Som egentlig er ganske detaljeret. Vi skal selv igennem det samme her om lidt da vi solgte hus sidste år og har købt bostadsrätt. Husk på, at hvis du ikke har nogen indkomst i Sverige, men renteudgifter til f.eks. bolån i Sverige, kan du med fordel søge uppskov og så tilbageføre drypvis så det passer med dit rentefradrag.
 22. Jeg har købt en lejlighed (Bostadsrätt) og er flyttet til Sverige helt alene. Nu skrev jeg at de gav afslag på bopæl, så kan du vel regne resten ud. Skatteverket mener ikke at det er nok med at man fremviser dokumenter at man har købt lejlgheden, betaler for EL, bredbånd. De skal også have færge kvitteringen, fra den dag som jeg flyttede, hvilket er noget tid siden at man flyttede. Hvilket at jeg ikke længere har.
 23. Hans12, du fortæller desværre ikke noget om dine boligforhold i Sverige. Er boligen købt, lejet eller fremlejet? Eller er du flyttet ind hos kæresten? Du skriver også: "...indregistrere mig som borger i Sverige." Rent teknisk, så er en (med)borgare i Sverige en svensk statsborger. Vil du være svensk statsborger? Eller mener du, at du vil registrere din bopæl som værende i Sverige?
 24. Hej med jer, Jeg er flyttet til Sverige fra November 2017, så fik jeg et brev i starten af de nye år 2018, at de skulle have et hav af dokumenter fra mig før at de vil indregistrere mig som borger i Sverige. Fordi at jeg får brevet så sent, så har jeg ikke samtlige dokumenter som de beder om. Dokumenter såsom, færge kvittering der viser at jeg flyttede november 2017. De har også en sektion hvor de skriver hvor mange dage jeg har tænkt mig at bo i Sverige per uge. Da jeg har et arbejde hvor man kan risikiere at blive sendt til udlandet op til flere dage, så har jeg ringet til Skatteverket for at forhøre mig om regler, de vil have at jeg skal forklare tingene i brevet. Det har jeg så gjort. Jeg får afslag på ophold fordi at jeg har et arbejde, som kan risikere at sende mig til udlandet nogle dage, samt at de for eks. ikke har færgebilletten i den dag som jeg flyttede. Jeg er Dansk statsborger, så jeg kan ikke se hvad problemet er. Kan i hjælpe mig? Jeg har en fornemmelse at Skatteverket har fejlbehandlet denne sag.
 25. der er flere steder i malmø hvor de har dansk undervisning men kun for svensktalende. er der nogen der kender til steder hvor der er dansk undervisning for engelsk talende??
 26. Det er præcis det der er problemet, hvordan er reglerne når man er dansker. Alt det svenske kan vi sagtens læse os til. og jo jo - jeg er klar over det ikke hedder promillekørsel i Sverige (det har vi ligefrem papirer på :-))- men jeg skrev på dansk :-) :-)
 27. En større krise på ejendoms-/boligmarkedet leder stort set altid til en bank-/finanskrise. Sådan har det været gennem århundreder. Læser man Lars Tvedes bog: "Kriser, krak og kaviar" gives svaret på hvorfor. Der har altid været "business cycles". Men den helt store cyklus er ejendomscycklen, der i gennemsnit vare 18 år (+/- en del år). Det tager så langt tid at planlægge, få tilladelser og bygge ejendomme at det ender med at tage så lang tid at skabe et kompetitivt overudbud af boliger/ejendomme. Så spørgsmålet er om vi får en større boligkrise. Kigger man på boligpriserne i Stockholm er de faldende efter at være toppet på et ekstremt højt niveau. Samtidigt har vi nu historierne om hvordan boligudviklere og spekulanter er brændt inde med en masse nybyggede lejligheder, som de nu forsøger at leje ud i stedet for at sælge dem (med tab). Det lyder meget som København i 2006/2007. Der er truende skyer på horisonten!
 1. Load more activity