Jump to content

Al aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Yesterday
 3. Okay, nu skal man betale for at læse artiklen. 🐵
 4. To timer og et kvarter – så længe kører en DSB-lokomotivfører gennemsnitligt i tog på en vagt Man kan åbenbart skrive hvadsomhelst efterhånden og kalde det for fakta. Faktaboksen i artiklen siger: FAKTA Hvad bruger lokomotivførerne deres arbejdstid på? Kørte timer: 43 pct. Her medregnes at køre toget frem fra dets holdeplads, værksted, klargøring eller rengøring og at vende det på endestation. Andre opgaver: 27 pct. Her medregnes pause, afløsning samt instruktionstimer, hvor andre instrueres og oplæres. Pasrejser medregnes også – det er rejser, som lokomotivføreren foretager til en given station for at påbegynde arbejdet derfra. Derudover medregnes også, når en lokomotivfører står til rådighed, hvis noget uventet sker. Det samme gælder, når man er del af en reservestamme, der skal være klar til at komme på banen, hvis et andet tog for eksempel bryder sammen. Ikke til rådighed: 30 pct. Her medregnes ferie, orlov, uddannelse og sygdom. I arbejdstiden medregnes også ferie, orlov, uddannelse og sygdom. Det er jo helt klart noget sludder. Hvis man derimod mener, at det er en omkostning for DSB, dvs. noget de betaler for, så er sagen jo en helt anden. Men jeg er ret overbevist om at absolut ingen holder ferie og orlov i arbejdstiden.
 5. Last week
 6. Paul

  Kodeord er blevet lækket

  Min pointe er den, at hvis du ligger inde med 700 millioner emailadresser og ikke rigtig ved fra hvilken ende du skal begynde, så er det letteste i verden, at få folk til at besøge din hjemmeside, hvor de skal indtaste sin email. Så ved du hvor du skal begynde.
 7. Paul

  Kodeord er blevet lækket

  Præcis. Derfor min undren over artiklen fra Ritzau. Artiklen er dybest set en reklame for sikkerhedseksperten... da det anbefales, at jeg besøger en hjemmeside. Jeg kan ikke se formålet med at besøge den hjemmeside. Skulle jeg være bekymret over mit password, så er det mest naturlige, at skifte det med det samme. Måske artiklen siger lidt om menneskets psykologi. En fearmonger (frygtspreder?) har lettere ved at sprede et budskab til de ukyndige, end f.eks. dit, larsk's, saglige indlæg. På den anden side, så er det svært at formidle noget til almindelige dødelige om IT.
 8. larsk

  Kodeord er blevet lækket

  For det første er det faktuelt forkert. 700 mill. emailadresser er samlet, men 'kun' 21 mill. passwords er lækket. Siden viser, baseret på din email, om du er i nogle af de kendte læk, og vil i nogle tilfælde kunne fortælle, hvor de læk skete - f.eks. er de flestes professionelle email og password lækket i enten 2012 eller 2016 hack af LinkedIn. Flertallet af de 700 mill email, er uden anden information for hackerne, end at det er gyldige adresser, og du opdager typisk selv at der har været et hack, fordi du modtager rigtigt meget spam. I en mindre del af disse læk, er der også kommet andre oplysninger med (navn, adresse, alder, etc). Man kan lære følgende af dette: 1) Oplys kun din email og andre vitale ting om dig selv til sider/services du VIRKELIG gerne vil have, og ikke til alle konkurrencer og lignende. Password er ikke den eneste værdi ved et læk. 2) Brug kun samme password 1 sted, og have andre til andre sites/services, så et læk ikke pludselig giver andre adgang til alt muligt andet end det lækkede. 3) Brug så vidt muligt engangs-, eller anonyme mailadresser, med mindre servicen i høj grad er baseret på at du gerne modtager løbende mails. Der findes dels webbaserede gratis services, som er tæt på anonyme, og dels nogle få burner-email-services, hvor mailadressen kun virker i få timer, og så er væk for evigt. 4) brug 2-faktor validering alle steder det er muligt. Opret dig på en af de gratis udbydere, feks baseret på sms eller en kodegenerator 5) skift passwords jævnligt - gerne hver 3. måned, men mindst en gang om året. - der findes værktøj til at have et beskyttet password-arkiv, så du med en nøgle (2-faktor !!!) kan finde alle dine andre password. Og den gyldne regel, hvis noget er gratis eller for godt til at være sandt, så er du måske ikke kunden, men varen!
 9. Paul

  Kodeord er blevet lækket

  Faldt over denne artikel: Kodeord til over 700 millioner e-mails er blevet lækket En meget kort artikel fra Ritzau, der skriver: "Sikkerhedsekspert Troy Hunt anbefaler, at man skifter sit kodeord, hvis det er med i lækket " og "På haveibeenpwned.com kan man tjekke om ens e-mailadresse figurerer i lækket. Gør den det, anbefaler tech-hjemmesiden version2, at man skifter sit kodeord til sin e-mail". Er det bare mig... eller virker artiklen lidt underlig? Hvorfor pokker skal jeg tjekke et eller andet hackdump? Det lugter lidt af lokkemad det her. Jeg vil da ikke bekræfte, at jeg kan være bekymret over min emailkonto ved at taste email-adressen ind på et eller andet website. Jeg skifter da password lige på stedet uanset. Journalisme er ikke hvad det har været.
 10. Earlier
 11. Paul

  Svensk demokrati

  Hmm, ja... det har du ret i kan jeg se nu ved nærmere granskning. Det er tallene fra forrige valg jeg har lagt sammen. Det ændrer desværre ikke den kendsgerning, at de svenske politikere ikke helt har forstået hvordan man forhandler om regeringsmagten. Tak for hjælp til at rede trådene ud.
 12. larsk

  Svensk demokrati

 13. larsk

  Svensk demokrati

  Hej Paul Dine tal stemmer ikke. De 4 partier har kun 167 tilsammen, og skal have 175 for at have et flertal. Forventningen var (og er?) at venstern (med 27 mandataer) enten vil undlade at stemme, så de ikke får et flertal mod sig, eller stemme FOR löfven og dermed give dem et flertal. Det er utroligt arrogant af Soc og Centeren at forhandle, og så bare 'forudsætte' at en part, som er udenfor forhandlingerne bare vil hjælpe. Annie Lööf har fopr længe siden sagt at hun ikke kan lave en aftale med venstern, så det er reelt fuldstændigt tåbeligt. Men konen har jo også for 1 år siden lovet at hun hellere vil spise sin sko end hjælpe Löfven til magten :) Det er: soc 100, mp 16 Centern 31 lib 20
 14. Paul

  Svensk demokrati

  Jeg er nået dertil, hvor jeg behøver lidt hjælp med at forstå den demokratiske proces i Sverige. Talmannen: Jag ger partierna 48 timmar att lösa de här problemen Lad mig se. Riksdagen består af 349 valgte medlemmer. Et simpelt flertal består af 175 medlemmer af Riksdagen. Den seneste udvikling viser opbakning til Stefan Löfven som statsminister fra fire partier: Socialdemokraterna med 113 mandater, Miljöpartiet med 25 mandater, Centerpartiet med 22 mandater og Liberalerne med 19 mandater. Det giver alt i alt 179 mandater og dermed opnås et simpelt flertal. Kan nogen forklare mig hvilke problemer der skal løses på 48 timer? Er det virkelig muligt at spænde ben for det demokratiske flertal i Sverige når man ikke har fået udleveret tudekiks? Måske det er svært at forstå de mest elementære demokratiske spilleregler i et land, hvor ingen kan huske hvordan det er at forhandle om regeringsmagten.
 15. larsk

  slettet

  tomt
 16. larsk

  ATK på broen

  Har nu fået saphe, og den varsler lystigt for mine lokale stærekasser. I følge saphe's egen dokumentation har de stort set alle stærekasser i hele europa mappet ind. Så det er jo godt. Jeg har i øvrigt fået alarmer 2 gange her i Sverige for hhv fartkontrol og uheld, men det er på ruter som bruges af Bornholm-farende (E65 og E20).
 17. mbo212

  Ægtefælle fradag - Forskudsopgørelse

  Hej, Min ægtefælle kommer ikke til at udnytte sit personfradrag i år, vil derfor gerne gøre brug af hendes fradrag. Jeg kan bare ikke se hvor jeg gør det under min forskudsopgørelse?
 18. Markowitch

  Skat 2015 (ja, jeg er bagud)

  Du kunne sige til SKAT at dit brofradrag er baseret på en vurdering. Nu har du så fremskaffet kontoudtog der viser at din vurdering ikke er helt ved siden af. At der kun mangler registreringer for 4 overfarter, er maks 200 kr. i udokumenteret skattefradrag (50 kr. x 4). Det viser blot at din oprindelige vurdering ikke var helt ved siden af. Det er virkelig i småtingsafdelingen. Hvis SKAT hænger sig i det, så kan du jo altid overveje blot at tage de registreringer du kan finde dokumentation på, og lade de andre overfarter gå i glemmebogen.
 19. Paul

  kontankort til mobilen

  Er det slut med kontantkort til mobilen uden datatrafik?
 20. bonne

  Skat 2015 (ja, jeg er bagud)

  Se... nu er jeg en af de uheldige, der har penge til gode i skat for 2015 (de der skylder er jo de heldige i disse dage) - og jeg har lige tilføjet befordring og brofradrag på min årsopgørelse. Eller det vil sige at det var ret svært, da jeg skulle sende en mail om det fra en webform på deres hjemmeside - man kan åbenbart ikke gøre det elektronisk for 2015 og 2016. Og man får ikke nogen kvittering for det, så man ved ikke, om mailen er kommet korrekt frem. Jeg tjekkede dage efter med SKAT, og de havde modtaget min mail vedr. rettelser for 2015, men ikke for 2016. Damen i telefonen tog imod de tal, som jeg oplyste, og sagde, at jeg ville få nogle penge tilbage i SKAT for 2016. Vedr. 2015 er der en anden medarbejder, der sidder og kigger på disse. Se, nu kommer problemet. SKAT har for første gang i mit liv bedt om dokumentation for min befordring. De beder mig dokumentere betaling, adresser, antal dage og KM. Oresundsbron kunne ikke dokumentere mine overkørsler fra før ultimo feb. 2015 (ved ikke hvorfor), så for disse dage, har jeg siddet med Google Location History og talt op hvilke dage jeg har kørt til og fra arbejde inden udgangen af feb. 2015. Nu sidder jeg så med mine kontoudtog (for SKAT vil se bevis for betaling), og jeg kan se, at der er (få) mindre betalinger end jeg har talt op til og med feb. samt oresundsbroens registreringer derefter. Jeg kan også se, at der ikke er datokonsistens mellem oresundsbrons registreringer og betalingerne på kontoudtoget. Så jeg tænker lidt, at man ikke man bruge betalingene som dokumentation på de reelle overfarter. Hvad fa'en gør jeg? Det er vist kun fire overfarter, der mangler på betalingerne kontra oresunds opgørelse. Men hænger SKAT sig i det - og vil de kunne forstå min argumentation omkring registreringerne? For god ordens skyld skal jeg lige pointere, at jeg på ingen måde har eller har haft til hensigt at snyde! Vh, Lars.
 21. larsk

  Fartkontrol på broen

  Hvordan vil du GEN-erhverve et dansk kørekort i Sverige? Hvis dansk politi har inddraget dit danske kørekort, så kan man jo ikke se i Sverige, at du har haft kørekort, og så er det vel NY-erhverve i Sverige (helt fra bunden)?
 22. bonne

  Fartkontrol på broen

  men så kan man vel generhverve i Sverige. Jeg har også kørt for stærkt der, men endnu ikke fået nogen hilsen. De har nok meget at lave, for samtlige jeg kender kører over 110 der, og de har samme historie... ingen hilsen. i øvrigt har jeg tilgode at få en fotobøde. sker der virkelig en blitzning? kan man gå ud fra, at hvis det ikke har været noget blink, så er man ikke fanget? vh, Lars.
 23. Paul

  Fartkontrol på broen

  Hvis du benytter Brobizz kan den vel be- eller afkræfte om du rent faktisk kørte over broen den dag, og cirka tidspunktet.
 24. Pakwhan

  Fartkontrol på broen

  Du kan komme til at vente rigtigt længe, har lige fået en fra Juni 2017, så det er jo lidt svært at huske. Utroligt det kan tage så lang tid og at de ikke er forældede. P
 25. MrPong

  Forhøjet priser hos Skånetrafiken

  Hey forum Er det bare mig, eller er beskeden fra Skånetrafiken om årsag og de forhøjet priser baseret på et lidt tyndt grundlag? At den svenske krone er lavere end den plejer og derfor må de anpasse prisen. De sætter vel ikke prisen ned, hvis kronen går op igen i løbet af året... vel!!?? Hvad siger I til deres udmelding? Her er deres e-mail, hvis nogle ikke har set den: Nya priser till och från Danmark Hej! Från och med 9 december höjs priserna för dig som reser till Danmark. Vi vill gärna berätta lite mer om bakgrunden till beslutet. Just nu är den svenska kronan mycket svagare än den danska och därför måste vi anpassa våra priser. Öresundstaxan är ett samarbete mellan oss och danska DSB där vi delar på både kostnader och intäkter. Just nu måste vi betala mer för trafiken än våra danska kollegor eftersom de svenska biljettpriserna har halkat efter. Till exempel är det just nu mycket billigare för en dansk att köpa en svensk biljett. Dessutom har DSB själva höjt priset med ungefär två procent vilket vi också måste kompensera för. Exempel på priser som påverkas: Enkelresa över Öresundsbron: 120 kronor (höjning 10 kronor) Enkelresa med färja till Helsingör: 60 kronor (höjning 12 kronor) Jojo Period/30-dagarsbiljett i appen Malmö-Köpenhamn: 2 195 kronor (höjning 195 kronor) Jojo Period/30-dagarsbiljett i appen Lund-Köpenhamn: 2 535 kronor (höjning 95 kronor) Jojo Period Helsingborg-Helsingör med färja 1 000 kronor (höjning 170 kronor)
 26. larsk

  Fartkontrol på broen

  Jo, det tror jeg bestemt de gør. Det jeg mente er, at med et dansk kørekort, så kan du få en (betinget) frakendelse for trafikforseelser i Danmark, men fordi du bor i Sverige, så kan du ikke generhverve dit kort. Hvis du har et svensk kørekort, så kan trafikforseelser i Danmark højest give dig køreforbud i Danmark. Svensk politi vil ikke gribe ind overfor dit svenske kørekort for forseelser i Danmark (udover, som nævnt, at viderebringe en evt. bøde). Altså, at med forseelser i Danmark og med et dansk kørekort, så kan du blive ramt meget hårdere, end hvis du har et svensk kørekort, fordi du i praksis kan fortabe dit kørekort helt. Og for at fuldende argumentet, så er det lige meget om man har svensk eller dansk kørekort, når man bor i Sverige, hvis man bliver grebet for trafikforseelser i Sverige. For eksempel, så bliver de svenske regler om midlertidig/administrativ inddragelse af kørekort i 1-3 måneder for hastighedsoverskridelser, håndhævet uanset kortet er udstedt i Danmark. Det eneste kuriøse sted, som et dansk kørekort kan være en fordel, er ved svenske 'stærekasser', hvor de centralt (i Kiruna) gennemgår billederne, og hvis kvaliteten godkendes, sammenligner billedet med ID-billeder af ejeren af bilen, samt dennes familie. Hvis man ikke har svensk kørekort (eller andet svensk billed-ID), så er der en god chance for at de dropper billedet/bøden. Omvendt, så er jeg blevet stoppet et par gange af lokale patruljer, som slår mit registrerings nummer op, og konstaterer at ejeren ikke har kørekort (ifølge de svenske registre).
 27. larscph

  Fartkontrol på broen

  Jeg fik mit danske kørekort skiftet til et svensk da kontrollen på broen gik hårdest til. Hen over sommeren har jeg primært haft Saphe til at hjælpe og er ikke blevet blitzet. Tidligere er jeg dog af svensk polis blevet bedt om at forklare/indrømme at jeg har har kørt for stærkt med dansk kørekort i Danmark. Følger svensk polis ikke op på for eksempel fotokontrol i Danmark hvor bil og fører er svensk?
 28. jolin

  Fartkontrol på broen

  Øresund beder om hjælp - bilisterne kører alt for stærkt http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-10-21-oeresund-beder-om-hjaelp-bilisterne-koerer-alt-for-staerkt
 29. larsk

  Fartkontrol på broen

  Det 'kildne' for dig er vel at med et dansk kørekort, så kan du få klip etc, men ikke tage det igen, ved betinget frakendelse =over 3 klip- for der skal man bo i Danmark. Hvis du har svensk kort, så får du bøden og ved grove overtrædelser kan du få et køreforbud i Danmark, men det gælder ikke i Sverige. Så vidt jeg ved, så strafforfølger svensk politi ikke for trafikforseelser begået i Danmark, så selvom du får bøde og køreforbud i Danmark på et svensk kørekort, så vil svenskerne ikke også give dig bøde etc. Men der er måske andre her, som ved mere?
 1. Load more activity
×