Meddelelse

Collapse
No announcement yet.

Gräddfil

Collapse
X
  • Filter
  • Tid
  • Show
Clear All
new posts

  • Gräddfil

    Hvad skal man købe, når man står i en dansk køledisk, og har brug for gräddfil
    Et godt grin forlænger livet

  • #2
    Oprindeligt indsendt af Fagerborn Se meddelelser
    Hvad skal man købe, når man står i en dansk køledisk, og har brug for gräddfil
    Jeg synes cremefraiche 18% evt. 9%, er det der kommer nærmest gräddfil.

    Comment


    • #3
      Oprindeligt indsendt af LotteB Se meddelelser
      Jeg synes cremefraiche 18% evt. 9%, er det der kommer nærmest gräddfil.
      Det var også min tanke, men det må vel være markant anderledes siden Svensken også har creme fraise på hylderne.

      [SPAS]
      Køb noget yogurts kultur og smid i noget fløde :D
      [/SPAS]
      Jeg laver aldrig stavefejl, jeg benytter bare stavekontrollen: Dansk (Lolland)

      Comment


      • #4
        Oprindeligt indsendt af Lollikken Se meddelelser
        Det var også min tanke, men det må vel være markant anderledes siden Svensken også har creme fraise på hylderne.
        Jeg tror forskellen er lige så stor/lille, som på cremefraiche og syrnet fløde i DK. Jeg har brugt det i flæng;)

        Comment


        • #5
          Lige OT hvis jeg må :
          Bruger man grädfil i madlavning? Troede det var et morgenmadsprodukt som 'A38'

          Comment


          • #6
            Oprindeligt indsendt af larsk Se meddelelser
            Lige OT hvis jeg må :
            Bruger man grädfil i madlavning? Troede det var et morgenmadsprodukt som 'A38'
            Ja, det er til madlavning. Det er et væsentligt federe produkt end A38, som har en fedtprocent på linie med sødmælk. Gräddfil ligger typisk på 12% - måske lidt for fedt som morgenmadsprodukt:D

            Comment


            • #7
              Oprindeligt indsendt af larsk Se meddelelser
              Lige OT hvis jeg må :
              Bruger man grädfil i madlavning? Troede det var et morgenmadsprodukt som 'A38'
              Gräddfil bruger du f.eks. som base til Skagenröra. (rejer, dild, kaviar osv.)

              Eller på jordbærene.

              Det er ikke noget, man spiser lige ud af bøtten. Det skal ligesom kombineres med mad.

              Kom til at tænke på, at jeg har noget (Karoline's) Kvarg i køleskabet (som man ikke kan få i Sverige ), måske har jeg løsningen på mit problem selv?

              Jeg hælder nu også til at bruge den federe creme fraiche, hvis det ikke virker med kvarg.

              Fandt noget her om produkterne;
              http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche
              "Crème fraîche kan bytas mot gräddfil i de flesta recept, men inte tvärtom"

              Øh .... Så jeg kan bruge creme fraiche hvis der står gräddfil, men ikke gräddfil, hvis der står creme fraiche ?? Eller ???
              Last edited by Fagerborn; 28-06-2008, 18:23.
              Et godt grin forlænger livet

              Comment


              • #8
                Oprindeligt indsendt af Fagerborn Se meddelelser
                Kom til at tænke på, at jeg har noget (Karoline's) Kvarg i køleskabet (som man ikke kan få i Sverige ), måske har jeg løsningen på mit problem selv?

                Jeg hælder nu også til at bruge den federe creme fraiche, hvis det ikke virker med kvarg.

                Fandt noget her om produkterne;
                http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche
                "Crème fraîche kan bytas mot gräddfil i de flesta recept, men inte tvärtom"

                Øh .... Så jeg kan bruge creme fraiche hvis der står gräddfil, men ikke gräddfil, hvis der står creme fraiche ?? Eller ???
                Nu ved jeg jo ikke, hvad du skal bruge det til. Er det til koldt eller varmt?

                Generelt er det sådan, at jo lavere fedtprocent et syrnet produkt har, des større risiko er der for, at skidtet skiller, hvis du bruger det i noget varmt. Det er måske dét "Wiki" hentyder til, når de siger creme fraiche kan erstattes af gräddfil, men ikke omvendt I kolde retter er det bare et spørgsmål om smag og behag.

                MEN hvis du skal bruge kvarg ell. andet lav% produkt til noget varmt, skal du sørge for at komme noget bindemiddel i (mel/maizena), så skiller det ikke:th2:

                Comment


                • #9
                  Aha, tak! Jeg vidste ikke det om fedt og varm mad.

                  Det skulle bruges i Skagenröra. Det manglede (efter min mening) det lidt syrlige pift, men var i øvrigt lækkert.

                  Kvarg er vist bedre til at røre bær og frugter med.
                  Et godt grin forlænger livet

                  Comment

                  Working...
                  X