Meddelelse

Collapse
No announcement yet.

Dansk opholds/arbejdstilladelse - bo i Sverige?

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Dansk opholds/arbejdstilladelse - bo i Sverige?

  Har opholds & arbejdstilladelse på 11 år - er gift med dansker der vil fortsætte arbejde i Kastrup Lufthavn og pendle. Vi har 2 børn 1 i 3 klasse og en i børnehave. Vil flytte til Sverige, Malmø, helst denne sommer. Er næsten færdig med min uddannelse som SOSU-hjælper og er snart færdig med min elev-tid. Får nu suplerende dagpenge.

  1) Vil jeg miste min dagpengeret i Sverige ?
  2) Kan jeg flytte min ancinetet til én svensk dagpenge-kasse ?
  - Ved godt at jeg mister dansk opholdstilladelse.
  3) Hvordan er mulighederne at få job som svensk SOSU-hjælper i Malmø ???
  HELPPP

 • #2
  Du glemmer det vigtigste: Hvad er dit eget statsborgerskab?

  Det er dit statsborgerskab, som er afgørende. Alternativt skal du søge om opholdstilladelse i Sverige på baggrund af din tilknytning til en dansker, som bor i Sverige - det kan gøres efter enten de nationale svenske regler eller efter EU-reglerne.

  Hvis du er arbejdsløs i det øjeblik, du flytter til Sverige, så mister du dine dagpenge. Du kan dog søge om at få dine danske dagpenge med dig til Sverige i op til 3 måneder, men finder du ikke noget job inden for 3 måneder, så mister du retten til dagpenge i Danmark.

  Comment


  • #3
   Tak for svar,

   Jeg ved godt, at jeg skal søge for at få opholds- og arbejdstilladelse i Sverigie. Min mand dansker og jeg er russer. Lige nu er jeg ansat i KK som elev med suplerende dagpenge. Kan jeg betragtes som arbejdssøgende nyuddannet? Jeg ved også godt, at jeg få ikke lov arbejde i Dk.

   Jeg bare ikke kan forstå, hvorvidt det er muligt at flutte min ansignitet til tilsvarende svensk a-kasse og hvorvidt jet kan få mulighed at få dagpenge i Sverigie. Kan jeg betragtes som arbejdssøgende, accepteres af svensk a-kasse?

   Comment


   • #4
    ØresundDirekt kan give dig et præcist svar - spørg dem!

    Og ja, du mister jo din arbejds- og opholdstilladelse i Danmark, når du flytter til Sverige.

    Umiddelbart er der intet tiltrækkende ved at komme på dagpenge i Sverige - for beløbet er væsentligt lavere end i Danmark. Men hvis du bosætter dig i Sverige og arbejder i Danmark, mens du bor i Sverige, og du så bliver arbejdsløs, så vil du kunne få overført din anciennitet fra en dansk a-kasse til en svensk. Spørgsmålet er bare, hvordan du lovligt kan bo i Sverige og arbejde i Danmark, det tror jeg ikke, du kan - men det afhænger nok også af måden, du søger om opholdstilladelse i Sverige på. Det er ret besværligt som ikke-nordisk og ikke-EU/EØS-borger at flytte fra Danmark til Sverige.

    I værste fald risikerer du at stå uden en klink på lommen. Og du vil kun være berettiget til at søge om kontanthjælp i Sverige, hvis I har søgt om opholdstilladelse efter Sveriges nationale regler for familiesammenføring.

    Comment


    • #5
     P.S. Der gives ikke længere dagpenge i Sverige til nyuddannede. Man kan kun få dagpenge på baggrund af, at man har arbejdet i mindst 6 måneder, og beløbet man får i 'a-kassa-ersättning' bestemmes af, hvor meget man har tjent i de seneste 12 måneder.

     Comment


     • #6
      jeg siger tak igen for din svar og forsøger spørge Øresundsdirekt.

      Comment


      • #7
       GIO > Kunne du ikke lige flytte denne tråd, da den ikke rigtigt har noget at gøre med Foreningen.

       Comment

       Seneste Nyt

       Collapse

       • Admin
        Forum Software bug og fejl
        Admin
        Indtil videre kan jeg lige så godt forsøg at få det bedste ud af Vbulletin5, når nu der trods alt er betalt for den, så her en tråd hvor man kan komme med rapportering af fejl og mangler, samt forslag til forbedringer. Man kan i hvertfald sig at VB5 gør sig meget godt på mobile enheder og der skulle betyde en del for søgeoptimeringen. I...
        05-09-2015, 10:37
       • Vicksen
        2008 - 2010 - er I her?
        Vicksen
        Dette var et prima forum! Vidensdeling, engagement, sjov & spas

        Hvor blev ''alle'' af, og hvornår forsvandt gløden (virus & andet sker jo)....

        Jeg trådte nogle af mine første skridt på nettet hér, fik mine bedste - og værste - råd om Sverige, og hvor var...
        26-09-2015, 22:08
       • larsk
        Gomore erfaringer?
        larsk
        Er der nogle der har erfaringer med Gomore?
        Jeg kan se at der er flere (herfra?), der tilbyder regelmæssige ture til/fra Malmø. Jeg har ikke faste arbejdstider og har ikke eksperimenteret så meget med at tilbyde turen over bron, men efter at have hjulpet en bruger herfra med en lift, tænkte jeg...
        05-10-2015, 14:30
       • rekardo
        Barsel og A-kasse!!! HJÆÆÆÆLP
        rekardo
        Hej kære alle. Jeg er lige pt bosat i København. Min kæreste bor i Malmø. Jeg regner med at komme på A-kasse snart, og samtidig arbejder på at blive gravid. Dog vil jeg også gerne flytte over til min kæreste. Men det er her jeg vil spørge, om det er smartest at flytte efter jeg har fået barselspenge...
        29-09-2015, 23:52
       • skallstorp
        Tandlæge 2015
        skallstorp
        Jeg vælger at lave en ny tråd. Jeg syntes det er rigtig bøvlet med tandlæge. Arbejder man i DK, skal man søge for at få tilskud inden hvert behandlings tilfælde! Arbejder man i DK, kan man ikke få refunderet tilskuddet i DK, hvis man har brugt tandlæge herovre. En alvorlig knast i samarbejdet!
        28-09-2015, 15:20

       Google

       Collapse
       Working...
       X