Meddelelse

Collapse
No announcement yet.

Ymer?

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

 • Ymer?

  Hvad hedder ymer på svensk og er dette reelt hvad vi danskere forstår ved ymer? Hvis ikke hvilket svensk mejeriprodukt minder så mest om dansk ymer?

 • #2
  Oprindeligt indsendt af EBL Se meddelelser
  Hvad hedder ymer på svensk og er dette reelt hvad vi danskere forstår ved ymer? Hvis ikke hvilket svensk mejeriprodukt minder så mest om dansk ymer?
  Hvad er forskellen på ymer og A38?
  (der findes jo Afil og filmjölk, men har ikke fundet ud af hvad forskellen er bortset fra at filmjölk er tyndere i konsistensen)
  You sleep in the light, yet the night and the silent water, still so dark

  Comment


  • #3
   Oprindeligt indsendt af SanneJ Se meddelelser
   Hvad er forskellen på ymer og A38?
   Ifølge Wikipedia er forskellen følgende:

   A-38: er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

   Ymer: I modsætning til andre tykmælksprodukter bliver der drænet valle fra, når man laver ymer. Det betyder, at ymer får et højere indhold af tørstof, herunder protein, mens fedtindholdet ligger på 3,5% som i sødmælk.
   Ymer er produceret ved hjælp af en start kultur, der er føjet til skummetmælk, som holdes på 18° C, indtil pH-værdien falder til 4,6. Vallen er brudt op og drænet efter gæringen. Fløde tilsættes til producere ymer.

   Comment


   • #4
    Tja, du har vel så læst på den svenske wikipedia ik?:
    Ymer är en dansk mjölkprodukt som påminner om filmjölk. Den tillverkas av mjölk som syras med Lactococcus lactis, samma kultur som används i långfil. Vid tillverkning av ymer låter man vassle rinna av, varigenom halten av protein ökar. Fetthalten är oftast 3,5 procent. Namnet Ymer registrerades 1937 av en mejerist vid namn E. Larsen i Hatting. Ymer äts till frukost etcetera. En speciellt tillbehör är ymerdrys (ungefär ymerströssel) som består av torkat smulat rågbröd och farinsocker.
    You sleep in the light, yet the night and the silent water, still so dark

    Comment


    • #5
     Importeres

     Vi man have ymer så er der bare en vej frem: DK

     Comment

     Seneste Nyt

     Collapse

     • larsk
      Gomore erfaringer?
      larsk
      Er der nogle der har erfaringer med Gomore?
      Jeg kan se at der er flere (herfra?), der tilbyder regelmæssige ture til/fra Malmø. Jeg har ikke faste arbejdstider og har ikke eksperimenteret så meget med at tilbyde turen over bron, men efter at have hjulpet en bruger herfra med en lift, tænkte jeg...
      05-10-2015, 14:30
     • Admin
      Forum Software bug og fejl
      Admin
      Indtil videre kan jeg lige så godt forsøg at få det bedste ud af Vbulletin5, når nu der trods alt er betalt for den, så her en tråd hvor man kan komme med rapportering af fejl og mangler, samt forslag til forbedringer. Man kan i hvertfald sig at VB5 gør sig meget godt på mobile enheder og der skulle betyde en del for søgeoptimeringen. I...
      05-09-2015, 10:37
     • Vicksen
      2008 - 2010 - er I her?
      Vicksen
      Dette var et prima forum! Vidensdeling, engagement, sjov & spas

      Hvor blev ''alle'' af, og hvornår forsvandt gløden (virus & andet sker jo)....

      Jeg trådte nogle af mine første skridt på nettet hér, fik mine bedste - og værste - råd om Sverige, og hvor var...
      26-09-2015, 22:08
     • rekardo
      Barsel og A-kasse!!! HJÆÆÆÆLP
      rekardo
      Hej kære alle. Jeg er lige pt bosat i København. Min kæreste bor i Malmø. Jeg regner med at komme på A-kasse snart, og samtidig arbejder på at blive gravid. Dog vil jeg også gerne flytte over til min kæreste. Men det er her jeg vil spørge, om det er smartest at flytte efter jeg har fået barselspenge...
      29-09-2015, 23:52
     • skallstorp
      Tandlæge 2015
      skallstorp
      Jeg vælger at lave en ny tråd. Jeg syntes det er rigtig bøvlet med tandlæge. Arbejder man i DK, skal man søge for at få tilskud inden hvert behandlings tilfælde! Arbejder man i DK, kan man ikke få refunderet tilskuddet i DK, hvis man har brugt tandlæge herovre. En alvorlig knast i samarbejdet!
      28-09-2015, 15:20

     Google

     Collapse
     Working...
     X