Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/20/2017 in all areas

 1. 3 points
  Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.
 2. 1 point
  larsk

  Kodeord er blevet lækket

  For det første er det faktuelt forkert. 700 mill. emailadresser er samlet, men 'kun' 21 mill. passwords er lækket. Siden viser, baseret på din email, om du er i nogle af de kendte læk, og vil i nogle tilfælde kunne fortælle, hvor de læk skete - f.eks. er de flestes professionelle email og password lækket i enten 2012 eller 2016 hack af LinkedIn. Flertallet af de 700 mill email, er uden anden information for hackerne, end at det er gyldige adresser, og du opdager typisk selv at der har været et hack, fordi du modtager rigtigt meget spam. I en mindre del af disse læk, er der også kommet andre oplysninger med (navn, adresse, alder, etc). Man kan lære følgende af dette: 1) Oplys kun din email og andre vitale ting om dig selv til sider/services du VIRKELIG gerne vil have, og ikke til alle konkurrencer og lignende. Password er ikke den eneste værdi ved et læk. 2) Brug kun samme password 1 sted, og have andre til andre sites/services, så et læk ikke pludselig giver andre adgang til alt muligt andet end det lækkede. 3) Brug så vidt muligt engangs-, eller anonyme mailadresser, med mindre servicen i høj grad er baseret på at du gerne modtager løbende mails. Der findes dels webbaserede gratis services, som er tæt på anonyme, og dels nogle få burner-email-services, hvor mailadressen kun virker i få timer, og så er væk for evigt. 4) brug 2-faktor validering alle steder det er muligt. Opret dig på en af de gratis udbydere, feks baseret på sms eller en kodegenerator 5) skift passwords jævnligt - gerne hver 3. måned, men mindst en gang om året. - der findes værktøj til at have et beskyttet password-arkiv, så du med en nøgle (2-faktor !!!) kan finde alle dine andre password. Og den gyldne regel, hvis noget er gratis eller for godt til at være sandt, så er du måske ikke kunden, men varen!
 3. 1 point
  Paul

  Svensk demokrati

  Hmm, ja... det har du ret i kan jeg se nu ved nærmere granskning. Det er tallene fra forrige valg jeg har lagt sammen. Det ændrer desværre ikke den kendsgerning, at de svenske politikere ikke helt har forstået hvordan man forhandler om regeringsmagten. Tak for hjælp til at rede trådene ud.
 4. 1 point
  larsk

  Svensk demokrati

  Hej Paul Dine tal stemmer ikke. De 4 partier har kun 167 tilsammen, og skal have 175 for at have et flertal. Forventningen var (og er?) at venstern (med 27 mandataer) enten vil undlade at stemme, så de ikke får et flertal mod sig, eller stemme FOR löfven og dermed give dem et flertal. Det er utroligt arrogant af Soc og Centeren at forhandle, og så bare 'forudsætte' at en part, som er udenfor forhandlingerne bare vil hjælpe. Annie Lööf har fopr længe siden sagt at hun ikke kan lave en aftale med venstern, så det er reelt fuldstændigt tåbeligt. Men konen har jo også for 1 år siden lovet at hun hellere vil spise sin sko end hjælpe Löfven til magten :) Det er: soc 100, mp 16 Centern 31 lib 20
 5. 1 point
  Få lavet et ID kort hos skatteverket
 6. 1 point
  Paul

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Med andre ord, så kan en förtidsröst forbindes med en identitet indtil stemmekuverterne tages ud af den ekstra kuvert på selve valgdagen. For man behöver ikke et röstkort på valgdagen, og röstkortet bliver inddraget ved förtidsröstning. Om röstkort: "Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du tillhör i din kommun. Det är där som rösten räknas. Du prickas av i röstlängden. Innan valkuverten läggs i valurnan skiljs röstkortet från valkuverten så att valhemligheten bevaras". Valmyndigheten indrømmer ifølge ovenstående citat, at valghemligheden först bevaras når röstkortet skilles fra valgkuverten. Og det er Postnord der transporterer fra lokalerne med förtidsröstning til valglokalerne.
 7. 1 point
  bonne

  ATK på broen

  Ingen benytter Waze? Rigtig smart og integreret med Android Auto og Apple Carplay. Vh, Lars.
 8. 1 point
  Gad vide om man benytter valgplakater i USA op til midtvejsvalget i November?
 9. 1 point
  larscph

  ATK på broen

  Ja det er nok ikke helt forkert. Her midt i Malmö giver det sig selv - vejene er strøet tæt med fartbump mere eller mindre overalt til og fra V.H. samt diverse dobbeltrettede cykelstier og rundkørsler hvor cyklister og andet godtfolk krydser fra højre og venstre :) Så generelt kører man ikke så hurtigt.
 10. 1 point
  larscph

  ATK på broen

  Jeg oplever ind imellem alarmer også på den svenske side. Men det er i Danmark den har primært værdi.
 11. 1 point
  larscph

  ATK på broen

  Ah ja - jeg ved det ikke. Jeg købte en Saphe netop fordi den er helt automatisk og jeg ikke skal fedte rundt med mobilen mens jeg kører. Som ekstra bonus advarer den jo hvis du har glemt mobilen når du kører. Største irritation er egentlig at den ikke (i det mindste ikek altid?) skelner angående køreretning på motorvejen (så du får alarmer for udheld mv i modsatte vognbane). Jeg har ikke oplevet problemet fra nr 3 med Saphe syntes jeg. Og så er der ret ofte alarmer for uheld som i virkeligheden blot er en bil i nødsporet. Den er super nemt at betjene og det gør præcist som du siger at man let bekræfter alarmer eller får oprettet en ny hvis man skulle være den første.
 12. 1 point
  Paul

  ATK på broen

  Det er vidst kun på dansk at man skriver: "+30.000". "30.000+", det giver mening. I det første tilfælde aner man jo ikke hvad de 30.000 lægges oveni...
 13. 1 point
  Nicode

  ATK på broen

  Har bestilt en sådan :-)
 14. 1 point
  larsk

  Levere bil tilbage

  Hvis du vil afvikle bil og gæld, så start med at kontakte finansieringsselskabet, og spørg dem, om du kan indfrie restgælden med værdien af bilen (den *bør* være mere værd end restgælden). De fleste billån kan indfries enkelt for restgælden og et meget lille gebyr. Så Sælg bilen til en forhandler og beting dig, at du får restgælden indfriet ved salget. De kan slå den op direkte, og se om de vil betale den sum for bilen. Det er ikke så svært, medmindre bilen ikke er gælden værd, hvilket ville være usædvanligt. At stoppe med at betale og blot stille bilen hos forhandleren er ikke produktivt, og kan ende med at du står med en mærkelig restgæld, som de vil prøve at inddrive i Danmark. I værste fald vil forhandleren ikke kendes ved bilen, og så hæfter du fortsat, både for lån og til den svenske stat. Prøv med en dialog - det er typisk ikke forhandleren, som er udlåneren, men blot den som har arrangeret lånet ved købet
 15. 1 point
  larscph

  Levere bil tilbage

  Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 16. 1 point
  Markowitch

  Dagpenge

  Her er lidt supplerende information https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10703940/danmark-paa-vej-mod-fire-nederlag-paa-stribe-i-socialt-eu/ Den store overraskelse i artiklen er følgende citat: Når det gælder dagpenge, har Danmark i dag en karensperiode på tre måneder, før en EU-borger har ret til danske dagpenge. Det bliver efter al sandsynlighed sat ned til én måned, hvis EU-borgeren ellers har arbejdet 11 måneder i sit hjemland, før han eller hun fik arbejde i Danmark. Samtidig vil grænsependlere efter tre måneders arbejde få ret til dagpenge fra det land, hvor de arbejder. Og ikke som nu fra det land, hvor de bor.
 17. 1 point
  Janne321

  Däckbyte i Sverige

  Glöm nu inte att dubbdäcken skal vara bytta senast 15/4 om du kör i Sverige!
 18. 1 point
  Tak for det👌
 19. 1 point
  bonne

  Ny i Sverige

  Jo, men det er tyndet ret så kraftigt ud herinde... derfor får du også først svar nu. Og det bliver nok meget begrænset, hvad du får af svar. Både fordi det er svært at fortælle alt helt generelt, men også fordi der nu engang er tyndet godt ud herinde. Først velkommen. Hvad studerer du? Dernæst... velkommen til racismen... Her tænker jeg på dit spørgsmål omkring gratis, sproglig kursus. Min søn ønskede at kunne tale svensk og han henvendte sig derfor til bl.a. sfi http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Svenska-for-invandrare-sfi/malmo-sfi-skola/ hvor han blev nægtet undervisning på baggrund af at han er dansk og derfor ikke har brug for det. Omvendt møder man mange i samfundet, der bliver fornærmet, hvis man taler dansk. "I Sverige taler man svensk!" Nå... nu skal man jo ikke kun se pessimistisk på det. Der er jo også billige biler, og du har jo fået svensk personummer, kan du jo gå ud og købe en sådan. Dansk læge... hvis du betaler dansk skat, har du i hvert fald ret til dansk læge - overalt i Danmark. Men det har mange læger svært ved at forstå. Telefonnr... Visse banker kræver, at du har en svensk mobil til at modtage valideringsSMS'er... ellers ikke. Hvis du vil, kan du jo også købe et svensk VoIP nummer. Men nej, jeg har kun erfaret at det er et must med én bank. Hvis du betaler skat, så undersøg om det kan betale sig at du er registreret som "grænsegænger". Men som studerende er det måske ikke relevant. Jeg tror at det er bedre, at du spørge ind mere konkret, så er der sikkert nogle, der kan og vil hjælpe mere præcist. Vh, Lars.
 20. 1 point
  biz

  P.Lat & S.Vindel, pris politik på broen

  Kørte frem og tilbage til S. i en 7m. varebil med min bizz og regnede med at det vill gå under BroPass som altid.. Men nej, selvom det står klart og tydeligt på prissiden at BroPass Pendlar kunder "naturligtvis" har alle fordele af BroPass, så har de grådige svin på broen taget fuld kontantpris begge veje dvs. 1040SEK pr passage, altså 2080SEK tur-retur.. Jeg ringede selvfølgelig til dem og sagde at der måtte være forekommet en fejl, hvortil den ubehjælpsomme kundeservice-medarbejder svarede: Nej nej, du har jo et Pendlar BroPass abonnement og derfor gælder BroPass priserne ikke når du kører over i en bil som er længere end 6m. Øøøh svarede jeg, det er jo ikke hvad der står på prissiden. Der står (se billedet herunder) Så efter at have været kunde i 10år (hvilket de skider højt og flot på) har jeg i dag anmeldt dem til Konsumentverket for falsk markedføring, lad os håbe at de får en lærestreg for deres helt hen i vejret prispolitik.
 21. 1 point
  stoffer

  Tømrer eller lign søges

  Tak for det, Jeg prøver at kontakte ham
 22. 1 point
  HillSurfer

  ØresundsLAN Januar 2017

  Kom nu flere for den da :-)
 23. 1 point
  jolin

  Seat Leon - mangler PR koder

  God ide! Det vil jeg gøre.
 24. 1 point
  sup3rior

  Ledsagerkort

  Hvis dit barn har specielle behov kan det blive bevilget färdtjänst gennem Skånetrafikken. Når barnet er bevilget färdtjänst kan du også få et "JoJo serviceresor" kort, som giver adgang til at rejse med alle Skånetrafikkens busser og toge. Dette inkluderer også en ledsager
 25. 1 point
  Mohlin

  "Ellers tak" på svensk?

  Ett annat uttryck i samma stil - Har ni inte haft problem med att "bry sig"? I Danmark betyder det ju "inte gilla/tycka om" men i Sverige är det mer "inte just nu" eller ett alternativ "det är inget som bekymrar mig". Om man svarar "Jag bryr mig inte om kaffe" om nån frågan om du vill ha en kopp är två helt olika saker i Sverige och Danmark. I Danmark betyder det att man inte tycker om kaffe, I Sverige att man inte vill ha en just nu. Kanske senare. Det kan bli lite förvirring om man som dansk i Sverige säger - Jag bryr mig inte om pedofiler. - Jag bryr mig inte om folk som kör bil berusade osv.
×