Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/23/2005 in all areas

 1. 2 points
  sup3rior

  Nyt Software

  Konge :)
 2. 2 points
  BS

  Nyt Software

  Rart Tapatalk virker igen!
 3. 1 point
  Kvalm

  Køb af nybygget - er jeg urimelig?

  Kanon - så kan du glæde dig til at flytte herud. Takker for tilbagemeldingen.
 4. 1 point
  Paul

  Fotokursus i Malmö

  Gio, tak for svaret... Det var noget á la det jeg havde i tankerne, men det er svært gennemskueligt hvad man får for pengene. Som oftest får man ikke særlig meget at vide om, hvad man kan forvente af kurserne. Men, det er nok bare mig, jeg har lidt af en fobi omkring uddannelse, for man kan aldrig umiddelbart vide om man kunne have fået mere for pengene et andet sted.
 5. 1 point
  Kvalm

  Frakendelse af førerret

  Rigspolitiet dd.: En dansk betjent har ingen lovhjemmel til at inddrage et udenlandsk kørekort fra en person, der ikke bor i DK - f.eks. en svensker med svensk kørekort. I tilfælde af en forseelse (for sidstnævnte kategori), der ville betyde inddragelse af kørekortet i DK, retsforfølges en svensker istedet for i Sverige hver gang. En svensk betjent har ingen lovhjemmel til at inddrage et dansk kørekort fra en dansker, der bor i Danmark - men de gør det alligevel ! En svensk betjent må derimod gerne inddrage et dansk kørekort fra en dansker, der bor i Sverige.
 6. 1 point
  Kvalm

  Dansk TV i Västra Hamnen

  Okay - den placering er jo også meget centralt. Du ska vel ha solgt noget først - det har du så lidt tid til :-)
 7. 1 point
  larscph

  Hussalg

  Det er ret fint forklaret her hvordan det fungerer https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/379.4.39f16f103821c58f680007697.html Hvis du som sup3rior også skriver har din indkomst fra DK - og renteudgifter som kan trækkes fra i SE (for eksempel fra bolån) så bør du absolut søge uppskov hvis du har mulighed for det (de nærmere regler står også i brochuren jeg linker til). Det koster godt nok et %-beløb hvert år - men du kan så år efter år tilbageføre uppskov til din årsdeklaration som passer til dine renteudgifter og på den måde betale reavinst-skatten med dit rentefradrag. Du kan angive renteudgifterne fuldt ud i såvel Danmark som Sverige hvert år.
 8. 1 point
  jolin

  God 8 ports gigabitswitch til hjemmebrug

  Fandt en strømforsyning magen til. Jeg PM'er dig Lars. Jeg fik allernådigst lov til at pasere grænsen her til aften, efter jeg havde været til screening og svaret rigtigt på alle kontrolspørgsmål. (var det min bil, hvilken adresse boede jeg på, var der registreret andre på adressen og i så fald hvem, havde jeg børn osv. )
 9. 1 point
  Ellers må jeg se om jeg kan finde en strømforsyning til sådan en nede på lageret.
 10. 1 point
  jolin

  God 8 ports gigabitswitch til hjemmebrug

  Syntes ikke jeg så ac-adapteren i kassen da jeg kiggede tidligere. Uden den er den ikke så meget værd. Jeg vender lige tilbage i morgen aften når jeg er hjemme. Er i øvrigt kommet afsted til DK uden mit kørekort (ligger i en anden jakke) eller andet billede-id. Så det bliver spændende at høre hvad polisen på Lernacken siger til det i morgen eftermiddag
 11. 1 point
  Paul

  vi søger en grund

  Man kan selvfølgelig godt kigge på Hemnet efter en "tomt", men de største jordejere i Sverige er faktisk staten og kommunerne, så alt efter hvor man ønsker at bygge hus, så kan det ofte betale sig at kigge på kommunens hjemmeside.
 12. 1 point
  sup3rior

  Jule-arrangement 2015

  Tak for et hyggeligt arrangement :) Det er bestemt gentagelsen værd...
 13. 1 point
  europær

  Yoga i Oxie?

  I Arrie Byahus kan du gå til yoga. Arrie ligger meget tæt på Käglinge. Se nærmere her http://www.yogaasmedicine.se/kurser/
 14. 1 point
  bananas

  KÆMPE KAOS PÅ VEJ

  Det må være en forpremiere på sidste sæson af Broen - den hvor alle hovedpersonerne dør! 05456326595187_6330723569697261062_n.jpg
 15. 1 point
  Her de nye og stigende tal for denne uge http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-10-12-Over-9-300-asylsokande-de-senaste-sju-dagarna.html Bemærk også at der ud af tallet var over 2000 uledsagede (læs familiesammenføringsansøgningen er i posten) asyl børn fra Afghanistan. http://www.jp.se/article/bert-karlsson-ensamkommande-strommar-in/ I Danmark har man fået i alt 615 i hele 2015 ! Underligt at børn som man ikke skulle tro havde viden til at være særligt selektive på det her område under en flugt, sådan helt tilfældigt tager hele vejen til Sverige og åbenbart undgår at blive hjulpet/registreret/søge asyl i de lande de rejser igennem. https://www.nyidanmark.dk/NR/rdonlyres/E3C50EA0-BD36-4DDD-9C8D-7AAF44DE1F12/0/seneste_tal_udlaendingeeomraadetpdf.pdf
 16. 1 point
  Admin

  Nyt Software

  Så er vi i luften med Invision Power Suite 4, istedet for Vbulletin. Håber det giver enbedre oplevelse. Det er i hvertfald nemmere at finde nye emner og Tapatalk kan bruges igen. Jeg håber at folk vil gøre lidt for at holde vores forum i live og hvis der er forslag til forbedringer lytter jeg gerne.
 17. 1 point
  Tester forum sammen med @sup3rior og @Gio
 18. 1 point
  biz

  2008 - 2010 - er I her?

  Fra 2004 til 2015, blev tvunget tilbage grundet nogle påførte lorte omstændigheder.. Er herinde i ny og næ, og vil tilbage til SE-- Kan desværre ikke anbefale gamle DK til nogen!
 19. 1 point
  BS

  2008 - 2010 - er I her?

  Fra 2003 til ... Ingen planer om at flytte til DK. Statsborgerskab på vej i posten og børnene taler lige så meget svensk som dansk.
 20. 1 point
  Gio

  Søgefunktionen virker ikke?

  Er det ikke lige en kende friskt at fork'e, uden at få Steens accept!!? @ Tapatalk
 21. 1 point
  Så fik lige 2000 kr tilbage for mine tandlæge regninger fra sidste ; ) knapt et års tid med at behandle min sag og jeg var berettiget tilskud eller ej.
 22. 1 point
  L_B_P

  Kørerlektioner - antal timer

  Er der nogen der har erfaring i hvor svært det er at tage kørerkort i Sverige - Malmö området?. Jeg spørger fordi min kone er igang med at tage kørekort og jeg hører horrible historier om køreskolerne i Malmö hvor folk ofte må tage 50 - 60 kørertimer eller mere før de vil lade folk gå til køreprøve. Det selvom folk kommer med år eller flere års erfaring fra deres eget land. Er det bare rip of som de praktiserer fordi folk måske ikke kender den Svenske lov så godt eller er det bare så sværer her i Sverige ? /lars
 23. 1 point
  Mohlin

  "Ellers tak" på svensk?

  Ett annat uttryck i samma stil - Har ni inte haft problem med att "bry sig"? I Danmark betyder det ju "inte gilla/tycka om" men i Sverige är det mer "inte just nu" eller ett alternativ "det är inget som bekymrar mig". Om man svarar "Jag bryr mig inte om kaffe" om nån frågan om du vill ha en kopp är två helt olika saker i Sverige och Danmark. I Danmark betyder det att man inte tycker om kaffe, I Sverige att man inte vill ha en just nu. Kanske senare. Det kan bli lite förvirring om man som dansk i Sverige säger - Jag bryr mig inte om pedofiler. - Jag bryr mig inte om folk som kör bil berusade osv.
 24. 1 point
  Gio

  Nyt software...endelig

  Er det bare mig...eller er det ikke muligt at "søg i indlæg fra dato X til dato X" uden at skulle angive et søgeord? Jeg var logget ind for et par timer siden, men måtte reboote - hvilket så resulterede i at jeg har misset at læse en del indlæg siden igår, da jeg loggede ind igen. Cookie´n husker dig kun på hvornår du har været logget ind sidst - og hvis jeg ikke nåede at læse en bunke nye indlæg, så er de væk ved næste log-in - og "nye meddelelser" viser så kun indlæg siden mit sidste log-in. Hjælp...måske...eller skal jeg have -ansigtet på?
 25. 1 point
  Kristian Rasmussen1

  Nyflytter

  Hej Henrik Jeg vil gerne svare på de skattemæssige spørgsmål omkring skattekortet og fradrag: Du skal kontakte den udlandsbeskatning i skatteforvaltningen i den kommune du flytter fra og fortælle at du nu flytter til Sverige, de vil så tage stilling til om om du kan overføres til Grænsegængercenteret SkatØresund - inden de overfører dig kan det være at de laver dit skattekort om med de fradrag du måtte have ellers overfører de dig og beder dig om at rette henvendelse til os i SkatØresund og så laver vi et nyt skattekort til dig. mvh Kristian Rasmussen SkatØresund
×