BiancaNoerland

Members
  • Antal indlæg

    3
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  1. Tak for dit super gode svar. Jeg er stødt ind i et problem med mit danske nummer allerede da jeg købte ind over coop.se. Systemet ville ikke acceptere det. Desuden må jeg konkludere at svenskere enten ikke har tradition for at tage telefonen og ringe tilbage ELLER at de tror det tror det koster penge, fordi det er dansk nummer (det gør det nu ikke). Konkret spørgsmål: jeg kan jo starte med: hvad er et VoIP nummer? 😅
  2. Tusind tak for svar. Jeg har haft så travlt med at pakke ud at jeg ikke opdagede der var kommet svar. At vide at der ligefrem ligger et kontor er perfekt og nyttig info. Den info burde smides gennem brevsprækken hver gang der bliver registreret en dansk statsborger i skåneområdet, synes jeg faktisk. Altså nu ved man jo ret sikkert at man er på herrens mark ved indflytning, og at man selv har ansvar for at finde svar. Men et lille hint om at der findes et sted for svar til os nybegyndere ville da være ideelt. Det vil jeg tage op med dem, når jeg alligevel kontakter dem.
  3. Jeg fornemmer, af en hurtig blik på debatterne herinde, at det er erfarne Øresundspendlere der sidder bag skærmene. Jeg er spritny i Malmø, som studerende i KBH. Hvis jeg sad med én der havde alle svarene foran mig, ville spørgsmålene vælte ud af mig i en uendelighed. Problemet er at det har jeg ikke. Jeg kender ikke rigitig nogle der bor her, så det er helt fra scratch, at jeg skal lære det hele at kende. Det værste er jo, at man ved at det er næææsten ligesom i dk, dog er der nogle enkelte småting der er anderledes. Men hvad er hvad? Suk! Det er mit problem. Tiden vil sikkert hjælpe mig, men det er jo her midt i flytningen, man særligt har brug for at kende til det praktiske. Altså jeg er flyttet og har svensk personnummer. Så langt så godt. Men så sidder jeg her, og ved ikke meget mere. Hvor kan man finde svar på løst som fast? Helt ned i "skal(!!) man oprette et svensk telefonnummer, for at kunne klare sig i Sverige?", "Er der et sted man kan få et billigt eller gratis sprogligt kursus i svensk?" til "hvem skal man kontakte, når sælger af bostadsrät ikke står til ansvar for sine ulovlige installationer, som der står i statuskontrollen, han skal udbedre?" og "kan jeg fortsat benytte min danske læge?" Jeg kunne som allerede nævn blive ved og ved. :) Vi er jo alligevel 20.000 danskere i Sverige. Er der ikke et sted, der kan hjælpe én på vej til at finde rundt i det svenske system?