Jump to content

larscph

Members
 • Content Count

  5,327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

larscph last won the day on July 17 2018

larscph had the most liked content!

About larscph

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/08/1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Husie - Kvarnby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. larscph

  Fartkontrol på broen

  Jeg fik mit danske kørekort skiftet til et svensk da kontrollen på broen gik hårdest til. Hen over sommeren har jeg primært haft Saphe til at hjælpe og er ikke blevet blitzet. Tidligere er jeg dog af svensk polis blevet bedt om at forklare/indrømme at jeg har har kørt for stærkt med dansk kørekort i Danmark. Følger svensk polis ikke op på for eksempel fotokontrol i Danmark hvor bil og fører er svensk?
 2. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Jo det er selvfølgelig en pointe at man burde stemple valgkuverter med destination og pakke valgkuverter i én bil og valgkort i en anden bil og køre dem hver sin rute fra de enkelte steder frem til valglokalerne på valgdagen. Eller måske bare helt undlade at aflevere valgkortet. Måske man burde gå ind i poiltik og få den ændret :) Jeg har jo medborgerskapet på plads nu, så er det vel bare at gi' den gas med stemmesedlerne udenfor valgstederne næste gang der er valg....
 3. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Hmm - ja - men nu har jeg intet problem med at fortælle hvor jeg stemmer.
 4. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Ja men det setup har jeg ærlig talt ikke de store problemer med. Postnord transporterer jo i forvejen post som kun må udleveres til modtageren. Der er valgkort vel ikke nødvendigvis så meget mere sensitive end andet som er strengt personligt...
 5. Det er helt enkelt løsningen - og det virker og der stilles aldrig spørgsmål ved det. Nu har jeg også byttet mit DK kørekort ud med et svensk - og så ligger min skatteverks ID kort hjemme for så kan fruen hente pakker til mig hvis jeg ikke er hjemme, der vil de jo se ID både på modtager og den som henter...
 6. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Jeg var nede og förtidsrösta på det lille bibliotek i V.H. - det var lidt med ordnet end det i Coop som du beskriver - det var inde i et lokale bagved med en rigtig stemmeboks og gardin. Systemet med valgsedler kan nok diskuteres, men man kan trods alt bare tage blanke sedler med ind i stemmeboksen hvis det er. På dit valgkort står et nummer - röstlängd - som noteres ned fra valgkortet. Jeg vil tro at det er via det nummer, at de kan finde din förtidsröst hvis du præsenterer valgkortet med nummeret på. Jeg stemte til alle tre valg, og de tre kuverter blev samlet i én lidt større kuvert som de så lagde i en kasse med stemmekuverter. Jeg vil jo tro, at det er disse de distribuerer til de enkelte stemmesteder før valgdagen og så kan du helt enkelt få den tilbage hvis du har fortrudt. Det var alt i alt ganske hyggeligt, jeg havde min snart 7 årige datter med til at hjælpe med at putte stemmesedler i kuverter - og så var der röst-godis da vi afleverede dem :)
 7. larscph

  ATK på broen

  Ja det er nok ikke helt forkert. Her midt i Malmö giver det sig selv - vejene er strøet tæt med fartbump mere eller mindre overalt til og fra V.H. samt diverse dobbeltrettede cykelstier og rundkørsler hvor cyklister og andet godtfolk krydser fra højre og venstre :) Så generelt kører man ikke så hurtigt.
 8. larscph

  ATK på broen

  Jeg oplever ind imellem alarmer også på den svenske side. Men det er i Danmark den har primært værdi.
 9. larscph

  ATK på broen

  Ah ja - jeg ved det ikke. Jeg købte en Saphe netop fordi den er helt automatisk og jeg ikke skal fedte rundt med mobilen mens jeg kører. Som ekstra bonus advarer den jo hvis du har glemt mobilen når du kører. Største irritation er egentlig at den ikke (i det mindste ikek altid?) skelner angående køreretning på motorvejen (så du får alarmer for udheld mv i modsatte vognbane). Jeg har ikke oplevet problemet fra nr 3 med Saphe syntes jeg. Og så er der ret ofte alarmer for uheld som i virkeligheden blot er en bil i nødsporet. Den er super nemt at betjene og det gør præcist som du siger at man let bekræfter alarmer eller får oprettet en ny hvis man skulle være den første.
 10. larscph

  ATK på broen

  Jeg har ingen praktisk erfaring med fartkontrol.nu - men jeg syntes faktisk den fungerer ret godt. Jeg mener at de (blandt andet) baserer sig på input fra fartkontrol.nu. Den er ikke failsafe og selvfølgelig vil der stadig ved spotkontroller mv være behov for at man helt enkelt overholder fartgrænserne for at undgå ekstra betaling :)
 11. larscph

  ATK på broen

  Jeg kan i den forbindelse anbefale https://saphe.dk/ Den giver besked ved ulykker, politikontroller, mv og fungerer helt automatisk via en app i mobilen. Og ja den pippede fint op her til morgen da jeg var nede af højbroen på vej over Peberholm.
 12. larscph

  Levere bil tilbage

  Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 13. larscph

  Dansk TV i Västra Hamnen

  Ah - ja den ser smart ud faktisk. Jeg er dog utrolig glad for Chromecasten som udover at den bare fungerer og er fuldintegreret i vores IOS enheder - sidder bag på fjernsynet helt diskret. Det giver et super clean look i TV-stuen :)
 14. Hvis du har bopæl i Sverige må de godt inddrage kørekortet. Du kan ikke få et kørekort i Danmark hvis du har bopæl i Sverige, det skal du have fra de svenske myndigheder (Transportstyrelsen). Jeg vil også anbefale at tage fat i en jurist som kender reglerne og hvilke muligheder du har.
×