larscph

Members
 • Antal indlæg

  5.301
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

About larscph

 • Rang
  Advanced Member
 • Fødselsdag 08-03-1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Husie - Kvarnby
 1. Jeg har lige fået min deklaration for 2016 - er det bare mig hvor Nordea Sverige har "glemt" at indberette? Der står ingen oplysninger fortrykt fra Nordea, og nu jeg ser efter på årsbeskeden fra Nordea kan jeg godt se at det faktisk ser ud til at de ikke har indberettet noget. Det virker da som en svipser?
 2. Jeg mener at man kan bede banken fordele det anderledes, men det skal du jo så gøre på forhånd. Men - står lånene bare i dit navn? Så er det jo også dine renteudgifter.
 3. Det gælder i hele EU. Her står specifikt hvordan man gør som grænsegænger https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234759
 4. Du får intet fra Skat i Danmark. Reglerne for bolighandel i Danmark er anderledes end i Sverige, der bliver man i højere grad beskattet løbende af ejendommens værdi og gevinst/tab når du handler er ikke noget man bruger i forhold til skatten. Der er heller ingen godtgørelse fra Sverige, men hvis ud derimod får skattepligtig indkomst i Sverige har du mulighed for at trække dit underskud fra i skatten. Men det er nok ikke relevant i dit tilfælde.
 5. Vi har pludselig solgt vores hus - det gik pludselig utrolig hurtigt og endda en sjat over udgangsprisen - inden mægleren rigtig nåede i gang med at annoncere noget. Vores nye lejlighed i Västra Hamnen er først klar til December - og da vi flytter ud herfra per 1. maj ender vi med at leje et sted at bo i en periode. Derfor har vi brug for et flyttefirma som også kan hjælpe med opbevaring af nogen af vores sager i den mellemliggende periode. Der er flere som tilbyder det, også NettoFlytt som jeg tidligere har anvendt med fuld tilfredshed. Men det er noget tid siden jeg er flyttet sidst og tænkte om der var nogen nye erfaringer for gode flyttefirmaer til flytning inden for Malmö som tilbyder opbevaring? Det ville være optimalt hvis der er mulighed for at komme til de opbevarede sager hvis man skulle få brug for det inden vi flytter endeligt. Og så også - gode tips til firmaer som kan udføre flyttstäd? Jeg har spurgt til priser et par steder og det virker til ud fra priserne, at der nærmest er kartel på området.
 6. Nu har jeg bestilt abonnement hos Vattenfall det kommende 12 mdr - det ser ud som nedenfor. Afgørende for valget var blandt andet, at jeg kan vælge el produceret med kernekraft hos dem! :) Rörligt elpris 48,86 öre/kWh Rabatt elpris -1,00 öre/kWh Energikälla: Kärnkraft 0,00 öre/kWh Energiskatt 29,50 öre/kWh Moms 19,34 öre/kWh Ditt elpris (november): 96,70 öre/kWh Förbrukningsbaserad årsavgift: 320,00 kr
 7. Danmark er lidt af et uland hvad præcist dét angår! Jeg frasagde mig dog gerne - og frivilligt - stemmeretten hvis jeg samtidig også kunne slippe for skattepligten i Danmark.
 8. Er du fuldstændig sikker på det? Nordea hvor jeg har bolån ser ikke kun på deklarerede indtægter og vil fortsat gerne låne mig penge i Sverige. Måske det også tæller at jeg har været kunde hos dem i 12 år nu. Jeg forsøger i øvrigt altid at tale svensk de steder. Det trækker nok heller ikke ned!
 9. En åbenlys fordel for mig er at man får stemmeret. Eller er det nok mest "følelsen" du får ud af det som kan være positiv. Jeg ved ikke om det kan være lettere i forhold til eksempelvis lån til ejendom hvis man har statsborgerskab. Officielt er det nok ikke, men måske der kunne være noget alligevel i forhold til diskussionen om man kan få lov at låne i Sverige hvis man arbejder i Danmark. Men det er ren spekulation fra min side. Ulemper er jo primært at du skal høre på dine danske venner/kollegaer mobbe dig med at du er blevet svensk :)
 10. Jeps - enig - Adobe Lightroom er det rigtige til "fremkaldelse" af billeder.
 11. Når man ansøger om at skifte sit DK kørekort til et svensk skal man indsende sit originale kørekort. Hvad har I andre gjort i mellemtiden i forhold til at kunne køre bil lovligt - altså indtil i får det nye kørekort? Nogen som har spurgt Polisen hvad de foreslår?