Jump to content

larscph

Members
 • Content Count

  5,336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

larscph last won the day on June 7

larscph had the most liked content!

About larscph

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/08/1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Husie - Kvarnby

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg byttede mit DK til SE i 2016. Primært fordi jeg havde det gamle danske pap-kørekort og var træt af at de altid skulle se lidt ekstra på det ved ID kontrollen på broen. Det var meget simpelt at skifte til svensk og det nye havde jeg inden for en uge så vidt jeg husker. I felt 4a står der datoen for hvornår det specifikke kørekort er udstedt (17.02.2016 for min del). Men det er jo felt 10 som angiver hvornår du har erhvervet retten til at køre f.eks. bil, og den er overført korrekt. Der har ingen problemet været med at tegne forsikring med det nye kørekort - plus at man som udgangspunkt altid bare bliver vinket igennem på broen når man har et svensk kørekort i hånden.
 2. larscph

  Forskudsopgørelse 2020

  Godt spørgsmål - det var i 2019 Felt 481 for mit vedkommende. Det kan jeg ikke finde på den for 2020. Ring til dem og spørg - og opdater gerne her hvis du finder ud af det?
 3. larscph

  Køleboks til bilen

  Men @larsk hvis det blot er kølevarer så kan jeg fint anbefale den jeg har, den virker bestemt udmærket. Hvis det er til frost så tror jeg faktisk at en flamingokasse med fryseelement klarer det fint. Jeg har haft frostvarer med på den måde fra Malmö - via Oslofærgen - til hytte i Norge og det var stadig helt hård-frossent da vi kom frem.
 4. larscph

  Køleboks til bilen

  Du skal godt nok virkelig ville pendler-indkøb for at købe en køle/frysebox til 7000 kr @larsk Men den er sikkert god. Vi har en lidt mindre af deres modeller - Tropicool 35 som vi har haft 6-7 år nu. Den fungerer rigtig godt og fungerer både med 12V og 220V som var en af grundene til at jeg valgte den. Den bruges primært på weekendture og ferier hvor vi har mad med som skal holdes koldt.
 5. larscph

  Lejebolig uden svensk cpr nummer

  Det fleste udlejere vil nok gerne kunne trække kreditvurdering, herunder om du er registeret som dårlig betaler. Jeg tror det vil være svært at finde nogen som udlejer til en der ikke er registreret i Sverige.
 6. larscph

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Jeg har boet i Sverige siden 2001 - så det er ganske mange år efterhånden. Da jeg flyttede herover var det for at komme på landet "for alvor" oppe nord for Eslöv. senere fandt jeg ned mod Malmö først i villa i udkanten af byen men flyttede for lidt over 2 år siden til Västre Hamnen i lejlighed - fri for hus og have. Min hustru er dansk, har boet i Sverige nogen år færre end jeg har og det lykkedes mig at lokke hende herover fra Vesterbro. Jeg er stadig ansat i Danmark men arbejder i princippet i store dele af Europa og USA - og har medarbejdere rundt omkring i Europa og på Filippinerne. Så min tilknytning til dansk arbejdsplads skyldes mere at nærmeste kontor for min arbejdsgiver befinder sig i København - ellers var det Stockholm. Jeg fik svensk statsborgerskab i 2017 og min datter på snart 8 år går i svensk skole og er bestemt mere svensk end dansk. Omend hun jo taler dansk udover svensk. Vi gjorde et aktivt valg efter huset var solgt hvor vi også overvejede at flytte "tilbage" til København. Men vi endte med Malmö af flere årsager og trives rigtig godt her. Der er stadig masser af kontakt med Danmark med familie og venner som bor i Danmark, men for mig har der de sidste 5 år været et klart skift væk fra at interessere mig for hvad der sker i Danmark generelt til hvordan det er i Sverige. Jeg kan ikke pege på hvad der lige skulle få mig til at flytte til Danmark igen. I forhold til arbejde betyder det ikke det store og jeg kunne ikke drømme om at skife til svensk job bare fordi det var i Sverige. Hvorfor er jeg her? Tja - primært fordi jeg syntes det er hyggeligt og fordi Sunddebat var en af de primære kilder til viden, information og meget andet da jeg flyttede til Sverige.
 7. larscph

  Søge efter bolig (gård)

  Ja.. 🙂 Og nærmest skræmmende at det er 15 år siden jeg flyttede til Sverige! Bopæl noget anderledes end jeg havde tænkt det skulle blive dengang, men det er jo sådan det går... Fra langt ude på landet midt i Skåne til Västra Hamnen...
 8. larscph

  Søge efter bolig (gård)

  https://www.skd.se/2019/04/30/slutligt-nej-till-kaolinbrytning-i-billinge/ Så ser det ud til at sagen omkring brydning er endelig afsluttet - og det bliver ikke til noget.
 9. larscph

  Fartkontrol på broen

  Jeg fik mit danske kørekort skiftet til et svensk da kontrollen på broen gik hårdest til. Hen over sommeren har jeg primært haft Saphe til at hjælpe og er ikke blevet blitzet. Tidligere er jeg dog af svensk polis blevet bedt om at forklare/indrømme at jeg har har kørt for stærkt med dansk kørekort i Danmark. Følger svensk polis ikke op på for eksempel fotokontrol i Danmark hvor bil og fører er svensk?
 10. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Jo det er selvfølgelig en pointe at man burde stemple valgkuverter med destination og pakke valgkuverter i én bil og valgkort i en anden bil og køre dem hver sin rute fra de enkelte steder frem til valglokalerne på valgdagen. Eller måske bare helt undlade at aflevere valgkortet. Måske man burde gå ind i poiltik og få den ændret :) Jeg har jo medborgerskapet på plads nu, så er det vel bare at gi' den gas med stemmesedlerne udenfor valgstederne næste gang der er valg....
 11. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Hmm - ja - men nu har jeg intet problem med at fortælle hvor jeg stemmer.
 12. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Ja men det setup har jeg ærlig talt ikke de store problemer med. Postnord transporterer jo i forvejen post som kun må udleveres til modtageren. Der er valgkort vel ikke nødvendigvis så meget mere sensitive end andet som er strengt personligt...
 13. Det er helt enkelt løsningen - og det virker og der stilles aldrig spørgsmål ved det. Nu har jeg også byttet mit DK kørekort ud med et svensk - og så ligger min skatteverks ID kort hjemme for så kan fruen hente pakker til mig hvis jeg ikke er hjemme, der vil de jo se ID både på modtager og den som henter...
×