larscph

Members
 • Antal indlæg

  5.320
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  8

larscph last won the day on July 17

larscph had the most liked content!

About larscph

 • Rang
  Advanced Member
 • Fødselsdag 08-03-1974

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Husie - Kvarnby
 1. Ja det er nok ikke helt forkert. Her midt i Malmö giver det sig selv - vejene er strøet tæt med fartbump mere eller mindre overalt til og fra V.H. samt diverse dobbeltrettede cykelstier og rundkørsler hvor cyklister og andet godtfolk krydser fra højre og venstre :) Så generelt kører man ikke så hurtigt.
 2. Jeg oplever ind imellem alarmer også på den svenske side. Men det er i Danmark den har primært værdi.
 3. Ah ja - jeg ved det ikke. Jeg købte en Saphe netop fordi den er helt automatisk og jeg ikke skal fedte rundt med mobilen mens jeg kører. Som ekstra bonus advarer den jo hvis du har glemt mobilen når du kører. Største irritation er egentlig at den ikke (i det mindste ikek altid?) skelner angående køreretning på motorvejen (så du får alarmer for udheld mv i modsatte vognbane). Jeg har ikke oplevet problemet fra nr 3 med Saphe syntes jeg. Og så er der ret ofte alarmer for uheld som i virkeligheden blot er en bil i nødsporet. Den er super nemt at betjene og det gør præcist som du siger at man let bekræfter alarmer eller får oprettet en ny hvis man skulle være den første.
 4. Jeg har ingen praktisk erfaring med fartkontrol.nu - men jeg syntes faktisk den fungerer ret godt. Jeg mener at de (blandt andet) baserer sig på input fra fartkontrol.nu. Den er ikke failsafe og selvfølgelig vil der stadig ved spotkontroller mv være behov for at man helt enkelt overholder fartgrænserne for at undgå ekstra betaling :)
 5. Jeg kan i den forbindelse anbefale https://saphe.dk/ Den giver besked ved ulykker, politikontroller, mv og fungerer helt automatisk via en app i mobilen. Og ja den pippede fint op her til morgen da jeg var nede af højbroen på vej over Peberholm.
 6. Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 7. Ah - ja den ser smart ud faktisk. Jeg er dog utrolig glad for Chromecasten som udover at den bare fungerer og er fuldintegreret i vores IOS enheder - sidder bag på fjernsynet helt diskret. Det giver et super clean look i TV-stuen :)
 8. Hvis du har bopæl i Sverige må de godt inddrage kørekortet. Du kan ikke få et kørekort i Danmark hvis du har bopæl i Sverige, det skal du have fra de svenske myndigheder (Transportstyrelsen). Jeg vil også anbefale at tage fat i en jurist som kender reglerne og hvilke muligheder du har.
 9. Så er vi endelig i vores "rigtige" lejlighed i V.H. inklusive en fin 500 mbit bredbåndsforbindelse hos ComHem :) Løsningen med Chromecast fungerer super godt - og sammen med en OverPlay DNS abonnement streamer den DR, SVT, Netflix og hvad vi ellers har brug for. Eneste trick er at man skal blokere for Google's DNS i routeren da Chromecast er hardcodet til at anvende disse som step 1. Hvis de er blokeret falder den tilbage til de DNS som oplyses fra DHCP i routeren. Til streaming af lokale medier anvender jeg Plex på en lokale computer og så Plex App'en på mobilen for at sende afspilningen til Chromecast. Kan meget anbefales - og så er vi helt fri for diverse kabel TV abonnementer .
 10. Hej Kim - start her: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/forsaljningavprivatbostad.4.76a43be412206334b89800042922.html Som egentlig er ganske detaljeret. Vi skal selv igennem det samme her om lidt da vi solgte hus sidste år og har købt bostadsrätt. Husk på, at hvis du ikke har nogen indkomst i Sverige, men renteudgifter til f.eks. bolån i Sverige, kan du med fordel søge uppskov og så tilbageføre drypvis så det passer med dit rentefradrag.
 11. Det er stadig i gang med at blive bygget og først klar i starten af 2018. Og eftersom vi solgte vores hus i foråret var vi nødt til at finde et sted at bo mens vi venter. Så var det her en fin løsning, det er 5 minutter fra det nye sted og meget tæt på datterens skole hvor hun startede i förskoleklass i August. Udsigten fra etage 40 trækker heller ikke ned, selv om man alligevel godt kan savne udeplads når det er sommer (har så ikke været det store problem i år kan man sige!).
 12. Haha - det lyder ikke så fedt. Jeg tror ikke det var helt så slemt da der blev gravet fiber ned ved vores gamle hus, så tror ikke det er en landsdækkende standard. Vi fik dog ikke installeret fiber så jeg har ingen hands-on oplevelser. Til gengæld nyder jeg p.t. godt af en fin-fin 100/20 mbit/s forbindelse her i Turning Torso til bare 60 kr/md :)
 13. Jonas Kroon http://www.snickarekroon.se/ Har vi brugt adskillige gange - han leverer super fint håndværk til en OK pris.
 14. Det er grænsegænger reglerne de mener. Der er kun de samme. Sent from my iPhone using Tapatalk
 15. Hej - vi er flyttet til Västra Hamnen i lejlighed og er nu på udkig efter en ny rengøringshjælp. Vi søger primært hjælp til Aftørring af støv i lejligheden Komplet rengøring af 2 badeværelser med hhv badekar og brusehjørne Vi står selv for støvsugning, vinduespudsning, mv efter behov. Lovbuine -> Er det noget for din kone? Eller er der andre som enten gør rent - eller kender nogen der kan anbefales?