Jump to content

larscph

Members
 • Content Count

  5,332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by larscph

 1. larscph

  Lejebolig uden svensk cpr nummer

  Det fleste udlejere vil nok gerne kunne trække kreditvurdering, herunder om du er registeret som dårlig betaler. Jeg tror det vil være svært at finde nogen som udlejer til en der ikke er registreret i Sverige.
 2. larscph

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Jeg har boet i Sverige siden 2001 - så det er ganske mange år efterhånden. Da jeg flyttede herover var det for at komme på landet "for alvor" oppe nord for Eslöv. senere fandt jeg ned mod Malmö først i villa i udkanten af byen men flyttede for lidt over 2 år siden til Västre Hamnen i lejlighed - fri for hus og have. Min hustru er dansk, har boet i Sverige nogen år færre end jeg har og det lykkedes mig at lokke hende herover fra Vesterbro. Jeg er stadig ansat i Danmark men arbejder i princippet i store dele af Europa og USA - og har medarbejdere rundt omkring i Europa og på Filippinerne. Så min tilknytning til dansk arbejdsplads skyldes mere at nærmeste kontor for min arbejdsgiver befinder sig i København - ellers var det Stockholm. Jeg fik svensk statsborgerskab i 2017 og min datter på snart 8 år går i svensk skole og er bestemt mere svensk end dansk. Omend hun jo taler dansk udover svensk. Vi gjorde et aktivt valg efter huset var solgt hvor vi også overvejede at flytte "tilbage" til København. Men vi endte med Malmö af flere årsager og trives rigtig godt her. Der er stadig masser af kontakt med Danmark med familie og venner som bor i Danmark, men for mig har der de sidste 5 år været et klart skift væk fra at interessere mig for hvad der sker i Danmark generelt til hvordan det er i Sverige. Jeg kan ikke pege på hvad der lige skulle få mig til at flytte til Danmark igen. I forhold til arbejde betyder det ikke det store og jeg kunne ikke drømme om at skife til svensk job bare fordi det var i Sverige. Hvorfor er jeg her? Tja - primært fordi jeg syntes det er hyggeligt og fordi Sunddebat var en af de primære kilder til viden, information og meget andet da jeg flyttede til Sverige.
 3. larscph

  Søge efter bolig (gård)

  Ja.. 🙂 Og nærmest skræmmende at det er 15 år siden jeg flyttede til Sverige! Bopæl noget anderledes end jeg havde tænkt det skulle blive dengang, men det er jo sådan det går... Fra langt ude på landet midt i Skåne til Västra Hamnen...
 4. larscph

  Søge efter bolig (gård)

  https://www.skd.se/2019/04/30/slutligt-nej-till-kaolinbrytning-i-billinge/ Så ser det ud til at sagen omkring brydning er endelig afsluttet - og det bliver ikke til noget.
 5. larscph

  Fartkontrol på broen

  Jeg fik mit danske kørekort skiftet til et svensk da kontrollen på broen gik hårdest til. Hen over sommeren har jeg primært haft Saphe til at hjælpe og er ikke blevet blitzet. Tidligere er jeg dog af svensk polis blevet bedt om at forklare/indrømme at jeg har har kørt for stærkt med dansk kørekort i Danmark. Følger svensk polis ikke op på for eksempel fotokontrol i Danmark hvor bil og fører er svensk?
 6. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Jo det er selvfølgelig en pointe at man burde stemple valgkuverter med destination og pakke valgkuverter i én bil og valgkort i en anden bil og køre dem hver sin rute fra de enkelte steder frem til valglokalerne på valgdagen. Eller måske bare helt undlade at aflevere valgkortet. Måske man burde gå ind i poiltik og få den ændret :) Jeg har jo medborgerskapet på plads nu, så er det vel bare at gi' den gas med stemmesedlerne udenfor valgstederne næste gang der er valg....
 7. Når man ansøger om at skifte sit DK kørekort til et svensk skal man indsende sit originale kørekort. Hvad har I andre gjort i mellemtiden i forhold til at kunne køre bil lovligt - altså indtil i får det nye kørekort? Nogen som har spurgt Polisen hvad de foreslår?
 8. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Hmm - ja - men nu har jeg intet problem med at fortælle hvor jeg stemmer.
 9. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Ja men det setup har jeg ærlig talt ikke de store problemer med. Postnord transporterer jo i forvejen post som kun må udleveres til modtageren. Der er valgkort vel ikke nødvendigvis så meget mere sensitive end andet som er strengt personligt...
 10. Det er helt enkelt løsningen - og det virker og der stilles aldrig spørgsmål ved det. Nu har jeg også byttet mit DK kørekort ud med et svensk - og så ligger min skatteverks ID kort hjemme for så kan fruen hente pakker til mig hvis jeg ikke er hjemme, der vil de jo se ID både på modtager og den som henter...
 11. larscph

  Sverige - en demokratisk bananrepublik

  Jeg var nede og förtidsrösta på det lille bibliotek i V.H. - det var lidt med ordnet end det i Coop som du beskriver - det var inde i et lokale bagved med en rigtig stemmeboks og gardin. Systemet med valgsedler kan nok diskuteres, men man kan trods alt bare tage blanke sedler med ind i stemmeboksen hvis det er. På dit valgkort står et nummer - röstlängd - som noteres ned fra valgkortet. Jeg vil tro at det er via det nummer, at de kan finde din förtidsröst hvis du præsenterer valgkortet med nummeret på. Jeg stemte til alle tre valg, og de tre kuverter blev samlet i én lidt større kuvert som de så lagde i en kasse med stemmekuverter. Jeg vil jo tro, at det er disse de distribuerer til de enkelte stemmesteder før valgdagen og så kan du helt enkelt få den tilbage hvis du har fortrudt. Det var alt i alt ganske hyggeligt, jeg havde min snart 7 årige datter med til at hjælpe med at putte stemmesedler i kuverter - og så var der röst-godis da vi afleverede dem :)
 12. larscph

  ATK på broen

  Ja det er nok ikke helt forkert. Her midt i Malmö giver det sig selv - vejene er strøet tæt med fartbump mere eller mindre overalt til og fra V.H. samt diverse dobbeltrettede cykelstier og rundkørsler hvor cyklister og andet godtfolk krydser fra højre og venstre :) Så generelt kører man ikke så hurtigt.
 13. larscph

  ATK på broen

  Jeg oplever ind imellem alarmer også på den svenske side. Men det er i Danmark den har primært værdi.
 14. larscph

  ATK på broen

  Ah ja - jeg ved det ikke. Jeg købte en Saphe netop fordi den er helt automatisk og jeg ikke skal fedte rundt med mobilen mens jeg kører. Som ekstra bonus advarer den jo hvis du har glemt mobilen når du kører. Største irritation er egentlig at den ikke (i det mindste ikek altid?) skelner angående køreretning på motorvejen (så du får alarmer for udheld mv i modsatte vognbane). Jeg har ikke oplevet problemet fra nr 3 med Saphe syntes jeg. Og så er der ret ofte alarmer for uheld som i virkeligheden blot er en bil i nødsporet. Den er super nemt at betjene og det gør præcist som du siger at man let bekræfter alarmer eller får oprettet en ny hvis man skulle være den første.
 15. larscph

  ATK på broen

  Jeg har ingen praktisk erfaring med fartkontrol.nu - men jeg syntes faktisk den fungerer ret godt. Jeg mener at de (blandt andet) baserer sig på input fra fartkontrol.nu. Den er ikke failsafe og selvfølgelig vil der stadig ved spotkontroller mv være behov for at man helt enkelt overholder fartgrænserne for at undgå ekstra betaling :)
 16. larscph

  ATK på broen

  Jeg kan i den forbindelse anbefale https://saphe.dk/ Den giver besked ved ulykker, politikontroller, mv og fungerer helt automatisk via en app i mobilen. Og ja den pippede fint op her til morgen da jeg var nede af højbroen på vej over Peberholm.
 17. larscph

  Levere bil tilbage

  Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 18. larscph

  Dansk TV i Västra Hamnen

  Vi kigger lidt på lejligheder i VH - og de fleste steder er der jo én eller anden form for TV pakke inkluderet. Nogen af dem har DR1/2 med i prisen - men så vidt jeg kan se kan man f.eks. med Telia som udbyder ikke få andre danske kanaler end DR1+2 samt TV2. Er der nogen af jer som bor dernede som har erfaring med modtagelse af de øvrige danske kanaler. Kan det lade sig gøre med en stueantenne uden de store problemer - eller?
 19. larscph

  Dansk TV i Västra Hamnen

  Ah - ja den ser smart ud faktisk. Jeg er dog utrolig glad for Chromecasten som udover at den bare fungerer og er fuldintegreret i vores IOS enheder - sidder bag på fjernsynet helt diskret. Det giver et super clean look i TV-stuen :)
 20. Hvis du har bopæl i Sverige må de godt inddrage kørekortet. Du kan ikke få et kørekort i Danmark hvis du har bopæl i Sverige, det skal du have fra de svenske myndigheder (Transportstyrelsen). Jeg vil også anbefale at tage fat i en jurist som kender reglerne og hvilke muligheder du har.
 21. larscph

  Dansk TV i Västra Hamnen

  Så er vi endelig i vores "rigtige" lejlighed i V.H. inklusive en fin 500 mbit bredbåndsforbindelse hos ComHem :) Løsningen med Chromecast fungerer super godt - og sammen med en OverPlay DNS abonnement streamer den DR, SVT, Netflix og hvad vi ellers har brug for. Eneste trick er at man skal blokere for Google's DNS i routeren da Chromecast er hardcodet til at anvende disse som step 1. Hvis de er blokeret falder den tilbage til de DNS som oplyses fra DHCP i routeren. Til streaming af lokale medier anvender jeg Plex på en lokale computer og så Plex App'en på mobilen for at sende afspilningen til Chromecast. Kan meget anbefales - og så er vi helt fri for diverse kabel TV abonnementer .
 22. larscph

  Vi har solgt huset

  Hej Kim - start her: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/forsaljningavprivatbostad.4.76a43be412206334b89800042922.html Som egentlig er ganske detaljeret. Vi skal selv igennem det samme her om lidt da vi solgte hus sidste år og har købt bostadsrätt. Husk på, at hvis du ikke har nogen indkomst i Sverige, men renteudgifter til f.eks. bolån i Sverige, kan du med fordel søge uppskov og så tilbageføre drypvis så det passer med dit rentefradrag.
 23. larscph

  Fiberinstallation i skurup

  Det er stadig i gang med at blive bygget og først klar i starten af 2018. Og eftersom vi solgte vores hus i foråret var vi nødt til at finde et sted at bo mens vi venter. Så var det her en fin løsning, det er 5 minutter fra det nye sted og meget tæt på datterens skole hvor hun startede i förskoleklass i August. Udsigten fra etage 40 trækker heller ikke ned, selv om man alligevel godt kan savne udeplads når det er sommer (har så ikke været det store problem i år kan man sige!).
×