Jump to content

mrode

Members
  • Antal indlæg

    1.621
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af mrode

  1. Det er som sådan bare en virtuel harddisk, men man kan have både private og offentlige folders. Det jeg er mest glad for er, at det fungerer på tværs af platforme, nu jeg er tvunget til at bruge Windows på arbejdet. Funktionaliteten er jo ofte den samme på de fleste "virtuelle harddiske" og hvor de adskiller sig fra hinanden er det user interface og brugervenlighed de har. Jeg er glad for Dropbox og den måde som den virker på, mens andre måske bedre kan lide noget andet. Derudover er der et ret aktivt community bag og man kan være med til at præge hvilke nye features eller forbedringer man mener de skal lave. Se alle features her: https://www.dropbox.com/features
  2. Jeg har brugt Dropbox længe nu og er utroligt glad for det. Jeg har altid mine dokumenter synkroniseret mellem min arbejdscomputer (windows) og mine to private computere (OSX) og det fungerer fantastisk!! Der går ikke mange sekunder fra man har opdateret en fil på en computer til den dukker op på de andre. Det er simpelthen genialt og har gjort fildeling meget nemt, når man lige skal dele en fil med en, hvis email ikke kan klare mere end 2MB
  3. Er du helt sikker Nils? Normalt er det jo bopælen der afgør hvilket land der har beskatningsretten og ikke arbejdslandet. Det er en særregel der gør det er anderledes i Norden. Jeg kunne jo selv tjekke dobbeltbeskatningsaftalen mellem Holland og Sverige, men føler mig lidt doven i dag :)
  4. Det nemmeste er vel at læse hvad Tullverket skriver..http://www.tullverket.se/sokordao/k/kopavarorfranettlandutanforeu.4.4ab1598c11632f3ba9280001356.html
  5. Jeg er lige kørt fra København og til Malmø og der var fint og ryddet de fleste steder. Et par veje hvor der lå ren is på, men motorvejen, broen og de største indfaldsveje var fine at køre på.
  6. Først og fremmest, så har parret ikke et valg, når de er gift. Skatteberegningen vil foregå samlet. Personfradraget kan ikke bruges i forbindelse med beregningen af topskatten. Siden du nævner mellemskatten, så regner jeg med du tænker på 2009, da den jo er afskaffet fra og med 2010. Grænserne for topskat og mellemskat er bundgrænser. Dvs du betaler kun topskat af den del af din indkomst der ligger over bundgrænsen (i dit eksempel den del der ligger over 340.000). Præcist hvordan mellemskat og topskat beregnes kan du læse om på SKATs hjemmeside (fx. i kildeskatteloven eller ligningsvejledningen). Jeg vil anbefale, at kigge på bagsiden af jeres årsopgørelse hvor den slags er forklaret og udspecificeret i skatteberegningen.
  7. mrode

    Boligpriser i Malmö

    Jeps.. min lejlighed er i hvert fald lige blevet solgt efter 2 dages budkrig og for næsten 27.000 sek/m2 - forventede 23-24.000 sek/m2.
  8. Jeg var godt tilfreds med min TM restore dengang min MBP blev stjålet. Fik en ny og det den blev genskabt som dagen før jeg jeg mistede den.
  9. egentlig ikke.. fortolkningen af undtagelsen der gør, at ejendomme der er blevet brugt som bolig er løbende blevet skærpet for, at forhindre misbrug.
  10. EBL=Ejendomsavancebeskatningsloven. Man kan ikke i "princippet have optaget et valutalån". Enten har man et valutalån eller også har man ikke. At købe en bolig i udlandet giver ikke fradrag ved valutatab, men nu gentager jeg vist mig selv.
  11. Det er bare ærgeligt.. det giver desværre ingen fradrag. KGL giver fradrag ved valutalån, men EBL giver ingen fradrag for kurstab for en bolig.
  12. Det er vigtigt om dit lån er i danske kroner eller ej. Det er vigtigt hvordan kurstabet opstår, da det kan være reguleret af forskellige lovgivninger. Spørgsmålet her er om dit kurstab er omfattet af kursgevinstloven. Du evt. kan læse mere her: http://www.grantthornton.dk/kompetencer/skatteraadgivning/skattepublikationer/kursgevinstloven Generelt er der aldrig et nemt svar på den slags og derfor er halve oplysninger aldrig nok.
  13. Hvad er kurstabet på? Ejendommen eller lånet? Har du lånt pengene i Danmark som et lån i danske kroner?
  14. mrode

    TIN-kode?

    og hvis man ikke har et cpr-nummer, så er både SKAT og Skatteverket altid flinke nok til at oprette et TIN, så de er sikre på at holde styr på de skattepligtige :)
  15. Jeg ved det godt, jeg kunne bare ikke lade være :) Men det er jo primært relevant hvis det er fordi man gerne vil beskattes i et andet land. Skattevæsenet og dets lovgivning tænker sjældent på hvordan det konflikter med andre regler.
  16. Jeg er ret sikker på det ikke kræver SKATs godkendelse at flytte til udlandet.
  17. Her er et par steder hvor der står noget om hvordan den beregnes. http://www.skurupssparbank.se/index.php?id=180 http://www.finansportalen.se/foertidsloesen.htm
  18. Jeg smutter på Bento og spiser sushi om et øjeblik. Nogen der vil med? :)
  19. Nu lukket indtil videre til kl. 21 pga storm. http://dk.oresundsbron.com/page/50
  20. http://www.nuance.com/imaging/products/pdfconverter.asp Vi har denne her på arbejdet i professionel-udgaven. Den er intet mindre end genial. Jeg bliver imponeret hver gang jeg opdager nye features i det program.
  21. crap.. og jeg havde lige lukket computeren ned da sms'en tikkede ind :(
  22. Hvis der ikke kommer nogle bedre bud, så kan du sende pdf-filen til mig, så skal jeg nok redigere det der skal redigeres i den. Vi har et fantastisk program til det på arbejdet - låst eller ej, scannet eller ej.
×
×
  • Tilføj...