rlarsen

Members
 • Antal indlæg

  1.534
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

About rlarsen

 • Rang
  Advanced Member
 • Fødselsdag May 4

core_pfieldgroups_99

 • Location
  København
 • displayname
  Rene Larsen

Profil information

 • Gender
  Male
 • Lokation
  Copenhagen
 1. Er du flyttet ud til Metro eller skal du ?? - den afdeling jeg sidder i (en del af Wealth Management) vil i.f. planen flytte sidst i november 2017
 2. Så er der vist kun ét at gøre hvis man vil "gøre det rigtigt" - skriv til Skatteverket, og spørge dem :)
 3. Bemærk lige at der er forskel mellem offentlig og privat ansat - det du linker til er for offentlig ansat...
 4. Er der nogen af jer som har forsøgt med den nye konto logic som Nordnet benytter i dag i DK ?? Alle DK depoter har et konto i Danske Bank - måske virker konto opbygningen også for Svenske depoter ?? Reg.nr.: 9490 Konto: <DEPOT_NR> - fyld op med foranstillet 0'er så længden er på 10 decimaler. fx 9490 000123 4567
 5. Den første halvdel af den første dag med kontrol i Kastrup, kunne man ikke benytte det svenske nationale ID-kort - men efter en kommunikation med 'nogle' i Sverige, kunne det lige pludselig benyttes, så det kan undre at man nu - 4 måneder - efter ikke kender til de samme anvisninger som blev givet til DSB.
 6. Vær opmærksom på at SBAB (og de selskaber som benytter SBAB som udlåner - fx Ica-banken, Ikano Bank og Bättre Bolån) ikke længere låner ud til svensk bosatte - hvis de arbejder i Danmark. Eksisterende kunder vil dog kunne fortsætte med deres nuværende lån - men de kan ikke optage nye lån. http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/pendlare-nekas-nya-bolan/
 7. Hos nogle er ansættelsesbrev (kontrakt) + seneste lønseddel god nok, hos andre kræver de en erklæring fra arbejdsgiver, som normalt indeholder en bekræftelse af at du (fortsat) er ansat, og hvad din løn er. Husk at der er foreskel på et Visa bankkort og så et Mastercard (som du skrev tidligere) - et Visa bankkort er typisk nemmere at få end et Mastercard og/eller American Express - det er lidt som i DK hvor vi jo har et Visa/Dankort næsten som standard kort, og de internationale kreditkort kræver lidt mere kreditvurdering.
 8. Du skal vel "bare" installere den nyeste version af BankID App'en ?? Prøv her: https://install.bankid.com
 9. Et internationalt kreditkort (VISA, Mastercard, American Express, etc.) kan man godt få i Sverige, man skal dog normalt fremskaffe en arbejdererklæring som "beviser" at man få den og den løn i DK, da de ikke kan kreditvurdere dig på anden måde. Din bankrådgiver ville bare ikke hjælpe dig - find en anden rådgiver (eller anden bank). Et almindeligt bankort burde du kunne få uden problemer (det er typisk et VISA kort).
 10. Dvs. at du ikke ved hvad du har solgt dine aktier til ?? Regnstykket lyder på: Salgspris - (Salgspris x 20%) = skattepligtig gevinst fx: Salgspris = (250 aktier x kr. 320) – gebyr kr. 200 = kr. 79.800 Omkostnadsbelopp = 79.800 x 20 % = kr. 15.960 Skattepligtig gevinst = 79.800 - 15.960 = kr. 63.840 Du vil i dette eksampel skulle betale aktie skat af kr. 63.840.
 11. Hvilke beløb får du hvis du benytter Exempel 4 (side 9) i Markowitch's link ??
 12. Du skal have oprettet en dansk Nordnet konto, og så gøre som du gør fra DK til S Konto hos SEB: 5221 - 10 157 86 Og så dit danske depot nummer som tekst til modtager "referens" (samme princip som ved DK => S) Når du så vil have overført penge fra Nordnet DK til en anden dansk konto, skal du ha' oprettet en eller flere favorit konti, som vil være de eneste du kan benytte - jeg mener også at Nordnet S har samme "system", hvis ikke man har banktjänsten.
 13. Hvis du flytter væk fra Sverige til et EES-land, kan du tage dit uppskov med - hvis du køber et hus - en lejlighed tæller ikke i Sverige som en "brugbar" ejendom. Denne regel blev indført pr 1. feb. 2007.
 14. Mastercard skal vist op på noget guld før du har noget dækning, VISA har vist ikke nogen. Hvis det er et dansk Mastercard, er der også foreskel på hvilke bank det er som har udstedt det. Nogle dækker hele familien, andre kun kortholderen - og nogle kun hvis rejsen er betalt med kortet, mens andre også gør det "bare man har et kort".
 15. Hvilke internationale kreditkort har du/I ??