Jump to content

Markowitch

Members
  • Antal indlæg

    1.661
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    11

Alt der er opslået af Markowitch

  1. Du kunne sige til SKAT at dit brofradrag er baseret på en vurdering. Nu har du så fremskaffet kontoudtog der viser at din vurdering ikke er helt ved siden af. At der kun mangler registreringer for 4 overfarter, er maks 200 kr. i udokumenteret skattefradrag (50 kr. x 4). Det viser blot at din oprindelige vurdering ikke var helt ved siden af. Det er virkelig i småtingsafdelingen. Hvis SKAT hænger sig i det, så kan du jo altid overveje blot at tage de registreringer du kan finde dokumentation på, og lade de andre overfarter gå i glemmebogen.
  2. Jeg endte med at køre i bil mellem Hyllie og København city. Togene var tit forsinkede og var normalt proppede til bristepunktet med rejsende til lufthavnen. Senere gjorde paskontrol det endnu mere uinteressant at tage toget. Parkeringen i København koster ca. 1.400 kr. om måneden i et p-hus, som kan trækkes fra brutto, ligesom brobizzen. Det tidsrum du angiver er egentlig ok, især hvis du skal ind ad Vasbygade.
  3. Her er lidt supplerende information https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10703940/danmark-paa-vej-mod-fire-nederlag-paa-stribe-i-socialt-eu/ Den store overraskelse i artiklen er følgende citat: Når det gælder dagpenge, har Danmark i dag en karensperiode på tre måneder, før en EU-borger har ret til danske dagpenge. Det bliver efter al sandsynlighed sat ned til én måned, hvis EU-borgeren ellers har arbejdet 11 måneder i sit hjemland, før han eller hun fik arbejde i Danmark. Samtidig vil grænsependlere efter tre måneders arbejde få ret til dagpenge fra det land, hvor de arbejder. Og ikke som nu fra det land, hvor de bor.
  4. Nu får vi se... Der er i hvertfald skabt en præcedens nu. På Øresund skal der åbenbart tages hensyn til færgerne, og Scanlines har før været efter Øresundsbroen. En del af aftalen bag Øresundsbroen var at den pludselige konkurrence ikke skulle slå bundproppen ud af færgernes økonomi. Derfor er der i dag en form for priskontrol. https://www.business.dk/transport/scandlines-eu-afgoerelse-smager-af-politisk-studehandel Der har sikkert været et lignende arrangement omkring Storebæltsbroen. Nu kan vi så se at sådanne arrangementer ikke er evigt gyldige, hvilket er helt fint med mig.
  5. Er du ikke bekymret for volatiliteten i krypto-valutaerne? Jeg overfører via IBAN og det koster en flad 50'er i gebyr + et evt. spread på kursen :-/
  6. Sunddebatten er også døende pga. det elendige forumsystem. Man skulle have beholdt vbulletin 4.x. Den nye version 5 har været en slem skuffelse. Jeg har f.eks. lige oprettet et nyt indlæg andetsteds, og skulle kæmpe med blot at citere en stump tekst.
  7. Så er bilforliget netop kommet i hus. En del af aftalen består i at sænke prisen på at krydse Storebæltsbroen med 25%. En beslutning, der har fået følgende ord med på vejen: Næsten samme argumenter kan bruges om Øresundsbroen. Mon om der er politisk vilje til en takstnedsættelse herovre også?
  8. Jeg fandt høringssvarene på Høringsportalen: https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/35834 Her er svarene (PDF) http://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/bd6b401b-3817-4a93-9ac2-729f8eab1ff2/hoeringssvar.pdf Danmarks skatteadvokater skriver, at hvor der før var tale om en objektiv sammentællingsregel, er reglerne nu ændret til en vurdering af de afgiftspligtiges subjektive forhold. De kalder dette en "klar skærpelse af reglerne". For fanden da! Det er jo ikke ligefrem det vi har brug for i Øresundsregionen. Vi har i forvejen grænsekontrol, og nu er vi også underlagt subjektive fortolkninger fra en eller anden skrankepave i embedsværket, der på baggrund af anonyme tip, skal tage stilling til om de vil rejse en sag. Danmarks skatteadvokater skriver videre at det vil være stort set umuligt for den afgiftspligtige at bevise, at denne alene har påtænkt et ophold i 130 og ikke i 185 dage.
  9. Tak for svaret - det skal prøves! Jeg løste det denne gang med en SWIFT overførsel.
  10. For et par dage siden fik jeg DKK ført tilbage til min danske bank. Nordnet oplyser at de har lukket deres danske SEB konti, men har ikke angivet en alternativ metode til at få DKK ind i sit svenske depot. Jeg har i mange år benyttet Nordnet til at overføre DKK fra DK til mit svenske depot hos Nordnet. Normalt har jeg overført til SEB's danske konti 5295 0010 0035 12 og som modtagertekst angivet mit depotnummer. Efterfølgende har jeg vekslet DKK til SEK hos Nordnet og overført pengene fra det svenske depot til min svenske bankkonto. Hvad mon man skal gøre nu for at få en overførsel igennem?
  11. Der fandtes også matematiske beviser for modellering af risiko. F.eks. VaR - Value at Risk, men dette forhindrede ikke finanskrisen. Apropos matematiske beviser, så prøv at se på firmaet Long-Term Capital Managements spektakulære konkurs sidst i halvfemserne. https://en.wikipedia.org/wiki/Long-Term_Capital_Management Long-Term Capital Management var drevet af Scholes og Merton, der begge modtog Nobelprisen i økonomi. De tabte 4.6 milliarder på fire måneder. Det var en af de største økonomiske implosioner i nyere tid, og interessant i denne kontekst, fordi de brugte ren matematik til at vurdere risikoen på deres positioner.
  12. Ja, jeg vil gerne have at du fremlægger dokumentation for at et offentligt monopol altid har en negativ effekt på samfundet. Du kommer med bombastiske udtalelser, som ikke alle forstår og dokumentationen vil hjælpe med at fremme forståelsen for dit budskab.
  13. Og du har selvfølgelig tænkt dig at fremlægge dokumentation for den påstand?
  14. Der har været et interessant forsøg i sundhedsvæsnet med hospitalsmad baseret på økologiske fødevarer. Her er hvad ophavskvinden skrev om dette: http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=35407 Via en analyse fra BDO Kommunernes Revision har Bente Sloth dokumenteret, at det i ni ud af ti tilfælde er en bedre forretning for køkkenet selv at forarbejde grøntsager og kød. - Vi har bevist, at vi kan finansiere vores økologiforbrug ved at købe lavtforarbejdede råvarer. Vores erfaringer viser, at kiloprisen på den færdige mad enten falder eller er den samme, når vi skifter til uforarbejdede råvarer. Så er det unægtelig smartere, at vi selv scorer den avance, som ellers tilfalder aktionærerne i fødevareindustrien og bruger den til at indføre økologi, siger Bente Sloth.
  15. Der er en undersøgelse af udgifterne til det amerikanske sundhedsvæsen sammenlignet med udvalgte OECD lande, som klart viser at USA er et meget dyrt system per indbygger. Det interessante er at hvis man kun kigger på udgifterne, fordelt på offentlige og private udgifter, så svarer udgifterne til det offentlige amerikanske sundhedssystem, til dem man finder i OECD. (planche 10). Den dramatiske sandhed er at de private aktører ikke er en ubetinget velsignelse for borgerne. Hvis det store spørgsmål er om en stat kan drive virksomhed, så må svaret så absolut være ja, når man ser hvor billigt de andre OECD lande kan levere varen. http://kff.org/health-costs/issue-brief/snapshots-health-care-spending-in-the-united-states-selected-oecd-countries/
  16. Jeg vil lige smide et link til at medarbejderne har sagt farvel til deres betalte frokostpause. http://nyheder.tv2.dk/business/2016-02-10-postdanmark-tager-frokostpausen-fra-ansatte
  17. Sundhedssystemet i USA er privat, og blandt verdens dyreste. Til sammenligning har man i Storbritanien et offentligt sundhedssystem, National Health Service (NHS), som var et af de billigste. Bemærk at jeg skriver var, da Storbritanien er ved at afvikle velfærdsstaten. Dette rammer bl.a. NHS, i form af voldsomme besparelser og krav om adgang til private aktører, hvilket igen fører til at en hær af jurister og økonomer skal ansættes for at sørge for at kontrakterne er lovlige, at de kommer i udbud, at servicemålene overholdes, og så videre. Alt dette er jo næppe gratis, og samtidig kan de private aktører håndplukke de bedste patienter, og lade NHS tilbage med alle de andre. Der er skrevet en bog om dette, som kan købes her: https://www.oneworld-publications.com/nhs#.VyWfcZN95E4
  18. Hvis du betaler topskat, så hør din arbejdsgiver om du kan få en ordning hvor brobizzen betales over bruttolønnen. Og ja, den ID kontrol er meget frustrerende. Jeg har en svensk kollega, der siger at turen til Malmø er blevet mellem 20 og 30 minutter længere pga. kontrollen. Men, jeg tænker at fjernelsen af 10 minutters drift i myldretiden også må have gjort transporten mindre fleksibel. Personligt, så synes jeg at det er grænsende til en heltegerning at du pendler med det offentlige til Roskilde hver dag. På den strækning er bilen bare et suverænt alternativ og ID kontrollen tager ofte kun 1-2 minutter ekstra. Jeg har aldrig oplevet en kæmpe kø på Lernacken.
  19. Tak Gio - den artikel har jeg aldrig fået læst :) At se sådan en gammel tråd dukke op, fik mig til at savne det gamle sunddebat forum. Der var meget drive og engagement herinde. Forummet var en rigtig stor hjælp da jeg flyttede herover i 2006. Det er et kæmpe arbejde folk har lagt i forummet igennem tiderne.
  20. Hej Ann, av sikke en situation. Ved sidste skattedeklaration fik jeg tilsendt en folder der hedder "Försäljning av värdepapper" med det korte navn SKV 332. Der var en del eksempler i hæftet, som jeg lærte en del af. Måske kan du også bruge det til noget ? :) http://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/332.4.39f16f103821c58f680007461.html De gange jeg har talt med Skatteverket, synes jeg at de var meget flinke til at hjælpe og forklare. Blandt andet fik jeg meget pædagogisk at vide at jeg skam ikke kunne trække bostadrenter fra i kapitalindkomsten, hvilket har undret mig siden. Det var noget med at bostadrenterne kun kunne trækkes fra i kommuneskatten.
  21. Det ser ud til at de udfører grænsekontrollen i Hylllie, så det kan vel forklare situationen på Malmö Central? Men ellers har jeg hørt at grænsekontrollen nok mest skal stoppe transittrafikken. Der var i TV Avisen et indslag om nogle irakere, der valgte at tage tilbage til Danmark, frem for at søge asyl i Sverige. De var ellers på vej til Norge. Sverige har en udleveringsaftale med Irak, som muligvis har påvirket dem?
  22. Sydsvenskan er klar med en opdatering: http://www.sydsvenskan.se/skane/skanetrafiken-det-blir-en-utmaning/
  23. @udvandering prøv evt. også Booli: https://www.booli.se/limhamn+bunkeflo/115331/?objectType=l%C3%A4genhet&rooms=3,4 PS! Flot forum :)
  24. Der er stadig tusindvis af danskere herovre i Skåne, så bare roligt, der er stadig interesse for denne tråd. Men hold da op hvor er vbulletin5 mærkeligt. Hvis Sten overhovedet gider at rode med dette her forum, burde han gå tilbage til vbulletin4. Jeg kunne ikke engang finde denne her tråd, hvis det ikke var for linket i den mail jeg fik.
×
×
  • Tilføj...