Jump to content

Markowitch

Members
  • Antal indlæg

    1.661
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    11

Omdømme aktivitet

  1. Like
    Markowitch modtog omdømme point larscph i Dagpenge   
    Her er lidt supplerende information
    https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE10703940/danmark-paa-vej-mod-fire-nederlag-paa-stribe-i-socialt-eu/
    Den store overraskelse i artiklen er følgende citat:
    Når det gælder dagpenge, har Danmark i dag en karensperiode på tre måneder, før en EU-borger har ret til danske dagpenge.
    Det bliver efter al sandsynlighed sat ned til én måned, hvis EU-borgeren ellers har arbejdet 11 måneder i sit hjemland, før han eller hun fik arbejde i Danmark.
    Samtidig vil grænsependlere efter tre måneders arbejde få ret til dagpenge fra det land, hvor de arbejder. Og ikke som nu fra det land, hvor de bor.
  2. Like
    Markowitch modtog omdømme point bananas i EB og "synske" Skat   
    Jeg fandt høringssvarene på Høringsportalen:
    https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/35834
    Her er svarene (PDF)
    http://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/bd6b401b-3817-4a93-9ac2-729f8eab1ff2/hoeringssvar.pdf
    Danmarks skatteadvokater skriver, at hvor der før var tale om en objektiv sammentællingsregel, er reglerne nu ændret til en vurdering af de afgiftspligtiges subjektive forhold. De kalder dette en "klar skærpelse af reglerne".
    For fanden da! Det er jo ikke ligefrem det vi har brug for i Øresundsregionen. Vi har i forvejen grænsekontrol, og nu er vi også underlagt subjektive fortolkninger fra en eller anden skrankepave i embedsværket, der på baggrund af anonyme tip, skal tage stilling til om de vil rejse en sag.
    Danmarks skatteadvokater skriver videre at det vil være stort set umuligt for den afgiftspligtige at bevise, at denne alene har påtænkt et ophold i 130 og ikke i 185 dage.
  3. Like
    Markowitch gav omdømme point til thsk i Nordnet overførsel fra DK til SE ændret   
    Det kräver at du har et danskt nordnet depot.
    Det du skal göre er:
    1 - Sät dine DKK ind i det danske depot
    2 - Be Nordnet (via en besked) at overföre dine DKK til din DKK konto i ditt svenske nordnet depot
    3 - Du veksler selv fra DKK till SEK når du vil via ditt svenske depot....
  4. Like
    Markowitch gav omdømme point til larscph i Hussalg   
    Det er ret fint forklaret her hvordan det fungerer
    https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/379.4.39f16f103821c58f680007697.html
     
    Hvis du som sup3rior også skriver har din indkomst fra DK - og renteudgifter som kan trækkes fra i SE (for eksempel fra bolån) så bør du absolut søge uppskov hvis du har mulighed for det (de nærmere regler står også i brochuren jeg linker til). Det koster godt nok et %-beløb hvert år - men du kan så år efter år tilbageføre uppskov til din årsdeklaration som passer til dine renteudgifter og på den måde betale reavinst-skatten med dit rentefradrag.  Du kan angive renteudgifterne fuldt ud i såvel Danmark som Sverige hvert år.
  5. Downvote
    Markowitch gav omdømme point til bananas i Rumænske tiggere i malmö (sverige)   
    Der findes også Roma'er i Bulgarien - og de kommer også til Sverige for at tigge. En kvindelig bulgarsk journalist, Mirolyuba Benatova, har lavet en glimrende dokumentar om fænomenet - den er på bulgarsk, men har engelske undertekster. Den nærmer sig jo en sarkastisk komedie, når hun begynder at spørge tiggerne forskellige opklarende spørgsmål på deres eget sprog, og der kommer helt groteske søforklaringer. Der er også billeder fra en Bulgarsk landsby, hvor en masse Roma'er nu har fået råd til at bygge nye store huse - og ofte er der også en bil med - sågar er nogen af bilerne på SVENSKE plader!!!.
×
×
  • Tilføj...