Jump to content

jerikras

Members
  • Antal indlæg

    160
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

About jerikras

  • Rang
    Advanced Member

core_pfieldgroups_99

  • Location
    Lund
  1. Jeg tillader mig at anbefale et firma som vi har benyttet i forbindelse med at vi fik udskiftet vores gamle vinduer i hele huset og nye dører på første sal. Firmaet hedder MW Bygg AB og har fysisk adresse i Södra Sandby. Vi bestilte vinduerne gennem Woody Bygghandel, PoG i Södra Sandby. De har et showroom hvor man kan se de forskellige typer af vinduer og døre (Elite Fönster) de tilbyder samt mulighed for selv at kunne se forskellige typer af Plisse gardiner eller Plisse persienner. Jeg indrømmer at vi var lidt skeptiske i starten, fordi vi havde først haft besøg af 2 andre firmaer som vi ikke havde tillid til da det viste sig at de skulle have et stort kontantbeløb på forhånd før de ville gå videre med ordren. Det ene firma skulle have 80% på forhånd fordi såvel min kone som jeg arbejder i DK og derfor ikke har nogle indtægtsmæssige informationer registrerede i Sverige. Aftalen med PoG i Södra Sandby var at de fik pengene når arbejdet var 100% udført og det har de overholdt og uden yderligere udgifter. Da jeg havde fået de 3 forskellige tilbud var der selvfølgelig forskel ift. den endelige pris. Da en byggesagkyndig kiggede på de 3 kontrakter viste det sig, at der var stor forskel på hvor meget der var inkluderet i prisen. Derudover, så kunne vi læse mange dårlige "Omdömmen" af især et af firmaerne da vi googlede dem på nettet. Noget jeg iøvrigt vil anbefale alle at gøre inden de vælger et håndværkerfirma! Vi fik i efteråret 2013 skiftet vinduerne ud i et hus på 210 Kvm med Elite Fönster og vi kan nu bagefter hvor arbejdet er udført og slutfakturaen betalt helt klart anbefale andre at køre en tur forbi Södra Sandby og kigge forbi Woody Bygghandel, PoG: http://www.woody.se/Anlaggningar/PoG-Woody-Bygghandel/Sodra-Sandby/Konsument/ MW Bygg AB var ansvarlig for udskiftningen af vores vinduer og efterfølgende udskiftningen af nogle gamle døre på første sal. Vi har i de år vi har boet i Sverige fået lavet en del arbejde af forskellige firmaer og vi har derfor lært, at man skal være glad når man finder en håndværker der er til at stole på. Håndværkerne der kommer fra MW Bygg er svenske håndværkere der har mange års erfaring og det er nogle der kan deres kram. Arbejdet de udfører er 100% i orden og hvis der er nogle småting man ikke er tilfreds med så kommer de uden diskussion og retter op på det. Den professionelle stolthed og service har vi ikke oplevet hos de andre firmaer vi har brugt i forbindelse med udskiftning af køkken og badeværelse. MW Bygg har hjemmesiden: http://www.mwbyggab.se/ Hvis du går med tanker om at skifte vinduerne ud så send gerne en PM såfremt du er interesseret i at få lidt mere at vide. De erfaringer vi selv har gjort deler jeg gerne ud af.
  2. Det er jeg glad for at høre. Tak for svaret.
  3. Hej Jeg er i tvivl omkring hvorvidt jeg skal oplyse værdien på min svenske bolig (villa). Jeg har ikke oplyst noget på den selvangivelsen da vi jo allerede betaler ejendomsskat i SE. Men for en sikkerhedsskyld vil jeg høre med jer andre hvad I har gjort? Mvh Jens
  4. Hej! Vi skal have udskriftet vores vinduer og jeg vil derfor høre om nogle af jer kan anbefale et firma som du/I har haft gode erfaringer med? Mvh Jens Rasmussen
  5. Vi holdt parkeret ved den lille lystbådehavn lige ved siden af det berømte højresving ved lufthavnen. Mange var mødt op for der at holde øje med fyrværkeriet, og forventningen var at fyrværkeriet ville være fra broen, det blev derimod skudt af ud for 10 øren. Vi kunne dog svagt skimte noget fyrværkeri fra broen af. Fyrværkeriet kom først omkring 23.40, var kortvarigt, men flot var det ihvertfald. Det såkaldte laserlys over broen var derimod ikke så imponerende som vi havde forventet. Vi nåede ikke at tage et billede af det, men når man kørte hen over det sted hvor lyset var opsat, så mindede lyset mest om et spindelsvæv fordi det gik på kryds og tværs ind over hinanden. Flot nej! - Specielt ja!
  6. jerikras

    mini pc

    Man kan også kopiere programmet til en USB stick og derefter installere programmet til mini pc´en via den. Det har jeg selv gjort på min egen mini pc.
  7. En anden hjemmeside jeg plejer at bruge er: http://www.dayweekyear.com På hjemmesiden kan man selv designe en kalender og vælge mellem en række lande hvor helligdagene fremgår.
  8. Jeg ved ikke om jeg kan være til hjælp, men jeg prøvede at undersøge reglerne ligesom jer for 2 år siden i forbindelse med, at vi skulle til at leje vores kælderrum ud. Jeg kontaktede hvad der svarer til lejernes LO her i Sverige, og spurgte dem om der var nogle problemer med at leje et kælderrum ud. Deres svar var ligesom en af jer skriver angående brandveje m.m. men ikke noget der mindede om de danske regler.
  9. Nedenstående siger ligesom det hele. Hvis kørekortet er inddraget i DK, så må det ikke anvendes i Sverige. Gør man det alligevel er det på egen risiko. Og med risiko tænker jeg ikke på hvis man bliver stoppet i en rutinekontrol, men derimod hvis man bliver indblandet i et uheld og er den som bliver kendt ansvarlig for uheldet. I det tilfælde mener jeg at forsikringsselskabet kan pålægge den ansvarlige for uheldet (der ikke har et gyldigt kørekort) selv at dække omkostningerne. - Tager jeg fejl! För att ett körkort från en EES-stat ska gälla i Sverige krävs att: körkortet är giltigt i det land där det har utfärdats, körkortet inte har bytts ut mot ett svenskt körkort innehavaren inte också har ett svenskt körkort som är omhändertaget eller återkallat. Eftersom kortet er belagt med køreforbud (og teoretisk "inddraget") i udstedelses-landet, så må det også betragtes som værende ugyldigt i Sverige. Transportstyrelsen kan förklara ett utländskt körkort ogiltigt i Sverige under en viss tid av samma anledningar som ett svenskt körkort kan återkallas. Polisen kan ta hand om ett utländskt körkort på samma sätt som ett svenskt körkort.
  10. Jeg husker for et par år siden da 100 svkr. kostede 83 dkr. modsat 76,6 dkr. dags dato. Og hvis jeg ikke tager fejl, så var det også til den kurs vi købte vores hus. Så til dem der allerede panikker nu bare fordi kursen ikke længere er den samme som får ét år siden - tag det roligt!
×
×
  • Tilføj...