Jump to content

POLO!

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

 1. POLO!

  Fartkontrol på broen

  Tak for svaret larsk Ja, jeg kører i svensk indregisteret bil. Jeg var fanget af kamera første gang på ca.150km/t og anden gang på 130km/t derfor er meget nervøs for hvad der kommer på min vej
 2. POLO!

  Fartkontrol på broen

  Hej, Undre mig over om der er nogen her som har fået en fartbøde fra danske politi fornylige pga fartkontrolen på øresundsbroen i de sidste par måneder? Jeg var fanget af fartkamera to gang - første gang i juli og anden gang i september, men ingen brev med foto og bøden endnu. Kan det tage mere end 3 måneder? POLO!
 3. POLO!

  Bil eller Tog ??

  Mange tak for din input Markowitch. Jeg har nu også besluttet at køre i bil :-)
 4. POLO!

  Bil eller Tog ??

  Hej, Indtil nu har jeg pendlede over Øresund fra Trelleborg til Brøndby hverdag men nu overvejer at tage tog fordi mit arbejdsplads flytter til Kbh. H, 3 min. gang afstand fra hovedbanegården. Jeg vil gerne undgå myldertrafik og parkeringsafgift og derfor to alternativer i overvejelser. 1. Parker bilen på Trelleborg station (200kr/mnd), tag Pågatåg fra Trelleborg til Hyllie og så Øresundståg fra Hyllie til Kbn. H. 2. Parker bilen på Hyllie station (1000kr/mnd) og tag Øresundståg fra Hyllie til Kbn. H. Er det en god ide? Læst i nogle gamle tråder om tog problemer både over øresunde og i skåne. Er det stadig så dårlige? Håber at der er nogle her som har noget erfaringer med offentlige transport fra Trelleborg eller fra Malmø til København og kan give noget input. For resten, hvis jeg kører selv så jeg regner med at køre inde i København ml. 9:15 – 9:30 og ude igen ml. 17:30 – 18:00, vil myldertrafik vil være overståede ved da?
 5. POLO!

  Må min arbejdsgiver gøre det?

  Hej, arbejdsgiveren har tilbudt en bruttolønsordning for parkeringsafgift samt en tilskud så koster det endelig et par hundred kroner, som jeg tror jeg kan lev med. Så gøre jeg ikke mere for det. Tak til alle for svare/forslag 😊
 6. POLO!

  Må min arbejdsgiver gøre det?

  Tak for svar bananas :-) Jeg tager kontakt med min fagforening
 7. Hej, er der nogen som kan hjælpe med en juridisk spørgsmål? Jeg er ansat hos en firma som har besluttet til at flytte til København. Indtil nu vi har haft rigelige parkeringsplader uden for den bygning vi befinder os. Det er et lejet kontor og 20-25 parkeringspladser følger med. Men nu arbejdsgiveren har nægtet at sørge for parkeringspladser for dem som vil køre i sin ejen eller firmabil til ny kontoret i København. Der er tale om en afgift på 2 – 3 tusind kroner per måned hvis man lejer en plads i en af de parkeringshuse i Kbh. Må arbejdsgiveren gøre det? Det virker lidt forkert at de har stillet en parkeringsplads for mig i de sidste 10 år men nu pludselige skal jeg selv betale for det.
 8. POLO!

  Privatleasing? (konsumentleasing)

  Hello there ... Kender I et leasingfirma som vil være med på oprational leasing af en brugt bil? Min arbejsgiver vil gerne køb mig en ny bil som firmabil men jeg vil heller en brugt bil for at minimere dansk skat smæk. Men arbejdsgiveren vil ikke køb en brugt bil pga. store reparationsomkostninger og kun være med på en oprational leasing, hvis jeg kan finde en. Jeg fandt nogle få på bytbil.com som "leasebar" men jeg er efter en 7-sits VW Touran. På forhånd tak :)
 9. POLO!

  Moms på leasede bil

  hmm ... mange tak for hjælpen Kvalm :)
 10. POLO!

  Moms på leasede bil

  Tak for et detaljeret svar, Kvalm. Men jeg er stadig lidt forvirrede over den sidste del, "Bilerne registreres på danske nummerplader". Jeg taler om en bil på svenske nummerplader, lejet af en dansk virksomhed for en medarbejder, der bor i Sverige. Kan du forklare det lidt?
 11. POLO!

  Moms på leasede bil

  Tak for svaret newport & bekræftelse sup3rior :-) Dvs. både Særskilte leasingavgift & Månedligt Leasingavgift vil være uden moms? Kender I nogen, der allerede har sådan en bil (svenske bil leasede af dansk arbejdsgiveren)? Jeg lyder så usikker kun fordi vores økonomi direktør har sagt, at vi ikke kan fratrække momsen.
 12. POLO!

  Moms på leasede bil

  Jeg fik af ved at hvis min dansk arbejdsgiver lease en bil til mig i Sverige så kan han ikke trække moms og derfor er det ikke attraktive for ham selvom leasing priser er lavere i Sverige. Er det korrekt? Hvis ja, så kan et dansk firma ikke skaffe et svensk organisationsnummer for at undgå denne problem? På forhånd tak for hjælpen!
 13. Tak for svare og forslag Homer :-) Så ringer jeg på deres hovednr. 72 22 18 18 og forsøger at komme fremme til den rette person, som har aldrig været nem! Sætter pris på hvis du (eller nogen anden) kan oplyse en direkte nr. til den afdeling som kan svare spørsmålet.
 14. Tak for svaret sup3rior. Så hvis jeg vil have at skattegrundlag ikke går over 300.000 dkk så skal jeg første finde en brugt bil i DK under 300.000 dkk og så køb en tilsvarende i SE? Men når handler om en firmabil så det er eks. moms pris som basis for skattegrundlag, ikke?
 15. Hej, jeg har læst mange poster vedr. firmabiler her men fundet ingen svare til mit spørgsmål. Jeg arbejder i DK og bor i SE. Min arbejdsgiver har et svenske organisationsnr. som tillader dem at lease eller køb en bil i SE. Jeg er klar over at hvis de køber eller leaser en ny bil til mig i SE så gælder dansk skattegrundlag (beskatnings værdi af bilen i DK). Men hvad nu hvis de køber eller leaser en mere end 3 år gammel bil? Skat.dk siger "For brugte biler, der på anskaffelsestidspunktet er mere end tre år, regnet fra første indregistrering, anvendes købsprisen som grundlag for beregningen, dog minimum 160.000 kr." Hvordan tolkes det for køb af bil i SE? Hvis arbejdsgiveren køber en Audi A4 fra 2007 for 250.000 sek til mig så skal jeg betale skat på værdi af 250.000 sek? Håber at nogen kan svare på det .....
×