Jump to content

MissCath

Members
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

About MissCath

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Biography
  Cathrine
 • Location
  Gårdstånga :)
 • Interests
  Udpræget kattefan
 • Occupation
  Selvstændig studerende
 • displayname
  Cathrine

Contact Methods

 • Skype
  cathrine@grin.dk
 1. MissCath

  Børnefamilieydelse igen...

  Det er Pensionsstyrelsen, der har styr på sagerne i DK. Tag kontakt til dem.
 2. MissCath

  Børnefamilieydelse igen...

  Nej, dit barn skal være født førend du kan iværksætte nogen som helst form for sagsbehandling. Bedre!?
 3. MissCath

  Børnefamilieydelse igen...

  Nej, dit barn skal være født førend du kan modtage nogen ydelser af nogen art.
 4. MissCath

  Skånes svar på lolland?

  Altså, jeg vil jo gerne slå et slag for mit sted her - ikke bare fordi jeg skal sælge, men fordi her er SKØNT! Marker og skov, åen i baghaven, Rövarkulan 15 minutter herfra, Vomb-sjön et kvarters kørsel den anden vej. Cecilie går i en fantastisk børnehave, og oven i købet bor jeg tæt på motorvejen, kun 50 min. fra KBH http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-gardstanga-eslovs-kommun-flyingevagen-34-3752085 Kig forbi - så giver jeg kaffe, hvis du vil se huset og omgivelserne ;)
 5. MissCath

  Navneloven i Sverige vs Danmark

  Problemet er, hvor stor tilknytning I har til DK. Hvis den er stor nok (dvs. ingen fast ejendom i SE fx.) kan DK godt hjælpe. Ellers ikke. Har I talt med Karin??? :)
 6. MissCath

  Er MAS bare for langsomt, eller??

  Lund er ikke stort bedre. For et par år siden på denne tid sad jeg på min fødselsdag og ventede i 4 timer med et møgsygt barn med meget høj feber. Da vi endelig kom til, ventede vi yderligere 1 times tid på at lægen kom ind i det værelse, vi havde fået tildelt. Der var denne ene læge på vagt, som også skulle tage sig af BB og skadestue. Han havde travlt med et færdselsuheld. De havde dog indkaldt en mere, mens vi ventede, men det gik det nu ikke så meget stærkere af. Det er selvfølgelig dejligt at vide, at man som meget akut kan være sikker på at der er en læge, som kan hjælpe. Men hvorfor de ikke kan sætte tingene lidt mere i system, er mig en gåde. Cecilie måtte også vente sammen med sin fader her for et halvt års tid siden. De ventede vist også en 2-3 timer. Det er ærgerligt at den private skadestue i KBH ikke kunne løbe rundt. Den kunne jeg sagtens forestille mig at frekventere, hvis behovet opstod (nu hvor jeg skal tilbage til DK) Heldigvis er det sjældent vi har behov for skadestuen eller lægen. Derfor bliver man sq også lidt irriteret, når man aldrig kan komme til...
 7. MissCath

  danske kanaler

  Er der ikke noget med, at en EU-dom siger, at man altid har lov til at sætte en parabol op? (hvis du nu er interesseret i det, altså!?)
 8. MissCath

  Samsung Galaxy S2 - Ice Cream Sandwich

  Jeg synes batteri-tiden er blevet bedre. Til gengæld er alle menuer blevet i skriftstørrelse "jeg er blind", og mine smileys i sms'erne er blevet ultra-grimme (bevares, de kan ændres). Selv ikonerne i statusbjælken ligner noget fra Windows 3.1. Pludselig er man også blevet enormt meget dummere, nu skal man have forklaret, hvordan man låser skærmen op, hvis man kører med låsebillede!? Så alt i alt er jeg overhovedet ikke imponeret - men jeg ser også mest på det grafiske udtryk...
 9. MissCath

  Fritagelse af skat af SU- Selvangivelsen

  Hvis du søger rundt herinde kan du se at du har mulighed for at få den skat tilbage, som du betalt af din SU de seneste 3 år. Det er der en del folk, der har fået ;-) Langt det letteste er at tage ned på Sluseholmen og sludre med SkatØresund. Jeg er der et par gange om året, når SU-styrelsen fucker tingene op :-) Som også skrevet tidligere, så skal man regne på det om det kan betale sig at få skattefritagelsen af SU'en, for man kan ikke trække sine svenske renteudgifter fra, hvis man ikke er grænsegænger. Men hvis man ikke har nogle lån i SE, kan det godt betale sig :-)
 10. MissCath

  Dansk eller Svensk pas til barn?

  Spørgsmålet er om det overhovedet er nødvendigt med en fødselsattest. Sverige bruger blot personbeviset. Prøv om du ikke kan nøjes med det. Fødselsattester bruges ikke i Sverige. De ligger, så vidt jeg ved, elektronisk indskannet centralt i Kristiansstad, og du skal henvende dig til Skatteverket for at få en kopi udleveret, hvis du ikke kan undgå det... :)
 11. MissCath

  Billig indkøbs muligheder ... hvor ?

  Jeg har været i Gekås et par gange. Det har været en hyggetur med en (svensk) veninde, og så køber jeg alle de ikke fordærvelige varer såsom vaskepulver, papirlommetørklæder, vatrondeller osv. Man kan finde gode tilbud på elektronik og ofte også gode tilbud på børnetøj, specielt flyverdragter og den slags (hvilket er fedt, når ungerne er i voksealderen og de er ude konstant (som min datter er). De har også tonsvis af ting til personlig pleje, tasker, børneting, legetøj osv, og de har meget hesteudstyr også. Butikkerne rundt omkring Gekås har også en del billige tilbud, bl.a. er der en del skoforretninger også. Enig, Gekås er på mange måder rædselsfuldt, men absolut grineren at besøge som en form for oplevelse. Jeg ville dog aldrig køre derop for at spare penge. Det går vist lige op med transporten. Så kør derop på udflugt og sørg for at have plads i bilen. Inden man ser sig om har man fyldt to indkøbsvogne (og de er store!) En sjov detalje er at indkøbsvognene har numre, så man kan finde den rigtige i mylderet :D Svenske Kanal5 har kørt en serie om stedet. Temmelig underholdende.
 12. MissCath

  Dansk pædagog i Sverige

  Du kan låne et svensk-kursus med de mest gængse ord på bibilioteket på CD. Hør det i bilen og når du ellers har tid og øv dig. Så er du forholdsvis godt hjulpet lige i starten. Held og lykke. PS: Der er dejligt i og omkring Lund ;)
 13. MissCath

  Dansk telefonnummer i Sverige

  Hey Peter Jeg havde Telsome, da jeg flyttede herover, og har været meget tilfreds med dem indtil for ½ års tiden siden, hvor de blev opkøbt af et andet selskab. Med købet forsvandt alt hvad der hed kundeservice, og jeg havde i to omgange af 3 uger ingen telefonforbindelse, for ikke at tale om alle problemerne inden. Hold dig fra dem er mit råd - andre er stadig glade for dem, ved jeg. Nu har jeg bolig:net - god kundeservice og det fungerer upåklageligt. Koster 49,- pr. måned inkl. fri samtale til alle danske fastnetnumre. Mobil er lidt dyrt, men jeg ringer ikke så meget fra den. Det kræver lidt snilde at få sat det op, men du kan sikkert få hjælp fra en af de søde nørder herinde fra ;)
 14. MissCath

  Kameravogn på Amager Strandvej

  Forhåbentlig ikke på danske plader!!
×