Jump to content

bagheera

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

About bagheera

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 05/10/1950

core_pfieldgroups_99

 • Biography
  Gammel nørd
 • Location
  Sjörröd/Hässleholm
 • Interests
  Et 100 år gammelt hus i Sjörröd. Glaspustning. Skåneleden. Spejder
 • Occupation
  Nørd
 • displayname
  bagheera
 1. Der er en gammel nordisk aftale (fra ca. 1950) omkring pensionister - de er socialt sikrede i det land de bor i.
 2. bagheera

  Sommerferie i Skåne

  Nimis på Kullen. To-tre fluer med et smæk ;-) Kullen er meget smuk. Nimis er et kunstverk. Nimis er sikkert verldens største klatre/legeplads. Helt vildt, for både børn og voksne. Google Nimis - det er det nemmeste. Husk at tage vand med - evt også madpakke, hvis I bliver der længe ;-) Det er der stor chance for. God ferie :-)
 3. bagheera

  Matte & husse

  Matte er forkortelse af Matmor Husse er forkortelse af Husfar
 4. bagheera

  Toalettfenomen

  Jeg har også tænkt over dette, men kommet frem til at det er ren og skær dovenskab Man gider ikke at samle al papiret op efetr et lille barn eller en kat som synes at det er sjovt at stå og rulle på rullen. Når papirenden er ind mod væggen, så rulles jo papiret ikke af når barne/katten ruller mod sig. Det er bare min teori :D
 5. bagheera

  Svensk statsborger og skat

  110% :th2:
 6. bagheera

  Convert to pdf

  Både OpenOffice og CutePDF har de aktive hyperlinks med i pdf-filen. :th2:
 7. bagheera

  TV avis i går

  Nu kan jeg ikke holde kæft længere. Jeg har ikke set indslaget, så det vil jeg ikke kommentere. Men jeg kan godt komme med en betragtning om hvorfor at det er farligere at køre galt i en tunnel.... Hvis der går ild ... det skete jo oppe på broen for ikke så længe siden ... så betyder det kraftig varmeudvikling, som betyder forsvagning af betonen, som så betyder at man lukker tunnelen i meget lang tid for at sikre den. Tænk lige på hvor lang tid det har taget at reparere den der tunnelen i Alperne som blev brandd hærget. Den situation vil så betyde at der kun er et rør som kan benyttes til bilkørsel. Og så kan vi jo overveje hvor hurtigt vi må køre der ... Jeg foretrækker både en 90 km hastighedsbegrænsning og fartkamerar i tunnelen fremfor at skulle snegle igennem i et rør eller tage færgerne Helsingborg-Helsingør. Så kør pænt der nede :th2:
 8. Ikke en gang Den Sociale Sikringsstyrelse kan sige hvem du skal henvende dig til :thumbdown På deres hjemmeside siger de: Hvor skal jeg henvende mig ? Du kan ikke - som i Sverige hos försäkringskasan– henvende dig ét sted for at blive registreret som værende socialt sikret i Danmark. Du skal henvende dig til den danske myndighed, der har med den sociale sikringsydelse at gøre. Myndigheden vil undersøge, om du opfylder betingelserne i dansk lovgivning for at modtage ydelsen. Du optjener ret til social pension (folkepension (alderspension) og førtidspension (invaliditet)). Sygesikring, sygedagpenge, børnefamilieydelse/børnetilskud, optjening af social pension: Kontakt din danske kommune. Jeg ville ringe ind og høre DSS hvad de mener. De er Myndigheden!! Held og lykke!
 9. bagheera

  Handledare ??

  I flg Bonniers Stora Ordbok, så er det en som lærer nogen, instruerer nogen.
 10. bagheera

  Farlig mordmistænkt i Sverige

  Ja og Nej, Nils. Hvis det du siger er at Ekstrabladet var de eneste som hjalp politiet med at offentliggøre efterlysningen ved at publicere navn og billed, så tror jeg ikke de gjorde det fordi de ville hjælpe. Men for at sælge! Angående svenskernes billed af svenske forhold så bunder den nok i de historiske tåger. Formodentlig tilbage til 50'erne hvor man jo skulle være meget neutral og kontrolleret. På mange niveauer i samfundet. Og den slags tager vel nogle årtier at ryste af, hvis det er det svensken vil.
 11. bagheera

  Farlig mordmistænkt i Sverige

  En mand er ikke skyldig før han er dømt. Det glemmer nogle af formiddagsbladene meget nemt. Det sælger jo ekstra aviser at kunne udpege en mistænkt med navn og adresse og billed. Hvis det så ikke er manden, så kan man jo bare betale lidt erstatning - hvis han altså klager. Det er den etiske linje som bliver glemt/ikke fulgt af f.eks Ekstrabladet. Med hensyn til den formodede farlige dansker som bor i NV Skåne, så tror jeg ikke du behøver være bange såfremt du ikke er involveret i jalousidramaet ;)
 12. bagheera

  Farlig mordmistænkt i Sverige

  Måske ligger forskellen på hvad der blev skrevet/vist i to landes forskellige love? Måske ligger forskellen på hvad der blev skrevet/vist i de to forskellige avisers etiske regler - eller mangel på de samme!! Jeg har ikke set billed af den formodede morder på politiken.dk. Hvis du bor i Sverige er du svensker, muligvis er du dansk statsborger eller libanesisk eller ... Den gang vi flyttede her over og begyndte at få vores morgenaviser var det faktisk rigtig befriende at ikke skulle læse om "anden etnisk baggrund end svensk/dansk/libanesisk". Tjaaaa, hvad skal man sige til sådant en udtalelse Der er forskel på de to lande ... ja faktisk alle lande ... det betyder at der også er forskel på hvordan man skriver og hvad man skriver. Men selvfølgelig er det jo til syvende og sidst afhængig af hvordan man opfatter det man læser.
 13. Der var en artikel i Sydsvenskan i dag om Jakriborg og gamle biler. Så måske var de på vej dertil. Vi så tre af de gamle på E22 nord for Lund i går.
 14. bagheera

  Heftigt!!!

  Det er ikke bare heftigt - men vildt heftigt!! Næææ, ingen forklaring - kun undren og en hage der hænger nede omkring maveregionen
 15. bagheera

  Hvad var det lige drengen ville sælge?

  Et gammelt svenskt system som fandtes allerede i 50'erne. Nogle af bladene er de samme som den gang ....
×