Jump to content

patbateman

Members
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Last visited

About patbateman

 • Rank
  Advanced Member
 1. patbateman

  Kronan kommer starkt - Alla vill ha kronor

  Jeg tror at om I finder frem jeres udtalelser på valutakurser de seneste halvannet år, så er det snarere danskerne som har hoveret med at have en stærk krone, på trods af at DKK bare var en "free-rider" på EUR. Når nu DKK følger EUR den anden vej, dvs. ned i skidtet, så må det vel være lige så tilladt for svensker at hovere? Både DKK og SEK er jo bare statister i dette spil, og har en lige så stor betydning for valutamarkederne som Danmark har på vintersport. Om man vill vara med på leken, så måste man tåla steken, som svenskerne siger.
 2. Det er vel en overdrivelse - konsensus i valutamarkedet har vært at SEK skulle styrkes, og i særdeleshed mod EUR som er på den anden vej. I forhold til hvad jeg har forventet har det taget længere tid, men at vi inden sommeren ser 80-tallet igen er ikke overraskende. Og blot for at understrege - min personlige gevinst i dette er OK på kort sigt men ikke særlig positiv på længere sigt. Lån blev omlagt til EUR til en fin kurs, men gevinsten spises op med en stadig lavere løn i SEK fremover.
 3. patbateman

  Nyt gebyr for overførsel til Sverige i EIK bank

  Nordnet Sverige har en dansk konto du indbetaler dine danske penge til, og så mærker du indbetalingen med dit svenske depotnr. Hos Nordnet veksler du så til SEK og overfører til din svenske bank.
 4. patbateman

  Nyt gebyr for overførsel til Sverige i EIK bank

  jeg har i principet samme setup som Bananas: Eik Bank som løneskonto i DK. Nordnet til at overføre mellem DK og SVE Handelsbanken i SVE. Eneste drawback med denne løsning er med overgangen til Eik Bank er at overførselen fra Eik til Nordnet og så til SHB nu tager en dag ekstra. Dvs. en tabt rentedag for mig.
 5. patbateman

  fradrag for tab v/flyt til DK

  Tab ved salg af ejendom/lejlighed i Sverige giver ret til skattemæssigt afdrag i Sverige. I praksis giver tabet en skattereduktion på 15% af tabet. Flere og flere dansker flytter tilbage til Danmark med tab på sin solgte ejendom/lejlighed i Sverige. Dette er tab de ikke får "glæde" af i Sverige, da de ikke har skat at modregne mod derover. Man får jo ikke skat tilbage som følge af tab, og fastighedsskatten er en afgift og ikke en skat og kan derfor ikke anvendes til modregning. Hvad så om jeg køber ejendommen fra en dansker på vej tilbage til DK, officielt til den samme pris som personen købte den til og uofficielt til 5.000 over højeste bud i markedet. På den måde får danskeren sine penge + lidt ekstra. Jeg sælger den så i markedet umiddelbart til højeste bud, og får skatteafdrag for tabet. Jeg har selvsagt heller ingen skat i Sverige, men kan så modregne i gevinst i andre ejendomme. Noget jeg ikke tænker på, bortsæt fra at jeg selvsagt skal indregne omkostninger forbundet med køb/salg? Det er jo intet ulovligt at købe en ejendom for 1 mio. og så få 300.000 tilbage i gave fra sælgeren...
 6. Vi har fratrukket de samme renteudgifter i både svensk skat (min kone) og dansk skat (mig) i mange år. I 2008 ændret jeg dog min skattestatus, så nu er det ikke rentefradrag at få.. Blot til info - de 6.000 SEK fastighetsejere betaler i S er ikke skat men en afgift. Dvs. at den kan ikke modregnes i noget fradrag. Afgifter er specifikke knyttet til en ejendel eller en aktivitet og kan ikke konsolideres/modregnes med andre afgifter eller skatter. Så - vinstskat på ejendom kan modregnes ("skat") mod evt. fradrag, det kan ejendomsafgiften ikke.
 7. patbateman

  Dagens Griner (kan indeholde stødende indlæg!)

  tankevækker? http://strawberry-creek.no/slutten.html På tide at gøre noget fornuftigt i stedet for?
 8. patbateman

  Cykelpriser i Sverige ?

  Bike master i Limhamn har god service og ok udvalg.
 9. patbateman

  Vinstskat 22%

  Jeg tror dette er besvaret tidligere, men here goes: Det er dit ansvar at indrapportere gevinsten til de svenske skattemyndigheder, hvorefter de vil opkræve skatten. Såfræmt du ikke indrapporterer gevinsten, er der en (stor) risiko for at de opdager det indenfor de næste 10 år og opkræver inkluderet straffeskat.
 10. patbateman

  Dagens Griner (kan indeholde stødende indlæg!)

  lokalradio fra Trelleborg - stor humor
 11. patbateman

  Hvad sker der? (en "lille" historie)

  Jeg har tidligere skrevet om de relativt store og mange tap svenske banker oplever med danske indflyttere der kun er på "besøg" i Sverige. Jeg er overrasket over at det har taget mange banker så lang tid at identificere 1) lånetabene og 2) kilden til lånetabene. Dansker uden noget fast tilhørighed til Sverige er den største enkeltkilde (privatkunder) til tab i de 3 største svenske banker i 2008. Og det bliver ikke bedre i 2009.
 12. patbateman

  80m2 fliseterasse

  Blot for at følge op: Attexo har afsluttet jobbet til aftalt pris og vi er meget godt fornøjde med resultatet. Det kan selvsagt være at vi ikke er lige så analt optaget af detaljer som andre, men vi har intet negativt at rapportere om deres indsats hos os.
 13. patbateman

  80m2 fliseterasse

  OK, tak for info. Vi vil nok beholde Attexo da arbejdet skal udføres om ikke længe, men vi vil være på vagt mht på at tjekke det der gøres (om jeg nu kan tjekke det..)
 14. patbateman

  80m2 fliseterasse

  du kan tjecke med et selskab der heder Attexo (attexo.se). Jeg fik en fornuftig pris på hele jobbet, dvs. både at tage gamle platte op, korrigere underlaget, lægge fiberdug, drenere samt lægge nye platte. Det koster mig 15t svenske for 50m2 (uden stein/platte) men inkl. masse til udfylding/korrigering. Det er så prisen uden papirarbejde. Du finder også en nisse på blocket.se der tilbudte mig at gøre lægge de 50m2 for 7.500 men så skulle alt være forberedt inden. Også det er et papirløst arbejde.
 15. patbateman

  Dårlig behandling i Förenade Bil Malmö

  Kontakt Jan Backenheim hos Theanders Bil i Lund (BMW-forhandler). Hyggelig fyr og fleksibel og god service undervejs - vi købte af ham lige inden påske.
×