Jump to content

Dreier

Members
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

About Dreier

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 08/28/1975

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Skurup
 • Interests
  Mine børn, mine heste, computere og biler
 • Occupation
  Sælger
 • displayname
  Mette

Contact Methods

 • Skype
  mette-d@live.dk
 1. Dreier

  Navneændring på barn

  OK nu har vi så morskaben med at prøve at få DK til at acceptere vores datters nye navn. Familiestyrelsen siger at folkeregistreret skal foretage navneændringen. Fint nok, vi udfylder papirer og tager kontakt til de sogn vi er fraflyttet. Her siger kordegnen at man ikke kan ændre navn i DK hvis man ikke bor i DK Så ringede vi til borgerservice for at høre hvordan vi så får et nyt pas til hende. De mente det var kordegnen som skulle ændre navnet, hvorefter vi kunne få lavet et nyt pas. Så nu undersøger de det. Nogen som har været gennem dette og har et godt råd? Eller skal vi på det danske konsulat herovre??????? Øv sikke en møg-leg
 2. Dreier

  Foto-nørdernes kaffeklub

  OK, det behøver vi ikke.
 3. Dreier

  Foto-nørdernes kaffeklub

  Det tror jeg godt vi kunne finde på Skal du bruge besked inden?
 4. Dreier

  Foto-nørdernes kaffeklub

  Hejsa, jeg er blevet den lykkelige men uvidende :D ejer af et Nikon D90, så jeg vil rigtigt gerne være med i jeres Foto-Kage-Klub.
 5. Dreier

  NEF - fordele?

 6. Dreier

  NEF - fordele?

  Det tror jeg der gør, de skriver: ---- Kompakt og kraftigt zoomobjektiv med optik i høj kvalitet, der er beregnet til brug med Nikons digitale spejlreflekskameraer i DX-format. Objektivets 5,3x zoom og brændvidde på 16-85 mm giver en utrolig alsidighed til en lang række forskellige optageforhold. Objektivet er udstyret med Nikons andengenerationssystem til vibrationsreduktion (VRII) og unikke Silent Wave Motor (SWM), så det fungerer fremragende i svag belysning, leverer stabile billeder til både sensoren og søgeren og har hurtig og næsten lydløs autofokus. Et ideelt universalobjektiv til moderne digitale spejlreflekskameraer med høj opløsning. ---- Tror det er smart for mig med noget vibrationsreduktion, for jeg er rimeligt grøn til det her :D
 7. Dreier

  NEF - fordele?

 8. Dreier

  NEF - fordele?

  Er det normalt de vejer så meget? 455 gram Nikon anbefaler den her : 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX NIKKOR som "Et ideelt universalobjektiv" Og det med at udgifterne kun lige er begyndt, det har du ret i http://scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=7442634
 9. Dreier

  NEF - fordele?

  Må jeg lige tilføje et lille ekstra spørgsmål. Jeg har et AF-S Nikkor 18-200mm objektiv på, kan nogen give mit et godt råd til et mindre objektiv? Altså et kortere objektiv til almindeligt billeder indenfor.
 10. Dreier

  NEF - fordele?

  Jeg kommer gerne til hyggemøde :th2:, er sikker på jeg kan lære en masse af jer andre . Nu har jeg sat cameraet til at lave både NEF og JPG :D Og det er nogen fantastiske billeder det kan tage.
 11. Dreier

  NEF - fordele?

  Jeg har fået nyt camera og der er alle billederne lagt i NEF format! Jeg kan åbne dem, men synes de er meget store (10 mb). Har fundet ud af at ændre det format som det tager billederne i til JPG. MEN de filer er jo meget mindre Så hvad går jeg glip af? Det er et Nikon camera, mit første spejlrefleks og der er godt nok meget jeg lige skal vende mig til. Så alle tips og fif modtages med glæde.
 12. Min erfaring er at jo mere vi har integreret os, jo nemmere er det blevet for vores datter. Men som flere andre allerede har skrevet, så er børnene hurtigere til at omstille sig sprogligt, og deres dagligdag vil jo til modstætning fra jeres være herovre. Deres venner vil komme fra deres skole. Min svensk lærer fortalte mig forøvrigt, at når man lærer sproget før man bliver teenager, så kan man få så fin en udtale, at det ikke høres at man først lærte et andet sprog. Surt for mig Så sæt fart, hvis det er det I har lyst til. Vores erfaringer herovre har været gode, og vi vil ikke tilbage. Men det har taget lidt tid, også for vores datter.
 13. Dreier

  Svensk sprogkursus

  Jeg går til svensk for danskere på vores komvux og det er jeg rigtigt glad for. Det er jo ikke kun det at lære sproget, men også meget det at lære om landet. Til sommer har vi boet herovre i 4 år, så selvfølgeligt kan jeg en del svensk, men alligevel så er der masser at lære og så er der jo den lille ting med udtalen Fik forøvrigt det her link på skolen, prøv det og se hvor gode I selv er til de små, men dog så vigtige ord i sproget. http://resurscentrum.nu/members/svenska/exercises/grammatik/storpreps.asp De små ord som giver den rigtige betydning. Vores lærer havde et eksempel med om en pige som var meget i tvivl om prepositionerne, det var så blevet til at pigen var i toilettet Men kort og langt, tag et svensk kursus:th2:, det har i hvert fald været godt for mig, og jeg fortsætter gerne en termin mere.
×