Jump to content

hpn

Members
 • Content Count

  772
 • Joined

 • Last visited

 1. Som skallstorp skriver, forstår jeg heller ikke helt sammenhängen med logoped og så hemspråk, som I andre skriver om. En logoped hjälper til, hvis man ikke er langt nok udviklet i sproget. Det har vel ikke noget at göre med modersmål? Et hurtigt citat fra wikipedia: "Logopedens uppgift är att utreda, diagnostisera och behandla kommunikationsproblem till följd av språkstörning, talstörning och röststörning. " Et barn, som har to eller flere sprog, vil i de fleste tilfälde väre lidt "bagud" da man jo så til gengäld har lige så mange gange flere ord at holde styr på. Jeg ved, at der blandt andet bliver foretaget en "test" på Barnavårdscentralen (og ikke af barnmorskan som er jordemoder), hvor barnet ser nogle billeder og skal så kunne sige, hvad det er, han/hun ser på billedet. Og det er i princippet ligegyldigt om det er på det ene, det andet eller det tredje sprog. Kan barnet ikke udtrykke sig, kan man få en henvisning til logoped. Der kan sikkert ligge andre ting til grund for en remiss, men at det umiddelbart har noget med hemspråk at göre, har jeg lidt svärt at se.
 2. For et-to års tid siden var det et "upprop", hvor nyuddannede sygeplejersker krävede 24.000 i ingångslön. Så vidt jeg forstod, var grunden, at de "kun" fik 21.000 som färdiguddannede. Det holdt de sammen med det ansvar, som de jo rent faktisk har for patienterne og arbejdsforhold. Hvad der kom ud af det, ved jeg faktisk ikke, men jeg mener ikke, at lönen blev hävet til 24.000/mån. Men debat, det var der. Så skal du träkke skat fra de 21.000 (i Malmö mener jeg det er 32%) og så se, hvad der er tilbage. Som du selv er inde på, så mener jeg helt sikkert, at man skal overveje, om den mindre lön ikke er tiden med börnene värd i sidste ende. Jeg har i hvert fald skiftet mening efter at have pendlet til DK i 8 år. Så nu er det Sverige på fuld tid, der gälder.
 3. hpn

  fiber

  265? Vi ligger på 120/mdr med G4S.
 4. hpn

  fiber

  @ rlarsen: Det kunne man göre, men så skal man bare hive proppen ud, som sidder udenfor, og så er der ingen ström i huset og heller ingen forbindelse til alarmcentralen. Hvad betaler I så pr måned? Ofte er det ekstra abonnement (sim) bygget ind i månedsafgiften. Det gälder både gprs og gsm. Dog er gsm billigere.
 5. hpn

  fiber

  Jeg tager chancen og skriver her i stedet for at oprette et nyt emne. Hvis/når vi får fiber, så fungerer vores alarm ikke längere, da det körer via fastnettelefonen. Jeg har snakket med alarminstallatören, og de siger, det kräver en anordning med gprs til knap 5000 kr + et månedligt abonnement med simkort til 120 kr. - så bliver det efterhånden en dyr omgang at få fiber. Findes der ikke andre alternativer, som ikke kräver et nyt abonnement til alarmen?
 6. hpn

  fiber

  Ja, det er en netgear N300. Så behöver vi måske ikke at skifte router? Vi kan ikke selv välge hastighed. Muligheden er 1000/1000 inkl ip-telefoni og tv for 550/mån.
 7. hpn

  fiber

  Tak. Jeg tänker bare på, om man vil kunne märke en forskel? På vores nuvärende router står der N300 - betyder det, at vi vil kunne få 300/300?
 8. Så hvis vi nu tager en vandskade i badevärelset som eksempel. Ved et köb hos en mägler, hvor der bliver spurgt ind til, om der har väret en vandskade, og man får et negativt svar fra mägleren, så häfter sälger, hvis köber opdager, at der er skader som fölger af en gammel vandskade? Og ved KF, så er det köber, der selv skal stå for alle omkostninger? Lad os så tage en tredje mulighed; Köber spörger mägleren, om der har väret en vandskade, og mägler siger nej. Dertil hörer så, at sälger selv har köbt bostadsrätten hos KF, og er derfor ikke klar over, om der har väret en vandskade tidligere. Häfter sälger så også i den situation?
 9. Så skal du bare väre opmärksom, hvis I har en alarm, som går over den almindelige telefon, så I ikke skal ofte en dyr gsm-dims til alarmen også.
 10. Har du et link, hvor man kan läse mere? Jeg har fået opfattelsen af, at man godt kan söge og få CSN som dansk statsborger, hvis man studerer i Sverige.
 11. hpn

  svenske kommaregler

  Jo, her kommer det "värste": "När den nya lokalen dit pressen ska flytta är färdigrenoverad och alla tilstånd är klara tänker de sälja oljan från en egen gårdsbutik och till restauranger och livsmedelsbutiker." Det er ligesom det eksempel, du selv beskrev.
 12. Jeg kan godt se, hvad du mener. I den förste dagis vi havde, skulle min datter bare have spist lös af vindruerne aftenen inden, så ringede de dagen efter. I den anden dagis, var de slet ikke på samme måde, men selvfölgelig ringer de, hvis börnene er syge og isär ved diarre i vintermånederne = vinterkräksjuka, som alle gerne vil undgå. Til gengäld stod jeg med et kämpe problem imens vi ventede på operation af min sön for to år siden, hvor han gentagne gange blev smittet med forkölelse etc, da foräldrene blev ved med at sende deres stadig syge börn i dagis. Da gik det op for mig, hvorfor reglerne er, som de er. Selvfölgelig kan det väre svärt at skulle blive hjemme fra arb i flere dage "blot" pga et barns forkölelse, men der er ingen tvivl om, at jeg havde önsket, at folk havde respekteret det.
 13. Vicki: Jeg har väret inde på din fb-side og det eneste, jeg kan komme til at se, er to coverbilleder.
×
×
 • Create New...