Jump to content

Nielsen

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

 1. Nielsen

  Flytning tilbage til Danmark

  Okay - mange tak for hjælpen og god weekend.
 2. Nielsen

  Flytning tilbage til Danmark

  Okay - tak for svar. Det du nævner omkring udsættelse, det gælder kun salg af bolig i DK ikke? Det kan være at det er det jeg har gået og frygtet, men ikke haft godt nok styr på. Jeg er faktisk allerede flyttet i lejebolig i DK, mens salget af lejligheden i SE er trukket ud. Jeg har tænkt at det var på tide at få flyttet folkeregister- samt postadressen, men har gået og været nervøs for om det kunne give anledning til nogle uforudsete konsekvenser.
 3. Nielsen

  Flytning tilbage til Danmark

  Hej med jer. Jeg kan ikke få søgefunktionen herinde til at fungere, så jeg kommer ikke udenom at lægge mit spørgsmål op. Efter næsten 10 gode år i Sverige er dagen kommet hvor jeg flytter tilbage til Danmark. Nogle af jer kloge hoveder der har styr på om der er nogle faldgruber hvis man rykker sin folkeregisteradresse tilbage til Danmark FØR bostadsrätten er solgt i Sverige? Jeg har hørt nogle rygter, og mener at have læst noget herinde, omkring noget beskatning man kan få rodet sig ud i, men det er ikke lykkedes mig at få det bekræftet.
 4. Jeg blev godt nok lige forskrækket da jeg faldt over denne tråd. Jeg fik i 2013 udbetalt et engangsbeløb på 4000 SEK for bestyrelsesarbejde i vores bostadsrättsförening. Dette beløb er automatisk indberettet til Skatteverket og fremgår under punkt 1 (Lön). Hvis jeg forstår teksten korrekt så skal jeg kontakte Försäkringskassan og informere dem om udbetalingen. Er det korrekt forstået?
 5. Tak for input! Jeg tror at jeg vil prøve at bestille det på nettet, med min arbejdsadresse som leveringsadresse, og så se hvad der sker. Jeg har også skrevet til Rejsekortes kundeservice, for at høre dem om de ikke har glemt grænsegængerne. Jeg skal nok melde tilbage hvordan det ender og kan evt. poste deres svar her, hvis det har interesse og hvis de altså sender mig et svar.
 6. Halløjsa. Er der nogen der har erfaringer med at få udleveret et "Rejsekort personligt" til brug i de offentlige transportmidler i DK? Med forvarslet om at salget af klippekortene snart stopper, tog jeg i dag forbi billetsalget på København H. for at anskaffe mig et rejsekort. Men det viste sig at jeg ikke kunne få et udleveret, med den begrundelse at jeg ikke har folkeregisteradresse i Danmark. Ekspedienten udleverede en ansøgningsformular med betingelserne til mig og opfordrede mig til at læse den igennem. I den står der bl.a. "Brug navn og adresse som registreret i CPR - ellers må vi ikke udstede dit rejsekort". Dernæst blev jeg på kryptisk vis anbefalet at bestille et via hjemmesiden i stedet, men det ændrer jo ikke på kravet om at jeg skal bo i DK. Når man bestiller et kort på nettet skal man angive en leveringsadresse i Danmark. Jeg kunne naturligvis vælge at få det sendt til venner eller familie, men så bryder jeg jo deres betingelser. Er der nogen af jer der har et "Rejsekort personligt"? Hvordan har I anskaffet det?
 7. Nej kassen eller skuret er blevet flyttet til efter 90 km/t skiltene (eller også har de flyttet skiltene). I Kastrup er skuret placeret lige før indgangen til røret.
 8. Jeg så lige at der nu også står et identisk skur i Kastrup (det er 3 dage siden jeg sidst kørte igennem). Hvis de allerede er taget i brug så inkasserer jeg måske 2 bøder på samme dag Det kommer nok bag på mange svenskere der jo er vant til at blive advaret med et skilt. Hvis vi er heldige så er broforbindelsen måske afbetalt før Jul ;)
 9. Kassen på fotoet fra Google Maps, er det ikke en vejrstation eller udstyr der måler kvaliteten på luften? Hvis der har eksisteret permanent fartkontrol længe, så forstår jeg ikke hvordan har jeg kunnet undgå bøder indtil nu.
 10. Jeg vil næsten tro at de har lavet noget om på det. Jeg er sikker på at jeg ville have lagt mærke til det mystiske vindue. Og så har det en perfekt placering til et camoufleret fartkamera. Om et par uger skal jeg fortælle jer om min mistanke holder stik ;)
 11. Halløjsa. Er der andre end mig der har lagt mærke til et mistænkeligt udseende skur, der er placeret lige før nedkørslen til tunnellen (kørselsretning mod Danmark)? Jeg bed mærke i det blændede vindue med en sprække i der peger ud mod vejen. Skuret står lige efter 90 km/t skiltet. Det er muligt at det har stået der længe, men jeg har først lagt mærke til det i dag.
 12. Super glad for at høre at det ikke kun er mig som oplever det. I går var det rigtig slemt, og så skete det lige i slutningen af et spændende program jeg havde fulgt med i. Desværre så oplever jeg det temmelig ofte, det har stået på et par måneder, men seneste oplevelser jeg har registreret er fra den 3. og 7. januar. Der har været forskellige problemer med TV 2 meget længe, før disse signalproblemer var der problemer med undertekstningen der ikke var synkroniseret ordentligt samt problemer med at vise æøå. Jeg har kontaktet Canal Digital adskillige gange, men hver gang mistænker de mig i stedet for dem selv (mit TV osv.). Efter episoden i går som jeg optog og har uploadet til YouTube, har jeg kontaktet dem igen med en fejlmelding. Men det ville være en kæmpe hjælp hvis andre ville gøre det samme, deres kundeservice kan kontaktes på 0770-332211
 13. Heysan. Ville bare høre om der er andre der oplever signalproblemer på dansk TV 2 på den analoge pakke hos Canal Digital? Det har stået på et stykke tid her i vores bostadsretsforening, og jeg er ved at blive vanvittig. Det sker oftest i den bedste sendetid om aftenen, billedet fryser fast og lyden falder også nogle gange ud.
×