Jump to content

bonne

Members
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

bonne last won the day on August 17 2018

bonne had the most liked content!

About bonne

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bonne

  Udbytteskat

  Jeg står i samme situation nu og kan godt bruge lignende rådgivere. Så hvis der er nogle, der læser denne tråd og som kender eller kender nogle, der kender reglerne, så ping mig gerne, tak! Vh, Lars.
 2. bonne

  Bilen "hakker"...

  Nøjagtigt som i min Taunus
 3. bonne

  Bilen "hakker"...

  Jeg havde det på min gamle Ford Taunus tilbage i 80'erne, men jeg levede med det. Det lyder klart til at være noget i kraftoverførslen. Gear/kobling Vh, Lars.
 4. bonne

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Var det ikke mere noget, der blev på Nørrebro? Men det er måske også det, du mener. Men selvom Nørrebro og Frederiksberg ligger op ad hinanden, mener jeg nu, at der er (/var) stor forskel. Vh, Lars.
 5. bonne

  Vandalisme og anden kriminalitet

  Almvik er vel ellers et ret hårdt ramt område. Jeg bor i Limhamn, som skulle være relativt mondænt og mange tror her er stille på det område. Men vi oplever nu mange ting her. Har selv boet mest på Frederiksberg, da jeg boede i DK, og jeg husker intet af den slags. Vh, Lars.
 6. Synes lige, at jeg vil skrive om min seneste oplevelse på området. Jeg har efterhånden været igennem en bred palette af kriminalitet (som tilskuer/offer) gennem mine mere end 10 år i Malmö. I sidste uge kommer jeg ned for at køre til Danmark, og opdager, at mine to venstre dæk er blevet skåret op. Bilen er et halvt år gammel; dækkene kun fra i december og nærmest ubrugte. Jeg opdager, at i hvert fald bilen på modsatte side ligeledes har fået sine to venstre dæk skåret op. Jeg melder sagen til politiet, som spørger, om der er nogle, der er sure på mig. Jeg svarer, at det tror jeg ikke, og jeg oplyser, at genboen har været igennem præsis det samme. Det forholder politiet sig ikke til, og jeg kan heller ikke se, at der står noget om det på deres døgnrapport. Det bliver sikkert tysset ned. Når fejebladet kommer for at hente min genbos bil, fortæller fejemanden, at han netop kommer fra et andet sted (han nævnte ikke hvor), hvor han har hentet en uge gammel Jaguar... som også havde fået skåret sine dæk op. Tilsyneladende er der nogle facebookgrupper, der skriver om fænomenet. Nu har jeg fået nye dæk på igen - spændende hvor længe jeg kan have dem, uden at de bliver skåret op igen, for som mekanikkeren siger, så sker det "sannolikt". Vh, Lars.
 7. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Nu er jeg så også sikker på, at der i dén grad kommer kontroller i Socialministeriet. Og hvor er det ærgeligt, for det kommer helt sikkert til at betyde tungere arbejdsgange. For vi lever i en verden, hvor vi ser flere og flere kontroller alle steder, fordi der er voksende snyd og mistillid. Det besværliggør den enkeltes frihed og råderum og flytter fokus fra forretning til kontrol Hvem nævnte grænsekontrol? Vh, Lars.
 8. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Men jeg er da også helt sikker på, at man kan finde i hvert fald én ansvarlig, hvis man vil, er kompetent nok og kigger de rigtige steder. I denne sag har der tilsyneladende også været problemer med funktionsadskillelse, hvilket gør det nemmere at snyde og gemme sig. Slikbutikken. Den, der er sliksulten kan selv tag efter lyst - ingen kontrollerer, ingen siger nej, ingen spørger... og når der så endelige kommer en kontrol, så er kontakten direkte til den sliksultne. Vh, Lars.
 9. bonne

  Vi kan også være med, Sverige!

  Tror ikke, at det har noget med korruption at gøre. Det jeg kan forstå er, at der har været mangel på kontrol. At have været ansat i Socialministeriet har vist på trods af gentagne pegefingre fra bl.a. Rigsrevisionen været som "at være barn i en slikbutik", som jeg så det beskrevet et sted. Normalt når man laver transaktionssystemer, sørger man for, at der skal være to for at foretage en transaktion. En som anmoder og en som effektuerer. Der findes best practice setup på mange områder, hvor man undgår utilsigtede hændelser, hvis disse overholdes selvom de måske i hverdage kan være irriterende. Springer man disse best practices over, beder man ofte om problemer. Jeg kan forstå på Britta-sagen, at det netop har været dette, der er problemet. Og så skylder man skylden på IT-systemet, fordi man ikke kan skylde skylden på beslutningstageren på IT-akitekturen. Jeg ser selv i IT-branchen, hvordan folk bander best practice på f.eks. IT-sikkerhed langt væk. Vh, Lars.
 10. bonne

  Handledning af MC

  Ok - jeg havde håbet at have kortet i april engang... jeg er ret utålmodig. Måske kan jeg køre med nogle andre indtil du er klar. Sig til... (-: Nej, man skal ikke have utbildning når det er MC... kun med bil. Med MC kræves der blot at handlederen er 25 år (tror jeg det er) og har haft kortet i mindst 5 år. Med MC er det ret simpelt. Og man kan køre på hver sin MC eller på samme. Men ikke bil/MC. Vh, Lars.
 11. bonne

  Handledning af MC

  YES!!! I am in!!! Hvornår starter vi? 😎 Ja. MC er SÅ fedt. Jeg skal have købt en MC. Ved du også, hvad man skal kigge efter især når man som jeg er 2m? Jeg er blevet anbefalet noget touring - f.eks, BMW F700GS som start MC
 12. bonne

  Handledning af MC

  Jeg er blevet bidt af at køre MC. Har haft et par timer, og har nu indkøbt ALT MC udstyr. Mangler kun selv kortet og MC'en. Men vennekreds er primært i Danmark, så jeg har lidt svært ved at finde handledare. Men jeg tænker, at der måske er nogle herinde, der kunne tænke sig at give en hånd med? I så fald vil jeg gå ud og købe en MC (-: Vh, Lars.
 13. bonne

  Skat 2015 (ja, jeg er bagud)

  Se... nu er jeg en af de uheldige, der har penge til gode i skat for 2015 (de der skylder er jo de heldige i disse dage) - og jeg har lige tilføjet befordring og brofradrag på min årsopgørelse. Eller det vil sige at det var ret svært, da jeg skulle sende en mail om det fra en webform på deres hjemmeside - man kan åbenbart ikke gøre det elektronisk for 2015 og 2016. Og man får ikke nogen kvittering for det, så man ved ikke, om mailen er kommet korrekt frem. Jeg tjekkede dage efter med SKAT, og de havde modtaget min mail vedr. rettelser for 2015, men ikke for 2016. Damen i telefonen tog imod de tal, som jeg oplyste, og sagde, at jeg ville få nogle penge tilbage i SKAT for 2016. Vedr. 2015 er der en anden medarbejder, der sidder og kigger på disse. Se, nu kommer problemet. SKAT har for første gang i mit liv bedt om dokumentation for min befordring. De beder mig dokumentere betaling, adresser, antal dage og KM. Oresundsbron kunne ikke dokumentere mine overkørsler fra før ultimo feb. 2015 (ved ikke hvorfor), så for disse dage, har jeg siddet med Google Location History og talt op hvilke dage jeg har kørt til og fra arbejde inden udgangen af feb. 2015. Nu sidder jeg så med mine kontoudtog (for SKAT vil se bevis for betaling), og jeg kan se, at der er (få) mindre betalinger end jeg har talt op til og med feb. samt oresundsbroens registreringer derefter. Jeg kan også se, at der ikke er datokonsistens mellem oresundsbrons registreringer og betalingerne på kontoudtoget. Så jeg tænker lidt, at man ikke man bruge betalingene som dokumentation på de reelle overfarter. Hvad fa'en gør jeg? Det er vist kun fire overfarter, der mangler på betalingerne kontra oresunds opgørelse. Men hænger SKAT sig i det - og vil de kunne forstå min argumentation omkring registreringerne? For god ordens skyld skal jeg lige pointere, at jeg på ingen måde har eller har haft til hensigt at snyde! Vh, Lars.
 14. bonne

  Fartkontrol på broen

  men så kan man vel generhverve i Sverige. Jeg har også kørt for stærkt der, men endnu ikke fået nogen hilsen. De har nok meget at lave, for samtlige jeg kender kører over 110 der, og de har samme historie... ingen hilsen. i øvrigt har jeg tilgode at få en fotobøde. sker der virkelig en blitzning? kan man gå ud fra, at hvis det ikke har været noget blink, så er man ikke fanget? vh, Lars.
 15. bonne

  Må min arbejdsgiver gøre det?

  Jeg sørger så vidt muligt for at få det tilføjet i ansættelseskontrakten at arbejdsgiver stiller gratis parkering til rådighed. Vh, Lars.
×