bonne

Members
 • Antal indlæg

  489
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  10

bonne last won the day on September 25 2017

bonne had the most liked content!

About bonne

 • Rang
  Advanced Member
 1. Måske et dumt spørgsmål... men det med de virtuelle penge fik mig til at tænke på omsætning til guld. Hvor stort et tab er der ved køb/salg af rent guld? Jeg tænker... køb et par guldbarrer (haha, nej, ikke Toms), indløs i Sverige. Nej, det er for besværligt... men andet i den dur? Vh, Lars.
 2. Er det ikke netop sådan noget som Nordea advarer imod (-. Det er måske netop aht. konkurrencen. Men er det ikke altid et problem at få realiseret de penge, men har virtualiseret? Vh, lars.
 3. VoIP - Voice over IP. F.eks. her: https://www.cellip.com/sv/public/privat/phonzo.html Så kan man installere en softphone f.eks. på sin mobil, og så har du et svensk fastnetnummer på din mobil. (der bruges dataforbindelse) Men du kan ikke modtage SMS (til validering f.eks.) på den måde. Vh, Lars.
 4. Nu kan jeg se, at aktiviteten herinden de sidste dage er eksploderet fra 0 til et par indlæg om ugen. (-: Hurra for det. Derfor prøver jeg lige igen at tage fat i mit spørgsmål vedr. valutaoverførsel. Den gode metode med Nordnet er ikke længere mulig. De sidste gange har jeg benyttet IBAN-overførsler, men der er jo dyrt. Hvad gør I? Vh, Lars.
 5. Jo, men det er tyndet ret så kraftigt ud herinde... derfor får du også først svar nu. Og det bliver nok meget begrænset, hvad du får af svar. Både fordi det er svært at fortælle alt helt generelt, men også fordi der nu engang er tyndet godt ud herinde. Først velkommen. Hvad studerer du? Dernæst... velkommen til racismen... Her tænker jeg på dit spørgsmål omkring gratis, sproglig kursus. Min søn ønskede at kunne tale svensk og han henvendte sig derfor til bl.a. sfi http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Svenska-for-invandrare-sfi/malmo-sfi-skola/ hvor han blev nægtet undervisning på baggrund af at han er dansk og derfor ikke har brug for det. Omvendt møder man mange i samfundet, der bliver fornærmet, hvis man taler dansk. "I Sverige taler man svensk!" Nå... nu skal man jo ikke kun se pessimistisk på det. Der er jo også billige biler, og du har jo fået svensk personummer, kan du jo gå ud og købe en sådan. Dansk læge... hvis du betaler dansk skat, har du i hvert fald ret til dansk læge - overalt i Danmark. Men det har mange læger svært ved at forstå. Telefonnr... Visse banker kræver, at du har en svensk mobil til at modtage valideringsSMS'er... ellers ikke. Hvis du vil, kan du jo også købe et svensk VoIP nummer. Men nej, jeg har kun erfaret at det er et must med én bank. Hvis du betaler skat, så undersøg om det kan betale sig at du er registreret som "grænsegænger". Men som studerende er det måske ikke relevant. Jeg tror at det er bedre, at du spørge ind mere konkret, så er der sikkert nogle, der kan og vil hjælpe mere præcist. Vh, Lars.
 6. Ikke længere, nej. Kan man stadig bruge SEB-metoden? Vh, Lars.
 7. Jeg kan ikke forstå hvis nogle rejser deres øjenbryn over dette, og hvorfor skulle man ikke kunne brug brobizz osv. som dokumentation? Der er jo desuden også fotobevis når man krydser betalingsanlæget. Nu kender jeg ikke sagen ud over det, der er skrevet, men jeg synes fandme at det er småligt. Jeg er selv single i øjeblikket, og vil det sige, at jeg skal holde mig fra at finde en dansk bosiddende kæreste? Hvis det er dét, det handler om? Jeg synes at det er en rådden sag. Vh, Lars.
 8. Det er jo grotesk, det her... Argumenter som: 1) Han har måske i tankerne at flytte tilbage til DK (hvad ulovligt er der ved det - bare man sælger bilen?) 2) Han foretager indkøb i DK (det skal vi andre så holde op med) Det med de 180 dage synes jeg at man var gået væk fra, men at det handlede om "centrum for livsinteresse". Man tror jo det her er løgn. Så vi kan alle forvente at få konfiskeret vores vogne, hvis en med ondt i røven over ingenting anmelder at han har set vores bil i DK på et bestemt tidspunkt? Vh, Lars.
 9. Nå... så fik jeg spenderet fredag aften på akuten. Normalt ville jeg tage til DK for behandling, men jeg troede virkelig at jeg skulle dø, så det var noget med bare at komme til nærmeste behandlingssted. Selvom de ikke kunne finde noget galt tydede det på nyresten, og da jeg har det ok i dag, må de sten, der måtte være have passeret systemet af sig selv. Så langt så godt. Men... der er jo noget egenbetaling på sundhedssystemet i SE. Jeg kan se at et besøg på akuten koster 450,- Det må man kunne få refunderet af den danske stat... eller? Vh, Lars.
 10. Jeps! Det er i kalenderen. Glæder mig til at se jer. Vh, Lars.
 11. Doodlen er vist lukket - men jeg kan den 25. Kan jeg snige mig med ind? Vh, Lars.
 12. Indkomstskat går vel til andet end til dækning af kontanthjælpen. Men hvis ikke vi kan få del i den, er det vel fair at indkomstskatten sættes ned for os, der ikke kan få del i kontanthjælpen. Når nu vi skal betale indkomstskat i DK selvom vi er bosiddende i SE. Vh, Lars.
 13. Måske... men der er en klar faldende tendens siden august 2012, som i øjeblikket tager til. Vh, Lars.
 14. En af de længste tråde her på Sunddebatten har ikke været rørt i adskillige måneder... men nu, hvor SEK'en er nede under det, den har været i mands minde, kan det være, at der kommer skub i denne spændende tråd... (-; Vh, Lars.