Jump to content

bonne

Members
 • Antal indlæg

  498
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  20

bonne last won the day on August 17 2018

bonne had the most liked content!

About bonne

 • Rang
  Advanced Member

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. bonne

  Handledning af MC

  Jeg er blevet bidt af at køre MC. Har haft et par timer, og har nu indkøbt ALT MC udstyr. Mangler kun selv kortet og MC'en. Men vennekreds er primært i Danmark, så jeg har lidt svært ved at finde handledare. Men jeg tænker, at der måske er nogle herinde, der kunne tænke sig at give en hånd med? I så fald vil jeg gå ud og købe en MC (-: Vh, Lars.
 2. bonne

  Skat 2015 (ja, jeg er bagud)

  Se... nu er jeg en af de uheldige, der har penge til gode i skat for 2015 (de der skylder er jo de heldige i disse dage) - og jeg har lige tilføjet befordring og brofradrag på min årsopgørelse. Eller det vil sige at det var ret svært, da jeg skulle sende en mail om det fra en webform på deres hjemmeside - man kan åbenbart ikke gøre det elektronisk for 2015 og 2016. Og man får ikke nogen kvittering for det, så man ved ikke, om mailen er kommet korrekt frem. Jeg tjekkede dage efter med SKAT, og de havde modtaget min mail vedr. rettelser for 2015, men ikke for 2016. Damen i telefonen tog imod de tal, som jeg oplyste, og sagde, at jeg ville få nogle penge tilbage i SKAT for 2016. Vedr. 2015 er der en anden medarbejder, der sidder og kigger på disse. Se, nu kommer problemet. SKAT har for første gang i mit liv bedt om dokumentation for min befordring. De beder mig dokumentere betaling, adresser, antal dage og KM. Oresundsbron kunne ikke dokumentere mine overkørsler fra før ultimo feb. 2015 (ved ikke hvorfor), så for disse dage, har jeg siddet med Google Location History og talt op hvilke dage jeg har kørt til og fra arbejde inden udgangen af feb. 2015. Nu sidder jeg så med mine kontoudtog (for SKAT vil se bevis for betaling), og jeg kan se, at der er (få) mindre betalinger end jeg har talt op til og med feb. samt oresundsbroens registreringer derefter. Jeg kan også se, at der ikke er datokonsistens mellem oresundsbrons registreringer og betalingerne på kontoudtoget. Så jeg tænker lidt, at man ikke man bruge betalingene som dokumentation på de reelle overfarter. Hvad fa'en gør jeg? Det er vist kun fire overfarter, der mangler på betalingerne kontra oresunds opgørelse. Men hænger SKAT sig i det - og vil de kunne forstå min argumentation omkring registreringerne? For god ordens skyld skal jeg lige pointere, at jeg på ingen måde har eller har haft til hensigt at snyde! Vh, Lars.
 3. bonne

  Fartkontrol på broen

  men så kan man vel generhverve i Sverige. Jeg har også kørt for stærkt der, men endnu ikke fået nogen hilsen. De har nok meget at lave, for samtlige jeg kender kører over 110 der, og de har samme historie... ingen hilsen. i øvrigt har jeg tilgode at få en fotobøde. sker der virkelig en blitzning? kan man gå ud fra, at hvis det ikke har været noget blink, så er man ikke fanget? vh, Lars.
 4. bonne

  Må min arbejdsgiver gøre det?

  Jeg sørger så vidt muligt for at få det tilføjet i ansættelseskontrakten at arbejdsgiver stiller gratis parkering til rådighed. Vh, Lars.
 5. bonne

  ATK på broen

  Ingen benytter Waze? Rigtig smart og integreret med Android Auto og Apple Carplay. Vh, Lars.
 6. bonne

  ATK på broen

  Selv om de i mange tilfælde har vigepligt for bilerne! Vh, Lars.
 7. Hvorfor ikke sætte DKK prisen ned... eller udligne... hvorfor partout sætte op? https://www.oresundsbron.com/da/kundeservice/faq/item/hvorfor-haeves-priserne-i-de-svenske-kroner-d-1-juli-2018 Vh, Lars.
 8. Ah... den gode gamle lønforhøjelsestråd... Den kan holde liv i ALT! Nå, hvad siger I... SEK har være pænt stigende de sidste tre måneder... Jeg skal overføre en stor klump SEK'er... skal jeg gøre det nu eller vente en måned? Vh, Lars.
 9. bonne

  Nye besiktningsperioder

  Hej. Jeg læste et sted at der er kommet nogle nye besiktningsperioder og noget med nogle overgangsordninger. Mit reg.nr. ender på 2, så efter de gamle regler har jeg "termin" i februar. Hvordan kommer jeg smartest over i de nye perioder? Jeg tænker på at kunne strække besiktning så meget som muligt? Vh, Lars.
 10. bonne

  Nordnet kontonummer?

  Måske et dumt spørgsmål... men det med de virtuelle penge fik mig til at tænke på omsætning til guld. Hvor stort et tab er der ved køb/salg af rent guld? Jeg tænker... køb et par guldbarrer (haha, nej, ikke Toms), indløs i Sverige. Nej, det er for besværligt... men andet i den dur? Vh, Lars.
 11. bonne

  Nordnet kontonummer?

  Er det ikke netop sådan noget som Nordea advarer imod (-. Det er måske netop aht. konkurrencen. Men er det ikke altid et problem at få realiseret de penge, men har virtualiseret? Vh, lars.
 12. bonne

  Ny i Sverige

  VoIP - Voice over IP. F.eks. her: https://www.cellip.com/sv/public/privat/phonzo.html Så kan man installere en softphone f.eks. på sin mobil, og så har du et svensk fastnetnummer på din mobil. (der bruges dataforbindelse) Men du kan ikke modtage SMS (til validering f.eks.) på den måde. Vh, Lars.
 13. bonne

  Nordnet kontonummer?

  Nu kan jeg se, at aktiviteten herinden de sidste dage er eksploderet fra 0 til et par indlæg om ugen. (-: Hurra for det. Derfor prøver jeg lige igen at tage fat i mit spørgsmål vedr. valutaoverførsel. Den gode metode med Nordnet er ikke længere mulig. De sidste gange har jeg benyttet IBAN-overførsler, men der er jo dyrt. Hvad gør I? Vh, Lars.
 14. bonne

  Ny i Sverige

  Jo, men det er tyndet ret så kraftigt ud herinde... derfor får du også først svar nu. Og det bliver nok meget begrænset, hvad du får af svar. Både fordi det er svært at fortælle alt helt generelt, men også fordi der nu engang er tyndet godt ud herinde. Først velkommen. Hvad studerer du? Dernæst... velkommen til racismen... Her tænker jeg på dit spørgsmål omkring gratis, sproglig kursus. Min søn ønskede at kunne tale svensk og han henvendte sig derfor til bl.a. sfi http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Svenska-for-invandrare-sfi/malmo-sfi-skola/ hvor han blev nægtet undervisning på baggrund af at han er dansk og derfor ikke har brug for det. Omvendt møder man mange i samfundet, der bliver fornærmet, hvis man taler dansk. "I Sverige taler man svensk!" Nå... nu skal man jo ikke kun se pessimistisk på det. Der er jo også billige biler, og du har jo fået svensk personummer, kan du jo gå ud og købe en sådan. Dansk læge... hvis du betaler dansk skat, har du i hvert fald ret til dansk læge - overalt i Danmark. Men det har mange læger svært ved at forstå. Telefonnr... Visse banker kræver, at du har en svensk mobil til at modtage valideringsSMS'er... ellers ikke. Hvis du vil, kan du jo også købe et svensk VoIP nummer. Men nej, jeg har kun erfaret at det er et must med én bank. Hvis du betaler skat, så undersøg om det kan betale sig at du er registreret som "grænsegænger". Men som studerende er det måske ikke relevant. Jeg tror at det er bedre, at du spørge ind mere konkret, så er der sikkert nogle, der kan og vil hjælpe mere præcist. Vh, Lars.
 15. bonne

  Nordnet kontonummer?

  Ikke længere, nej. Kan man stadig bruge SEB-metoden? Vh, Lars.
×