Jump to content

bonne

Members
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

bonne last won the day on August 17 2018

bonne had the most liked content!

About bonne

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. God morgen 🙂 Lad mig omformulere det: Hvis man lovligt opholder sig i et Schengenland, kan man frit bevæge sig i de øvrige Schengenlande. Uanset statsborgerskab. Vh, Lars.
 2. Eller tale russisk på offentlige arbejdspladser, hvilket åbenbart resulterer i en bøde. Vh, Lars.
 3. Ja, man er født i ét land og pludselig bliver det til et andet og så er man med et trylleslag Alien Citizen. Residence permit. Det er lige præcis det, det hedder. Og indikerer, at hun må bo der (og vel arbejde). Men pointen er, at indrejse i Sverige (og andre Schengenlande) baserer sig på bopælsophav og IKKE statsborgerskab. Vh, Lars.
 4. Alien Citizens bliver de vist kaldt. Arbejdstilladelse og opholdstilladelse? Hvor? Vh, Lars
 5. Det var ikke et lettisk pas. Et kort, der minder om et kørekort, hvor der står hende lettiske adresse. Jeg tænker at det er nøjagtigt det samme som de spanske NIE-kort. Problemet er, at selvom vi er i EU og selvom regler og love burde være harmoniserede, så er de det langt fra, hvilket giver forvirring i mange sammenhænge. Blandt andet denne. Vh, Lars
 6. En anden ting er børn. De er undtaget at vise ID, hvis de er i følgeskab af forældre (eller lærer eller lign.) Det var også noget, som kontrollørerne ikke anede især til at starte med, og det gav mig en del problemer. Især i den korte periode, hvor kontrollørerne var arabere. De var meget nidkære med at tjekke pas, og sagde, at de SKULLE se pas. Jeg sagde, nej. Det SKAL I ikke, og efter at blive vist ind til siden, blev dette bekræftet af kontrollørerne inde til højre ved kontrolområdet. På det senete er der sevet ind hos kontrollørerne, og nogle gange spørger de endog selv, om det er min søn (da jeg ikke viser hans ID, som han i øvrigt ikke har). Så svarer jeg ja, og jeg kører igennem. Jeg har også oplevet en kontrolløer, der siger "hej", og jeg svarer "hej" tilbage. Så siger han "kør bare... jeg kan jo høre at du er dansk". Så selvfølgelig vægter de folk. Vh, Lars.
 7. Lige præsis. Han har haft visum til Danmark og dermed lovligt ophold i et Schengen-land, og så har han også lovligt indrejse til Sverige. Det er det, der er ideen med Schengen. Men ikke engang paskontrøllererne ved nødvendigvis dette. Jeg havde i en periode en russisk kæreste, som besøgte mig. Russisk pas og permanent bopæl i Letland... som er et Schengen-land. Selvom jeg var sikker på, at det var problemfrit, undersøgte jeg med de svenske myndigheder, hvad der var af dokumentationskrav ved grænsen. Jeg skulle hente hende i Kastrup, og jeg ville ikke risikere at blive taget på broen som menneskesmugler pga. fodfejl. Svaret var, at hendes russiske pas sammen med lettisk bopælsID giver adgang til Sverige (vi taler efter den "midlertidige paskontrol" blev indført). Iflg hende selv var lettisk ID nok, men jeg bad hende alligevel tage pas med. Ved broen var der selvfølgelig kontrol, og kontrolløren spærrede øjnene op, da hun til at starte med kun viste lettisk ID. Tror at han var glad for endelig at kunne fange en illegal. Han kiggede længe på det og spurgte, om hun ikke havde et pas. Det fik hun gravet frem, og da han så, at det var russisk, blev han fyr og flamme. Han tog mit pas og begge hendes ID, bad os vente og gik. Efter noget tid kom han tilbage og gav mig samtlige dokumenter tilbage og sagde "god fornøjelse". Jeg sagde til hende, at det var underligt at han gik med dokumenterne. Som om at han ikke kendte reglerne, og hun svarede, at det har hun været ude for før. I et andet land var hun nødt til at bede kontrolløren hente en overordnet for at få indtræde. Vh, Lars.
 8. Det er sjovt så meget forvirring, der er omkring dette. Det, der slår mig er, at I skriver om Nordisk statsborgerskab. Det mener jeg er fuldstændig underordnet. Det, der tæller er, hvor man har lovligt ophold. Har du lovligt ophold i et Schengen-land, må du køre ind i Sverige (og Danmark) uanset om du så er russisk statsborger. Vh, Lars.
 9. Man skal vel ikke til synstest når det svenske kort skal fornyes? Er det ikke bare en administrativ fornyelse og så nogle penge op ad lommen? Vh, Lars.
 10. Alle skandinaviske kørekort er vel gyldige som dokumentation ved kontrol på broen - selv det føromtalte pap-kort. Det var så tidligere omtalt, at hvis man kom med dansk kørekort, skulle man forvente at blive kontrolleret i længere tid, da paskontrollen skal kontrollere gyldigheden ved opkald til dansk politi... dette har jeg dog aldrig oplevet, at de har gjort. Det er faktisk min opfattelse, at man hurtigere slipper igennem ved bare at vise det danske kort... da de ikke har bare det, der ligner ressourcer til at tjekke det. Vh, Lars.
 11. Ja, jeg byttede også, men mest af "tvang", da det er et must når man tager "andre behørigheder". I mit tilfælde MC. Det nye kort har jo ti års udløsbstid, tror jeg, hvor det gamle papkort ikke udløber før så vidt jeg husker 75 års alderen. Jeg ville nok have beholdt mit gamle, hvis jeg kunne, men ok... nu har jeg et gyldigt, svensk ID-kort. Vh, Lars.
 12. ... hvor de så alligevel slipper 100% igennem
 13. bonne

  import til sverige

  Klart. Jeg synes bare at huske at postnordDK stadig brokker sig over al den kinapost. Men måske er det nemmere at få post fra Kina til en dansk adresse? Vh, Lars.
 14. https://www.dr.dk/nyheder/indland/se-listen-20-virksomheder-staar-bag-en-tredjedel-af-al-energirelateret-co2-udledning Jeg synes ellers at huske Mette Frederiksen sige, at nu skal vi passe på ikke at lave foranstaltninger pga. enkeltsager... )-: Går bare den forkert vej. Mere kontrol. Flere foranstaltninger. Øv. Vh, Lars.
 15. bonne

  import til sverige

  Nu kommer postnord blot til at få besvær med at returnere pakken. Vh, Lars.
×