Jump to content

bonne

Members
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by bonne

 1. Har I forstået det? Kan vi som danskere bosiddende i Sverige køre over broen i personbil for at udføre arbejde i Danmark? Vh, Lars.
 2. bonne

  Hesteopstaldning til lille hingst

  Hej. Der er Malmø rideklub. Jeg tror at det er sådan noget, de gør i blandt andet. Og så ligger de lige ved broen. Prøv og kontakt den og hør http://malmoridklubb.se/
 3. 13 syge i min søns 2. Klasse
 4. Hvad der er rigtigt og forkert finder vi ud af senere. Forstår dog ikke, hvorfor man ikke gør de simple ting. Forlanger afstand. Forlanger sæbe og spirit offentlige steder... Osv
 5. Svenskerne har det som Kemiske Ali under krigen i Irak. Har snakket med nogle og de slår det hen med, at det er som en influenza. MacDonald er fyldt så sent som i dag og folk står tæt i kø til bestilling. Ingen sæbe på toiletterne og naturligvis ingen sprit. Hvis ikke det kommer et udbrud i Sverige som i Italien, så er det Danmark og resten af verden, det har overreageret i det ekstreme. Vh, Lars.
 6. bonne

  SEK uhørt lav

  I har nok lagt mærke til det... Men hvis ikke. SEK i kurs 1.50 her til morgen 😯
 7. Nå... jeg var ovre i går. Det var for at lave noget arbejde, der krævede fysisk tilstedeværelse (opsætning af nyt Wifi) Sjovt at gøre holdt på Peberholmen. Måske skule jeg tage en madpakke med næste gang. Nå, jeg blev spurgt om jeg havde pas. Jeg havde næsten glemt at tage det med inden - er vant til bare at vise kørekort. Jeg viste det, og uden videre bad han mig køre videre. Ærgeligt at han ikke spurgte, hvad jeg skulle, for så havde jeg sagt, at jeg skulle købe ost. Det skulle jeg også. Jeg fik hamstret hele to oste. Vh, Lars.
 8. Det kunne faktisk være sjovt at svare, når politiet spørger "hvad skal du i Denmark?" "Jeg skal over i Netto og købe ost"
 9. Har allerede vendt den med 114. Danske statsborgere kan uanset hvad altid indtræde i Danmark. Som hun sagde i telefonen, så er reglerne til for at "holde Romaer og lign. ude"
 10. Men det citat for danske statsborgere må være ligegyldigt, for danske statsborgere kan "altid indrejse i Danmark". Så hvis danske statsborgere i Sverige vil i dansk Netto for at købe ost (hvis der er mere), vil altid kunne gøre det uanset hvad vi ellers har at gøre i DK
 11. "Danske statsborgere kan altid indrejse i Danmark." Listen bliver længere og længere.
 12. Danske statsborgere og asylansøgere kan tilsyneladende altid komme ind i Danmark. Hvad hvis man er dansk statsborger og skal til Danmark for at besøge venner? Spændende hvordan grænsevagterne vil håndtere de forskellige situationer, de kommer til at stå med i en kaotisk situation. Sikkert med meget lidt vejledning og lige så dårlig supervision...
 13. Ja, præcis. Ham i politiuniformen. Lad os se - som du siger kommer der nok en hel del kødannelse.
 14. Er ikke sikker på at de helt ved det selv. Der var mange modsigelser. Blandt andet at danske statsborgere altid kan rejse ind (og ud?)... Men betjenten sagde omvendt, at pendlere ville blive bedt om at vende om.
 15. bonne

  Pension

  Hvordan er det med pension (jeg tænker både på privat optjent og folkepension), når os, der nogle år har boet i Sverige og arbejdet i DK. Eller andet siger mig, at vi kan komme i klemme og så dårligere, end hvis vi har arbejdet fuildstændig på samme vis, men boet i Danmark. Hvordan er reglerne, når (og hivs) vi nu kommer til den tid? Vh, Lars.
 16. God morgen 🙂 Lad mig omformulere det: Hvis man lovligt opholder sig i et Schengenland, kan man frit bevæge sig i de øvrige Schengenlande. Uanset statsborgerskab. Vh, Lars.
 17. Eller tale russisk på offentlige arbejdspladser, hvilket åbenbart resulterer i en bøde. Vh, Lars.
 18. Ja, man er født i ét land og pludselig bliver det til et andet og så er man med et trylleslag Alien Citizen. Residence permit. Det er lige præcis det, det hedder. Og indikerer, at hun må bo der (og vel arbejde). Men pointen er, at indrejse i Sverige (og andre Schengenlande) baserer sig på bopælsophav og IKKE statsborgerskab. Vh, Lars.
 19. Alien Citizens bliver de vist kaldt. Arbejdstilladelse og opholdstilladelse? Hvor? Vh, Lars
 20. Det var ikke et lettisk pas. Et kort, der minder om et kørekort, hvor der står hende lettiske adresse. Jeg tænker at det er nøjagtigt det samme som de spanske NIE-kort. Problemet er, at selvom vi er i EU og selvom regler og love burde være harmoniserede, så er de det langt fra, hvilket giver forvirring i mange sammenhænge. Blandt andet denne. Vh, Lars
 21. En anden ting er børn. De er undtaget at vise ID, hvis de er i følgeskab af forældre (eller lærer eller lign.) Det var også noget, som kontrollørerne ikke anede især til at starte med, og det gav mig en del problemer. Især i den korte periode, hvor kontrollørerne var arabere. De var meget nidkære med at tjekke pas, og sagde, at de SKULLE se pas. Jeg sagde, nej. Det SKAL I ikke, og efter at blive vist ind til siden, blev dette bekræftet af kontrollørerne inde til højre ved kontrolområdet. På det senete er der sevet ind hos kontrollørerne, og nogle gange spørger de endog selv, om det er min søn (da jeg ikke viser hans ID, som han i øvrigt ikke har). Så svarer jeg ja, og jeg kører igennem. Jeg har også oplevet en kontrolløer, der siger "hej", og jeg svarer "hej" tilbage. Så siger han "kør bare... jeg kan jo høre at du er dansk". Så selvfølgelig vægter de folk. Vh, Lars.
 22. Lige præsis. Han har haft visum til Danmark og dermed lovligt ophold i et Schengen-land, og så har han også lovligt indrejse til Sverige. Det er det, der er ideen med Schengen. Men ikke engang paskontrøllererne ved nødvendigvis dette. Jeg havde i en periode en russisk kæreste, som besøgte mig. Russisk pas og permanent bopæl i Letland... som er et Schengen-land. Selvom jeg var sikker på, at det var problemfrit, undersøgte jeg med de svenske myndigheder, hvad der var af dokumentationskrav ved grænsen. Jeg skulle hente hende i Kastrup, og jeg ville ikke risikere at blive taget på broen som menneskesmugler pga. fodfejl. Svaret var, at hendes russiske pas sammen med lettisk bopælsID giver adgang til Sverige (vi taler efter den "midlertidige paskontrol" blev indført). Iflg hende selv var lettisk ID nok, men jeg bad hende alligevel tage pas med. Ved broen var der selvfølgelig kontrol, og kontrolløren spærrede øjnene op, da hun til at starte med kun viste lettisk ID. Tror at han var glad for endelig at kunne fange en illegal. Han kiggede længe på det og spurgte, om hun ikke havde et pas. Det fik hun gravet frem, og da han så, at det var russisk, blev han fyr og flamme. Han tog mit pas og begge hendes ID, bad os vente og gik. Efter noget tid kom han tilbage og gav mig samtlige dokumenter tilbage og sagde "god fornøjelse". Jeg sagde til hende, at det var underligt at han gik med dokumenterne. Som om at han ikke kendte reglerne, og hun svarede, at det har hun været ude for før. I et andet land var hun nødt til at bede kontrolløren hente en overordnet for at få indtræde. Vh, Lars.
 23. Det er sjovt så meget forvirring, der er omkring dette. Det, der slår mig er, at I skriver om Nordisk statsborgerskab. Det mener jeg er fuldstændig underordnet. Det, der tæller er, hvor man har lovligt ophold. Har du lovligt ophold i et Schengen-land, må du køre ind i Sverige (og Danmark) uanset om du så er russisk statsborger. Vh, Lars.
 24. Man skal vel ikke til synstest når det svenske kort skal fornyes? Er det ikke bare en administrativ fornyelse og så nogle penge op ad lommen? Vh, Lars.
 25. Alle skandinaviske kørekort er vel gyldige som dokumentation ved kontrol på broen - selv det føromtalte pap-kort. Det var så tidligere omtalt, at hvis man kom med dansk kørekort, skulle man forvente at blive kontrolleret i længere tid, da paskontrollen skal kontrollere gyldigheden ved opkald til dansk politi... dette har jeg dog aldrig oplevet, at de har gjort. Det er faktisk min opfattelse, at man hurtigere slipper igennem ved bare at vise det danske kort... da de ikke har bare det, der ligner ressourcer til at tjekke det. Vh, Lars.
×