Paul

Members
 • Antal indlæg

  1.085
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  17

Alt der er opslået af Paul

 1. Ord står mot ord efter röstmissen – skyller på varandra Postnord skuffer heller ikke denne gang.
 2. I dag havde jeg en rendyrket "say what?"-oplevelse. Som alle sikkert ved, så er der valg nu på søndag i Sverige. Og inden valget kan man förtidsrösta, som på dansk vel bedst kan kaldes for at brevstemme, selvom det ikke er helt det samme sådan rent teknisk. Jeg var ved at ryge bagover, da jeg i dag i Stora COOP ved kiosken så vælgere stå i kø, og så var der to af disse nærmest klaustrofobisk små "stemmebokse" til förtidsröstning. Min danske demokratiske tradition fik noget af en kajeryster (uppercut), og jeg kan simpelthen ikke fatte, at svenskerne finder sig i en sådan, i mine øjne, absolut udemokratisk behandling. Hvordan (fanden i helvede) kan man få voksne mennesker til at stemme præcis ved siden af kasserne i en COOP og en kiosk med rigtig lang kø. Hvem som helst kunne stille sig op og tage et billede af folk der udøver sine demokratiske rettigheder. Desuden, så kunne man skule over skulderen og se hvilket partis stemmesedler de stakkels mennesker valgte, og stoffet var så tyndt i "stemmeboksen", at man nærmest kunne se hvad de var i gang med. Og for det ikke skulle være løgn, så stod en kvinde (muligvis moren) og stak hovedet sammen med en anden kvinde, som var ved at stemme, og kunne dermed glo lige ned i hvad der blev puttet i konvolutten. Fy fan, Sverige. Det kom sgu godt nok bag på mig, at I er en demokratisk bananrepublik når det kommer til selve valghandlingen. Og lige inden én eller anden bøvet dansker synes, at det nok var noget jeg så i en eller anden ghettodannelse, så, næ nej... kun "rigtige" jönssoner over hele linjen. PS. Som man kan se af følgende link, så foregik det i Karlshamns kommun
 3. Præcis min pointe. Hvorfor pokker skal det være muligt at fortryde sin afsatte stemme ved förtidsröstningen? Gi' den gas!
 4. det lille bibliotek i V.H.
 5. Det var valghemmeligheden der var min pointe. Havde det ikke været for at valgkortet rejser sammen med stemmesedlerne, så havde jeg heller ikke haft problemer, uanset hvilken distributør man benytter. At man i Stockholms län benytter Postnord til at fragte stemmer rundt er vel bare at invitere problemerne indenfor. Og det beviser historien jeg linkede til vel egentlig meget godt. Det kan vel kun være (halv-)offentlige virksomheder der synes det er et problem at der er noget at lave ("...att det varit så många som förtidsröstat...säger...kommunikationschef på Postnord i Sverige"). Og som gammel logistiker synes jeg at følgende er et dårligt argument: "Anledningen uppges vara att det blivit problem vid sorteringen på Årsta postterminal på grund av att Postnord inte bemannat tillräckligt". Hvor mange steder kunne der förtidsröstas ved i Stockholm län? Én samlet forsendelse hver dag fra hvert sted med alle stemmerne i. Så vi taler 1.345 forsendelser med stemmer fra om lørdagen? Problemet var vel nærmere at det var en søndag de sidste stemmer skulle fragtes frem?
 6. Du kan også få et nationalt ID-kort hos Polisen. Det fungerer ligesom et pas på rejser indenfor Schengen-området.
 7. "Det var jätteroligt. Vi kom lappar med blommor i kuvert". Sluten omröstning
 8. Med andre ord, så kan en förtidsröst forbindes med en identitet indtil stemmekuverterne tages ud af den ekstra kuvert på selve valgdagen. For man behöver ikke et röstkort på valgdagen, og röstkortet bliver inddraget ved förtidsröstning. Om röstkort: "Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du tillhör i din kommun. Det är där som rösten räknas. Du prickas av i röstlängden. Innan valkuverten läggs i valurnan skiljs röstkortet från valkuverten så att valhemligheten bevaras". Valmyndigheten indrømmer ifølge ovenstående citat, at valghemligheden först bevaras når röstkortet skilles fra valgkuverten. Og det er Postnord der transporterer fra lokalerne med förtidsröstning til valglokalerne.
 9. Kan man ångra en lagd röst? " – Ångerröstning är bara möjligt om du har förtidsröstat. Då kan man gå till sin vanliga vallokal som står på röstkortet och begära att få tillbaka sin förtidsröst. Har förtidsrösten inte kommit till vallokalen än när du röstar där ogiltigförklaras förtidsrösten genom en anteckning i röstlängden. När du har röstat i vallokalen och rösten har hamnat i urnan så är det för sent att ångra sig." Hvordan får man tillbaka sin förtidsröst? Shit, det lyder sgu creepy. Hvordan kan de vide hvilken stemmeseddel der var min?
 10. Partisoldater deler stemmesedler ud til vælgerne uden for valglokalerne. Ja, det gør de fordi sådan er det svenske valgsystem bygget op. I Danmark ville vi nok kalde det for agitation.
 11. Går du rundt og tror, at man i dag kan stemme på 8-10 politiske partier til riksdagsvalget, så tager du fejl. Der er tilmeldt lige omkring 80 partier til riksdagsvalget. Størstedelen af dem har du sikkert aldrig hørt om, fordi det er de opstillede partiers forpligtelse, at sørge for der findes valgsedler med deres navn i valglokalerne. Det er grunden til, at der findes blanke valgsedler, som man selv kan udfylde med partiets navn, selvom det ikke er den måde blanke valgsedler præsenteres på. Blanke valgsedler omtales som værende en protest, da de tæller med som blanke/ugyldige stemmer, hvis man vel at mærke ikke udfylder dem med navnet på et opstillet parti, selvom de tæller som deltagelse ved valget. Ikke et ord om de ca. 70 partier der højst sandsynligvis ikke har deres egne valgsedler. Igen en stor forskel fra det danske system, hvor partier skal have indsamlet et bestemt antal underskrifter for at kunne deltage ved et folketingsvalg, med mindre de ved forrige folketingsvalg blev indvalgt til Folketinget.
 12. Gad vide om man benytter valgplakater i USA op til midtvejsvalget i November?
 13. Tillader mig at åbne en tråd med vittighedstegninger.
 14. Lad mig gætte: væsentlig mindre trafik?
 15. Tjah, herude på landet, hvor jeg bor blandt rednecks, hillbillies og raggare, der har vi også den slags bilister. De ser ikke særlig multietniske ud og kører i second hand bimmere og volvoer. Til gengæld skal man have picknick-kurven med, hvis man vil besøge det nærmeste fartkamera.
 16. Fartkameraer, som de hedder på svensk, burde for længst være plottet ind på kortet. Hvis ikke, så er muligheden hér og hér.
 17. Går det fint med bankgiro?
 18. Findes der en bank eller anden finansvirksomhed i Sverige med bankgiro, hvor man kan handle med valuta i realtid?
 19. Det er vidst kun på dansk at man skriver: "+30.000". "30.000+", det giver mening. I det første tilfælde aner man jo ikke hvad de 30.000 lægges oveni...
 20. Forskellen er hvor man bor, dvs. bor rumænerne i Danmark kan de få udbetalt dagpenge i Danmark. De kan ikke lovligt tage til Rumænien mens de modtager dagpenge, da de skal stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Hvorvidt det bliver kontrolleret om reglerne overholdes er en anden sag.
 21. LOL Imens har guldet været oppe, så jo flere heste i stalden gør, at man kan ride hele tiden.
 22. Så nærmer vi os kurs 70. All time low blev nået i marts 2009 med 64,37, skal vi derned?
 23. rlarsen, tak for dit svar.
 24. Held og lykke med den indstilling i Sverige.
 25. Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.