Jump to content

larsk

Members
 • Content Count

  1,069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

larsk last won the day on January 18

larsk had the most liked content!

About larsk

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. larsk

  Kodeord er blevet lækket

  For det første er det faktuelt forkert. 700 mill. emailadresser er samlet, men 'kun' 21 mill. passwords er lækket. Siden viser, baseret på din email, om du er i nogle af de kendte læk, og vil i nogle tilfælde kunne fortælle, hvor de læk skete - f.eks. er de flestes professionelle email og password lækket i enten 2012 eller 2016 hack af LinkedIn. Flertallet af de 700 mill email, er uden anden information for hackerne, end at det er gyldige adresser, og du opdager typisk selv at der har været et hack, fordi du modtager rigtigt meget spam. I en mindre del af disse læk, er der også kommet andre oplysninger med (navn, adresse, alder, etc). Man kan lære følgende af dette: 1) Oplys kun din email og andre vitale ting om dig selv til sider/services du VIRKELIG gerne vil have, og ikke til alle konkurrencer og lignende. Password er ikke den eneste værdi ved et læk. 2) Brug kun samme password 1 sted, og have andre til andre sites/services, så et læk ikke pludselig giver andre adgang til alt muligt andet end det lækkede. 3) Brug så vidt muligt engangs-, eller anonyme mailadresser, med mindre servicen i høj grad er baseret på at du gerne modtager løbende mails. Der findes dels webbaserede gratis services, som er tæt på anonyme, og dels nogle få burner-email-services, hvor mailadressen kun virker i få timer, og så er væk for evigt. 4) brug 2-faktor validering alle steder det er muligt. Opret dig på en af de gratis udbydere, feks baseret på sms eller en kodegenerator 5) skift passwords jævnligt - gerne hver 3. måned, men mindst en gang om året. - der findes værktøj til at have et beskyttet password-arkiv, så du med en nøgle (2-faktor !!!) kan finde alle dine andre password. Og den gyldne regel, hvis noget er gratis eller for godt til at være sandt, så er du måske ikke kunden, men varen!
 2. larsk

  Svensk demokrati

 3. larsk

  Svensk demokrati

  Hej Paul Dine tal stemmer ikke. De 4 partier har kun 167 tilsammen, og skal have 175 for at have et flertal. Forventningen var (og er?) at venstern (med 27 mandataer) enten vil undlade at stemme, så de ikke får et flertal mod sig, eller stemme FOR löfven og dermed give dem et flertal. Det er utroligt arrogant af Soc og Centeren at forhandle, og så bare 'forudsætte' at en part, som er udenfor forhandlingerne bare vil hjælpe. Annie Lööf har fopr længe siden sagt at hun ikke kan lave en aftale med venstern, så det er reelt fuldstændigt tåbeligt. Men konen har jo også for 1 år siden lovet at hun hellere vil spise sin sko end hjælpe Löfven til magten :) Det er: soc 100, mp 16 Centern 31 lib 20
 4. larsk

  slettet

  tomt
 5. larsk

  ATK på broen

  Har nu fået saphe, og den varsler lystigt for mine lokale stærekasser. I følge saphe's egen dokumentation har de stort set alle stærekasser i hele europa mappet ind. Så det er jo godt. Jeg har i øvrigt fået alarmer 2 gange her i Sverige for hhv fartkontrol og uheld, men det er på ruter som bruges af Bornholm-farende (E65 og E20).
 6. larsk

  Fartkontrol på broen

  Hvordan vil du GEN-erhverve et dansk kørekort i Sverige? Hvis dansk politi har inddraget dit danske kørekort, så kan man jo ikke se i Sverige, at du har haft kørekort, og så er det vel NY-erhverve i Sverige (helt fra bunden)?
 7. larsk

  Fartkontrol på broen

  Jo, det tror jeg bestemt de gør. Det jeg mente er, at med et dansk kørekort, så kan du få en (betinget) frakendelse for trafikforseelser i Danmark, men fordi du bor i Sverige, så kan du ikke generhverve dit kort. Hvis du har et svensk kørekort, så kan trafikforseelser i Danmark højest give dig køreforbud i Danmark. Svensk politi vil ikke gribe ind overfor dit svenske kørekort for forseelser i Danmark (udover, som nævnt, at viderebringe en evt. bøde). Altså, at med forseelser i Danmark og med et dansk kørekort, så kan du blive ramt meget hårdere, end hvis du har et svensk kørekort, fordi du i praksis kan fortabe dit kørekort helt. Og for at fuldende argumentet, så er det lige meget om man har svensk eller dansk kørekort, når man bor i Sverige, hvis man bliver grebet for trafikforseelser i Sverige. For eksempel, så bliver de svenske regler om midlertidig/administrativ inddragelse af kørekort i 1-3 måneder for hastighedsoverskridelser, håndhævet uanset kortet er udstedt i Danmark. Det eneste kuriøse sted, som et dansk kørekort kan være en fordel, er ved svenske 'stærekasser', hvor de centralt (i Kiruna) gennemgår billederne, og hvis kvaliteten godkendes, sammenligner billedet med ID-billeder af ejeren af bilen, samt dennes familie. Hvis man ikke har svensk kørekort (eller andet svensk billed-ID), så er der en god chance for at de dropper billedet/bøden. Omvendt, så er jeg blevet stoppet et par gange af lokale patruljer, som slår mit registrerings nummer op, og konstaterer at ejeren ikke har kørekort (ifølge de svenske registre).
 8. larsk

  Fartkontrol på broen

  Det 'kildne' for dig er vel at med et dansk kørekort, så kan du få klip etc, men ikke tage det igen, ved betinget frakendelse =over 3 klip- for der skal man bo i Danmark. Hvis du har svensk kort, så får du bøden og ved grove overtrædelser kan du få et køreforbud i Danmark, men det gælder ikke i Sverige. Så vidt jeg ved, så strafforfølger svensk politi ikke for trafikforseelser begået i Danmark, så selvom du får bøde og køreforbud i Danmark på et svensk kørekort, så vil svenskerne ikke også give dig bøde etc. Men der er måske andre her, som ved mere?
 9. larsk

  Fartkontrol på broen

  Hej, Jeg blev også blinket af en af de første dage de stod der i sommer, men med ca. 115 km/t og har intet hørt, men antog at det var fordi jeg lå på grænsen. Hvis du kører i svensk indregistreret bil, så får du ikke brev fra dansk politi (som i øvrigt nu sender til danskerne via eboks). Dansk politi sender til svensk politi, som indkalder dig, for at høre om du kan vedkende dig bøden (og om du ligner billedet). Hvis ja, så skriver svensk politi til det danske med de konkrete oplysninger om dig, og så får du bøden. Så der er både en del forsinkelse og grundlag for en del bøvl, så ja, det kan godt tage over 3 måneder.
 10. Jeg har også det ID, men det er pænt besværligt at få - 2 gange til et skattekontor, og der er vist kun 2 i skåne, som laver dem. Lang kø i timevis med folk primært fra mellemøsten og nordafrika, og derefter arrogante skattefolk, 2 gange, for at få et IDkort med ret kort løbetid (5 år). Og så skal man igennem hele processen igen for at forny dem. Jeg tænker, at jeg med det ID, inden det udløber, vil se at få et svensk pas, for det kan fixes med tidsbestilling på den (næsten) lokale politistation.
 11. larsk

  ATK på broen

  Ja, de kører også som vanvittige her i gamle rustplagede volvoer, men primært på de mindre veje, og aldrig på den måde i de små byer, selvom der både er kommet 30 og 40 km/t begrænsninger her. Det folk mest klager over er A-traktorerne, der kører for stærk og 'bussigt' :)
 12. larsk

  ATK på broen

  Ja, det er mærkeligt med Malmö. Nu kører jeg ikke så ofte centralt i Malmö, men som regel er der kaos, med folk som overhaler uden- og indenom med hastigheder på 60-80 km/t. Jeg ser hver gang jeg er igennem, mange som kører over for rødt lys eller ser stort på f.eks. spærreflader og stoplinjer. Det virker som om hastighedsbegrænsningen på 30 bare har gjort det mere lovløst og kaotisk - som om mange flere er holdt helt op med at respektere reglerne (som også virker åbenlyst overdrevne). Nu bidrager Malmös 'multietniske' sammensætning sikkert også til en meget u-skandinavisk trafikkultur, hvor alle er sig selv nærmest, men det er blevet ganske ekstremt.
 13. larsk

  ATK på broen

  Ja, i sverige ville det vel mest være interessant med alle de stærekasser de efterhånden sætter op. Jeg har fået 'glæden' af et sæt på den lokale landevej. Begrundelsen er alle uheldene. I de 8-10 år jeg har boet her, har der været 2 - en der kørte på et vildsvin, og en dame, som rodede efter noget på gulvet og kørte på en kilometer sten. Bilen brød dog i brand, men ingen af de 2 havde fart som primær årsag, og frekvensen må vel siges at være lav? Uanset, så har jeg haft glæde af at lægge stærekasserne ind som poi på min navigation. En tur til mekanikeren i Vinslöv kunne ellers blive dyr (10-12 kameraer hver vej)
 14. larsk

  ATK på broen

  Ja, de ejer faktisk fartkontrol.nu, og henter data derfra. Det er dog ikke klart i deres sammenligninger, om de har mere data til Saphe, end det der vises på fartkontrol.nu. Jeg er fuldt ud klar over, at man altid selv skal være varsom og overholde regler etc. :) Men jeg mener, at med fartkontrol.nu har jeg en rimelig høj advarselsfrekvens, og jeg var egentlig bare nysgerrig om effekten (hurtigere, flere) blev bedre med saphe. Der er naturligvis en serie andre gode grunde: 1) fartkontrol.nu æder en masse telefonbatteri (tændt skærm), 2) kræver at du starter app'en aktivt, når du skal bruge den 3) er ofte upræcis geografisk (advarer for kontroller nede af tværveje etc) 4) ender ofte med at man skal se på kortet på telefonen, for at sikre sig, det giver mening (evt. håndholdt) 5) kræver en del manipulation på telefonen, for at anmelde eller bekræfte en kontrol Og det er især det sidste, der får mig til at tro, at saphe har et bedre datagrundlag, fordi den er enkel at betjene og derfor også bliver mere præcis geografisk. Men hvad ved jeg PS: Oplever du, at den bliver brugt på den svenske side?
 15. larsk

  ATK på broen

  Har du nogen ide om, hvor hyppigt du ser en kontrol uvarslet? Eftersom den er baseret på bruger input (og en liste over faste kameraer), så er den jo ikke failsafe, tilsvarende fartkontrol.nu, Man er afhængig af at de første som ser kontrollen indberetter, og at de var der før dig. Med fartkontrol.nu, så går det stærkt med fotovogne etc på meget trafikerede steder, men jeg har alligevel oplevet, at spotkontroller, hvor politiet flytter sig rundt efter en times tid hvert sted er langt mere usikkert. Jeg kan se, at det er både enklere at anvende, og især at anmelde/bekræfte på saphe.dk, så det kan øge antallet af rapporterede kontroller. Men har de reelt flere og hurtigere end den gratis app. Er den, efter din oplevelse, væsentlig bedre end fartkontrol.nu i forhold til identifikation af kontroller?
×