larsk

Members
 • Antal indlæg

  1.053
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  1

larsk last won the day on November 18 2015

larsk had the most liked content!

About larsk

 • Rang
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk
 1. Min hustru begyndte 1/1-17 at arbejde 100% i Sverige, mens jeg fortsat arbejder i DK. Min hustru er således ikke mere skattepligtig i dk, og jeg anvender grænsegænger reglerne. Mit første spørgsmål er derfor, når jeg skal udfylde selvangivelsen, og skal angive oplysninger om min hustru, så synes vejledningen at forklare, at under ovenstående betingelser, så skal jeg oplyse min hustrus SVENSKE indtægt. Det virker ret besynderligt, og i disse databeskyttelses tider svært at begrunde, at danske myndigheder vil registrere en svensks skattepligtigs indkomstforhold. Er der noget jeg misforstår eller overser? Mit andet spørgsmål er mere spekulativt. I 2010-12 var der en tråd her om at bruge begges fradrag 100% i begge lande, når man arbejdede i hvert sit land. Gælder den stadig?
 2. Jeg har udvidet med en androidbox (minix), der kan jeg afvikle vpn-klienten direkte, samt alle de apps jeg måtte ønske, incl Kodi til lokal afspilning af filer. Kodi kan også en masse andre ting, men de add-ons er ret meget i fokus for tiden :)
 3. Jeg har danske bank på begge sider, så de laver 'gebyrfri' overførsel mellem egne konti. Men deres kurs er dog ikke favorabel. Jeg kan ikke lige huske, hvor meget den afviger, men ved moderate summer (en måneds nettoløn) kan jeg lave med det.
 4. Hvad er der egentlig blevet af al teksten fra skandianet, som primært Nils skrev for over 10 år siden. En del er sikkert forældet, men jeg kan slet ikke finde mere her? Derudover, så er der http://www.oresunddirekt.dk/ som både har en del på siderne, og som har rådgivningskontor midt i malmø. De er offentligt finansierede, og deres svar er afstemt med de rette myndigheder. Broen har vist også et forum, hvor folk diskuterer alt muligt (jeg har aldrig været bruger, så jeg ved ikke så meget om det). Og så er der flere fora på facebook for pendlere og danskere i Sverige, hvor man kan få råd og stille spørgsmål. Personlig har jeg været lidt rystet over at se hvor dårlige svarene er i flere af grupperne - som om folk intet fatter om hvad det vil sige at bo i et andet land. Min erfaring er, at det er de komplet blæste som svarer, og ofte ikke bare forkert, men virkelig kriminelt forkert. Så vær varsom med at stole på svarene i den slags grupper :)
 5. Jeg vil skulle betale 15 k for etableringen, og 100 sek/måned for fiberinfrastruktur, men så kan jeg vælge mellem en serie ISP'er, hvor flertallet tilbyder 1 gbs ned og 100 mbs op for ca. 650 sek/måned. Dertil diverse tilbud om tv, ip-telefoni, backup etc
 6. Jeg har allerede talt med den ansvarlige i kommunen om, at de har valgt at føre fiberen fra hovedføringen ind på min matrikel fjernest fra huset. Men jeg fik en lang historie, som jeg desværre ved nok til at kunne gennemskue ikke er helt korrekt, men han valgte at være meget venlig, fremsende tegninger (hvor den del med mit argument manglede), så jeg endte med at opgive. Skidtet var jo gravet ned og renden lukket :-/ Men det gør jo nok, at jeg var ekstra træt af den føring gennem min græsplæne, og jeg formoder at 'projektlederen' (som i øvrigt lignede en endnu mere arrogant udgave af Mona Sahlin) allerede havde hørt, at jeg var utilfreds fra den kommunale projektleder. Så det har sikkert gjort hende endnu mere passiv-agressiv, og dermed endnu mere arrogant og perfid. Jeg overvejede alvorligt om jeg havde alternativer: At afvise deres installation, og dermed skulle tilsluttes senere til en højere pris og med endnu mere modvillige leverandører, samt risikere at min adsl, som er min nuværende internetforbindelse, i mellemtiden vil blive nedlagt af ISP'en, fordi der ikke er flere kunder lokalt. Og så den anden, at protestere til kommunen etc, og så få en endnu mere aggressiv og fjendtlig leverandør til at fare omkring og lave 'hærværk' på min grund og på mit hus (skal bores ind, og inde skal der monteres et par bokse. Så jeg har valgt den 'svenske model': at trække gardinerne for og knytte hånden i lommen, og så i øvrigt holde kæft. Men f*ck det p*sser mig af .... og hvad værre er, så har kommunen gang i ekspropriation til en ny kloak, hvor alle så skal have en kommunal brønd på grunden. Det bliver helt klart også en fest ..... *suk*
 7. Andre, som er hoppet på Skurups tilbud om at komme på fiber, og som så har mødt entreprenøren, som skal etablere lokalt fra hovedlinjen? De hedder Nilan, og det er et forfærdeligt foretagende. 'Projektederen' var vildt arrogant, og insisterede på at: de kom og gik som det passer dem selv og uden varsel indenfor de næste 2-4 måneder. Al skade de måtte forvolde er vores eget problem, uanset vi har udpeget f.eks. ledninger eller andre installationer. Da det 'skal' føres i lige linje, så forventer de at pløje (deres ord) en 30-50 cm dyb rende ca. 30 meter tværs over min græspæne. Den bliver 'nok ikke' mere en en lille meter bred, og så må vi selv står for reetableringen, de vil bare fylde den løse jord tilbage i fugen. Det er fantastisk at et svensk firma med kommunekontrakt kan kræve en komplet friskrivning for al ansvar eller hensyn.Jeg ved ikke om jeg er rystet eller bare skal så 'nåja, sådan er det jo her'. Har andre haft tilsvarende oplevelser med dem, eller fik jeg bare det værste frem i dem?
 8. Chromecast er genialt. Der er dog lige det at bemærke, at man skal have en anden smart-enhed (smartphone/pad), for at anvende den. Omvendt så giver det adgang til vedvarende vedligeholdte apps. Og så kan man 'caste' alt muligt, også fra sin pc, op på tv'et. Feks. egne fotografier, man gerne vil se i stort format. Jeg kan anbefale Chromecast ultra, som kan tage netværkssignalet kablet, og dermed give en højere billedkvalitet uden interferens og andet, man kan have på et wifi (skal dog stadig styres via wifi, tror jeg). Det afgørende bliver derfor om din internetforbindelse er god nok. Og evt. om du har vpn fra en router (da chromecast kun kan kobles direkte på et lan med dhcp), hvis du skal have fuldt nationalt udbud fra f.eks. Danmark. Det er mit indtryk at de fleste (DR, BBC, etc) er begyndt at caste alle egenproducerede ting frit, men kun kigger på geografi, når det er noget med købte rettigheder. Jeg købte et par d-link til et par hundrede kroner og smed openvpn på, og kan jeg skifte land efter lyst. (jeg har også en vpn udbyder med en bred liste af lande). Og ja netflix virker også rigtigt godt på chromecast, men deres geo/proxy-test virker desværre for godt for tiden
 9. Når jeg er på et emne (f.eks. 'skat'), og vil se ældre indlæg, så kan jeg ikke blade side, uanset om jeg trykker 'næste' eller et sidenummer. Siden refresher, men er fortsat på side 1. Jeg ved ikke om det er browser/addins betinget eller en fejl alle får? Jeg får fejlen i både firefox og edge.
 10. Fra Skurup tilkørslen til E65 og til du er ude af røret i Kastrup er som regel ca. 35 minutter. Hvis du holder snoren stram kan du godt spare 5+ minutter, men .... (polisen har et par faste steder de står nogle gange årligt med laseren) Omvendt er det sjældent, at det er værre. Kun ca. kl. 8 er der meget trafik til Sturup lufthavn fra Malmö, og det får trafikken i E65-rundkørslen til at gå i stå, så man kan holde i liste-kø i 3-4 km, men man taber alligevel sjældent mere end 5 minutter i alt på det. Selvom det føles dræbende - spørg bare EBL :) På vejen hjem er der ofte eftermiddagskaos efter Svedala afkørslen - Svenskerne kan ikke finde ud af at flette til en vognbane. Når man så har flettet, stiger farten gradvist til normal på den næste kilometer eller 2. Og så er det på landet, så alle steder, incl. midt i byen og på motortrafikvejen, må man forvente at skulle hænge bag traktorer og tilsvarende arbejdskøretøjer.
 11. Velkommen til. Vi er mange danskere i kommunen, men ikke så aktive her :)
 12. Det er jo forholdsvist enkelt: Der er en pris til din 'transportør' der har kobberet til din bolig. Den pris kan du ikke gøre noget ved. Der er årlige undersøgelser, der viser at de store som vattenfall konstant hæver den pris, selvom den ifølge reglerne skal være styret af reelle omkostninger. Den pris kender du altså og kan se bort fra. Selve strømmen kan du frit vælge leverandør på, og for at sammenligne, så bliver du nødt til at have en nogenlunde ide om dit forbrug. Den samme leverandør har ofte flere 'pakker' og det er ikke altid kun den ene er den billigste, fordi det kan afhænge af dit forbrug. En ting, du skal overveje helt overordnet, er om du vil have fast pris, du kender i bindingsperioden, eller om du vil vælge den ofte billigere pris, der følger de reelle elpriser, og dermed løbe risikoen og leve med sæsonsvingninger. De fleste år er det klart en fordel at vælge 'rörlig', men enkelte år har det vist sig at være en dårlig forretning (mindre regn og sne= mindre vandkraft, etc.). Det er rigtigt, at der er forskel på, hvordan selskaberne har faste gebyrer og om de deler prisen op i elementer eller giver dig en samlet KWh pris. men det kan man nu ret let samle og gange op. Du ved jo at du ikke får gläsbygd rabatter, og at skåne er noget af det dyreste for el. Og det er det, der gør Elskling interessant, at du med valg af prismodel og dit forbrug kan få en serie tilbud, som er de bedste fra de fleste elselskaber. Du kan scrolle ned og se mange forskellige prismodeller, også uden elsklings rabatter, og dermed få en ide om hvad det 'bør' koste. Du binder dig ikke ved at se, og du skal ikke som hos kundkraft binde dig, før du får den endelige pris.
 13. Jeg har selv brugt Kundkraft et par år, men der er meget kritik af dem, og modellen er desværre ikke den bedste. Man binder sig uden at kende prisen, og det hele afhænger af udbuddet den måned. Og så får de vist returkommission etc. Jeg skiftede selv til at bruge Elskling.se og de pegede anden gang på Telinet og dem er jeg blevet hængende hos - i følge elskling er de stadig 3. billigste valg for mig, men forskellen er lille til top1, og jeg kan godt lide Telinet i øvrigt, så jeg bliver foreløbigt hos dem. Kobberet ind i huset er fra Eon og dem kan jeg jo ikke slippe for. De er pænt dyre i avgift og leverer en elendig service, og hvis man ikke har en aftale, ryger man på deres 'tilsvidere' kwh pris, som er vildt ublu.
 14. 2. er ikke korrekt. Bor du i sverige og har dansk kørekort, vil det blive behandlet som et tilsvarende svensk - dvs. inddraget administrativt, hvis du kører over 30 km/t for stærkt (ved 30 km/t er det ved kun 20 km/t over).
 15. Der er dog den undtagelse: har du dansk kørekort, men bor i sverige, så kan og vil svensk politi inddrage dit kørekort på samme måde som de ville med et svensk kørekort. I følge den svenske kørekortslov, så gælder nordiske kørekort for boende i Sverige på lige fod med svensk udstedte. Så bor du er Sverige og kører over 30 km for stærkt i Sverige, så vil du administrativt få inddraget dit kørekort, lige som de gør for alle med Svensk kørekort. Har du svensk kørekort og bor i sverige, eller dansk kørekort og bor i danmark, kan du kun få køreforbud i broderlandet, ikke inddraget kørekort. Gråzonen, som har ramt flere,er når man har dansk kørekort og bor i sverige, men får inddraget sit kørekort i danmark, for så kan man ikke generhverve eller få kortet udleveret igen. Reelt bør dansk politi ikke inddrage danske kørekort for folk som bor i sverige, kun udstede køreforbud i danmark. Men loven er ikke særlig klar, og som sagt lidt af en labyrint.