larsk

Members
 • Antal indlæg

  1.060
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  3

larsk last won the day on July 8

larsk had the most liked content!

About larsk

 • Rang
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk
 1. Jeg har også det ID, men det er pænt besværligt at få - 2 gange til et skattekontor, og der er vist kun 2 i skåne, som laver dem. Lang kø i timevis med folk primært fra mellemøsten og nordafrika, og derefter arrogante skattefolk, 2 gange, for at få et IDkort med ret kort løbetid (5 år). Og så skal man igennem hele processen igen for at forny dem. Jeg tænker, at jeg med det ID, inden det udløber, vil se at få et svensk pas, for det kan fixes med tidsbestilling på den (næsten) lokale politistation.
 2. Ja, de kører også som vanvittige her i gamle rustplagede volvoer, men primært på de mindre veje, og aldrig på den måde i de små byer, selvom der både er kommet 30 og 40 km/t begrænsninger her. Det folk mest klager over er A-traktorerne, der kører for stærk og 'bussigt' :)
 3. Ja, det er mærkeligt med Malmö. Nu kører jeg ikke så ofte centralt i Malmö, men som regel er der kaos, med folk som overhaler uden- og indenom med hastigheder på 60-80 km/t. Jeg ser hver gang jeg er igennem, mange som kører over for rødt lys eller ser stort på f.eks. spærreflader og stoplinjer. Det virker som om hastighedsbegrænsningen på 30 bare har gjort det mere lovløst og kaotisk - som om mange flere er holdt helt op med at respektere reglerne (som også virker åbenlyst overdrevne). Nu bidrager Malmös 'multietniske' sammensætning sikkert også til en meget u-skandinavisk trafikkultur, hvor alle er sig selv nærmest, men det er blevet ganske ekstremt.
 4. Ja, i sverige ville det vel mest være interessant med alle de stærekasser de efterhånden sætter op. Jeg har fået 'glæden' af et sæt på den lokale landevej. Begrundelsen er alle uheldene. I de 8-10 år jeg har boet her, har der været 2 - en der kørte på et vildsvin, og en dame, som rodede efter noget på gulvet og kørte på en kilometer sten. Bilen brød dog i brand, men ingen af de 2 havde fart som primær årsag, og frekvensen må vel siges at være lav? Uanset, så har jeg haft glæde af at lægge stærekasserne ind som poi på min navigation. En tur til mekanikeren i Vinslöv kunne ellers blive dyr (10-12 kameraer hver vej)
 5. Ja, de ejer faktisk fartkontrol.nu, og henter data derfra. Det er dog ikke klart i deres sammenligninger, om de har mere data til Saphe, end det der vises på fartkontrol.nu. Jeg er fuldt ud klar over, at man altid selv skal være varsom og overholde regler etc. :) Men jeg mener, at med fartkontrol.nu har jeg en rimelig høj advarselsfrekvens, og jeg var egentlig bare nysgerrig om effekten (hurtigere, flere) blev bedre med saphe. Der er naturligvis en serie andre gode grunde: 1) fartkontrol.nu æder en masse telefonbatteri (tændt skærm), 2) kræver at du starter app'en aktivt, når du skal bruge den 3) er ofte upræcis geografisk (advarer for kontroller nede af tværveje etc) 4) ender ofte med at man skal se på kortet på telefonen, for at sikre sig, det giver mening (evt. håndholdt) 5) kræver en del manipulation på telefonen, for at anmelde eller bekræfte en kontrol Og det er især det sidste, der får mig til at tro, at saphe har et bedre datagrundlag, fordi den er enkel at betjene og derfor også bliver mere præcis geografisk. Men hvad ved jeg PS: Oplever du, at den bliver brugt på den svenske side?
 6. Har du nogen ide om, hvor hyppigt du ser en kontrol uvarslet? Eftersom den er baseret på bruger input (og en liste over faste kameraer), så er den jo ikke failsafe, tilsvarende fartkontrol.nu, Man er afhængig af at de første som ser kontrollen indberetter, og at de var der før dig. Med fartkontrol.nu, så går det stærkt med fotovogne etc på meget trafikerede steder, men jeg har alligevel oplevet, at spotkontroller, hvor politiet flytter sig rundt efter en times tid hvert sted er langt mere usikkert. Jeg kan se, at det er både enklere at anvende, og især at anmelde/bekræfte på saphe.dk, så det kan øge antallet af rapporterede kontroller. Men har de reelt flere og hurtigere end den gratis app. Er den, efter din oplevelse, væsentlig bedre end fartkontrol.nu i forhold til identifikation af kontroller?
 7. Hvis du vil afvikle bil og gæld, så start med at kontakte finansieringsselskabet, og spørg dem, om du kan indfrie restgælden med værdien af bilen (den *bør* være mere værd end restgælden). De fleste billån kan indfries enkelt for restgælden og et meget lille gebyr. Så Sælg bilen til en forhandler og beting dig, at du får restgælden indfriet ved salget. De kan slå den op direkte, og se om de vil betale den sum for bilen. Det er ikke så svært, medmindre bilen ikke er gælden værd, hvilket ville være usædvanligt. At stoppe med at betale og blot stille bilen hos forhandleren er ikke produktivt, og kan ende med at du står med en mærkelig restgæld, som de vil prøve at inddrive i Danmark. I værste fald vil forhandleren ikke kendes ved bilen, og så hæfter du fortsat, både for lån og til den svenske stat. Prøv med en dialog - det er typisk ikke forhandleren, som er udlåneren, men blot den som har arrangeret lånet ved købet
 8. Min hustru begyndte 1/1-17 at arbejde 100% i Sverige, mens jeg fortsat arbejder i DK. Min hustru er således ikke mere skattepligtig i dk, og jeg anvender grænsegænger reglerne. Mit første spørgsmål er derfor, når jeg skal udfylde selvangivelsen, og skal angive oplysninger om min hustru, så synes vejledningen at forklare, at under ovenstående betingelser, så skal jeg oplyse min hustrus SVENSKE indtægt. Det virker ret besynderligt, og i disse databeskyttelses tider svært at begrunde, at danske myndigheder vil registrere en svensks skattepligtigs indkomstforhold. Er der noget jeg misforstår eller overser? Mit andet spørgsmål er mere spekulativt. I 2010-12 var der en tråd her om at bruge begges fradrag 100% i begge lande, når man arbejdede i hvert sit land. Gælder den stadig?
 9. Jeg har udvidet med en androidbox (minix), der kan jeg afvikle vpn-klienten direkte, samt alle de apps jeg måtte ønske, incl Kodi til lokal afspilning af filer. Kodi kan også en masse andre ting, men de add-ons er ret meget i fokus for tiden :)
 10. Jeg har danske bank på begge sider, så de laver 'gebyrfri' overførsel mellem egne konti. Men deres kurs er dog ikke favorabel. Jeg kan ikke lige huske, hvor meget den afviger, men ved moderate summer (en måneds nettoløn) kan jeg lave med det.
 11. Hvad er der egentlig blevet af al teksten fra skandianet, som primært Nils skrev for over 10 år siden. En del er sikkert forældet, men jeg kan slet ikke finde mere her? Derudover, så er der http://www.oresunddirekt.dk/ som både har en del på siderne, og som har rådgivningskontor midt i malmø. De er offentligt finansierede, og deres svar er afstemt med de rette myndigheder. Broen har vist også et forum, hvor folk diskuterer alt muligt (jeg har aldrig været bruger, så jeg ved ikke så meget om det). Og så er der flere fora på facebook for pendlere og danskere i Sverige, hvor man kan få råd og stille spørgsmål. Personlig har jeg været lidt rystet over at se hvor dårlige svarene er i flere af grupperne - som om folk intet fatter om hvad det vil sige at bo i et andet land. Min erfaring er, at det er de komplet blæste som svarer, og ofte ikke bare forkert, men virkelig kriminelt forkert. Så vær varsom med at stole på svarene i den slags grupper :)
 12. Jeg vil skulle betale 15 k for etableringen, og 100 sek/måned for fiberinfrastruktur, men så kan jeg vælge mellem en serie ISP'er, hvor flertallet tilbyder 1 gbs ned og 100 mbs op for ca. 650 sek/måned. Dertil diverse tilbud om tv, ip-telefoni, backup etc
 13. Jeg har allerede talt med den ansvarlige i kommunen om, at de har valgt at føre fiberen fra hovedføringen ind på min matrikel fjernest fra huset. Men jeg fik en lang historie, som jeg desværre ved nok til at kunne gennemskue ikke er helt korrekt, men han valgte at være meget venlig, fremsende tegninger (hvor den del med mit argument manglede), så jeg endte med at opgive. Skidtet var jo gravet ned og renden lukket :-/ Men det gør jo nok, at jeg var ekstra træt af den føring gennem min græsplæne, og jeg formoder at 'projektlederen' (som i øvrigt lignede en endnu mere arrogant udgave af Mona Sahlin) allerede havde hørt, at jeg var utilfreds fra den kommunale projektleder. Så det har sikkert gjort hende endnu mere passiv-agressiv, og dermed endnu mere arrogant og perfid. Jeg overvejede alvorligt om jeg havde alternativer: At afvise deres installation, og dermed skulle tilsluttes senere til en højere pris og med endnu mere modvillige leverandører, samt risikere at min adsl, som er min nuværende internetforbindelse, i mellemtiden vil blive nedlagt af ISP'en, fordi der ikke er flere kunder lokalt. Og så den anden, at protestere til kommunen etc, og så få en endnu mere aggressiv og fjendtlig leverandør til at fare omkring og lave 'hærværk' på min grund og på mit hus (skal bores ind, og inde skal der monteres et par bokse. Så jeg har valgt den 'svenske model': at trække gardinerne for og knytte hånden i lommen, og så i øvrigt holde kæft. Men f*ck det p*sser mig af .... og hvad værre er, så har kommunen gang i ekspropriation til en ny kloak, hvor alle så skal have en kommunal brønd på grunden. Det bliver helt klart også en fest ..... *suk*
 14. Andre, som er hoppet på Skurups tilbud om at komme på fiber, og som så har mødt entreprenøren, som skal etablere lokalt fra hovedlinjen? De hedder Nilan, og det er et forfærdeligt foretagende. 'Projektederen' var vildt arrogant, og insisterede på at: de kom og gik som det passer dem selv og uden varsel indenfor de næste 2-4 måneder. Al skade de måtte forvolde er vores eget problem, uanset vi har udpeget f.eks. ledninger eller andre installationer. Da det 'skal' føres i lige linje, så forventer de at pløje (deres ord) en 30-50 cm dyb rende ca. 30 meter tværs over min græspæne. Den bliver 'nok ikke' mere en en lille meter bred, og så må vi selv står for reetableringen, de vil bare fylde den løse jord tilbage i fugen. Det er fantastisk at et svensk firma med kommunekontrakt kan kræve en komplet friskrivning for al ansvar eller hensyn.Jeg ved ikke om jeg er rystet eller bare skal så 'nåja, sådan er det jo her'. Har andre haft tilsvarende oplevelser med dem, eller fik jeg bare det værste frem i dem?
 15. Chromecast er genialt. Der er dog lige det at bemærke, at man skal have en anden smart-enhed (smartphone/pad), for at anvende den. Omvendt så giver det adgang til vedvarende vedligeholdte apps. Og så kan man 'caste' alt muligt, også fra sin pc, op på tv'et. Feks. egne fotografier, man gerne vil se i stort format. Jeg kan anbefale Chromecast ultra, som kan tage netværkssignalet kablet, og dermed give en højere billedkvalitet uden interferens og andet, man kan have på et wifi (skal dog stadig styres via wifi, tror jeg). Det afgørende bliver derfor om din internetforbindelse er god nok. Og evt. om du har vpn fra en router (da chromecast kun kan kobles direkte på et lan med dhcp), hvis du skal have fuldt nationalt udbud fra f.eks. Danmark. Det er mit indtryk at de fleste (DR, BBC, etc) er begyndt at caste alle egenproducerede ting frit, men kun kigger på geografi, når det er noget med købte rettigheder. Jeg købte et par d-link til et par hundrede kroner og smed openvpn på, og kan jeg skifte land efter lyst. (jeg har også en vpn udbyder med en bred liste af lande). Og ja netflix virker også rigtigt godt på chromecast, men deres geo/proxy-test virker desværre for godt for tiden