Jump to content

larsk

Members
 • Content Count

  1,076
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

larsk last won the day on January 18

larsk had the most liked content!

About larsk

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. larsk

  Bilen "hakker"...

  Hvorfor bliver ovenståendes 🤡 konto ikke bare lukket - han skriver nonsens gang på gang i gamle tråde, og 'beriger' det med link til ligegyldige danske sites. 😱
 2. larsk

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Så er vi 10, og det er "lidt" færre end tidligere, men flere end jeg reelt havde ventet.😎 Og de fleste har lige så lang eller længere historie her (og en enkelt 'afhopper' 🙂). Jeg har boet på denne side 11 år nu, men arbejder stadig i Danmark. Min hustru er skiftet til svensk arbejde. Jeg ved at en del danskere, som ikke har skrevet sig på her, har skiftet helt, og er vel i bund og grund blevet 'svenske' - svensk job, svensk statsborgerskab, børn i svensk skole, primært svenske venner, etc. Hvad med jer - stadig meget dansk, og derfor her ind i mellem, eller skiftet helt over? 🙂
 3. Forummet har haft en række nedbrud og kriser gennem tiden, og mange brugere er gået. Men der er stadig enkelte, som dukker op her fra tid til anden. Det kunne være interessant at få en ide om, hvor mange, som stadig kigger ind fra tid til anden. Så efterlad et fodspor med et hej i tråden, så man kan se at du kommer her fortsat 😎 Hej !
 4. Kun 2 indlæg - og begge med link til det samme. Rigtigt kedelig SEO og desuden pinligt irrelevant på denne site. Håber admin sletter den 🙂
 5. larsk

  Søge efter bolig (gård)

  Vild sjov historisk tråd
 6. larsk

  Hvor kan man slå en dom op

  Hvis vi snakker svenske domme, og hvis du ved hvilken ret (-kreds) den er fra, kan du maile eller ringe og få en gratis udskrift som email. På papir skal du betale omkostninger til print og porto.
 7. larsk

  Udbytteskat

  skal vi lave en tælling - bede alle som kommer ind skrive i en dedikeret tråd, som er åben f.eks. en måned?
 8. larsk

  Kodeord er blevet lækket

  For det første er det faktuelt forkert. 700 mill. emailadresser er samlet, men 'kun' 21 mill. passwords er lækket. Siden viser, baseret på din email, om du er i nogle af de kendte læk, og vil i nogle tilfælde kunne fortælle, hvor de læk skete - f.eks. er de flestes professionelle email og password lækket i enten 2012 eller 2016 hack af LinkedIn. Flertallet af de 700 mill email, er uden anden information for hackerne, end at det er gyldige adresser, og du opdager typisk selv at der har været et hack, fordi du modtager rigtigt meget spam. I en mindre del af disse læk, er der også kommet andre oplysninger med (navn, adresse, alder, etc). Man kan lære følgende af dette: 1) Oplys kun din email og andre vitale ting om dig selv til sider/services du VIRKELIG gerne vil have, og ikke til alle konkurrencer og lignende. Password er ikke den eneste værdi ved et læk. 2) Brug kun samme password 1 sted, og have andre til andre sites/services, så et læk ikke pludselig giver andre adgang til alt muligt andet end det lækkede. 3) Brug så vidt muligt engangs-, eller anonyme mailadresser, med mindre servicen i høj grad er baseret på at du gerne modtager løbende mails. Der findes dels webbaserede gratis services, som er tæt på anonyme, og dels nogle få burner-email-services, hvor mailadressen kun virker i få timer, og så er væk for evigt. 4) brug 2-faktor validering alle steder det er muligt. Opret dig på en af de gratis udbydere, feks baseret på sms eller en kodegenerator 5) skift passwords jævnligt - gerne hver 3. måned, men mindst en gang om året. - der findes værktøj til at have et beskyttet password-arkiv, så du med en nøgle (2-faktor !!!) kan finde alle dine andre password. Og den gyldne regel, hvis noget er gratis eller for godt til at være sandt, så er du måske ikke kunden, men varen!
 9. larsk

  Svensk demokrati

 10. larsk

  Svensk demokrati

  Hej Paul Dine tal stemmer ikke. De 4 partier har kun 167 tilsammen, og skal have 175 for at have et flertal. Forventningen var (og er?) at venstern (med 27 mandataer) enten vil undlade at stemme, så de ikke får et flertal mod sig, eller stemme FOR löfven og dermed give dem et flertal. Det er utroligt arrogant af Soc og Centeren at forhandle, og så bare 'forudsætte' at en part, som er udenfor forhandlingerne bare vil hjælpe. Annie Lööf har fopr længe siden sagt at hun ikke kan lave en aftale med venstern, så det er reelt fuldstændigt tåbeligt. Men konen har jo også for 1 år siden lovet at hun hellere vil spise sin sko end hjælpe Löfven til magten :) Det er: soc 100, mp 16 Centern 31 lib 20
 11. larsk

  slettet

  tomt
 12. larsk

  ATK på broen

  Har nu fået saphe, og den varsler lystigt for mine lokale stærekasser. I følge saphe's egen dokumentation har de stort set alle stærekasser i hele europa mappet ind. Så det er jo godt. Jeg har i øvrigt fået alarmer 2 gange her i Sverige for hhv fartkontrol og uheld, men det er på ruter som bruges af Bornholm-farende (E65 og E20).
 13. larsk

  Fartkontrol på broen

  Hvordan vil du GEN-erhverve et dansk kørekort i Sverige? Hvis dansk politi har inddraget dit danske kørekort, så kan man jo ikke se i Sverige, at du har haft kørekort, og så er det vel NY-erhverve i Sverige (helt fra bunden)?
 14. larsk

  Fartkontrol på broen

  Jo, det tror jeg bestemt de gør. Det jeg mente er, at med et dansk kørekort, så kan du få en (betinget) frakendelse for trafikforseelser i Danmark, men fordi du bor i Sverige, så kan du ikke generhverve dit kort. Hvis du har et svensk kørekort, så kan trafikforseelser i Danmark højest give dig køreforbud i Danmark. Svensk politi vil ikke gribe ind overfor dit svenske kørekort for forseelser i Danmark (udover, som nævnt, at viderebringe en evt. bøde). Altså, at med forseelser i Danmark og med et dansk kørekort, så kan du blive ramt meget hårdere, end hvis du har et svensk kørekort, fordi du i praksis kan fortabe dit kørekort helt. Og for at fuldende argumentet, så er det lige meget om man har svensk eller dansk kørekort, når man bor i Sverige, hvis man bliver grebet for trafikforseelser i Sverige. For eksempel, så bliver de svenske regler om midlertidig/administrativ inddragelse af kørekort i 1-3 måneder for hastighedsoverskridelser, håndhævet uanset kortet er udstedt i Danmark. Det eneste kuriøse sted, som et dansk kørekort kan være en fordel, er ved svenske 'stærekasser', hvor de centralt (i Kiruna) gennemgår billederne, og hvis kvaliteten godkendes, sammenligner billedet med ID-billeder af ejeren af bilen, samt dennes familie. Hvis man ikke har svensk kørekort (eller andet svensk billed-ID), så er der en god chance for at de dropper billedet/bøden. Omvendt, så er jeg blevet stoppet et par gange af lokale patruljer, som slår mit registrerings nummer op, og konstaterer at ejeren ikke har kørekort (ifølge de svenske registre).
 15. larsk

  Fartkontrol på broen

  Det 'kildne' for dig er vel at med et dansk kørekort, så kan du få klip etc, men ikke tage det igen, ved betinget frakendelse =over 3 klip- for der skal man bo i Danmark. Hvis du har svensk kort, så får du bøden og ved grove overtrædelser kan du få et køreforbud i Danmark, men det gælder ikke i Sverige. Så vidt jeg ved, så strafforfølger svensk politi ikke for trafikforseelser begået i Danmark, så selvom du får bøde og køreforbud i Danmark på et svensk kørekort, så vil svenskerne ikke også give dig bøde etc. Men der er måske andre her, som ved mere?
×