larsk

Members
 • Antal indlæg

  1.044
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

About larsk

 • Rang
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Vemmenhög
 • displayname
  larsk
 1. Fra Skurup tilkørslen til E65 og til du er ude af røret i Kastrup er som regel ca. 35 minutter. Hvis du holder snoren stram kan du godt spare 5+ minutter, men .... (polisen har et par faste steder de står nogle gange årligt med laseren) Omvendt er det sjældent, at det er værre. Kun ca. kl. 8 er der meget trafik til Sturup lufthavn fra Malmö, og det får trafikken i E65-rundkørslen til at gå i stå, så man kan holde i liste-kø i 3-4 km, men man taber alligevel sjældent mere end 5 minutter i alt på det. Selvom det føles dræbende - spørg bare EBL :) På vejen hjem er der ofte eftermiddagskaos efter Svedala afkørslen - Svenskerne kan ikke finde ud af at flette til en vognbane. Når man så har flettet, stiger farten gradvist til normal på den næste kilometer eller 2. Og så er det på landet, så alle steder, incl. midt i byen og på motortrafikvejen, må man forvente at skulle hænge bag traktorer og tilsvarende arbejdskøretøjer.
 2. Velkommen til. Vi er mange danskere i kommunen, men ikke så aktive her :)
 3. Det er jo forholdsvist enkelt: Der er en pris til din 'transportør' der har kobberet til din bolig. Den pris kan du ikke gøre noget ved. Der er årlige undersøgelser, der viser at de store som vattenfall konstant hæver den pris, selvom den ifølge reglerne skal være styret af reelle omkostninger. Den pris kender du altså og kan se bort fra. Selve strømmen kan du frit vælge leverandør på, og for at sammenligne, så bliver du nødt til at have en nogenlunde ide om dit forbrug. Den samme leverandør har ofte flere 'pakker' og det er ikke altid kun den ene er den billigste, fordi det kan afhænge af dit forbrug. En ting, du skal overveje helt overordnet, er om du vil have fast pris, du kender i bindingsperioden, eller om du vil vælge den ofte billigere pris, der følger de reelle elpriser, og dermed løbe risikoen og leve med sæsonsvingninger. De fleste år er det klart en fordel at vælge 'rörlig', men enkelte år har det vist sig at være en dårlig forretning (mindre regn og sne= mindre vandkraft, etc.). Det er rigtigt, at der er forskel på, hvordan selskaberne har faste gebyrer og om de deler prisen op i elementer eller giver dig en samlet KWh pris. men det kan man nu ret let samle og gange op. Du ved jo at du ikke får gläsbygd rabatter, og at skåne er noget af det dyreste for el. Og det er det, der gør Elskling interessant, at du med valg af prismodel og dit forbrug kan få en serie tilbud, som er de bedste fra de fleste elselskaber. Du kan scrolle ned og se mange forskellige prismodeller, også uden elsklings rabatter, og dermed få en ide om hvad det 'bør' koste. Du binder dig ikke ved at se, og du skal ikke som hos kundkraft binde dig, før du får den endelige pris.
 4. Jeg har selv brugt Kundkraft et par år, men der er meget kritik af dem, og modellen er desværre ikke den bedste. Man binder sig uden at kende prisen, og det hele afhænger af udbuddet den måned. Og så får de vist returkommission etc. Jeg skiftede selv til at bruge Elskling.se og de pegede anden gang på Telinet og dem er jeg blevet hængende hos - i følge elskling er de stadig 3. billigste valg for mig, men forskellen er lille til top1, og jeg kan godt lide Telinet i øvrigt, så jeg bliver foreløbigt hos dem. Kobberet ind i huset er fra Eon og dem kan jeg jo ikke slippe for. De er pænt dyre i avgift og leverer en elendig service, og hvis man ikke har en aftale, ryger man på deres 'tilsvidere' kwh pris, som er vildt ublu.
 5. 2. er ikke korrekt. Bor du i sverige og har dansk kørekort, vil det blive behandlet som et tilsvarende svensk - dvs. inddraget administrativt, hvis du kører over 30 km/t for stærkt (ved 30 km/t er det ved kun 20 km/t over).