Jump to content

Marraffay

Members
 • Content Count

  492
 • Joined

 • Last visited

About Marraffay

 • Rank
  Advanced Member
 1. Marraffay

  Anbefaling af backup og sync løsning efterlyses

  Tak for jeres inputs. briped: Hvad mener du når du siger "SyncToy fra Microsoft og så et scheduleret job." Er det noget windows kan klare selv eller hvordan?
 2. Hejsa, Nogen derude der har gode erfaringer med et sådan program? Det jeg søger er et program der på samme måde som en antivirus, kører i baggrunden og sync'er og tager back-up af mine filer, gerne on the spot. Det handler primært om billeder, musik og dokumenter der skal synces og tages backup af. Jeg søger ikke en cloud løsning til at starte med, men først og fremmest et lokalt program. Jeg har en pc og 2 USB HDD, hvor jeg gerne vil have at de to USB skal afspejle hinanden. pft
 3. Puha, er stadig i tvivl. Efter at have hældt mere til ITU end til IHK er jeg nu pludselig kommet i tvivl igen. Den retning jeg er optaget på hedder Software Engineering and Development Technology. Og på den linie, er der 2 retninger. Software Engineering (for dem med tidigere IT erfaring/uddannelse) og Development Technology (for dem med ingen eller lidt erfaring/uddannelse). Jeg er blevet optaget på det sidstnævnte, altså Development Technology. Af mulige jobtitler efter endt uddannelse nævner ITU følgende stillinger: Systemudvikler Programmør It-arkitekt Softwareingeniør Kvalitetsingeniør It-strategisk konsulent Projektchef Systemkonsulent i bredere forstand http://itu.dk/da/Uddannelser/Kandidatuddannelsen/Softwareudvikling-og-teknologi Men efter at have snakket med et par udvikler venner, er jeg blevet lidt i tvivl. For hvorfor skal en fremtidig arbejdsgiver ansætte en "blød" udvikler i forhold til en "hård", altså Software Engineering vs. Development Technology? Jeg ved det ikke, kan I se fordelene ved Development Technology fremfor Software Engineering? Er klar over jeg kan tilrettelægge mit studie, så jeg kan læse flere "hårde" eller "bløde" fag som valgfag. Men som udgangspunkt, bliver jeg jo ikke færdiguddannet som specialist inden for noget som helst, og det er jo det arbejdsgivere helst gerne vil have, ikke?
 4. I har alle været til en stor hjælp! Tusind tak for jeres respons, og jeg kan sagtens følge jer i jeres argumenter. Og selvfølgelig skal man vælge ud fra interesse, og min interesse ligger nok i ingeniøren først og fremmest og især da jeg ikke helt ved hvad software linjen på ITU går ud på. Altså, det lyder spændende, og IT er da også min interesse, men hvordan det kommer til udtryk i en arbejdsstilling ved jeg ikke så meget om. Sidder man kun alene foran sin PC, eller er det meget gruppearbejde og tegninger og ideer på tavlen? Problemet med ingeniøren er "bare" at adgangskravene er en gymnasial uddannelse og at den tager 3½ år i forhold til 2 på ITU! Og så er jeg 34 år efter endt uddannelse, dog med 2 Bachelor grader. Og giver det virkelig ekstra i jobtilbuddene og lønningsposen i forhold til en grøn nyuddannet ingeniør? Puha... Decisions decisions decisions...!
 5. Hejsa, Jeg har snakket med studievejlederen på ITU og skal snakke med IHK imorgen. Men sagen er jo, at studievejlederen er jo ansat på den pågældende institution og derfor snakker varmt om deres egen uddannelse. Så da jeg for lang tid siden snakkede med IHK var jeg sikker på at det var den vej jeg ville. Da jeg snakkede med ITU sidste uge blev jeg overbevist om at det er det jeg skal. Imorgen skifter jeg sikkert mening igen! :) Derfor tænkte jeg det ville være rart med lidt feedback herinde fra, da jeg er sikker på at der er en masse kloge hoveder der har nogen gode inputs! IHK : http://ihk.dk/uddannelse/udd/produktion/produktion#job ITU: http://itu.dk/da/Uddannelser/Kandidatuddannelsen/Softwareudvikling-og-teknologi --> Development Technology
 6. Jeg er så heldig at jeg står med et luksus problem for tiden. Jeg er netop blevet optaget på 2 forskellige uddannelser. Det drejer sig om Produktionsingeniør på IHK i Ballerup (3 år) og en kandidat overbygning i software development and tecnology på IT universitetet i KBH. Da de begge er fuldtidsstudier skal jeg jo fravælge en af dem. Eftersom jeg de sidste 10 år med kombineret arbejde og studie, ikke rigtig føler jeg har bevæget mig opad karriere stigen, er jeg denne gang ekstrem opmærksom på ikke kun at vælge efter interesse, men også at vælge uddannelse efter hvor jobmulighederne er gode og sikre. Derfor er jeg i tvivl om et par ting. 1. Hvordan spiller den her nye uddannelse samt 6-7 års arbejdserfaring sammen med min BA i International Management når jeg engang er færdig uddannet? 2. Hvor er jobmulighederne/lønnen/sikre fremtidsudsigter umiddelbart størst efter endt uddannelse? 3. Hvilken en er mest spændende? Ved godt det er et personligt spørgsmål, men umiddelbart tænker jeg ingeniøren, da denne forekommer mig også mere bred, altså forstået på den måde, at en ingeniør kan varetage mange slags opgaver, hvorimod en IT ekspert ofte ender inden for IT. Hvis der er nogen herinde med en baggrund som ovenfor vil jeg med kyshånd tage imod jeres argumenter, både for og imod. Andre er selvfølgelig også velkommen til at ytre deres holdning :) På forhånd tak!
 7. Marraffay

  SKAT har brug for materiale fra mig?

  Tak til jer alle der har skrevet i denne tråd, det er altid rart at høre om andre har været igennem noget lignende. Jeg tror også at jeg bare til at starte med skriver antal km, overfarter, og arbejdsdage på skemaet og venter derefter på om de beder om en udskrift fra mine overfarter over Øresund. Jeg har haft 3 forskellige arbejdspladser i DK i 2010 og er netop flyttet tilbage i 2011. Måske jeg stikker lidt ud over "normalen" og derfor de gerne vil have min oplysninger endnu engang... Who knows. Jeg har i hvert fald printet mine overfarter ud, men det er lidt af et regnestykke hvis det skal passe helt ned i detaljen. For nogen gange tog jeg til DK søndag og overnattede til mandag for at derefter tage på arbejde og derefter tilbage til SE. Nogen gange blev jeg en ekstra overnatning i DK, men tog tilgengæld til DK nogen gange på en lørdag/søndag for at arbejde. Hvis jeg skal holde styr på alt hvad jeg lavede i 2010 kommer det til at tage mig mange timer at regne det ud. Så tror jeg indtil videre sender dem et regnestykke, og hvis de beder om mere, må jeg jo fremlægge dem mine prints. Jeg lagde mærke til en detalje. I "Skemaet til opgørelse af fradrag for befordring mellem bopæl og arbejdsplads" står der nemlig under punkt "C. særligt brofradrag" at bilbroforbindelsen har været benyttet x antal gange med "(dokumentation foreligger") i parentes. Mon der menes at jeg KAN dokumentere mine overfarter eller om jeg SKAL med dette skema, dokumentere mine overfarter vha. udprints? Vi får se...
 8. Marraffay

  SKAT har brug for materiale fra mig?

  Der er skam ingen snyd her. Det undrer mig bare, for som jeg læser brevet skal jeg bare opgive det antal kroner og ører jeg mener jeg er berettiget til, sætte en underskrift, og sende ind. Der fremgår ikke noget med nogen kvitteringer fra øresund eller andet? Det er bare det undrer mig lidt. Og ja, jeg bliver altid nervøs når jeg modtager breve fra SKAT, da det sjældent er glædelige nyheder de bringer!
 9. Marraffay

  SKAT har brug for materiale fra mig?

  Fik et brev ind af døren for at par dage siden, hvor SKAT gerne vil have jeg skal indsende noget materiale. Det drejer sig om "specifikation af befordringsfradrag for 2010 - selvangivet med xx.xxx kr" Så er det bare jeg tænker, hvorfor skal de have en specifikation når jeg nu allerede har oplyst via selvangivelse tidligere, at jeg har fradrag for dette beløb? Hvorfor mon denne "kontrol"?
 10. Marraffay

  mp3 og ps3 - hvordan?

  Tak for hjælpen alle, Efter at have siddet og fiflet ved det ene og det andet så lykkedes det alligevel
 11. Marraffay

  mp3 og ps3 - hvordan?

  Nu har jeg prøvet at afspille en samling mp3 filer, både fra CD og USB via min PS3. Uden held! Der dukker ingenting frem i PS3 menuen, som om den slet ikke kan læse eller se mine filer. Er ved at være lidt rusten hvad dette angår, så er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg har overset? Eller kan PS3 slet ikke afspille MP3 fra CD eller USB??* PS: Både USB og CD kan afspilles via PC uden problemer.
 12. Marraffay

  Message clipped i Gmail

  Nogen skarpe hjerner herinde der kan fortælle mig hvordan men fjerner Gmails irriterende funktion, ved mails der overskrider en bestemt størrelse: Har søgt lidt på nettet, og det lader til at det ikke er sådan bare lige til at fjerne... Mon nogen der kender et tricks?
 13. Marraffay

  hifi butikker i Malmø

  Smukt, så har jeg lidt at gå efter! Tak for tips'ne!
 14. Marraffay

  hifi butikker i Malmø

  Yes, i know, men udover den så :)
 15. Marraffay

  hifi butikker i Malmø

  Er på udkig efter lidt blandet hifi... receivere, højttalere og hovedtelefoner osv... Leder efter en hifibutik hvor man kan opleve produktet INDEN man køber det. Men hvilke butikker ligger i Malmø hvis man ser bort fra Elgiganten, SIBA osv?
×