Jump to content

Olsen221

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

About Olsen221

 • Rank
  Advanced Member
 1. Olsen221

  PSO afgift og pendler skatter

  Næ, det gør danmark så ikke. Og det var ligeså med arbejdsmarkedsbidraget...
 2. Nu ved jeg ikke lige om der er noget jeg har overset... men i forbindelse med omlægningen af Danmarks PSO afgift læser jeg i nyhederne at det er EU kommissionen som mener afgiften er traktat stridig: "..fordi den også pålægges udenlandske selskaber. Uden at de vel at mærke nyder godt af støtten til grøn omstilling i Danmark" Og så er det lige jeg ikke helt forstår hvorfor pendlere så har betalt både "bruttoskat/arbejdsmarkedsbidrag" og nu "Sundhedsbidrag" ?? Men det er måske kun traktatstridigt når det er virksomheder som betaler for noget de ikke selv kan få nytte af?
 3. Olsen221

  Øvningskørsel i Danmark

  Jeg gentog såmænd bare hvad kørelæreren fortalte og det var så alligevel ikke korrekt. Man skal alene indsende en kopi af sit danske kørekort. Ikke at jeg var blevet overrasket såfremt det havde været et krav...
 4. Olsen221

  Øvningskørsel i Danmark

  Har lige været på handleder utbildning i dag. Kørelæreren fortalte at man fra Danmark skulle skaffe et bevis for antal klip i kørekortet + bevis for at det stadigvæk var gyldigt. Er der nogen som ved om det er Borgerservice eller Rigspolitiet man skal rette henvendelse til? ... Er den køreskole bil så til salg nu? ;)
 5. Olsen221

  Værksteder man kan stole på

  Fordonselektronik i særklasse: http://www.foel.se ... og så kan man lige nå et par runder på golfbanen mens ens bil bliver klar... :)
 6. Folksam satte min bilforsikring op fra 7.000 til godt 9.600 - også uden noget forklaring. Så 2 minutter efter jeg havde åbnet brevet havde jeg da også kundeservice i rørert. Den meget venlige kundeservicemdarbejder kunne selvfølgelig med det samme se at der måtte være tale om en fejl for min forsikring burde jo falde - med tanke på den lavere værdi på køretøjet, ingen skader etc etc. Da jeg så spurgte hvordan vi ordnede denne åbenlyse fejltagelse fik jeg svaret at det skam ikke kunne ændres. Haha, utroligt....
 7. Olsen221

  Pakker / Malmö

  Posthus? Det sgu' nogle år siden der var posthuse her. :) Der kommer et advis i morgen eller i overmorgen med besked om at du kan hente din pakke på nærmeste utlämningsställe. ;)
 8. I burde vel efterhånde have indset, at disse øresundspendlere som jo ikke har nogen stemmeret, er aldeles komplet uinteressante for såvel svenske som danske politikere? Alle disse opråb i tide og utide mod både den ene og den anden "enorme uretfærdighed" er til at få kvalme af. Det eneste der er lykkedes igennem de sidste 16 år er et gennemgribende effektivt kontrolsystem der skal tilsikre at ingen kommer til at betale for lidt i skat. Det er nemlig vigtigt ligesom en plads i Nordisk Råd og nogle gode udvalgsposter. Lad dem dog sætte prisen op lige så tosset de vil. Så man man måske vågne lidt op nede i EU for det alene derfra man kan håbe på noget effektiv nødhjælp til denne skrantende "region"
 9. En er snart gymnasieklar og den anden taler slet ikke dansk så det er ikke min mulighed, desværre. Men man kan jo håbe på de vil læse i udlandet så kan man rejse med... sådan set ligeglad med hvorhenne - bare ikke her. :)
 10. Så gør det inden jeres evt. børn begynder i skolen for bagefter er I bondefanget herovre... ærger mig godt nok i dag. Er så himle træt af skattemyndigheder, fagforeninger, a-kasser etc etc - det vil bare ingen ende tage. :(
 11. Olsen221

  "Svensk kommunalpolitiker taler bare Dansk!

  Det gør han vel også hvis han taler bare nogenlunde forståelig Dansk?
 12. Olsen221

  Ændring af ægtefællefradrag.

  Beklager hvis dette er postet - jeg er ikke den som følger skatteforum så pokkers intensivt.: Nedenstående er sendt til høring af Skatteministeriet i april 2010: Afskaffelse af ægtefællefradraget Under pkt. 3.2 er det anført, at det antages, at kun en femtedel af de 11.500 personer der har ægtefællefradrag ikke opfylder betingelserne for beskatning efter KSL §§ 5A - 5D. På den baggrund konkluderes det, at kun en femtedel vil blive ramt af ændringen. Det er FSRs vurdering, at flere end en femtedel bliver ramt. Dette skyldes, at personer der på trods af, at de opfylder betingelserne i KSL § 5A – 5D, alligevel vælger ægtefællefradraget (f. eks. fordi værdien af ægtefællefradraget overstiger værdien af eventuelle renteudgifter m.v.) http://www.fsr.dk/~/media/32B9DE3283FE4B76BE0D3F36EBE32857.ashx
 13. Olsen221

  Vanvidskørsel...

  Hmmm... den bliver svær at slå selvom jeg da kører rundt med konen engang imellem.
 14. Olsen221

  Vanvidskørsel...

  Nå, sådan en har jeg også kørt - og den kunne endda fjerne ting der ikke var i nærheden... så det er slet ikke imponerende og har ikke en skid med spørgsmålet at gøre.
 15. Olsen221

  Vanvidskørsel...

×