Jump to content

Cronatus

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Cronatus

 1. Cronatus

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Har nu boet her i Oxie i ca 12 år, og flyttede hertil direkte fra Litauen hvor jeg boede i 2 år. Der var 2 primære årsager til at jeg flyttede til sverige i sin tid. 1. Kom tilbage fra Litauen midt i boligboblen, og nægtede at skulle give 1+ mil dkr for en 1 værelses i kbh området. 2. Kom tilbage med en litauisk kæreste, og sverige er nu bedre til integration end danmark (hun lærte svensk på gymnasie niveau på 2 år, fik godkendt hendes uddannelser på bachelor og master niveau, og fik job i sverige indenfor de samme 2 år) Hun har siden skiftet til Svensk statsborgerskab, og min søn og jeg er også ved at skulle skifte. Jeg har absolut ingen planer om at skulle begynde at arbejde i sverige istedet for danmark (jeg arbejder i et firma der har afdeling i hele norden og baltikum, så har næsten daglig samarbejde med svenskere, og deres arbejdskultur ville jeg aldrig kunne arbejde under)
 2. Cronatus

  Nordea vs. Swedbank

  Har selv swedbank som jeg er virkelig glad for. Eneste minus er at deres netbank er lidt bøvlet. Overførsler er indtil videre sket indenfor få timer (selv udenfor bankens åbningstid). Plejer at overføre min løn kl 05.30 om morgenen, og kan ordne regninger inden kl 7.00 Tidligere havde jeg danske bank, og der var det virkelig et gamble med overførslerne, så de sidste 6 måneder før jeg skiftede klarede jeg overførslerne via deres servicetelefon istedet (der sker overførslen mens man har dem i røret). Oplevede ofte at overførslen pludselig tog flere dage. Specielt hvis de blev overført på en fredag, så risikerede jeg at de først kom ind på kontoen tirsdag eller onsdag. Selvom jeg også dengang overførste kl 5.30 om morgenen, kom de ALDRIG ind før efter kl 11 (som er tidsfristen for betalinger samme dag)
 3. De mener selvfølgelig at hvis indtægten er mindre end ægtefællens bundfradrag, så kan "resten" overføres som fradrag i din indtægt. kort sagt lægge begge jeres løn sammen, og derefter trækkes begge bundfradrag fra.
 4. Cronatus

  köb hos kronofogden vs. mägler

  Udover at du køber som beset, og de kronofogden IKKE hæfter for nogle probblemer overhovedet, kan du også risikere at dem der bor der nu IKKE vil flytte. Hvis de IKKE er flyttet fra den lejlighed du har købt på overtagelses dagen, skal du starte en ny sag hos kronofogden for at få dem smidt ud af lejligheden. Den del følger IKKE med i købet.
 5. Cronatus

  Bank i Danmark og Sverige, hvad gør I?

  På nuværende tidspunkt har jeg selv danske bank på begge sider af sundet, og overførsler foregår oftest uden problemer. De problemer der opstår sker som regel i den svenske del af overførslen og man bør altid have næsten en månedsløn ekstra på kontoen, da svenskerne er meget hissige hvad angår betaling for sent i forhold til betalingsdatoen. f.eks. når jeg den sidste bankdag i måneden overføre min løn til den svenske konto kl 5 om morgenen, bliver den hævet fra den danske konto kort tid efter (dvs omkring kl 7) og hvis jeg er heldig dukker de op på den svenske side kl 9.50 (og så har jeg 10 minutter til at betale regninger hvis de skal betales samme dag, ellers skal de sættes til betaling dagen efter). Oftest kommer de over lidt over 10 (dvs for sent til at kunne betale samme dag). En gang imellem (typisk fredage) dukker pengene først op en gang ugen efter. Det kan dog gøres med det samme hvis man ringer ind til den danske support linie og får dem til at overføre pengene istedet for at bruge deres telefonapp/internet banking. Supporten er generelt god i den danske del, men forvent et store problemer med den svenske afdeling. De er extremt ufleksible, de kan ikke tage beslutninger og de modarbejder generelt deres kunder. I forbindelse med at jeg skal have solgt/købt lejlighed her til foråret skifter vi til swedbank (som også har en dansk afdeling), for jeg "tør" ikke i fremtiden at være afhængig af danske bank i sverige.
 6. Cronatus

  bil sælges HJÆLP

  Hvis din "ven" virkelig er så stædig at han ikke vil give dig en kopi af indregistrerings attesten i DK, så kan du vel med rette melde bilen stjålet ? Indtil han har omregistreret den (og du har fået en kopi) er bilen vel lovmæssigt din (og som der nævnes hænger du på næsten alt hvad han foretager i bilen), så han har den vel ikke lovmæssigt, så meld den stjålet ?
 7. Da "vi" fødte på Malmø UMAS fik vi efterfølgende et girokort for de dage konen var indlagt og for den dag jeg også overnattede. Så jeg går ud fra at det er det samme for almindelige indlæggelser.
 8. Cronatus

  billigere at køre over broen ?

  Jeg skrev og spurgte hvordan det skulle forstås med smuttursrabat vs smutturspris og fik følgende svar: Priserna har alltid varit 149 DKK en väg, är du sen tillbaka inom 6 timmar så är det 51 DKK för hempassagen. Ursäkta felkommunikationen på vår hemsida. Men det totala priset är och har alltid varit 200 DKK totalt. Hvilket bare gjorde mig mere forvirret... Så fuld pris den ene vej og rabat tilbage igen (men ikke 100kr rabat), dog ialt 200 kr som 2x 100kr smutturspris.
 9. Jeg ville umiddelbart mene at det er de danske skatteregler der kommer på spil her eftersom du er fuld skattepligtig i danmark (du er flyttet dertil for 3 år siden) Så jeg vil mene at du skal betale skat af overskuet ved salget i DK (Er ikke 100% sikker, men det er hvad jeg ville forvente), dog ved jeg ikke hvordan det skal regnes ud i forhold til veksel kurser ved køb vs ved salg o.s.v. Jeg ville gå til en revisor med det for at være sikker.
 10. Cronatus

  Mødregruppe Malmø/Oxie

  Bvc i oxie arrangere skam mødregrupper, men det vil de fortælle mere om når de kommer på besøg lige efter fødslen :)
 11. Cronatus

  One shitty morning

  Well.. Samme nabo her i dag [ATTACH]4473[/ATTACH]
 12. Ikke at jeg kender til denne sag, men jeg ved at en "simpel" tandrensning i sverige bliver noteret som en paradentose forebyggende behandling, så mon ikke det er derfor :)
 13. Cronatus

  One shitty morning

  Kom ned her til morgen og så at en af mine naboer har en rigtig shitty morning [ATTACH]4459[/ATTACH]
 14. Cronatus

  Bilalarm erfaringer søges

  Nu har jeg igen haft indbrud i bilen og vil til at kikke på en ny bilalarm. Nu vil jeg gerne have en 2 vej alarm og gerne med skujlt overvågning eller en intern sirene på 150+ db hvis muligt. Er der nogle der har nogle erfaringer med forskellige bilalarmer (mærker, typer o.s.v.) som kan komme med input ? Jeg har kikket på viper, hornet og cliffford, men har ikke lige fundet "guldæget" endnu. Med det antal hændelser jeg har haft (og dertil selvrisiko udgifter) er budgettet ret "højt" (jeg vil enten sikre mig at det ikke sker igen, eller at jeg enten har video af tyvene/kan nå at komme ned og fange dem selv)
 15. Cronatus

  Bilalarm erfaringer søges

  En Volvo S40 fra 2001 (dog amerikansk model)
 16. Cronatus

  Bilalarm erfaringer søges

  gad vide om disse laver bilruder ?
 17. Cronatus

  One shitty morning

  Tænkte mere på denne :) Selvom der er en del mere oprydning bagefter
 18. Cronatus

  One shitty morning

  Så fik jeg endnu en "hændelse". Igen indbrud i bilen, dog var der ikke noget der kunne stjæles da jeg havde taget fronten af bilradioen med hjem, men de gennemrodede handskerum og andre opbevarings rum. Så nu skal jeg have fundet en anden bil alarm med 2 vejs kommunikation så jeg kan fange de skide idioter.
 19. Cronatus

  bilsyn i sverige

  Jeg har lige den modsatte oplevelse :). Jeg har endnu ikke været til et syn hvor der ikke blev fundet 1 ting (sjovt nok hvis der var en pære der var sprunget kikkede de ikke videre), men når de ikke har kunnet finde andet så har standard tingen altid været at mine blink lygter havdet et for orange skær. (hvilket hver gang bliver forsøgt afhjulpet af nye glas og pærer på værkstedet). Sidste gang skulle der dog laves lidt EL om da bilen er importeret fra US og åbenbart var der for få (eller for mange) lygter tændt ved almindeligt kørelys.
 20. Cronatus

  One shitty morning

  Hvis jeg har 3 hændelser på 6 måneder vil det give ca 6 pr år af selvrisiko på 3000 pr stk.. Så vil det økonomisk godt kunne betale sig HVIS min overvågning vil fange de kriminelle. Problemet kommer som du selv siger hvis materialet IKKE kan/må bruges. Jeg har allerede haft kikket på de kamera'ere der kan sættes i bilen, men har ikke fundet nogle der benytter 3g eller lign til at overføre billederne istedet for at have dem lokalt på et micro SD kort :(, og jeg er bange for at tyvene vil tage kameraet hvis de alligevel bryder ind i bilen. Så jeg har haft kikket lidt på 2stk blackvue Dr400G HD, men vil som sagt helst have med mobil data overførsel istedet, men her løber jeg ind i samme problem. Dens parkeringsmode vil så optage bevægelser udenfor bilen, og dem er der trods alt en del af når nu det er en fælles parkeringsplads.
 21. Cronatus

  One shitty morning

  Vi er også på vej væk derfra :(.. Området er simpelthen blevet for udsat til at vi vil bo der længere. Så vi kikker efter et hus med lukket garage hvor jeg kan sætte al det overvågning o.s.v. op som jeg har lyst til. Overvejer dog stadig lidt at sætte en oervågnings kamera op på min altan der kan overvåge indkørslen til parkeringspladsen, så jeg i det mindste kan se hvem der køre ud og ind den vej. Men udover at det er ulovligt, så er den slags kameraer med 50-70m nattesyn sgu ikke billige. Men stadig billigere end 2-3 gange selvrisiko
 22. Cronatus

  One shitty morning

  daltoft Det ligner næsten oshögavägen i oxie ? Hvor jeg i år har haft 3 episoder med min bil: Stjålet 1 dæk (venstre bagdæk) og bilen sat på jorden. (skubbet og ridset paneler pga forket brug af donkraft) Smadret siderude og stjålet bilradio (de formår at ridse hele konsolen og døren) Fået tømt bilen for benzin
 23. Cronatus

  Så er vi online igen!

  holy moses... Det virker også hos mig nu.. checkede ellers i morgen og kunne ikke se unread
 24. Cronatus

  Så er vi online igen!

  Den "virker" hos mig, dog IKKE funktionen med at vise ulæste beskeder. Jeg kan vælge at se alle nye beskeder
 25. Cronatus

  Er MAS bare for langsomt, eller??

  Det skal lige siges at de forklarede at der havde været en rigtig akut situation hvor et barn kom ind med ambulance som begge læger (derfor vi ved at de kun har 2) måtte arbejde på i nogle timer, men så havde jeg forventet at de kontakte dem der IKKE var akutte (såsom os) og forklarede at vi burde tage hjem og prøve i morgen. Eventuelt at de så tilkaldte extra personale når nu ALLE lægerne er optaget i længere tid med en patient. Men undre mig lidt over at de ihvertfald var 4 sygeplejesker ved første venteværelse (Triage delen) og mindst 5 "indenfor" men kun 2 læger ?.
×