Jump to content

jolin

Members
 • Content Count

  621
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by jolin

 1. WTF? Kontrollen skal udføres på det lille stykke asfalt til højre når man kommer ud af tunellen mod DK?!? Jesus.... jeg troede kontrollen skulle foregå på den svenske side efter bommene i betalingsanlægget. Der har jeg da set danske toldere før. Suk....
 2. jolin

  Dansk SU med bopæl i Sverige

  Hej, Jeg antager her, at du bor i Sverige og at der ikke er sket de store ændringer i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Sverige siden jeg selv studerede for snart 10 år siden. Derudover så tænk på at jeg ikke er revisor, skatteekspert eller lign. Men med det sagt... Du bliver som sådan ikke fritaget for at betale skat af din SU. Danmark har slet ikke ret til at opkræve skat af din SU! Hvis du arbejder i Danmark og bor i Sverige, skal du betale skat af din løn i Danmark, fordi sådan er aftalen ml DK/SE. Men al anden indkomst skal beskattes i Sverige, da du er fuld skattepligtig i Sverige. Der er dog lige det tvist, at "studiebidrag" i Sverige ikke er skattepligtigt og dansk SU betragtes netop som (og er) studiebidrag. Kort sagt: DK skal ikke beskatte SU'en, kun din lønindkomst fra DK. SE skal beskatte øvrig indkomst men de beskatter ikke studiebidrag = din SU er skattefri. SKAT i Danmark ville have et "hemvistintyg" fra Saktteverket i Sverige som en eller anden form for dokumentation. Jeg forstod aldrig hvorfor, SKAT kunne jo godt se at jeg boede i Sverige. Men det er bare at gå ned på Skatteverket og bede om det. Det kan godt være de spørger hvorfor du skal bruge det, og det kan godt være lidt svært at forklare. Personen du taler med ved sikkert ikke ret meget om at SU ikke skal beskattes i DK osv osv. Jeg endte med at få en masse penge tilbage og DK stoppede med at opkræve skat af SU'en fremover. Dejligt 🙂
 3. jolin

  Aktivitets registrering - sig hej her!

  Jeg er her også af og til. Så godt tråden tilbage i maj, men havde simpelthen glemt mit login ;)
 4. jolin

  Fartkontrol på broen

  Øresund beder om hjælp - bilisterne kører alt for stærkt http://nyheder.tv2.dk/samfund/2018-10-21-oeresund-beder-om-hjaelp-bilisterne-koerer-alt-for-staerkt
 5. Min bil er desværre blevet påkørt mens den holdt parkeret, og har fået grimme skader bag på, bla. er den ene baglygte ødelagt. Min bil blev ramt af en bil, der måtte undvige en anden bil, der foretog en u-vending uden at orientere sig ordentligt. Ingen er kommet noget til, der er styr på alle parter involveret, alle er forsikret, og der er politirapport på ulykken (en af bilerne involveret var faktisk en polisbil ). Skylds-spørgsmålet finder forsikringsselskaberne/polisen vel ud af, men jeg kan umuligt have nogen skyld i ulykken eftersom min bil holdt lovligt parkeret. Alligevel vil mit forsikringsselskab ikke dække nye baglygter med en højere pris end hvad standard "originale" baglygter koster, til trods for at jeg for et par år siden købte nye LED-baglygter til bilen, og har bedt om de samme eller tilsvarende lygter. Men nej, jeg skal betale en eventuel merpris (og skal muligvis også selv ud at købe lygterne da værkstedet kun handler originale/oem-dele. Fair nok, den del kan jeg godt klare) Øhhh er der noget jeg overser her? Jeg har aldrig haft med bilforsikringen at gøre andet end ved et stenslag. Jeg mener der er en forsikret modpart der er skyld i ulykken, og som vel dækker mit forsikringsselskabs udgifter ved reparation af min bil. Hvorfor skal jeg stilles "ringere" med alm. baglygter? Jeg har iøvrigt helförsäkring, men det er vel irrelevant når der er en ansvarlig modpart. Tak for inputs/kommentarer.
 6. jolin

  Seat Leon - mangler PR koder

  God ide! Det vil jeg gøre.
 7. Jeg har brug for PR koder til min Seat Leon. koderne jeg leder efter står ikke i servicehæftet, Det er til for- og bagskiver. Er der nogen herinde der har adgang til https://erwin.seat.com/ eller på anden måde kan slå det op ud fra et stelnummer?
 8. Tag en fotokopi af dit danske kørekort (for- og bagside) samt af anøgningsskemaet (udfyldt) fra transportstyrelsen. Hav også andet gyldigt billede-id på dig (pas) i perioden. Ovenstående gjorde jeg, og jeg kan ikke se, at der så meget andet man kan gøre. Fik dog aldrig behov for at vise noget for hverken Kling og Klang eller Vlado og Henrik :)
 9. jolin

  Forskudsopgørelse 2017

  Hvis der står på forskudsopgørelsen at den er beregnet ud fra reglerne for Grænsegængere så er der ingen ko på isen. Bare skriv renterne i de almindelige "danske" felter for renteudgifter. Det er jo "bare" forskudsopgørelsen så det betyder ikke så meget. Det er på årsopgørelsen at det skal stå rigtigt og der skriver du det bare ind rette sted. Jeg skal nu for 4. år i træk kontakte SKAT for at blive beskattet efter grænsegænger-reglerne, og sidst fik jeg oplyst at det skulle alle. Men det er jo kun fint hvis du slipper.
 10. jolin

  Forskudsopgørelse 2017

  Ja, såfremt altså du vil beskattes efter reglerne for grænsegængere. Ellers får du alligevel ingen fradrag for renteudgifterne uanset hvor du skriver dem ind. Har du glemt tråden fra sidste år? ;-)
 11. jolin

  Forskudsopgørelse 2017

  Rubrikken hedder "Renteudgifter vedr. udenlandsk ejendom" men det er en eller anden pseudo-rubrik som man ikke selv kan udfylde og den har ikke et rubriknr. På min årsopgørelse fra 2015 står alle fradrag osv. nævnt og rubrikken står der også, dog er rubriknummeret blankt. Du KUNNE gøre det at skrive dem ind i rubrik 481 "Renteudgifter af gæld til pengeinstitutter mv.", og når så årsopgørelsen kommer kan du skrive renterne ind det rigtige sted. (Ja man kan sjovt nok selv skrive det ind rigtigt ved årsopgørelsen, bare ikke ved forskudsopgørelsen). Men da man alligevel aktivt skal kontakte SKAT hvert år for at blive beskattet efter reglerne for grænsegængere, kan du lige så godt oplyse rentetudgifterne der også. Så skriver SKAT dem ind det rigtige sted.
 12. jolin

  iTicket

  Det er vel ligesom det gamle brokort, som heller ikke fulgte pristrappen. Turen kostede "fuld brobizz pris", i dette tilfælde 159 kr, som jo også er en slags rabat i forhold til normalprisen.
 13. jolin

  Nationalt ID og almindeligt ID

  Jo, Hyllie er Sverige men du ankommer fra et andet land. På samme måde som når du lander med et fly i Arlanda fra et andet land. Arlanda er også i Sverige men...
 14. jolin

  Forskudsopgørelsen 2016

  Ser månedsfradraget skræmmende småt ud på forskudsopgørelsen til næste år? Så husk at det skyldes at beregningerne som udgangspunkt ikke er lavet efter reglerne for grænsegængere. Selv om der står diverse fradrag på opgørelsen (befordring, rentetudgifter, a-kasse osv.) så bliver flere af dem ikke regnet med. Man skal selv kontakte SKAT (ringe) og bede om at blive beskattet efter "Grænsegængerreglen". Dette kan man selvfølgelig kun blive hvis man opfylder kriterierne herfor men det vil jeg skyde på at de fleste der arbejder i DK og bor i S gør. Siden sidste eller forrige år, er dette noget man skal gøre HVERT år ifølge de oplysninger jeg har fået af SKAT. Læs mere om Grænsegængerreglen her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1720115
 15. jolin

  God 8 ports gigabitswitch til hjemmebrug

  Fandt en strømforsyning magen til. Jeg PM'er dig Lars. Jeg fik allernådigst lov til at pasere grænsen her til aften, efter jeg havde været til screening og svaret rigtigt på alle kontrolspørgsmål. (var det min bil, hvilken adresse boede jeg på, var der registreret andre på adressen og i så fald hvem, havde jeg børn osv. )
 16. jolin

  God 8 ports gigabitswitch til hjemmebrug

  Syntes ikke jeg så ac-adapteren i kassen da jeg kiggede tidligere. Uden den er den ikke så meget værd. Jeg vender lige tilbage i morgen aften når jeg er hjemme. Er i øvrigt kommet afsted til DK uden mit kørekort (ligger i en anden jakke) eller andet billede-id. Så det bliver spændende at høre hvad polisen på Lernacken siger til det i morgen eftermiddag
 17. jolin

  God 8 ports gigabitswitch til hjemmebrug

  Jeg tror jeg har en ubrugt HP ProCurve swtich liggende (denne: https://www.proshop.dk/Netvaerk-switch/ProCurve-1400-8G-8-Ports-Giga-Switch/2091365) Ville det have interesse?
 18. jolin

  Øresundskort - nye priser 2016

  Du skal blot klikke på "Over Øresund?" knappen ude til højre på rejseplanen.dk. Så kan du søge rejser og se priser til/fra sydsverige.
 19. Det står ellers ret tydeligt på den side du linker til. Bestiller du varer for max 1500 SEK skal du ikke betale told. Du skal dog altid betale moms uanset beløb. Som jeg ser det skal du huske at regne fragtomkostninger med i den totale værdi. Derudover skal du betale "importtulldeklarationsavgift" som nok varierer alt efter hvilket fragtfirma der står for at lave deklareringen.
 20. jolin

  Jojo Period Öresund stiger til 2000 SEK

  Kan så siges at prisen på de 1900 har været der i mange år efterhånden. I hvert fald 4 år mener jeg?
 21. jolin

  KÆMPE KAOS PÅ VEJ

  Totalt kaos for de stakler der skal med tog fra 4. januar Fra https://www.skanetrafiken.se/granskontroller/ Resa från Danmark till Sverige Det går inte att resa direkt Köpenhamn H-Malmö eftersom det sker en ID-kontroll på Kastrup/Copenhagen Airport. Reser du till Sverige får du därför räkna med längre restid. Alla tåg till Sverige kommer att avgå från Kastrup/Copenhagen Airport. Därför måste du själv ta dig till Copenhagen Airport. Så här gör du: Du kan åka med de Öresundståg som har Kastrup som slutstation. Sök din resa inom Danmark, till exempel från Köpenhamn H till Copenhagen Airport, på www.rejseplanen.dk. Har du en giltig biljett, till exempel ett Jojo Period Öresund för Köpenhamn H-Malmö, gäller den även på lokalbussar och Metro mellan Köpenhamn H och Kastrup/Copenhagen Airport. När du kommer till Kastrup/Copenhagen Airport kommer du att behöva visa ID-handlingar. Följ anvisningarna på plats. Räkna med att ID-kontrollen kan ta tid. Mer information om hur ID-kontrollerna kommer att gå till kommer under vecka 53. Tågen till Sverige har Kastrup/Copenhagen Airport som startstation. Din resa därifrån söker du lättast i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se. Polisens gränskontroller på Hyllie kommer att vara kvar en tid, så om du ska fortsätta norrut från Hyllie kommer du att få visa ditt ID en andra gång. Det innebär längre restid på sträckan Copenhagen Airport-Malmö C. På Malmö C kan du behöva byta tåg om du ska resa vidare norrut då Öresundståg från Kastrup/Copenhagen Airport. Detta för att Öresundstågen väntar in nästa avgång för att inte föra med sig eventuella förseningar in i Skåne. Var uppmärksam på skyltning och utrop.
 22. jolin

  Forskudsopgørelsen 2016

  Jeg kunne heller ikke finde feltet nogen steder. Feltet hedder "Renteudgifter vedr. udenlandsk ejendom". Jeg spurgte efter det samtidigt med at jeg ringede omkring grænsegængerreglen. SKAT oplyste at feltet var låst og at man ikke selv kan skrive det på så man skal bede dem om at gøre det.
 23. jolin

  Forskudsopgørelsen 2016

  Uanset hvad er du altid "begrænset skattepligtig" i Danmark, såfremt du bor i S og arbejder i DK. Hvis din primære indkomst kommer fra Danmark snyder du dig selv ved ikke at blive beskattet efter reglerne for grænsegængere.
 24. jolin

  Forskudsopgørelsen 2016

  SKAT Øresund Tlf. 7222 2892 eller 7222 1818 Mandag: 9.00 - 17.00 Tirsdag-torsdag: 9.00 - 16.00 Fredag: 9.00 - 14.00
 25. Jo det er dansk recept og dansk apotek. Tak for tippet med sunhed.dk, Jeg prøver at slå op der når lægen har sagt at recepten er sendt.
×