Jump to content

Kiwi

Members
 • Content Count

  131
 • Joined

 • Last visited

About Kiwi

 • Rank
  Advanced Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Krumby ved Oxie
 • Occupation
  Marketing
 • displayname
  Kiwi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har haft korrespondance med Nordea om at blive Fordel+ kunde i Danmark ved at sende den svenske årsopgørelse. Det var dem selv der gjorde mig opmærksom på muligheden da jeg havde kontakt med dem i anden anledning. Da de bekræfter sende der samtidig følgende ordlyd: Finanstilsynet har lavet nyt regelsæt om complience. Det betyder at vi skal vide mere om, hvordan vores kunder bruger banken. Jeg vil derfor bede dig udfylde det vedhæftede ”kend din kunde” skema og sende det til fp1904@nordea.com sammen med følgende dokumenter på jer alle 3: - Kopi af pas - 2 styk dokumenter fra 2 forskellige offentlige myndigheder, bank eller forsikring der bekræfter din adresse. De skal være daterede indenfor de sidste 6 måneder - Udfyld ”kend din kunde” formular - Dokumentation for TIN nr (skattenr. Du kan få det hos skat i det land du bor) Hvis I ikke kan skaffe adressedokumentation på jeres søn, kan vi i stedet bruge en fødsels eller navneattest, så vi kan dokumentere hans relation til jer. Og så er der vedlagt et dokument på 3 sider med de mest himmelråbende spørgsmål, som feks: - Hvad er formålet med dit kundeforhold i Nordea Danmark - Hvilke indbetalinger foretages på din(e) Nordea konto/konti? - Hvorfra stammer dine indestående midler på din(e) Nordea konto/konti og depot(er)? (f.eks. løn, arv, opsparing, gaver), venligst specificé - Anvendes din(e) Nordea konto/konti til mobiloverførsler? - Forventede mobiloverførsler pr. måned - Hvad er formålet med overførslerne og hvorfra stammer pengene? - Er Nordea din primære bankforbindelse? (lugter af at Nordea bare er nysgerrige med dette spørgsmål og hvordan vægter man i øvrigt det? Vi har også andre banker) osv osv osv - jeg vedlægger til info Kan ikke lade være med at tænke på om jeg havde sluppet for dette vanvid hvis jeg ikke tilfældigvis havde gang i en anden korrespondance, da de jo benytter et svar på et andet ærinde til at introducere "kend din kunde". Der er rigtig mange spørgsmål og jeg bliver bare så træt ..... Har andre været ude for det samme eller er vi bare uheldige? KYC skema.pdf
 2. Kiwi

  Flytte tilbage til DK?

  Personligt elsker jeg at bo i Sverige og man ved jo aldrig hvor man kommer til at arbejde i fremtiden og så bor man pludselig igen langt fra job og man kunne ha sparet en flytning. Min arbejdsplads som ligger i Birkerød har besluttet at flytte til Ørestaden til maj så hvis jeg var flyttet til Birkerød for at minimere min transport havde jeg følt mig godt dum nu :-).
 3. Nu siger Tanev "engang op ad formiddagen" på TV2 News
 4. Kiwi

  Forskudsopgørelse 2013

  Ja den besked så jeg godt inden jeg godkendte. Men jeg godkendte alligevel eftersom jeg jo netop ikke har nogen indtægt i 2013 og derfor heller ikke har betalt skat. Så er det vel rigtigt nok hvad jeg har gjort? Man skulle angive hvornår skattekortet skulle gælde fra og jeg skrev 0109, så jeg går ikke ud fra at den så beregner indtægten for hele året, men netop kun de sidste 4 måneder. Gad vide hvad der nu sker når min arbejdsgiver prøver at få info om fradrag og trækprocent - når jeg ikke selv kan se disse oplysninger. Har skrevet til Skat men der står at de i øjeblikket har længere tid end de 5 dage de normalt har i svartid. Og jeg har ikke mulighed for at hænge i kø på telefonen på mit nye job.
 5. Kiwi

  Forskudsopgørelse 2013

  Jeg har ændret min forskudsopgørelse for 2013 da jeg er startet med at arbejde 1. september og ikke har haft dansk indkomst inden. Det mærkelig er, at den forskudsopgørelse der bliver dannet ikke viser hvilket fradag og hvilken trækprocent arbejdsgiver skal indeholde af min løn. Den viser øverst hvad den beregnede forskudsskat bliver, så jeg kan naturligvis gange min bruttoløn pr måned med 4 og trække den beregnede forskudsskat fra, for at se hvad jeg får udbetalt pr måned, men arbejdsgiveren skal jo bruge oplysningerne, så jeg undrer mig. Jeg kan se at jeg har fået det fulde personfradrag på 42.000 selvom jeg kun arbejder 4 måneder. I deres egen vejledning står: "Hvis du er begrænset skattepligtig til Danmark i en del af indkomståret, får du som udgangspunkt ikke automatisk personfradrag, men du har mulighed for at vælge at få personfradrag for de dage du har arbejdet i Danmark. Hvis du vælger det, sker der en særlig beregning. Inden skatten opgøres endeligt, omregnes din indkomst først til helårsindkomst, og der beregnes et helårligt skattebeløb af den. Derefter omregnes det helårlige skattebeløb til den periode, du skal betale skat for. Du skal ikke selv foretage omregningen. Det afhænger i øvrigt af størrelsen af din indkomst, om det kan betale sig at vælge helårsomregning eller ej. For lønindkomst under ca. 48.900 kr. er det normalt fordelagtigt at vælge personfradrag ved helårsomregning. Ved indkomst derover skal der ske en konkret vurdering. SkatØresund kan hjælpe med beregningen af det. Valg af helårsomregning skal ske ved en afkrydsning i TastSelv i "Ændring af årsopgørelsen" eller på selvangivelsesblanketten, hvis du undtagelsesvist bruger papirselvangivelsen. Du kan omgøre dit valg af helårsomregning eller ej indtil 30. juni i andet år efter indkomståret." Men det forstår jeg ikke. Hvis man har indkomst over de ca. 49000 der er omtalt så kan det ikke betale sig med helårsomlægning, men hvilket personfradrag får man så? Det burde vel altid kunne betales sig at få helårsomregning hvis alternativet ellers er 0 i fradrag? Er der et klogt skattehoved der ved noget om emnet?
 6. Jeg ved, at man for at blive beskattet efter grænsegængerreglen skal ha mindst 75% af sin indtægt fra Danmark. Sådan som jeg læser Skats gennemgang af hvilke fradrag man kan benytte som grænsegænger, gælder det blandt andet befordringsfradrag/kørselsfradrag. Samtidig kan jeg ikke læse mig til at man kan benytte dette fradrag hvis man "bare" beskattes som begrænset skattepligtig til DK. Men her i vores forum er der en pendlerguide, hvor der står følgende: "Man kan godt være begrænset skattepligtig til Danmark uden at være beskattet efter grænsegængerreglen, f.eks. hvis man har et dansk bijob. Så kan man ikke trække svenske renter fra på den danske selvangivelse og ikke arbejde hjemme uden at arbejdsgiveren skal trække svensk skat og arbejdsgiverafgifter i ens løn. Man kan stadig trække de udgifter fra, der knytter sig til den danske indkomst, og man skal også være opmærksom på muligheden for at få det såkaldte ægtefællefradrag, men uden at være grænsegænger, kan man ikke beholde et dansk sygesikringsbevis." Det med at man stadig kan trække udgifter fra der knytter sig til den danske indkomst, betyder det at man alligevel kan trække befordring og bro fra til arbejde i Danmark selvom man ikke opfylder 75%-reglen? Jeg spørger fordi jeg skal starte job 1. september og får 75 km pr vej resten af året. Indtil 1.9 får jeg svenske dagpenge og umiddelbart kommer jeg lige netop ikke over 75% indtægt fra DK (ca. 70%). Det virker jo bare ikke særligt befordrende på folks lyst til at ta job og køre langt for det, hvis man ikke kan trække hverken befordring eller bro fra.
 7. Kiwi

  Fritids og ulykke forsikring i sverige

  Danske børn er ikke sikret mod alvorlig sygdom som svenske børn er det i deres barnförsäkring. http://sondagsavisen.dk/2013/23/danske-born-er-ikke-forsikrede.aspx Jeg ringede til mit danske forsikringsselskab (Runa under Lærernes) og de bekræftede at det kunne man ikke købe i DK og de anbefalede mig at sige min forsikring op og tegne en i SE i stedet. Jeg tror der skal meget til før et forsikringsselskab vil anbefale at sige sin forsikring op, så der er jo nok noget om snakken. Er ved at finde ud af noget andet, men uha hvor er betingelserne forskellige og med undtagelser.
 8. Vi har Folksam og vi skulle oplyse antal skadefrie år da vi blev kunder.
 9. Jeg logger ind med Bank-ID dvs det samme som jeg bruger til at logge på netbank (Sparbanken Öresund) og er dansk statsborger. Deklarerede på samme måde uden problem.
 10. Jeg tror det er standard i svenske hemforsikringer, for vi har Folksam og det var det samme da vi var 1 måned på New Zealand - i øvrigt også med bagageforsinkelse. Vi fik ca. 3000 fordi vores bagage var 1 døgn forsinket i Tokyo. Derudover fik vi også refunderet vores nødvendige indkøb fra Lufthansa (dog med nogle måneders forsinkelse). Vi rejste rundt med et stykke papir hvor det stod på engelsk med Folksams logo og telefonummer mm til SOS.
 11. Havde bilen på værksted i går og fik byttet avgassystem (efter katalysator). Selve udstødningen kostede 3100 + 300 for et monteringssæt og så betalte jeg 600 i arbejdsløn. Da han ringede og spurgte om han skulle bestille udstødningen hjem, sagde han 2 timers arbejdsløn, så det må jo betyde en timeløn på 300 kr. Det er hos GMA bilverkstad, Sofiedalsvägen 2 i Oxie (hedder vist også Greecos). Telefon 040 87777. Vi har brugt dem til en Audi og en Cooper siden 2009 og kan varmt anbefale dem. F.eks. mente vi at udstødningen skulle skiftes for ca. 2 år siden, men han sagde at den godt kunne holde et par år mere (han satte bare en rem på) og det fik han jo ret i.
 12. Ja hvis du har mange børn og rammer loftet på 30.000 om året VK-regeringen indførte.
 13. Kiwi

  Indkomstdeklaration 2012 (Svensk)

  Nå, jeg har vist selv fundet svaret: Svar på vanliga frågor Deklaration - Privatpersoner Varför står det en pluspost på "Rot-/rutavdrag som du inte kan utnyttja" i den preliminära skatteuträkningen som jag fick tillsammans med deklarationen? Hur stor skattereduktion du får beror på hur mycket du betalar i statlig och kommunal inkomstskatt, fastighetsavgift och fastighetsskatt. Du kan aldrig få mer i rot-/rutavdrag än vad du ska betala i slutlig skatt efter att dina avdrag och övriga skattereduktioner är gjorda (med undantag för skattereduktion för gåva). Du kan exempelvis inte räkna av skattereduktionen mot allmän pensionsavgift, kyrkoavgift eller begravningsavgift. Om din slutliga skatt inte räcker till för att få rot-/rutavdrag med hela det belopp som du har fått i preliminär skattereduktion, ska du betala tillbaka den del som du har fått för mycket. I din skatteuträkning finns det då en pluspost som heter "Skattereduktion (rot-/rutavdrag) som du inte kan utnyttja".
 14. Kiwi

  Indkomstdeklaration 2012 (Svensk)

  Tak for tippet. Har tjekket at min oplysninger er i orden og det er de. Men på trods af det, er Skattutträkning forkert vil jeg mene. Jeg har indtægt i Sverige og vil mene at jeg har ret til at bruge Rot-fradrag. Fradraget på 4.300 blev fratrukket på håndværkerregningen i sommer men nu har Skatteverket lagt det til igen og skriver forneden på udregningen at jeg ikke kan udnytte det. Men uden begrundelse. De skriver: Du har fått preliminär skattereduktion för rot-/rutarbete med 4 300 kr. I skatteuträkningen har vi beräknat hur mycket skattereduktion du kan utnyttja utifrån dina förtryckta uppgifter (0 kr). Enligt skatteuträkningen kan du inte utnyttja hela din preliminära skattereduktion. Därför tas 4 300 kr upp som en pluspost i skatteuträkningen. Har jeg misforstået min ret til at udnytte rot-fradrag. Ved ikke om det kræver en minimusindtægt fra Sverige. Min indtægt var 63.000 og efter grundavdrag er beskatningsbar förvärvsindkomst 40.000. Jeg har så næsten 67.000 i renteudgifter på huslån. Er det så fordi jeg simpelthen har for mange fradrag i forhold til min indtægt?
×