Jump to content

hansi1

Members
  • Antal indlæg

    17
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  1. Hej, Jeg håber at i kan hjælpe mig, men jeg står i en situation hvor jeg ikke har 100 % styr på de Svenske toldregler. Når man bestiller varer via internettet uden for EU, hvordan er reglerne så? Min tolkning er at man kan bestille vare til maks 1500 SEK uden at skulle betale told, moms, afgift, skat osv. http://www.tullverket.se/innehallao/i/internethandel/internethandelbestallavarorfranettannatland.4.3a7ecf261459ea29e006dc.html Er det korrekt forstået at man må bestille varer til maks 1500 SEK?
  2. Har du ikke lært at læse eller hvad? Det står tydeligvis her: http://www.dr.dk/P4/Kbh/Nyheder/RegionHovedstaden/2011/05/11/175056.htm&regional Citat fra link:
  3. Sverige spørger squ da heller ikke om PAS når du rejser ind i landet. Det har jeg aldrig oplevet. Sverige er stadigvæk medlem af Schengen. Danmark derimod bevæger sig ud af Schengen. Det kan i sidste ende betyde at du skal medbringe pas når du rejser til EU lande. Derfor vil der være uanede lange køer. Tak DF, fordi at du gøre livet mere besværligt for alt og alle. VK partierne er nogle vatnisser.
  4. Grænsekontrol! Nu vil politikkerne indføre grænsekontrol. Det synes jeg er noget værre svineri og fatter ikke at man i Danmark bliver mistænkeliggjort. Danmark er efterhånden ved at ende som STASI samfund og overvåge alt og alle. Det skal siges at jeg ikke gør noget ulovligt og har heller ej gjort ulovlige/kriminelle handlinger. Det undrer mig hvordan DK kan indfører grænsekontrol mellem DK og SE. Told og skat kan ikke kontrollere alt og alle i togene mod/fra Malmø. Færgerne er slet ikke bygget til kontrol/told/skat. Hvad mener i?
  5. Ikke enig, det er bedre at man laver random besøg som kontrollant på tog. Det er ikke ligefrem gratis i at ansætte kontrollanter i hver tog. I det mindste har DSB langt bedre regnskab end DSBFirst. Så hvis jeg skulle forstå din logik, så er det bedre at DSB ansætter så mange kontrollanter som muligt og dernæst erklære konkurs. Det er en af de største grunde til at DSBFirst har voldsomme øko problemer, fordi at de har ansat for mange ( især kontrollanter ). Med mindre at du vil have at priserne på billeterne stiger mindst det dobbelte. I øvrigt klarer metroen sig langt bedre økonomisk end DSBFirst.
  6. Takker :) Tråden må sådan set gerne lukkes.
  7. Der hvor DSBfirst burde have sparet penge, er ved at minimere antallet af kontrollører i togene. Der er for mange kontrollører og det er jo ikke helt gratis at have dem ansat. Der er mindst een kontrollør i hver tog. Måske skulle man i DK og i SE fyre mindst 99 % af de kontrollører.
  8. Hej, Jeg har forsøgt at finde navnet på Svensk lægemiddelsstyrelse. Er der nogen der kan oplyse mig hvad det hedder på Svensk?
  9. hansi1

    Tåregas?

    Er det lovligt i SE eller ej?
  10. Tak for jeres svar. Jeg har en lejlighed, hvor renovering skal ske hurtigst som muligt. Ellers vil det forstyrre mine naboer, hvis der bankes, hamres osv. Jeg flytter alligevel indenfor 2 år tilbage til DK. Men regner med at renovere hele lejligheden for 200.000-300.000 dkk. Jeg skal bla have et nyt køkken. Er det en god ide at man renovere hele lejligheden selvom at man flytter inden om 2 år? Udover det, er det ikke noget med at man kan få renoveringsfradrag på maks 50.000 SEK for salg af lejlighed? Ellers kan det ikke betale sig at renovere hele lejligheden.
  11. Hej, Jeg bor i Helsingborg og skal have gensemrenoveret mit badeværelse. Her skal der nye bade-møbler, toilet, gips vægge, kakler, brusekabine, skiftning af afløbsrør og vandrør osv. Til det, er jeg ikke sikker på hvilken virksomhed der kunne tilbyde alt det der i Helsingborg. Da jeg bor i en andelslejlighed, vil mit boligselskab HSB betale noget af det. Jeg søger en pålidelig virksomhed som kan lave deres arbejde indenfor tiden. Er der nogen der har en ide om hvad det hele vil koste i en ca 7 m2 baderum? Er der nogen der kan anbefale en god firma? Da jeg arbejder i DK, er der mulighed for at få ROT fradrag? Hvis nu en dag, man skulle sælge sin lejlighed, så vil det være smart at få en fradrag der. Jeg har fundet er firma: http://www.kocon.se Hvor pålidelig er firmaet? Jeg kan se at de har et Behörighetsbevis, men er det i sig selv en garanti for kvalitet? Mvh. Hansi
  12. Hej Folkens, Findes der hjemmesider hvor det kan betale sig at handle online mht tøj? Søger alt slags tøj, såsom armani, hugo boss, Tommy hillf. osv. Her tænkes på t-shirts, bukser skjorter osv. I Danmark har vi en glimrende side der hedder smartguy.dk, men der er også smartguy.se. Den Svenske udgave er ikke så billig. Er der en website i SE som har lige så gode tilbud som smartguys? /hansi
  13. For 3 år siden lå den Svenske krone på 83. Altså 100 SEK kostede 83 dkk.
  14. Jeg overvejer at flytte tilbage til DK, forklaring er at A-kasse ordning er en garanti for sikkerhed, sådan at man ikke ramler ind i økonomiske vanskeligheder. Når vi som borger pendler dagligt til Sverige og betaler skat i Danmark + Dansk A-kasse bidrag, så må man da for fanden også bruge det Danske A-kasse i tilfælde af at man bliver arbejdsløs. Jeg frygter at jeg ender som ledig i Sverige og jeg har slet ingen tilknytningsforhold til Sverige. Dagpenge er enormt dårlige her i Sverige og dagpenge perioden her i SE er kun på 2 år. Desuden er det Svenske dagpenge system alt for beaukratisk i forhold til Danmark. Det er ærgeligt at Miethe dommen ikke længere er os borger til gode. Er der ikke mulighed for at få dispensation for at få Dansk dagpenge? Jeg vil helst være sikre under de Danske forhold, det giver ingen mening at man skal leve under usle forhold med de Svenske dagpenge system.
×
×
  • Tilføj...