Jump to content

Christopher B

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Christopher B

 • Rank
  Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  København

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Christopher B

  Mulighed for at stemme?

  Der er nu udskrevet valg og i den forbindelse har jeg et lille spørgsmål. Da jeg flyttede til Sverige tidligere i år fik jeg et brev fra staten, som jeg kunne returnere hvis jeg ville brevstemme. Jeg var dog lidt doven og fik ikke gjort det. Nu er der jo udskrevet valg, og én af mine kollegaer mente at jeg godt kunne stemme i DK fordi jeg har en bolig der (som dog er udlejet), men mente ikke at jeg kunne stemme i min gamle hjemkommune, men skulle på et offentligt kontor. Er der nogen af jer der ved hvad reglerne er for dette?
 2. Christopher B

  Forskudsopgørelse 2011

  Tak for svaret. Det var lige hvad jeg stod og skulle bruge. Har lige et off-topic spørgsmål. -> http://www.sunddebat.com/showthread.php?t=22033
 3. Christopher B

  Forskudsopgørelse 2011

  Måske der er en af jer eksperter som kan svarer mig på et spørgsmål. Jeg bor i Sverige, men arbejder i DK og er fuldt skattepligtig i DK, da jeg ejer en lejlighed i København. Sad og læste lidt på Skats hjemmeside og prøvede at gøre mig klog på grænsegænger reglerne. Så vidt jeg kunne forstå skulle man være registreret som grænsegænger for at få fradrag for renter (bl.a. boliglån) i DK. Er dette korrekt forstået, eller skal jeg blot fortsætte som jeg gør nu, hvor det kun er min adresse som er registreret i Sverige, men at jeg har fuld skattepligt i DK og ikke registreret som grænsegænger? Der stod at man kunne registrere sig som grænsegænger i sin selvangivelse på Tast-Selv, men kan man også gøre det på sin forskudsopgørelse? Er flyttet til Sverige i år. Beklager hvis det er nogle dumme spørgsmål, men jeg vil helst gerne være sikker på at jeg gør det hele korrekt.
 4. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Tak Gio, men husk at det er SKAT vi snakker om. Der kan logik ofte være en by i Rusland :-)
 5. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Har talt med forskellige afdelinger hos Skat, og her står det klart at jeg er fuldt skattepligtig i Danmark, så længe jeg har fast ejendom i Danmark. Det er fint nok. Der er dog usikkerhed om hvordan kørselsfradrag behandles. I nogle afdelinger mente de at jeg fik beregnet kørselsfradrag fra min danske ejendom, på trods af at jeg har udlejet den og er tilmeldt det svenske folkeregister, mens andre afdelinger mente at jeg fik kørselsfradrag fra min svenske adresse. Er der nogen af jer her på forummet, som har erfaring med hvordan skat behandler kørselsfradrag, når man er fuldt skattepligtig i Danmark?
 6. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Hej Bananas Bliver overhovedet ikke fornærmet. Jeg har desværre måtte tage beslutningen om at flytte hurtig, hvorfor min forberedelse mildest talt har været elendig. Prøver at få styr på alle trådene nu, hvilket havde været optimalt at have gjort tidligere, men desværre ikke muligt. Det smarteste ville nok være at få en snak med Skat Øresund.
 7. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Fornemt. Jeg takker mange gange.
 8. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Står ikke og skal købe bolig i Sverige lige med det samme, men bliver nok "nødt" til at gå ud og købe en bil. Så vidt jeg kan se er det ikke muligt at låne til en svensk bil i en dansk bank, men på den anden side burde jeg kunne låne pengene med sikkerhed i min friværdi, og så kan min danske bank for så vidt være ligeglad med hvad jeg bruger pengene på. Var lige forbi og tale med Nordea på Kgs. Nytorv i går, og de var rigtig flinke og gav mig nummeret til deres Øresundsafdeling, som ikke rigtig er til at finde på nettet. Egentlig er jeg ligeglad hvilken bank jeg har. Det der betyder noget for mig, er den bankrådgiver, som jeg har. Vil helst undgå at udskifte min nuværende bank i DK, men det kan godt være det bliver lidt besværligt, med to forskellige banker på hver sin side af Sundet. Vil dog give Nordea en chance. Hvis de tildeler mig en god bankrådgiver har jeg ikke noget imod at skifte, men hvis jeg får en som jeg ikke kan lide, flytter jeg ikke hele mit engagement til dem. Talte med en bankrådgiver hos Swedbank i går. Der fik man følelsen at man blot var til besvær, og da jeg ikke ønkser at være til gene, så kan jeg jo lige så godt lade være med at vælge dem som bank :-)
 9. Christopher B

  Beskatning og Bank

  Hej Jeg flytter til Sverige den 1. juni, men pendler til København, og skal have en svensk bankkonto. I Danmark har jeg Arbejdernes Landsbank, som desværre ikke har en filial eller samarbejdspartner i Malmø. Hvilken bank vil I anbefale? Jeg ejer en lejlighed i Danmark, som jeg lejer ud mens jeg er i Sverige. I denne lejlighed har jeg et dansk realkreditlån igennem min bank. Hvordan skal jeg skattemæssigt forholde mig, når jeg arbejder i Danmark, har lån i Danmark, men bor i Sverige i en lejelejlighed? Håber at hører fra jer.
 10. Christopher B

  Nydala

  Hej Er blevet tilbudt en lejlighed i Nydala. Er der nogen der kan sige lidt om kvarteret? Ser ud til at det ligger på den "rigtige" side af jernbanen.
 11. Christopher B

  Bilforsikring

  Det lyder betryggende med priserne. Det er den pris jeg ca. får når jeg bruger forsikringsselskabernes beregner, men det er nok noget andet når man taler med dem. Da jeg fortsat troede at jeg skulle bo i DK var jeg ude og kigge på en ny Alfa Romeo Mito QV med 170hk og der kunne de give mig en forsikring på kr. 5-6000 p.a. (er godt klar over det ikke er en A8 :-) ) Det er nok bare at gribe knoglen og tage en snak med det svenske forsikringsselskab når alt er faldet på plads.
 12. Christopher B

  Bilforsikring

  Hej Martin Tak for dit svar. Det var da godt nyt at de vurderer det ud fra min alder. Har ikke adressen helt på plads endnu, men en af prioriteterne er at der er privat garage/parkeringskælder. Er der et forsikringsselskab som du/andre kan anbefale, som det med de bedste priser i SE, og er det muligt at ringe til dem og få et overslag på en pris? Hvis forsikringen er på SEK 70.000 p.a. som de fleste selskaber vil have i DK, så har det jo ikke den store interesse :-)
 13. Christopher B

  Bilforsikring

  Hej alle Jeg ved at der har været en del diskutioner vedrørende bilforsikringer, men jeg har alligevel et spørgsmål. Findes der et forsikringsselskab i Sverige lige som f.eks. ETU i Danmark, hvor alder og hestekræfter ikke har den store indflydelse? Jeg står og skal flytte til Sverige, men har endnu ikke CPR nummer, så det kan være lidt svært at undersøge forsikringsspørgsmål. Det er meningen at jeg vil købe en Audi A8 eller Volkswagen Phaeton 2005-2006 med en 3,0 TDI motor (altså en "lille" motor). Jeg er 28 år og har kørt bil siden jeg var 18 uden skader, dog uden at eje en og dermed tæller jeg som "nybillist". Nu er det ikke sådan at jeg er typen der ligger og giver den gas på vejene, og valget af bilerne er mere baseret på at de er behagelige at pendle i og samtidig fulde af dejligt udstyr. Er der nogen der har en ide om hvad en ansvars + kasko vil koste? Kommer nok til at køre 25k-40k kilometer om året. Tænker at forsikringen må være lavere end i Danmark, da prisen på bilen også er betydelig lavere. Håber at der er nogen, som kan give et ca. svar. Mvh Christopher
 14. Christopher B

  Ejendomspris vs. afgift & dansk finansiering

  Hej Gio Du skal også have tak for dit svar. Jeg har prøvet at bruge Danske Banks boligberegner: http://www.danskebank.se/sv-se/privat/Bostad/Kopa-bostad/Pages/berakna_lagenhet.aspx og her batter fradraget ikke særlig meget, men på den anden side er jeg ikke sikker på at den regner foreningens gæld med. Hvor er det bedste sted til at beregne sin nettoydelse? Tak for tippet om søgefunktionen.
 15. Christopher B

  Ejendomspris vs. afgift & dansk finansiering

  Tak for svaret Menace. Er det lige som med danske andelsforeninger, hvor jo ældre foreningen er, des lavere er afgiften?
×