Viser resultater 1 til 7 af 7

Emner: Dansk opholds/arbejdstilladelse - bo i Sverige?

 1. Question Dansk opholds/arbejdstilladelse - bo i Sverige?

  Har opholds & arbejdstilladelse på 11 år - er gift med dansker der vil fortsætte arbejde i Kastrup Lufthavn og pendle. Vi har 2 børn 1 i 3 klasse og en i børnehave. Vil flytte til Sverige, Malmø, helst denne sommer. Er næsten færdig med min uddannelse som SOSU-hjælper og er snart færdig med min elev-tid. Får nu suplerende dagpenge.

  1) Vil jeg miste min dagpengeret i Sverige ?
  2) Kan jeg flytte min ancinetet til én svensk dagpenge-kasse ?
  - Ved godt at jeg mister dansk opholdstilladelse.
  3) Hvordan er mulighederne at få job som svensk SOSU-hjælper i Malmø ???
  HELPPP

 2. #2

  Standard

  Du glemmer det vigtigste: Hvad er dit eget statsborgerskab?

  Det er dit statsborgerskab, som er afgørende. Alternativt skal du søge om opholdstilladelse i Sverige på baggrund af din tilknytning til en dansker, som bor i Sverige - det kan gøres efter enten de nationale svenske regler eller efter EU-reglerne.

  Hvis du er arbejdsløs i det øjeblik, du flytter til Sverige, så mister du dine dagpenge. Du kan dog søge om at få dine danske dagpenge med dig til Sverige i op til 3 måneder, men finder du ikke noget job inden for 3 måneder, så mister du retten til dagpenge i Danmark.

 3. Question

  Tak for svar,

  Jeg ved godt, at jeg skal søge for at få opholds- og arbejdstilladelse i Sverigie. Min mand dansker og jeg er russer. Lige nu er jeg ansat i KK som elev med suplerende dagpenge. Kan jeg betragtes som arbejdssøgende nyuddannet? Jeg ved også godt, at jeg få ikke lov arbejde i Dk.

  Jeg bare ikke kan forstå, hvorvidt det er muligt at flutte min ansignitet til tilsvarende svensk a-kasse og hvorvidt jet kan få mulighed at få dagpenge i Sverigie. Kan jeg betragtes som arbejdssøgende, accepteres af svensk a-kasse?

 4. #4

  Standard

  ØresundDirekt kan give dig et præcist svar - spørg dem!

  Og ja, du mister jo din arbejds- og opholdstilladelse i Danmark, når du flytter til Sverige.

  Umiddelbart er der intet tiltrækkende ved at komme på dagpenge i Sverige - for beløbet er væsentligt lavere end i Danmark. Men hvis du bosætter dig i Sverige og arbejder i Danmark, mens du bor i Sverige, og du så bliver arbejdsløs, så vil du kunne få overført din anciennitet fra en dansk a-kasse til en svensk. Spørgsmålet er bare, hvordan du lovligt kan bo i Sverige og arbejde i Danmark, det tror jeg ikke, du kan - men det afhænger nok også af måden, du søger om opholdstilladelse i Sverige på. Det er ret besværligt som ikke-nordisk og ikke-EU/EØS-borger at flytte fra Danmark til Sverige.

  I værste fald risikerer du at stå uden en klink på lommen. Og du vil kun være berettiget til at søge om kontanthjælp i Sverige, hvis I har søgt om opholdstilladelse efter Sveriges nationale regler for familiesammenføring.

 5. #5

  Standard

  P.S. Der gives ikke længere dagpenge i Sverige til nyuddannede. Man kan kun få dagpenge på baggrund af, at man har arbejdet i mindst 6 måneder, og beløbet man får i 'a-kassa-ersättning' bestemmes af, hvor meget man har tjent i de seneste 12 måneder.

 6. Standard

  jeg siger tak igen for din svar og forsøger spørge Øresundsdirekt.

 7. #7
  Tilmeldings dato
  28-09-2001
  Lokation
  Almvik, Malmö
  Indlæg
  2,180

  Standard

  GIO > Kunne du ikke lige flytte denne tråd, da den ikke rigtigt har noget at gøre med Foreningen.

Regler for meddelelser

 • Du kan ikke oprette nye tråde
 • Du kan ikke svare
 • Du kan ikke vedhæfte filer
 • Du kan ikke redigere dine indlæg
 •