Jump to content
Guest heidi

Søge efter bolig (gård)

Recommended Posts

Heidi og Lars, det er desværre en ejendom med en kolossal usikkerhed, I har købt, hvis jeg ikke tager fejl af matriklerne. Hvis jeres mäklar ikke har fortalt jer ALT om Svenska Kaolin, så har han et problem. En svensk mægler varetager jo efter loven også købers interesser. Miljödomstolen behandler i øjeblikket en ansøgning fra Svenska Kaolin om tilladelse til at udvinde kaolin - meget finkornet ler - på Billlinge Fälad. Hvis ansøgningen imødekommes vil den gård, I har købt, enten blive tvangsindløst eller blive nabo til en evigt støjende og støvende "strip-mine", og dens handelsværdi vil være de ca. 300.000, som ager, tomt og småskov er værd plus den tekniske værdi af husene. I den sammenhæng er 1,35 mio. ret mange penge. Fortsat god søndag.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Guest heidi

Hej Nils, Vores mægler har skam fortalt os om Kaolin forekomsterne og om Svenska Kaolin AB's ansøgning om at bryde derude. Vi har endda også fra selvsamme selvskab at hvis de skulle få lov til at bryde derude vil de tilbyde at købe ejendommen ud til markedsværdien fastsat af en uvilidig vurderingsmand på det tidspunkt. Så efter både mæglerens og Svensk Kaolin's oplysninger er det værste der kan risikeres at vi bliver nødt til at flytte igen på et tidspunkt skulle ansøgningen om at bryde derude blive imødekommet. Oplysningerne omkring dette er indføjet i købekontrakten - og selv om det jo ikke er nogen skriftlig garanti for noget har vi nu noget svært ved at tro at både mægler og SK's ledelse direkte lyver. Så lad os nu lade være med at hive de værste skrækscenarier op af hatten - med at der korrekt, som oplyst, at der også i Sverige er en vis form for styring med den slags. Selvsagt vil det være irriterende at skulle flytte, men det er så risikoen der følger med.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hov... Faldt lige over den her gaaamle tråd af vores :) Sjovt.... Det endte jo med at vi ikke rigtig faldt til - lidt for langt væk og ændrede prioiteringer i vores liv... Men Kaolin, risiko eller ikke - så endte ejendommen med at være 400.000 sek mere værd efter knap 4 års ejerskab. Men vi var også lidt heldige med salget, skal dog siges. Kaolin sagaen er endnu ikke afsluttet, og der kan gå en del år endnu - ifølge Miljømyndighederne. Uanset beslutningen vil den skulle forbi domstolen igen. Men det vil godt nok være en skam hvis det hele skal graves op deroppe!

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har jeg ikke været særligt aktiv her på debatten længe, men så godt i var blevet by-mennesker :-) Jeg sad selv og surfede på gamle tråde af mine fra 2005 og tidligere igår og det er jo sjovt at se hvordan tingene er gået sidenhen! Vi er nu så heldige at vi er faldet godt til, selvom jeg ikke altid er lige begejstret for mine 110km på arbejde, men så må jeg bare ud i skoven og sparke til et træ for at afreagere. :-)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Ja.. ? Og nærmest skræmmende at det er 15 år siden jeg flyttede til Sverige! Bopæl noget anderledes end jeg havde tænkt det skulle blive dengang, men det er jo sådan det går... Fra langt ude på landet midt i Skåne til Västra Hamnen...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...