Jump to content
Sign in to follow this  
AlfaSkåne

Udbetaling af erstatning for stjålen bil, Sveland forsikring vil ikke betale!

Recommended Posts

For nylig blev min Audi A6 Avant Quttro S-line Årg 03 Stjålet. Hvilet jeg er temmelig harm og ærgerlig over, efter ca 2 måneders venten er bilen endnu ikke dukket op. En forsikringsmand ønskede at mødes med mig, og stillede en lang række spørgsmål vedr. private forhold, herunder hvad min indkomst var, hvilket arbejde jeg havde og om jeg var straffet m.v. 2 uger herefter modtog jeg et brev fra forsikringsmanden, hvori han meddelte mig, at Sveland ikke ville udbetale erstatning. I deres redegørelse blev flg forhold anskuet. - At bilen ikke var dukket op. - At der ikke umiddelbart var tegn på skade/indbrud på gerningsstedet. - At bilen var udstyret med statsspærre, og ikke kunne stjæles uden nøgle. - At der siden 2007 kun var stjålet 5 af samme type og bilen derfor ikke var interessant at stjæle. Og nu til det ”sjove” At der for tiden var mange stjålne biler blandt danskere bosat i Malmø området. - At det pt var svært at sælge biler - At det var dyrt at importere biler i danmark pga afgifter, og at den SKAT DK var opmærksom på personer var tilmeldt bopæl i Sverige, men reelt boede i DK - Samt at jeg havde oplyst forkert km tal jf. data fra Audi dk. Sveland forsikring beskylder mig ikke direkte, for forsikringssvindel, eftersom de benytter sig af pæne tillægsord som antager eller formoder ved de ovenstående forhold. I brevet skriver Sveland forsikring, at det er forsikringstageren, som skal løfte bevisbyrden for sin sanddrulighed. At skulle kriminaliseres pga. sin danske nationalitet, samt fejl i km angivelsen og at det er forsikringstageren, som skal bevise sin troværdighed, og derved være til subjektiv vurdering af et selskab, der skal udbetale en erstatning, finder jeg ulogisk og harmdirrende. Sveland forsikring meddeler at det er muligt at anke til selskabets ankenævn eller gå rettens vej via et civilt søgsmål. Er der andre som har lignende erfaring? Eller nogen som har kendskab en god advokat som kan bistå mig med mit krav overfor forsikringsselskabet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min fætter har været igennem det samme i forbindelse med en skade på en dansk campingvogn. Han fastholdt efter en lignende smøre, at ville have hans retsmæssige erstatning, og de kvitterede med at sende ham et udkast til en stævning - bare for at skræmme ham til ikke at forlange hans erstatning. Han fasthold, måtte en tur i retten, og vandt over dem. Det er ekstra surt, fordi du ikke kan få pengene til at købe en ny bil for med det samme, men det eneste du kan gøre er, at skrive til dem, at medmindre de indenfor 10 dag ændrer deres opfattelse af verdenssituationen, kan de se frem til en stævning. lad en advokat udfærdige det brev. Og så kan du ellers se frem til 1 til 3 års skriverier frem og tilbage før du når i byretten. Hvis du vinder der, kan du forvente, at de anker sagen, og i derfor skal i länsretten eller landsretten. Dertil kan du så lægge yderligere 1 år. Det gode ved det er, at såfremt du vinder sagen - hvilket man må formode hvis du her rent mel i posen - så får du processrente fra 30. dag efter du har indsendt en fyldestgørende skadesanmeldelse. Processrenten er dog ikke så høj som en udlånsrente vil være, så du bliver taberen uanset hvad - spørgsmålet er bare hvor meget du kommer til at tabe. Har du gæld i bilen, ja så får du fornøjelsen af at betale renten på dit nuværende lån + et nyt til en ny bil. herligt ikk? Jeg tror dette skulle opfattes som en advarsel mod Sveland forsikring... (har ikke selv nogen oplevelse af dem - men lyder godt nok sært, hvis alt er som du har skrevet det)

Share this post


Link to post
Share on other sites

og lige et råd til - når du finder en advokat, så tag en med dokumenteret erfaring fra lignende sager. Finder du en der er uerfaren har han / hun desværre ikke den samme gennemslagskraft som en "dreven hund" ville have det. Sagarkiver mm. er offentlige, så der kan du finde lignende sager, og domme, og se hvem den vindende advokat er. Det er et stort arbejde, men det hele værd!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uger herefter modtog jeg et brev fra forsikringsmanden, hvori han meddelte mig, at Sveland ikke ville udbetale erstatning. I deres redegørelse blev flg forhold anskuet. - At bilen ikke var dukket op. - At der ikke umiddelbart var tegn på skade/indbrud på gerningsstedet. - At bilen var udstyret med statsspærre, og ikke kunne stjæles uden nøgle. - At der siden 2007 kun var stjålet 5 af samme type og bilen derfor ikke var interessant at stjæle. Og nu til det ”sjove” At der for tiden var mange stjålne biler blandt danskere bosat i Malmø området. - At det pt var svært at sælge biler - At det var dyrt at importere biler i danmark pga afgifter, og at den SKAT DK var opmærksom på personer var tilmeldt bopæl i Sverige, men reelt boede i DK - Samt at jeg havde oplyst forkert km tal jf. data fra Audi dk.
Det var dog en ubehagelig historie (har selv Sveland :scared:). Ret interessant er det, at de kommer med en masse beskyldninger imod dig, som de ikke fremlægger noget bevis for. Alle biler nutildags er jo forsynet med startspærre, så den påstand vil forsikringsselskabet jo kunne komme med, hver eneste gang. Men den dygtige biltyv vil kunne omgå en startspærre - det tager bare tid. Ligeledes har der været historier om såkaldte "masterkeys", som er blevet stjålet fra værksteder og har kunne bruges til indbrud i biler. Hvem siger ikke, at døren har været brækket op og bilen er smidt op på et fejeblad... Holdningen med, at der kun er stjålet 5 biler af samme type siden 2007, og den derfor ikke er interessant at stjæle, holder heller ikke. Hvis folk vil have en bil, så stjæler man den uanset hvor mange der er stjålet tidligere. Sveland må kunne fremvise et bevis for, at der er mange "stjålne" biler blandt danskere i Malmö. Jeg synes da ikke det er noget, man har hørt om herinde og, hvor mange dækker deres "mange" over. Biler er sværere at sælge lige for tiden, men jeg går da ikke ud fra, at du havde bilen til salg? Hvis man har en god økonomi er der da dog heller intet galt i at have sin bil til salg, hvis man vil have en anden bil. "At det var dyrt at importere biler i danmark pga afgifter, og at den SKAT DK var opmærksom på personer var tilmeldt bopæl i Sverige, men reelt boede i DK" Hvordan fremholder Sveland sig til den påstand? På mig at se så beskylder Sveland dig for: - ikke at bo reelt i Sverige (det kan vel forholdsvis let bevises ved evt. brobizz regninger, almindelige regninger, udskrift fra banken visende at man handler ind i Sverige). - værre endnu så beskylder de dig inddirekte for forsikringssvindel. Hvis de mener, at du har svindlet, så bør de da stævne dig. Som de andre foreslår, så bliver du nok nødt til at hive fat i en advokat. Et alternativ kan være også at gå til medierne med din historie (Kvällsposten, Expressen, Sydsvenskan osv.) for at se, hvad de siger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det sjove er at jeg ved hvor lette de er at stjæle...... Det kræver ikke engang den originale nøgle. Start spærren skal bare kodes til den nøgle du har med. Og den sidder i instrumentbrættet....Og det tager 2½min at få ud på en A6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Føj! :mad: :mad: :mad: Jeg er glad for at have forladt det møgselskab. Jeg vil hermed på det kraftigste opfordra ALLE med forsikringer hos Sveland til at skifte selskab i protest mod den behandling du får. Der findes andre alternativer. Det kan være at de vil reagere når et par tusinde kunder forlader dem. En opfordring til admin om at opfordre alle sunddebatbrugere til boykotte selskabet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Føj! :mad: :mad: :mad: Jeg er glad for at have forladt det møgselskab. Jeg vil hermed på det kraftigste opfordra ALLE med forsikringer hos Sveland til at skifte selskab i protest mod den behandling du får. Der findes andre alternativer. Det kan være at de vil reagere når et par tusinde kunder forlader dem. En opfordring til admin om at opfordre alle sunddebatbrugere til boykotte selskabet.
Problemet er bare der findes 2 typer: 1 = Jeg er glad for svedlana 2 = Ja lad os boykotte svedlana NEJ har ikke selv svedlana

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvem er Svedlana???:laugh:
Her ses taksatoren og direktøren fra Svedlana diskutere alle de forbandede danskere som svindler med forsikringer:
Bemærk AlfaSkåne som dukker op et par minutter inde i sekvensen... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er rystet!!!!!!!!!! Og hvis der ligefrem er andre der har oplevet noget lign. synes jeg helt klart det kunne være en historie for f.eks. TV2 Lorry, SVT Sydnytt o.lign. Hold kæft nogle svin... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke for at piske en stemning op, men er det hér ikke en sag for DO'en? Da jeg læste Alfaskånes beretning blev jeg temmelig overrasket og harm over den indstilling Sveland lægger for dagen.:mad: Jeg mener at kunne huske nogle sager, som DO'en gik ind i vedrørende diskrimination af folkegrupper (bl.a. en sag om en fotohandler i Lund - vist nok), som ikke var værre end denne hér.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg siger hermed alle en stor tak for deres svar, og jeg vil nu efter at havde rystet overraskelsen af mig gøre flg. - Finde en advokat og fremsætte mit krav til svaland om erstatning. Heldigvis har jeg en fornuftig økonomi, har været nød til at købe en alternativ bil for min opsparing eftersom, mit job er afhængi af et køretøj. Skal kort anføre at der ikke var gæld i bilen og at jeg på ingen måde havde til hensigt at sælge den. Endnu engang, mange tak for jeres råd, det har hjulpet mig med at samle tankerne, og jeg synes at det er vigtigt at andre for information om, hvad der kan ske i værste tilfælde. Med venlig hilsen AlfaSkåne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du skal da først bruge klagemulighederne, før du smider penge væk på en advokat. Det er svært at afgøre, når man ikke har brevet foran sig, men det virker som om det ikke klart fremgår, hvad begrundelsen for afslaget er, men at det mere består af forskellige bodegarygter og tanker de har gjort sig omkring nogle ting og blabla... Hvis de mener, du nok er en bedrager, så skal de jo skrive det i afslaget, så du kan take it from there. Så måske skulle du indledningsvis anmode om at få et afslag med en begrundelse. Jeg ved det ikke. I hvert fald skal du anke afgørelsen til ankenævnet. Hvis nævnet fastholder afgørelsen, så klag videre via Almänna Reklamationsnämnden. Hvis du samtidig med det vil fodre en avekat med tusindkronesedler, så står det dig naturligvis frit for, men udfaldet bliver nok stort set det samme.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg siger hermed alle en stor tak for deres svar, og jeg vil nu efter at havde rystet overraskelsen af mig gøre flg. - Finde en advokat og fremsætte mit krav til svaland om erstatning. AlfaSkåne.
Alt mulig held og lykke i sagen fremover. Jeg mener dog at du bør gå til Lorry, SVT eller lignende. Jeg vurderer at det vil være en ret interessant sag for dem. /Søren

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Pablo

Til Alfaskåne: Jeg er meget rystet over deres udmelding.....De er sgu nogen værre svin...Jeg har også den holdning at man burde oprette en boycot-liste...For de tjener utrolig meget på os DANSKERE....OG DE VIL MÆRKE DET!! Jeg har en ven som også har en sag kørende med VESTA....nogenlunde samme situation som dig....hans bil blev stjålet i dk...Og ventede også ca 8uger før en eller anden tosse fra en special gruppe fra TRYG VESTA I DK ringede til ham og fortalte at hans ene nøgle ikke tilhørte bilen....Og min ven havde lugtet lunten....Han forlangte så den nøgle udleveret for at bevise at nøglen er bilens org nøgle. Det ville han ik....De lavede så en ny aftale om at tage sammen til Bmw importøren i stockholm....Men aben dukkede aldrig op til aftalen. Efter et dage lykkedes det endelig min ven at fange ham på tlf en.. Og her sagde han at han havde sendt nøglerne til Tyskland for at finde ud af om den var orginal....og det ville højst tage et par dage for at få en AFKLARING FRA TYSKLAND...nu er der gået yderligere 2 måneder. Min ven har så givet sagen videre til en SVENSK Advokat ved navn PER ÖST.:th2: Han er specialist i sådan nogle sager...Han grinte også over hændelsen....Men sagde det nok skulle ordne sig. Han har haft mange lign sager tilføjede han. Og det kan tage op til et år før sagen afsluttes. De er meget langsomme og prøver hele tiden på at trække tiden ud så meget muligt....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Pablo

Her er hans kontaktoplysninger.... Skulle være en utrolig flink og ung herre.... Og har en del danske klienter...:th2: Op med det gode humør...DET SKAL NOK GÅ!!!:thumbup:http://adacta-law.se/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×