Jump to content
biz

Nu får vi snart lönforhöjelse! (Finansiel Krise til debat)

Recommended Posts

Bindegal Riksbank - ny rekord i dumheder! Næste rentemøde i Riksbanken er den 5. september. De fleste økonomer, svensk industri (især eksporten) og endda de svenske kommuner er ude og efterspørge en rentesænkning eftersom den svenske krone er blevet historisk stærk og dette vil skabe arbejdsløse, hvis den fortsætter. Det tyder dog på at Riksbanken igen vil være tonedøv eller har fået en total hjerneblødning. Det lader til at den p.t. er ud og KØBE?!? svenske kroner i markedet: http://www.di.se/artiklar/2012/8/24/riksbanksatgard-kommer-starka-kronan/ Altså - den svenske krone er på sit højeste niveau i 10 år målt overfor Sveriges største samhandelspartnere i euroland, hvilket er ved at blive et stort problem. Og så går Riksbanken ud og laver nogen tiltag, som STYRKER kronen! WTF?WTF?WTF?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Synes måske at folks forventninger til fremtiden tager en lidt for negativ drejning nu med forudsigelser om at sek/dkk passerer 1.00 osv. Det er et godt tegn, for det er nemlig der det typisk begynder at gå den anden vej. :P http://www.institutionalinvestor.com/Article/3073876/The-Swedish-Krona-Keeps-Rising-But-for-How-Long.html

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

altså., jeg vekslede penge for et par dage siden, hvilket er derfor den faldt dagen efter.... Kan evt. fremadrettet skriver hvornår jeg veksler penge fordi det sidste år er den faldet 1 sek dagen efter og så kan folk veksle der, jeg tager 10% af "overskuddet" :-)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Det er vel kun hvis man vil flytte ud af Sverige?
Det gør os da mere købestærke når kronerne kommer fra DK?
Ja lønudbetalingen som sådan blir mere værd, men hvis du vil sælge og flytte til et andet land, er værdien af din bolig blevet mindsket. Det betyder jo eksempelvis noget i en tid, hvor huspriserne desuden falder en del i Malmö...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Ja lønudbetalingen som sådan blir mere værd' date=' men hvis du vil sælge og flytte til et andet land, er værdien af din bolig blevet mindsket. Det betyder jo eksempelvis noget i en tid, hvor huspriserne desuden falder en del i Malmö...[/quote'] Ja hvis du er heldig at have friværdi, men med den afdragsfrie fest er realiteten nok mere at der for flertallet er en gæld, og den er mindre når SEK er lav.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Ja lønudbetalingen som sådan blir mere værd' date=' men hvis du vil sælge og flytte til et andet land, er værdien af din bolig blevet mindsket. Det betyder jo eksempelvis noget i en tid, hvor huspriserne desuden falder en del i Malmö...[/quote'] Tilgengæld vil det kunne få folk til at flytte fra DK til Sverige, hvis den svenske kroner falder til et så lavt niveau og det vil kunne presse huspriserne opad igen.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

HUspriserne er for højre herovre i forvejen Credde. De almindelige svenskere har ikke råd til boliger i Vellinge kommune. De flytter til Staffanstorp osv. Det er udbetalingen der er problemet. For at få et anstændigt hus, så skal du smide 1mill i kontanter og det er der ikke mange der ligger inde med.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
HUspriserne er for højre herovre i forvejen Credde. De almindelige svenskere har ikke råd til boliger i Vellinge kommune. De flytter til Staffanstorp osv. .
Nu er der jo andre steder i skåne end Vellinge. Personligt valgte jeg Vellinge fra da vi købte.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det er forståeligt. Det er rigtigt dyrt herude og der er ikke mange huse til salg som man gider bo i. Vi overvejer lidt om man kan få et dansk firma til at bygge et hus i Sverige med dansk kvalitet. Jeg er ikke meget for de pudsede gips-facader...

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

For Skånes økonomi er det ikke godt at valutakursen mellem danske og svenske kroner svinger så meget. Faktisk er det skidt for hele Øresundsregionens økonomi. For dem som pendler på tværs af Sundet er det ikke til at vide sig sikker på noget - man er nødt til at operere med ret store marginaler i sin privatøkonomi for at være sikker på ikke at gå rabundus. Det er en større og større grænsehindring, og endnu en medvirkende årsag til at flere og flere flytter tilbage til den side af Sundet de kom fra. For de erhvervsvirksomheder som ønsker at handle på tværs af sundet er det også ved at blive mere og mere usikkert. Lad os sige at en virksomhed havde satset på at flytte produktion til Sverige for at spare penge, og investeret en del penge i det - nu er den investering måske spildt. Banken kan måske hjælpe med at lave nogen valutaterminskontrakter til at kurssikre vekslingen. Det er et udmærket finansielt instrument at anvende, men det fungerer kun i en periode og er dermed en stakket frist. Man skal vide hvor mange penge, man har behov for at kurssikre, og de færreste virksomheder kan estimere deres omsætning mere end et år ud i fremtiden, så det giver ikke mening at lave for lange kontrakter. Grunden til at man fandt på at lave en Euro var især, at virksomhederne nemmere skulle kunne handle med hinanden på tværs af landegrænser således at konkurrence og produktivitet blev forbedret. Idéen er god nok - at der så var en lang række ting omkring finanspolitisk disciplin som politikkerne glemte er en anden sag. Selvom danske og svenske kroner altid har været forskellige, så har der været en glansperiode fra slut 2001 til medio 2008, hvor kursen faktisk lå nogenlunde konstant med kun mindre udsving. Den periode blev også en glansperiode for integrationen i regionen. Siden 2008 har kursen bevæget sig mellem 63 og 91, som yderpunkterne, hvilket er en forskel på hele 44%. Det er altså svært at køre en virksomhed, hvor der er tvivl om op til 44% på de afregningspriser man kan tage. Der må egentlig være mange af de samme problemer for de svenske virksomheder, der handler med eurozonen - og eurozonen er stadigvæk Sveriges største samhandelspartner. Tingene bliver slået i stykker for tiden. Og mest frustrerende er det at se, at det primært er dumheder fra Riksbanken, som er en stor del af årsagen til den så svingende kurs. Deres måde at sætte renten på i "inflationsbekæmpelse" er for det meste endt med at gnide salt i såret på stabiliteten. Renten blev sat op ugen før Lehman krakket, hvilket er en dumhed, som er svær at slå - dernæst endte man med at cutte renten så hurtigt og voldsomt i 2009 at man endte på et niveau under ECB og forstærkede at den svenske krone faldt som en sten. Derefter har man været for hurtig til at sætte renten op igen samtidigt med at man på nuværende tidspunkt udtaler at svensk økonomi har det fint og nok skal klare sig, når resten af verden som man samhandler med ser mere og mere skidt ud.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
For Skånes økonomi er det ikke godt at valutakursen mellem danske og svenske kroner svinger så meget. Faktisk er det skidt for hele Øresundsregionens økonomi. For dem som pendler på tværs af Sundet er det ikke til at vide sig sikker på noget - man er nødt til at operere med ret store marginaler i sin privatøkonomi for at være sikker på ikke at gå rabundus. Det er en større og større grænsehindring, og endnu en medvirkende årsag til at flere og flere flytter tilbage til den side af Sundet de kom fra.
Jep - præcis. Jeg skylder næsten ingenting i min bolig, hvorfor det kunne være besnærende at sælge den for udføre pengene til DK. Jeg elsker dog at bo i Sverige, selvom transportudgiften nu tilmed er blevet voldsom dyr. Så vi har fået et dilemma, som gir søvnløse nætter - skal / skal ikke... (boliger er ovenikøbet en mangelvare hér)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Samme bommert igen Riksbanken har forøvrigt dummet sig igen med hensyn til mødekalenderen. Riksbanken holder møde den 5. september - ECB holder møde den 6. september... http://www.riksbank.se/ http://www.ecb.int/events/calendar/mgcgc/html/index.en.html Igen er der røster ude om at ECB kunne finde på at sætte renten ned.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...