Jump to content
Klintwork

DK enkeltmandsfirma m/bopæl i Sverige - skat & sundhedsforsikring?

Recommended Posts

Kære alle! Jeg har enkeltmandsvirksomhed i DK og skal nu flytte til Malmö med/hos min svenske kæreste. Jeg har både danske og svenske kunder og arbejder 80-100% i Danmark for alle. De eventuelle 20% er når jeg tager en hjemmearbejdsdag. Jeg har en adresse i DK m/kontaktperson som jeg beholder, hvor jeg også kan sidde og arbejde. Jeg har en del spørgsmål til min flytning og håber I kan hjælpe: 1) Hvis jeg omlægger mit arbejde så 100% foretages i DK, beskattes jeg da udelukkende i Danmark? SKAL 100% foretages i DK, eller findes 70% reglen stadig? (Beskattes i det land, 70% af arbejdet udføres i). 2) Hvis dette er tilfældet, at jeg beskattes 100% i DK, kan jeg da stadig benytte sundhedsvæsenet i Sverige? Dette er vigtigt, da jeg har en kronisk sygdom og fra tid til anden behøver undersøgelse. 3) Hvis jeg skal købe en firmabil til de næsten daglige overfarter, skal denne da være dansk eller svensk? Kan jeg registrere en svensk bil som firmabil til et dansk selskab? (Jeg tror ikke man må have dansk bil permanent i SE?) 4) Hvad betyder dobbeltbeskatning og er det relevant i mit tilfælde? 5) Hvor kompliceret bliver moms og skatteregnskabet? Ville jeg have fordel af at konvertere mit firma til et Aps? (Var foreslået på en anden tråd, så jeg). 6) Er der en regnskabsekspert her på netværket, der specialiserer sig i disse regler? Jeg synes jeg så en henvisning da jeg kiggede for nogle måneder siden, men kan ikke finde det nu... Jeg ville være DYBT taknemmelig for ethvert svar! På forhånd tak, Hanne.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan komme med et par bud på svar: ad 1) Hvis selskabet er registreret og fakturerer i Danmark burde det være dansk skat uden de store problemer. Dog ville jeg passe på ikke at arbejde (fysisk placeret) mere end 30% i Sverige, da du så risikerer at det svenske skatteverket kan finde på at komme og bede om sociale avgifter (ca. 32% af din før skat løn). ad 2) Hvis du selv privat har officiel bopæl i Sverige kan du fuldt ud benytte det svenske sundhedsvæsen uden begrænsning. Problemet kan være at anvende det danske, hvis du fx. skulle blive så syg at du ikke længere kan arbejde - kriteriet for at få et dansk grænsegængersysgesikringsbevis ser ud til at være om ens danske abejdsgiver betaler dansk ATP. ad 3) Jeg er ikke helt opdateret på reglerne her. Sidst jeg hørte var det en rigtig skidt idé at få dansk firmabil når man boede i Sverige. Dansk Skat forøger ens løn med 25% af den DANSKE nyværdi af bilen pr. år. Det var langt smartere bare at købe bilen privat og få kørselsgodtgørelser, arbejdsgiverbetalt brobizz og/eller lign. Der kan være sket ændringer her. ad 4) Meningen med en dobbeltbeskatningsaftalen er at borgerne ikke risikerer at blive beskattet 2 gange for den samme indtægt, men kun 1 gang hos det ene lands skattevæsen. Det siger de i hvert fald - men det er delvist propaganda - i realiteten er der nogen grumme fælder mht. pension, kapitalgevinster, bolig-gevinster med mere. 5) & 6) Det aner jeg ikke

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Hanne, Bananas har allerede svaret de fleste spm. helt korrekt, så jeg vil bare uddybe lidt. Jeg er selv selvstændig, men arbejder fuld tid i Danmark(dog har jeg et par hjemmearbejdsdage om året) ad: 1) Det samme som bananas 2) Det samme som Bananas, med det tillæg at du kan vælge at betale atp pensionen selv(meget lille beløb) så skulle det ikke være noget problem. 3) Drop firmabilen, køb hellere 2 biler i Sverige og anvend den ene til virksomheden. Det kan ikke svare sig andet(du kan også godt nøjes med en bil :-) ) 4) Det samme som Bananas 5) Der er ingen forskel på det fra før til nu.. Dog kan du ikke trække moms fra på de ting du køber i Sverige, eller jo det kan du, men der skal du opkræve den fra Svensk momssystem. 6) Jeg kender ingen regneekspert, men jeg bruger Addea aps, som revisor og de har rimelig godt styr på reglerne. Håber du kan bruge svarene, ellers er du velkommen til at kontakte mig.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Jeg er selv selvstændig' date=' men arbejder fuld tid i Danmark(dog har jeg et par hjemmearbejdsdage om året)[/quote'] Hvor er dit firma registret? Kan man have et svenske registret firma og arbejde fuld tid i DK, bortset fra et par hjemmearbejdsdage (feks. forberedelse) i ny og næ i Sverige?

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hvor er dit firma registret? Kan man have et svenske registret firma og arbejde fuld tid i DK, bortset fra et par hjemmearbejdsdage (feks. forberedelse) i ny og næ i Sverige?
Mit firma er registreret i Danmark og har altid haft det der. Dog skal man enten have en CC adresse i Danmark eller også skal man angive Skat Sønderjylland som CC adresse da det er der de placerer alle udenlandske firmaer uden adresser. Ang. dit spørgsmål, så kan du jo altid gøre det du skriver, men du er så skattepligtig i Sverige og hører derfor til det svenske sygehusvæsen(læger osv. også). Det er der vist ikke noget odiøst i tror jeg.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
...du er så skattepligtig i Sverige og hører derfor til det svenske sygehusvæsen(læger osv. også). Det er der vist ikke noget odiøst i tror jeg.
Jo, det er der. Som aktiv bruger af det danske "system" med en svensk kæreste der har fået behandling i det svenske i 20+ år kan jeg meddele at der er en *verden* til forskel. Derfor også mit spørgsmål ovenfor.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

He he he.. nu bor jeg i Sverige og har gjort det snart 7 år, og er faktisk, på godt gammelt dansk, helt græsk katolsk om jeg bliver behandlet i Sverige eller Danmark.. Er pt. dog mest i Danmark da det er det letteste for mig oftest.. Men mit odiøse gik mere på hvor man tilhørte skattemæssigt..

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...