Jump to content
Boklund

Smörgåsbord i Malmø eller Lund?

Recommended Posts

Hej, vi er et par danske guttter der skal til Malmø og Lund Skærtorsdag. Vi er i forvejen helt pjattede med dansk smørrebrød, og nu vil vi gerne udforske det svenske alternativ, nemlig smörgåsbord. Imidlertid er det ikke lykkedes os ved søgning på nettet at finde en restaurant, der serverer smörgåsbord. Derfor vil jeg gerne spørge, om der skulle være nogen der kender et godt sted hvor der serveres smörgåsbord i enten Malmö elelr Lund. På forhånd tak. ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Tror faktiskt inte att ni kan hitta nåt sånt. Smörgåsborden är inte vanliga nuförtiden, det enda som riktigt finns kvar är väl Julbordet. Sen är ju smörgåsbord inte så spännade, det är ju en buffé, typ. Smørrebrøden är tusen gånger bättre.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

ja...jo men om man kollar på menyn så står det inget om "det store kolde bord" precis, och sen vill de väl pröva den svenska varianten. Som dock är ungefär precis densamma som den danska, förutom Janssons Frestelse (potatisgratäng med anjovis).

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hmm - de gode mennesker søger jo et alternativ til dansk smørrebrød - og iflg. hjemmesiden "for enden af ovenstående link" er der tale om en dansk restaurant med klassiske danske retter :rolleye:
Jeg har i det mindste givet et forslag i stedet for kun kritik.... :th2: De eftersøgte smörgåsbord og spisestedet indeholder ordet så det kunne være det var det de søgte :love2:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Kronström er en dansk dansker der laver dansk smørrebrød. Det fås alligevel ikke bedre end i Tivoli Hallen i København, så det gider vi ikke spise Hinsidan. ;) Og efter hvad jeg har læst, er det danske og svenske nu ikke præcist det samme. Det er typisk kun få salater på et dansk Koldt Bord, sildetyperne er anderledes, osv. ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

For lige at ridse op: http://en.wikipedia.org/wiki/Sm%C3%B6rg%C3%A5sbord Og så er der: http://www.spangen.se/page/page.asp?id=12 men fordi det er påske, så har mange påskbord eller påskbuffe: http://www.backaskogslott.se/Restaurangindex.html og http://www.ringsjowardshus.com/index_sv.html Bare for at nævne nogle. Mange har sikkert noget påskebord :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for tipsene! Nu skal vi "desværre" til Malmö og Lund, så derfor ligger de nævnte steder lidt udenfor rejseplanen, og havde derfor håbet at der måske kunne findes et sted i en af disse to byer. Men alle tipsene er noteret til en anden god gang. ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

buffet er ikke smørebrød det er buffet Smørebrød er pr. definition når nogen (en smørebrøds jomfru f.eks.) har gjort sig den umage at pynte et stykke brød med til eksempel pålæg, tilbehør og pynt, det er ikke når man selv står i kø ved en buffet og sjasker noget på sin tallerken. Grand i lund plejer at have smörgåsbord ved enhver anledning (jul osv.)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Og efter hvad jeg har læst' date=' er det danske og svenske nu ikke præcist det samme. Det er typisk kun få salater på et dansk Koldt Bord, sildetyperne er anderledes, osv. ;)[/quote']Nu du sagde sildetyper, kom jeg til at tänke på Grand Hotel i Lund. Har väret der et antal gange på deres "julbord" (=juleFROKOST) og der er godt nok mange forskellige sildetyper, som rigtig nok er forskellig fra de danske (der er selvfölgelig ikke min favorit -karrysild!:-(), så måske der også var noget interessant til påske... Her er ihvertfald et link: http://grandilund.se/index.php/category/matodryck/

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Nu är jag ingen specialist på silltyper, men ett smörgåsbord skiftar är olika beroende på var man äter det. Det är inte samma i Stockholm som i Malmö, det är inte samma till påsk och jul osv. Alltså - det är ju bara en buffe med sill, småvarmt (prinskorv, köttbullar) och dessert.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Alltså - det är ju bara en buffe med sill' date=' småvarmt (prinskorv, köttbullar) och dessert.[/quote'] Yep - og det er dét vi vil have, for det er dét vi kan lide. ;) (Her selv arbejdet på en dansk smørrebrødsrestaurant, derfor er jeg interesseret i at udforske den svenske model). ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Skuffet I bliver nok slemt skuffet. Når jeg har väret til julebord med firmaet sidder Danskerne altid og piller lidt i maden:scared: Det eneste sted jeg har overlvet er Big bowl i Malmö. De har også en variant af julebordet her til påske, kan dog ikke sammenlignes: http://www.bigbowl.se/restaurang/mat/paskbuffe/

Yep - og det er dét vi vil have' date=' for det er dét vi kan lide. ;) (Her selv arbejdet på en dansk smørrebrødsrestaurant, derfor er jeg interesseret i at udforske den svenske model). ;)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
I bliver nok slemt skuffet. Når jeg har väret til julebord med firmaet sidder Danskerne altid og piller lidt i maden:scared: Det eneste sted jeg har overlevet er Big bowl i Malmö.
Aaaaahhh, så slemt er det da heller ikke! Nu skriver han jo at han VIL have den svenske model, så mon ikke han overlever de svenske sildtyper og alt det andet som er forskelligt fra DK... Det er klart at man bliver skuffet, hvis man tror den svenske julefrokost er det samme som DK, for man kan vel nu engang bedst lide det man er vant til, mine svenske kolleger er da også begejstrede for julbordet på Grand, hvorimod jeg sidder og brokker mig over at "ris a la manden" er forkert, sildtyperne er forkerte, prinskorven og köttbullarna er kedelige, Janssons og Lutfisk er noget märkeligt noget... (nej, selvfölgelig gör jeg ikke det! Jeg ved jo det er anderledes end det danske og det gör Boklund jo tydeligvis også...) Men det er selvfölgelig fint at advare. Kan da tillägge at vi i öjeblikket arrangerer "sammenskudspåskefrokostsgilde" på jobbet og de kiggede underligt på mig, da jeg spurgte om der ikke var for mange der tog sild med...(det var altså 6 ud af de 8-9 personer der tog mad med:rolleye:)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...