Jump to content
Ann

Tillykke til Egypten

Recommended Posts

Fantastisk at en så ublodig revolution kan lade sig gøre i så stort et land. Og flot, flot, flot at de holdt ud på det der nu hedder "Liberation Square". :th2: Det bliver fantastisk spændende at se hvordan de forvalter den nyvundne frihed, og hvem der skal gøre det. Men når man ser live billederne lige nu kan man næsten ikke undgå at tænkte tilbage til da muren faldt.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Lad os nu håbe at det også ender med rigtig demokrati, og ikke i et fundamentalistisk muslimsk styre, eller en eller anden form for anarki. Men der er potentiale til at det kan ende med noget på størrelse med sammenbruddet af de kommunistiske styrer i Østeuropa i 1989/90, hvis det går godt og domino effekten spreder sig. På den anden side er der også potentiale til at det kan ende lige så galt som Iran eller den franske revolution i slutningen af 1700 tallet.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Så lad os håbe det spreder sig til resten af den arabiske verden' date=' således vi kan få de forpulede huleboere jaget ud........ Det vil gøre verden til et fredeligere sted![/quote']Det må være dejligt at være så fordomsfuld, så alle arabere fx. kan pakkes ind i den kasse der hedder dumme og uintelligente (og krimminelle):sick: Men det er selvfølgelig også nemmere end at sætte sig ind i virkeligheden... Hvem var Mubaraks allierede -jo såmænd USA, men det burde vel ikke undre nogen...:scared:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Dominoeffekten er gået i gang: I morgen gælder det demonstrationer i Algeriet. De brikker bliver svære at stoppe. Selv for fundamentalisterne. Det kan jo altid gå grueligt galt i den del af verden, men jeg vejrer morgenluft for demokratiet.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Og så er jeg ikke engang begyndt endnu med de folk fra Skurup...... ;)

Det må være dejligt at være så fordomsfuld' date=' så alle arabere fx. kan pakkes ind i den kasse der hedder dumme og uintelligente (og krimminelle):sick: Men det er selvfølgelig også nemmere end at sætte sig ind i virkeligheden... Hvem var Mubaraks allierede -jo såmænd USA, men det burde vel ikke undre nogen...:scared:[/quote']

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Og så er jeg ikke engang begyndt endnu med de folk fra Skurup...... ;)
Haha, dem ville jeg ellers gerne høre;-) Jeg er personligt selv glad for at de gamle gubber herude på landet tager til thailand for at finde sig nogle koner -for nu har konerne åbnet en fantastisk thairestaurent i byen:laugh:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hvem var Mubaraks allierede -jo såmænd USA' date=' men det burde vel ikke undre nogen...:scared:[/quote'] Mellemøsten har jo i lang tid været noget rod, hvor der ikke var andet at gøre end at forsøge at samarbejde med de diktatorer som var vestligt orienterede og modarbejde de diktatorer, som var anti-vestlige. Problemet i mange af disse lande er, at vi i Vesten ikke vil kunne lide resultatet af et frit valg, som måske vil blive det første og sidste. Tunesien har en (realtivt set) ret veluddannet befolkning - det har en god chance for at ende godt. Egypten er et wild-card. Der er mange fattige, der kan lokkes med på hvad som helst. Algeriet har en hvis chance for at ende godt. Yemen - her der stor fare for et præstestyre ved et frit valg. Men foreløbit snakker vi om lande, hvor USA ikke har helt så store strategiske interesser (læs: olie). I Egypten har Obama vel reelt haft valget mellem aktivt at støtte Mubarak i at slå den demokratisk indstillede revolte ned med magt, eller at lade tingene gå sin gang, og håbe på det bedste. At aktiv bekæmpe demokrati er trods alt for groft for os her i Vesten - så længe det ikke koster os noget i hvert fald. Men hvad fanden gør man, hvis det spreder sig til Saudiarabien.?? Den største olieproducent i verden, og en af de mest konservativt muslimske befolkninger - hvad vil frie valg lede til her? Hvis Saudiarabiens olieproduktion går i dørken i lang tid, får vi en endnu en kæmpe økonomisk nedtur i Vesten.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Når de alligevel ikke gider gi os billig olie så er der ingen grund til at vesten bliver ved med at støtte op om gamle slidte regimer. Fantastisk at se hvad der foregår i Egypten.
:th2: Hehe top kommentar!! :thumbup:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...