Jump to content
Søren&Eva

Bor i Sverige og starter virksomhed i DK, skal firma da have adresse i DK??

Recommended Posts

Det lyder såmænd meget rigtig altsammen, så jeg må nok bare hellere lukke øjnene og gøre som jeg har gjort i 3 år :-) Måske er der forskel på dansk og svensk regelsæt i forhold til, at når man har en enkeltmandsvirksomhed i DK, så beskattes man jo helt som efter private regler altså som almindelig lønindkomst. Jeg har jo et CVR nummer, men på min selvangivelse bliver det hele jo talt sammen og beskattet som privatperson, fordi jeg ikke har et selskab. Har uanset den gode dokumentation du har fået, meget svært ved at se for mig, at jeg både skal deklarere i S og DK for et 100% dansk drevet firma som jeg tilfædigvis ejer, når alt andet indkomst jeg har beskattes i DK. Nå som sagt - jeg lukker øjnene.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Der er lidt forvirring her i tråden. Der er nok lige en ting I skal være opmærksomme på ved svensk beskatning af udbytter fra virksomheder. Fra normale udbytter på aktiebesiddelser, som kan anses som ren investering, hvori man ikke har indflydelse på selskabet vil man kun blive beskattet i Sverige med deres aktieskat (30% så vidt jeg husker). Denne 30% beskatning er faktisk ret mild i forhold til mange andre former for skat i Europa og den er også meget mere mild end beskatningen på lønindkomst i Sverige. Dette kunne naturligvis lede til at en del folk forsøgte at få lavet deres lønindkomst om til aktieudbytter, hvis dette var tilladt. Men for at forhindre det har Skatteverket lavet regler om, at hvis man selv ejer en stor del i selskabet (over 20%), eller sidder i ledelsen på selskabet, så skal udbytter fra et sådan selskab ikke beskattes som aktieindkomst, men i stedet som lønindkomst (+ sociale afgifter). Og det gælder naturligvis også for enkeltmandsselskaber. Jeg tror at det er disse ekstra regler, som skaber kaos.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Der er lidt forvirring her i tråden.
Der er rigtig meget forvirring i denne tråd, og jeg er vist med til at bidrage med yderligere forvirring. Jeg kan bare se, at med den info, jeg har fået, så skal man som svensk bosiddende dansker deklarere svensk skat med personligt firma i Danmark (som ikke må være et enkeltmandsfirma, men en "udenlandsk virksomhed, anden"). Det virker fuldstændigt tåbeligt, og jeg tror at det er fordi, der er nogle der på uheldigvis har siddet og forsøgt at skrue nogle møtrikker sammen med nogle bolte, som ikke passer ind i hinanden. Men det gør i hvert fald, at jeg finder løsningen med personligt firma i Danmark uanvendelig. For at løse problemet, kigger jeg på selskabsløsninger, men jeg skal være ærlig omkring, at jeg synes at det er meget at binde 80.000,- i et ApS, når firmaet er et opstartsfirma på bibeskæftigelsesvilkår. Der er iværksætterselskaber, og det ser rigtig spændende, men de kan ikke oprettes endnu. Kender jeg systemet ret, tager det laaaaaaang tid før det bliver bragt i orden. Ellers er der SMBA, men disse selskaber bliver vist bevist syltet af den danske stat. Øv! )-: Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Der er iværksætterselskaber, og det ser rigtig spændende, men de kan ikke oprettes endnu. Kender jeg systemet ret, tager det laaaaaaang tid før det bliver bragt i orden.
Og nu kan man så oprette iværksætterselskaber. Det har jeg tænkt mig at gøre. Er der nogle særlige ting, man skal være opmærksom på i den forbindelse, når man bor i Sverige, men opretter IVS i DK? Vh, Lars.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...