Jump to content
Sign in to follow this  
sup3rior

LO forfølger folk med andre holdninger...

Recommended Posts

LO Sverige har vist fået kastet sig ud i en ikke så heldig kampagne...

I mars inledde LO ett jättelikt projekt som går ut på att utbilda 150.000 av sina medlemmar i att övervaka misstänkta rasister på jobbet. De som rapporteras för invandringskritik riskerar att bli utesluta ur flera LO-anslutna fackförbund, enligt ett inslag i SVT Agenda. Den jättelika angivarorganisationen blir med sina 150 000 medarbetare betydligt större än Stasi, som vid DDR-diktaturens sammanbrott hade 100 000 angivare runt om i Östtyskland. Syftet med verksamheten är att hålla koll på människors frustration över invandringspolitiken och göra så att vanligt folk känner sig övervakade och därmed rädda för att lufta sina åsikter med sina kollegor och vänner. – Som förtroendevald måste man ställa sig bakom den värdegrund som finns i fackförbundet, säger Kennet Bergqvist som är en av de utbildade angivarna. Sitter någon då och ifrågasätter invandringen och säger rasistiska grejer, då måste man ingripa, så är det bara, fortsätter han. Enligt ett inslag i SVT:s Agenda får arbetare inte ens säga att det finns ”för många invandrare” i Sverige utan att riskera uteslutning ur facket.
Og konsekvensen ses her: http://svt.se/2.22620/1.2753262/facket_utslot_sd-fortroendevald Uagtet om man deler den mening eller ej er det da helt i skoven... Det minder sku da lidt om DDR hvis vi sorterer delen som involverer nakkeskud fra... Har du ikke den "rigtige" holdning så er du "persona non grata"...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Apropos viser DR2 iaften Andre Folks Liv. Hvor er det en syg linje det svenske LO lægger for dagen. Tænk sig at folk ikke må ha en mening.
Det kan så sætte deres stunt lidt i perspektiv... "Sjovt" er det også at en af deltagerne i kampagnen er svenske EXPO, som i bestyrelsen har Mona Sahlin siddende... Og som lister deres mål sådan her:
Vår vision är ett demokratiskt samhälle där människor inte förföljs, trakasseras eller fråntas sina rättigheter på grund av hudfärg, etniskt ursprung, sexuell läggning eller religion.
Men hov vent... Der er vist noget galt, for hvem er det som forfølger og chikanerer samt fratager rettigheder...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×