Jump to content
Sign in to follow this  
larscph

Er det så her mellem jul og nytår de aktiverer det?

Recommended Posts

Så vidt jeg ved, så er der i dag ikke lovhjemmel for 'interval-måling', og faste installationer var et forsøg, som er afsluttet. Som jeg forstår det er der kun tilladelse til fartmåling/kontrol med atk-bilerne eller almindelig personlig færdselskontrol. Det er muligt, at politiet kan lave intervalmåling med kameraer og T'er i vognbanen, hvis de stopper en direkte efter, men helt klar ikke automatisk.

Måling mellem 2 kameraer vil sikkert skulle prøves i retten, da teknologien bør dokumenteres og godkendes (forskellig forsinkelse på kameraer, usikkerheden i aflæsning, etc), lige som stopursmåling, laserteknik og andre målinger er prøvet ved domstolen.

Jeg tror ikke det skal i folketinget for at blive ændret, men kan sikkert gøres med en bekendtgørelse. Det er jo ret politisk, så jeg tror ikke ministeriet har lyst til at 'snige' det igennem, uden politikerne får sagt deres. Så mon ikke en fastmonteret automatisk fotokontrol baseret på intervalmåling skal gennem en høring først?

Der er i dag mange kameraer opsat på motorveje og tilsvarende i Danmark, og de er, ligesom dem i tunnellen, opsat med et helt andet formål for overvågningen. Jeg kunne forestille mig at der blev nogle alvorlige problemer, hvis man ændrede formålet fra relativ anonym trafikovervågning til fartkontrol af enkeltbiler/personer. Jeg tror ikke politikerne har lyst til at åbne den hvepserede af personovervågning, der ligger i en ændret anvendelse af de kameraer :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×