Jump to content
Sign in to follow this  
Paul

BankID e-legitimation

Recommended Posts

Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor BankID e-legitimation på nogle punkter virker ganske ugennemtænkt.

Det er sådan, at fruen allerede har en bank, der benytter BankID, og den er installeret for længe siden på Windows Vista (BankID på fil).

Nu kan jeg så tænke mig at installere min egen BankID på fil, på samme pc som fruen. Men, installationen er indtil videre ikke lykkedes, og jeg kan simpelthen ikke finde noget på BankIDs supportside, der fortæller mig om man kan installere to personers BankID på samme enhed, og i givet fald, hvordan?.

Så troede jeg, at jeg var smart, og ville installere BankID på Windows 10 i stedet. Men, efter at have prøvet flere gange får jeg endelig en fejlmeddelelse om, at BankID ikke understøtter 64-bit. Jeg havde ellers tjekket BankIDs side omkring systemkrav først, og dér nævnes hverken 32-bit eller 64-bit.

Så, nu har jeg for tredje gang bestilt BankID, denne gang dog et mobilt BankID, som forhåbentlig virker på min Android smartphone.

Jeg har også prøvet at ringe til BankIDs support. Men, der er desværre en eller anden kønsløs person som svarer, og giver mig den nedskrevne rutine. Slet ikke imødekommende.

Har I eventuelt svar på nogle af mine udfordringer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Det virker udmærket hos mig med to bruger. Jeg installerede bankid på min PC, oprettede en Bankid til mig og fruen via vores bank. Udfra det du skriver kan jeg desværre ikke se hvor det galt for dig, for det sker helt automatisk når man opretter bankid via netbank. Jeg brugte firefox,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg bruger også Firefox, men den eneste gang en installation af BankID gik rent igennem, var dengang jeg installerede fruens.

Apropos, så prøvede vi netop at logge ind på fruens bank, men fik vedhæftede besked. Så nu skal vi bestille en ny kode for at starte forfra. Hvem pokker har fundet på sådan et mistillidsskabende system?

 

Skandiabanken.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har her i nyere tid oplevet at jeg skal åbne Bank-ID appen på forhånd hvis jeg skal bruge den til noget... Lader jeg en given hjemmeside kalde den selv går det i fisk...

Og mht. Windows 10 har jeg det kørende fint der...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×