Jump to content
Rene Larsen

SBAB og arbejde i Danmark

Recommended Posts

Vær opmærksom på at SBAB (og de selskaber som benytter SBAB som udlåner - fx Ica-banken, Ikano Bank og Bättre Bolån) ikke længere låner ud til svensk bosatte - hvis de arbejder i Danmark.

Eksisterende kunder vil dog kunne fortsætte med deres nuværende lån - men de kan ikke optage nye lån.

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/pendlare-nekas-nya-bolan/

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det er altså endnu et skridt i den forkerte retning :(

Nordea har tilsvarende at nye kunder ikke kan optage lån i Sverige hvis indkomst kommer fra Danmark. De er dog en smule lempeligere da det går an at optage nye lån hvis man allerede er kunde i banken.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Ikke nogen god udvikling - endnu et slag mod Skåneregionen fra Sveriges magtcentrum.

SBAB angiver selv at det er deres egen manglende evne til at kreditbedømme, når de ikke kan slå op det svenske register, hvad folk tjener. Det kan man jo ikke kalde andet end inkompetence. Men det har altid været lidt on/off med hensyn til om SBAB giver lån i den situation.

Det er mere bekymrende med de andre banker, hvis der kommer et nyt EU direktiv, som saboterer sagen:

Enligt Claes Warren, kommunikatör på Swedbank, har hans bank inte infört någon generell regel om att göra det svårare för sundspendlare att få bolån.

Men han påpekar att alla bankers kreditgivning för kunder med jobb i utlandet kommer att påverkas av EU:s bolånedirektiv som träder i kraft i juli 2017.

– Effekterna är det för tidigt att uttala sig om eftersom det svenska lagförslaget ännu inte är färdigt, säger Claes Warren.

Magnus Nelin är informatör på Nordea:

– Bolånedirektivet innebär att den som har lön i en valuta och lån i en annan per definition får valutalån med speciella regler. Men vi vet inte hur. Det har ju ännu inte trätt i kraft.

 

Jeg kan godt forstå noget af motiveringen til at lave et EU direktiv - før finanskrisen, var der mange af de østeuropæiske lande, hvor man gav totalt oversolgte boliglån i Euro i stedet for den lokale valuta for at få "renterabat" - hvilket i sig selv tenderer bondefangeri og svindel, da fagfolk matematisk kan bevise at påstanden om "renterabat ved lån i anden valuta" er forkert, da den opvejes af forventet valutakursfald. Det hedder "den internationale renteparitet".

Da finanskrisen kom faldt disse valuer i forhold til euroen, og derfor var der mange , som kom i problemer, hvis de havde lån i euro og indtægt og aktiver i deres egen valuta. Det er det man vil forhindre.

Det er bare surt, hvis man også ender med at de facto diskriminere pendling mellem 2 lande der har forskellig valuta. Det har vel ikke været meningen, men det skulle ikke undre mig om EU-systemet ikke har noget imod at diskriminere imod de lande, som ikke er med i euroen. Det ses jo allerede med hensyn til stats-garantien for private indståender i banker, som er defineret i EU lovgivning til at være 100.000 euro - uden hensyntagen til hvad det bliver til i andre valuaer.

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...