Jump to content
 1. larsk

  larsk

 • Similar Content

  • By Paul
   To timer og et kvarter – så længe kører en DSB-lokomotivfører gennemsnitligt i tog på en vagt
   Man kan åbenbart skrive hvadsomhelst efterhånden og kalde det for fakta.
   Faktaboksen i artiklen siger:
   FAKTA
   Hvad bruger lokomotivførerne deres arbejdstid på?
   Kørte timer: 43 pct.
   Her medregnes at køre toget frem fra dets holdeplads, værksted, klargøring eller rengøring og at vende det på endestation. Andre opgaver: 27 pct.
   Her medregnes pause, afløsning samt instruktionstimer, hvor andre instrueres og oplæres. Pasrejser medregnes også – det er rejser, som lokomotivføreren foretager til en given station for at påbegynde arbejdet derfra. Derudover medregnes også, når en lokomotivfører står til rådighed, hvis noget uventet sker. Det samme gælder, når man er del af en reservestamme, der skal være klar til at komme på banen, hvis et andet tog for eksempel bryder sammen.       Ikke til rådighed: 30 pct.
   Her medregnes ferie, orlov, uddannelse og sygdom.  
   I arbejdstiden medregnes også ferie, orlov, uddannelse og sygdom. Det er jo helt klart noget sludder.
   Hvis man derimod mener, at det er en omkostning for DSB, dvs. noget de betaler for, så er sagen jo en helt anden.
   Men jeg er ret overbevist om at absolut ingen holder ferie og orlov i arbejdstiden.
    
    
  • By Paul
   I dag havde jeg en rendyrket "say what?"-oplevelse.
   Som alle sikkert ved, så er der valg nu på søndag i Sverige. Og inden valget kan man förtidsrösta, som på dansk vel bedst kan kaldes for at brevstemme, selvom det ikke er helt det samme sådan rent teknisk.
   Jeg var ved at ryge bagover, da jeg i dag i Stora COOP ved kiosken så vælgere stå i kø, og så var der to af disse nærmest klaustrofobisk små "stemmebokse" til förtidsröstning. Min danske demokratiske tradition fik noget af en kajeryster (uppercut), og jeg kan simpelthen ikke fatte, at svenskerne finder sig i en sådan, i mine øjne, absolut udemokratisk behandling.
   Hvordan (fanden i helvede) kan man få voksne mennesker til at stemme præcis ved siden af kasserne i en COOP og en kiosk med rigtig lang kø. Hvem som helst kunne stille sig op og tage et billede af folk der udøver sine demokratiske rettigheder. Desuden, så kunne man skule over skulderen og se hvilket partis stemmesedler de stakkels mennesker valgte, og stoffet var så tyndt i "stemmeboksen", at man nærmest kunne se hvad de var i gang med. Og for det ikke skulle være løgn, så stod en kvinde (muligvis moren) og stak hovedet sammen med en anden kvinde, som var ved at stemme, og kunne dermed glo lige ned i hvad der blev puttet i konvolutten.
   Fy fan, Sverige. Det kom sgu godt nok bag på mig, at I er en demokratisk bananrepublik når det kommer til selve valghandlingen.
   Og lige inden én eller anden bøvet dansker synes, at det nok var noget jeg så i en eller anden ghettodannelse, så, næ nej... kun "rigtige" jönssoner over hele linjen.
   PS. Som man kan se af følgende link, så foregik det i Karlshamns kommun
  • By Paul
   Tankesmedjan Katalys: ”Finanssektorns dominans bäddar för kris inom kort” (Dagens Nyheter, 24. november 2017)
   Er vi ved at være såvidt?
 • Nyeste Emner

×