Jump to content
Sign in to follow this  
Besiktas

Dansk SU med bopæl i Sverige

Recommended Posts

Hej,

Jeg antager her, at du bor i Sverige og at der ikke er sket de store ændringer i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Sverige siden jeg selv studerede for snart 10 år siden. Derudover så tænk på at jeg ikke er revisor, skatteekspert eller lign. Men med det sagt...

Du bliver som sådan ikke fritaget for at betale skat af din SU. Danmark har slet ikke ret til at opkræve skat af din SU! Hvis du arbejder i Danmark og bor i Sverige, skal du betale skat af din løn i Danmark, fordi sådan er aftalen ml DK/SE. Men al anden indkomst skal beskattes i Sverige, da du er fuld skattepligtig i Sverige. Der er dog lige det tvist, at "studiebidrag" i Sverige ikke er skattepligtigt og dansk SU betragtes netop som (og er) studiebidrag.

Kort sagt: DK skal ikke beskatte SU'en, kun din lønindkomst fra DK. SE skal beskatte øvrig indkomst men de beskatter ikke studiebidrag = din SU er skattefri.

SKAT i Danmark ville have et "hemvistintyg" fra Saktteverket i Sverige som en eller anden form for dokumentation. Jeg forstod aldrig hvorfor, SKAT kunne jo godt se at jeg boede i Sverige. Men det er bare at gå ned på Skatteverket og bede om det. Det kan godt være de spørger hvorfor du skal bruge det, og det kan godt være lidt svært at forklare. Personen du taler med ved sikkert ikke ret meget om at SU ikke skal beskattes i DK osv osv.

Jeg endte med at få en masse penge tilbage og DK stoppede med at opkræve skat af SU'en fremover. Dejligt 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×