Jump to content

Recommended Posts

Hvordan er det med pension (jeg tænker både på privat optjent og folkepension), når os, der nogle år har boet i Sverige og arbejdet i DK. Eller andet siger mig, at vi kan komme i klemme og så dårligere, end hvis vi har arbejdet fuildstændig på samme vis, men boet i Danmark.

Hvordan er reglerne, når (og hivs) vi nu kommer til den tid?

Vh, Lars.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Når man går på 100% pension, dvs. ikke har lønindtægt ved siden af, så bliver livet væsentlig lettere end når man er grænsegænger. Især hvis man går direkte fra job til pension.

En undtagelse er dog, hvis man går på pension inden Svenne Stereotyp vanligvis går på pension, hvilket er når man fylder 65 (garantipension). Så er det ikke sikkert at myndighederne kan finde den rigtige kasse man skal puttes i.

Før du går på folkepension > Bopæl og arbejde i udlandet > Min folkepension hvis jeg har arbejdet i Danmark, men boet i udlandet

Har man ikke haft lønnet arbejde i Sverige som grænsegænger flyver man nærmest under radaren som pensionist. Det eneste der kræver lidt fingerfærdighed er at komme under Försäkringskassans vinger - et virkelig sløvt og nidkært foretagende. Försäkringskassan er vigtig, hvis man gerne vil have tilskud til tandlægen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×