Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Earlier
 2. Gulag

  Hussalg

  Jeg står i sammen situation, dvs. har arbejdet i DK, sovet i sverige og har haft 0 at gøre med skattemyndighederne i SE i 14 år. Sælger så nu med en gevindst for at bo i DK - nyt boligkøb. Jeg har læst flere tråde på forumet her og jeg kan stadig ikke helt greje det her med UPPSKOV. Hvad er det Superior mener med "deklarere drypvis henover en årrække og derved slippe for reavinstskatt??"
 3. Hej, bliver Øresundspendler pr 1/3 2021 og vil derfor fremover få udbetalt min løn i Sverige. Jeg har Jyske Bank i Danmark - er der nogen gode råd til banker som er "nemme" at arbejde med i Sverige og hvordan man nemmest får en bankkonti i Sverige selvom man er bosiddende i Danmark ?
 4. En gammel tråd men, jeg mangler simpelthen også sådan et timeskema men dog kun til ugebasis/14 dags periode, nogen der kan hjælpe ????
 5. Ved godt det er en gammel tråd, jeg kunne heller ikke finde feltet i 2021. Men tror ikke man har ret til at trække renter fra hvis man er "Begrænset Skatte pligtig", men kan hvis man overgår til "Grændsegænger Reglen". Som jeg læser det kan man ikke bare switch rundt mellem Grændsegænger/Begrænset skattepligtig, noget med man skal havde taget stilling til det inden 31/August? Jeg kan dog se de sidste par år har jeg kunne trække renteudgifter ?, men ved ikke om jeg stod som grændsegænger, pdf'en fra tidligere år skriver jeg er begrænset skattepligtig, og har kunne trække renterne fra. Det kan være skats system der skriver begrændset skattepligtig fordi jeg åbenbart er det nu. Det er ikke sikkert jeg var det tidligere :( hmmm....
 6. annah22

  undertøj

  Min kæreste kunne godt lide meget undertøj, som jeg gav ham herfra https://undertoj.nu/
 7. Jeg tror nu det er helt bevidst. Hun vil nok ikke risikere, at én eller anden begynder at stalke hende.
 8. Haha... nå, hun er ikke så hurtig til at redigere/uploade. Vh, Lars.
 9. Selvom den charmerende Noraly gør et rigtig godt job, så må jeg jo nok indse at klippene på Youtube ikke er helt friske.
 10. Pengepungen. ? Når søgemaskiner, hostingselskaber og ejere af hjemmesider skal til lommerne, så kommer der hurtigt algoritmer, som enten fjerner forældede og ubrugelige oplysninger, eller prissætter kunderne efter kvaliteten og kvantiteten af deres bidrag. Edit: Helt apropos, jeg var netop nødt til at slette et tidligere oploadet billede for at kunne oploade et nyt billede i en anden tråd her på debatten. Det viser sig, at der max. kan oploades for 500 kb filer.
 11. Hvem skal så afgøre hvad der er "forældet" eller ej? ?
 12. Det er jo kun fordi det stadig er gratis eller latterligt billigt at lade gammelt ragelse ligge og flyde rundt på nettet. Der kommer vel en dag, hvor det går op for folk, hvor meget energi der går til at lagre gamle og ubrugelige oplysninger på servere rundt om i verden. En god idé kunne være at lægge en skat på forældede og ubrugelige oplysninger på nettet. Der spildes jo strøm på at det er tilgængeligt.
 13. €33, ja, og det er bare for en MC. Okay, og klippet er helt fresh. Fantastisk vejr.
 14. Det er ikke kun os, der finder broen dyr. Selv den charmerende Noraly bliver chokeret over de 33€, der skal falde efter passagen: https://www.youtube.com/watch?v=nFflhVuJGN8 6:15 Vh, Lars.
 15. Jeg syntes faktisk at noget af det mest fantatiske ved internet er, at det husker for evigt! :) Men ja check altid datoen...
 16. Jeg syntes jo det er hyggeligt sitet stadig findes - jeg flyttede til Sverige i September 2004 først på landet nord for Eslöv og siden til Malmö først i hus og nu lejlighed i Västra Hamnen. SIden var uvurderlig vigtig da jeg flyttede for at finde information - men ja det er bare anderledes i dag. Jeg kommer ikke til at flytte til Danmark igen, er blevet svensk statsborger og har fået barn som er svensk og jeg befinder mig bare rigtig godt her. Om tiden er kørt for forum som dette ved jeg ikke egentlig, men det er nok ikke længere så eksotisk og nyt - men problemerne på tværs af to lande findes i høj grad stadig - bare endnu mere synligt her i år med Corona og alt det som det har ført med sig. Men ja, det er mest andre platforme der har med Øresunds spørgsmål at gøre nu for tiden. Siden her har vel ikke været aktiv i 10 år, men jeg syntes stadig det er hyggeligt at kigge forbi i ny og næ.
 17. Jeg røg jo også "kun" retur p.g.a. kærlighed. At det så viste sig fra en helt anden side hurtigt senere, tja - det kan jeg kun lære af. Jeg er dog glad for at være kommet retur til fødebyen, da mine forældre efterhånden er oppe i alderen - og jeg kan være i nærheden og hjælpe. Ja - internet-fora er nok ikke så bevendte længere...og dog. Det kræver man gider at følge med, deltage, bidrage. Men mange har nok svært ved at finde tiden til det, i en travl hverdag. Om man bor på den svenske eller danske side, gør nok ikke den store forskel. Set i bakspejlet, så er det helt sindssygt så mange timer jeg har brugt herinde. Først som almindelig bruger i 2002-2003 - og senere som moderator. Og ja - det gør da lidt naller at se luften gå ud af ballonen, bestemt. Men man skal ikke altid forsøge at holde liv i fortidens sysler, når fokus og behov, helt naturligt, har flyttet sig et andet sted hen over tid. Der kunne skrives bøger om vores debatter herinde, og de venskaber og erfaringer der er blevet knyttet og draget som konsekvens. Intet af det ville jeg være foruden, da det (også) hjalp mig gevaldigt til at finde ud af hvad Sverige var for en størrelse. (Arh - ok, som moderator har der været tilfælde hvor det blev lige en kende for spændende, når troll's og brøleaber blev personlige, og begyndte på alt muligt knald udenfor debatten. Men dét kom vi også igennem ? Selv Michael K Og Brian havde sin "plads" herinde ?) Det var gode tider. Gode tider fortsætter nu - bare på andre platforme...og i en anden tid. Sådan skal det være ?
 18. Der er nu stadig en del "gamle" brugere som bor herovre. Dog går livet videre fora virker ikke så 2020
 19. larsk

  Du kan ikke modtage beskedder privat?

 20. Der er intet værre end et Zombie-site med et væld af gamle og uaktuelle oplysninger. Det kender jeg fra mange søgninger, og jeg har gjort det til en vane først at tjekke datoen på indlæggene. Øresundsdebatten bliver ikke aktivt vedligeholdt, så den siver stille og roligt ud i internettets glemte verden.
 21. Helt ok. Det er svært at bevare interessen når det efterhånden er 10 år siden, man selv flyttede tilbage. Hvis nogen har lyst til at overtage, kan de jo melde sig på banen....?
 22. Det kan være du har ret, Gio. Det koster jo også lidt at have kørende. Der stadig lidt trafik på fra søgninger og man kan jo ikke udelukke at folk finder svar fra det store antal gamle tråde, men trafikken øst-på er jo forlængst stoppet.
 23. (Ovenstående var ikke ment som et surt opstød - men mere en konstatering og en overraskelse, efter ikke at have været forbi her læææænge) ?
 24. Mon ikke stedet bare burde lukke ned, efterhånden? Alt foregår på andre platforme, og Steen har ikke været online herinde i over et år ?
 25. Det har været rart at leve frit i Sverige - helt enig. Kørte gennem Tyskland forrige uge. Hver gang man skal fika eller have noget at spise, så skal man udfylde en formular med sit navn, sin adresse og telefonnummer. Mundbind skal være på overalt indendørs, ellers vanker der bøder. Ganske stressende at trække vejret gennem et mundkondom.
 26. Da kontrollen mod Sverige tog til for nogle år tilbage pga. migrantkrisen, var min første tanke, at det her kommer til at medføre store problemer for os pendlere. Og det gjorde det også de første par uger/måneder indtil de svenske grænsevagter kunne se det idiotiske i intensiteten og de lange køer ved grænsestationen... eller at pengekassen slap op. Nu er det bare almindelig irritation at blive stoppet og blive spurgt om, hvor man kommer fra, hvor man skal hen, hvor man bor, hvad man har lavet, om man er dansk statsborger - og så ende med alligevel at blive bedt om at vise pas. Jeg synes, at jeg til tider har stødt på nogle ganske unødigt irriterende, svenske grænsevagter. Den irritation er dog vand i forhold til kontrollen mod Danmark disse dage. Jeg har klaget til Rigspolitiet over politiets håndtering ved grænsen - bl.a. at de ikke stiller op med mere mandskab, så der kan kontrolleres i min. 5 rækker konstant. Det er uforskammet overfor os pendlere, der bruger flere timer ekstra hver eneste dag på dette idioti. Modsat politiet får vi desuden ingen løn for det. Desuden bør de også som i fredags lade bilister, der bare vinker med et eller andet rødt i bilen passere uden at blive stoppet - det gav nærmest ingen kø, da jeg passerede lidt i 8 om morgenen - thumbs up for lederen den dag, der tog den beslutning. Pendleres tålmodighed er for længst brugt op. Nå ja... i øvrigt... din bitch, der i den sorte Mercedes for en uge siden chikanerede mig ved at presse mig ind i autoværnet, da jeg på MC overhalede dig venstre om i overhalingsbanen. Jeg hørte ikke, hvad du af dine lungers hysteriske og fulde kræfter råbte af mig, da jeg alligevel formåede at undgå at blive mejet ned af dig. Næste gang du tager kørekort, så læs lige op på reglerne - bl.a. om første grundregel: At vise hensyn i trafiken. Og så ellers kig her: https://fdm.dk/alt-om-biler/love-regler/faerdselsregler/overhaling-med-motorcykel#:~:text=Det betyder altså%2C at motorcyklister,linje ind mod fx autoværn. Politisk... ja, det er sgu en trist farce. Jeg er langt henad vejen stolt af den svensk måde at håndtere problemet på. Det har været rart at leve i frit i Sverige. Et frit lands borgere vil ikke lade sig låse inde. Økonomisk er det svært at sammenligne. Danmark har taget store lån i en ellers flot og langt opgangsperiode; men vi har ikke set toppen af prisen endnu. Næste år regner man med at en stor del af finansloven stadig kommer til at omhandle coronahåndteringen. Husk på, at de, der sidder med viden om de økonomiske tal er Socialdemokrater... og de har en interesse i at tallene ser så lidt dystre ud som muligt. Lad os rive alle grænser ned. De er kun til irritation for de, der har lovlig passage, og de er ganske hullede. Speaking of. Prøv at se Naraly's vlog her. En meget charmerende, hollandsk pige, der på egen hånd kører jorden rundt på MC. Hvis du ikke gider at se det hele, så se fra 4:45, hvor hun bare kører igennem kontrollen (fordi hun tror hun kan): Hendes øvrige videoer kan i øvrigt stærkt anbefales. Se hende bl.a. skifte bagdæk et eller andet sted i Asien, hvor jeg selv som mand aldrig ville turde køre - hverken alene eller i gruppe. Og hun har også et par koblingsplader med i bagagen. Men ved jo aldrig, om man får brug for de... og det får hun faktisk. Vh, Lars.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...