Jump to content

bonne

Members
 • Content Count

  551
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Reputation Activity

 1. Like
  bonne got a reaction from Paul in Dyr bro, ja   
  Det er ikke kun os, der finder broen dyr. Selv den charmerende Noraly bliver chokeret over de 33€, der skal falde efter passagen:
  https://www.youtube.com/watch?v=nFflhVuJGN8
  6:15
  Vh, Lars.
 2. Like
  bonne got a reaction from larsk in UD Fraråder rejser til nabolande   
  Hvis der ellers er nogle tilbage på sitet (udover SPAM'ere): Skulle have touret lidt rundt i Europa i dag, men jeg fandt ud af, at Sverige fraråder rejser til nabolandene f.eks. Danmark (men ikke Portugal). Det giver i så fald problemer med div. forsikringer.
  Jeg har spurgt UD om det skyldes risiko omkring coronasmitte, og i så fald, hvorfor man frarådes at rejse til Danmark, men ikke til Portugal. Svaret var:
  "UD har resonerat som så att vi har lyft avrådan för länder inom EU som inte har särskilda restriktioner som förhindrar eller försvårar inresa för just svenskar och avrådan kvarstår för de länder som har denna typ av restriktioner då detta påverkar möjligheten att resa.
   Detta innebär att UD fortsatt avråder från icke nödvändiga resor till våra grannländer. Men det är viktigt att påminna om att det handlar om en avrådan från icke nödvändigt resande, och att lokala överenskommelser som finns, exempelvis för arbetspendling, fortfarande gäller.
   Jag förstår att det inte låter helt logiskt med det är utifrån de principerna som UD fattat sitt beslut. Avrådansbeslutet kommer att uppdateras och förändras kontinuerligt."
  Så UD tager åbenbart deres befolkning som gidsler i den politiske coronakamp.
  Vh, Lars.
 3. Haha
  bonne got a reaction from Paul in Kan vi køre over broen på arbejde?   
  Nå... jeg var ovre i går. Det var for at lave noget arbejde, der krævede fysisk tilstedeværelse (opsætning af nyt Wifi)
  Sjovt at gøre holdt på Peberholmen. Måske skule jeg tage en madpakke med næste gang.
  Nå, jeg blev spurgt om jeg havde pas. Jeg havde næsten glemt at tage det med inden - er vant til bare at vise kørekort. Jeg viste det, og uden videre bad han mig køre videre. Ærgeligt at han ikke spurgte, hvad jeg skulle, for så havde jeg sagt, at jeg skulle købe ost.
  Det skulle jeg også. Jeg fik hamstret hele to oste.
  Vh, Lars.
 4. Like
  bonne got a reaction from obs in Dagpenge   
  Reglerne omkring social sikring indenfor EU er uretfærdige. Jeg har kæmpet mod min fagforening tidligere og har i sidste ende vundet og har fået "Miethe"-status.
  Den lovgivning er så vendt og drejet et hav af gange, knubskydninger er kommet til i massevis.
  Nu er jeg efter 10 år igen ledig, og kæmper igen mod min danske akasse. De forsøger igen at sende med over sundet til svensk akasse, som ikke accepterer min overflytning, da jeg har IVS (deltidsbeskæftigelse) i Danmark. Nu er jeg i gang med min første klagesag på afslag i dansk akasse i denne sag, og jeg kommer nok til at skulle køre den helt til EU. For hvordan harmonerer det med tanken om fri bevægelighed indenfor EU, hvis dansk a-akasse ikke accepterer, at jeg er berettiget til dansk akasse selvom jeg har IVS i Danmark... og Sverige ikke accepterer mig med samme begrundelse omkring min virksomhed i DK.
  Vh, Lars.
 5. Like
  bonne got a reaction from larscph in ATK på broen   
  Ingen benytter Waze?
  Rigtig smart og integreret med Android Auto og Apple Carplay.
  Vh, Lars.
 6. Like
  bonne got a reaction from BiancaNoerland in Ny i Sverige   
  Jo, men det er tyndet ret så kraftigt ud herinde... derfor får du også først svar nu. Og det bliver nok meget begrænset, hvad du får af svar. Både fordi det er svært at fortælle alt helt generelt, men også fordi der nu engang er tyndet godt ud herinde.
  Først velkommen. Hvad studerer du? Dernæst... velkommen til racismen... Her tænker jeg på dit spørgsmål omkring gratis, sproglig kursus. Min søn ønskede at kunne tale svensk og han henvendte sig derfor til bl.a. sfi http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Svenska-for-invandrare-sfi/malmo-sfi-skola/ hvor han blev nægtet undervisning på baggrund af at han er dansk og derfor ikke har brug for det. Omvendt møder man mange i samfundet, der bliver fornærmet, hvis man taler dansk. "I Sverige taler man svensk!"
  Nå... nu skal man jo ikke kun se pessimistisk på det. Der er jo også billige biler, og du har jo fået svensk personummer, kan du jo gå ud og købe en sådan.
  Dansk læge... hvis du betaler dansk skat, har du i hvert fald ret til dansk læge - overalt i Danmark. Men det har mange læger svært ved at forstå.
  Telefonnr... Visse banker kræver, at du har en svensk mobil til at modtage valideringsSMS'er... ellers ikke. Hvis du vil, kan du jo også købe et svensk VoIP nummer. Men nej, jeg har kun erfaret at det er et must med én bank.
  Hvis du betaler skat, så undersøg om det kan betale sig at du er registreret som "grænsegænger". Men som studerende er det måske ikke relevant.
  Jeg tror at det er bedre, at du spørge ind mere konkret, så er der sikkert nogle, der kan og vil hjælpe mere præcist.
  Vh, Lars.
 7. Downvote
  bonne got a reaction from hr.w in Plads til tilgivelse ?   
  Hvad var en fejl - at kvitte forummet eller at rejse tilbage til DK? I det første fald er det jo nemt at gøre godt igen,,, og i så fald: Velkommen tilbage! Jeg må indrømme, at jeg sidder sådan lidt og tænker, om jeg er den eneste dansker tilbage i Malmö... nej, seriøst, det ved jeg, at jeg ikke er, men jeg synes på det sidste, at man har kunnet læse den ene og den anden rejse tilbage. Vh, Lars.
×
×
 • Create New...