Jump to content

Paul

Members
 • Content Count

  1,195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Reputation Activity

 1. Like
  Paul reacted to bonne in Dyr bro, ja   
  Det er ikke kun os, der finder broen dyr. Selv den charmerende Noraly bliver chokeret over de 33€, der skal falde efter passagen:
  https://www.youtube.com/watch?v=nFflhVuJGN8
  6:15
  Vh, Lars.
 2. Haha
  Paul reacted to bonne in Kan vi køre over broen på arbejde?   
  Nå... jeg var ovre i går. Det var for at lave noget arbejde, der krævede fysisk tilstedeværelse (opsætning af nyt Wifi)
  Sjovt at gøre holdt på Peberholmen. Måske skule jeg tage en madpakke med næste gang.
  Nå, jeg blev spurgt om jeg havde pas. Jeg havde næsten glemt at tage det med inden - er vant til bare at vise kørekort. Jeg viste det, og uden videre bad han mig køre videre. Ærgeligt at han ikke spurgte, hvad jeg skulle, for så havde jeg sagt, at jeg skulle købe ost.
  Det skulle jeg også. Jeg fik hamstret hele to oste.
  Vh, Lars.
 3. Like
  Paul got a reaction from obs in Dagpenge   
  Problemerne opstår når to lande har forskellige regler og traditioner for social sikring.
  Danmark stikker f.eks. ud i EU-sammenhæng med, at det er arbejdstageren som (via skatten) betaler omkostningerne til social sikring, hvor det er normen i EU, at det er arbejdsgiveren der betaler omkostningerne til social sikring.
  En anden ting der kan gå galt er f.eks. når man ikke passer ind i de små nydelige kasser, som langt de fleste lønmodtagere normalt passer ind i.
 4. Like
  Paul got a reaction from larscph in Aktivitets registrering - sig hej her!   
  Bor i Sverige siden 2006. Til at begynde med i Malmø, siden 2016 i Blekinge. Der er lidt under 2 timer i bil til Malmø.
  Det er langt ude i skoven blandt raggare og hillbillies, jeg ved det, men folkens her er lige så hyggelige som i Malmø. Det er dejligt stille og grønt at bo i skoven, og man kan se elg og hjort fra vinduet om vinteren.
  Udover naturen så er den helt store forskel på Malmø økonomien - det er billigt at være husejer hér.
 5. Haha
  Paul got a reaction from larsk in Aktivitets registrering - sig hej her!   
  Bor i Sverige siden 2006. Til at begynde med i Malmø, siden 2016 i Blekinge. Der er lidt under 2 timer i bil til Malmø.
  Det er langt ude i skoven blandt raggare og hillbillies, jeg ved det, men folkens her er lige så hyggelige som i Malmø. Det er dejligt stille og grønt at bo i skoven, og man kan se elg og hjort fra vinduet om vinteren.
  Udover naturen så er den helt store forskel på Malmø økonomien - det er billigt at være husejer hér.
 6. Like
  Paul got a reaction from larsk in Kodeord er blevet lækket   
  Præcis. Derfor min undren over artiklen fra Ritzau.
  Artiklen er dybest set en reklame for sikkerhedseksperten... da det anbefales, at jeg besøger en hjemmeside. Jeg kan ikke se formålet med at besøge den hjemmeside. Skulle jeg være bekymret over mit password, så er det mest naturlige, at skifte det med det samme.
  Måske artiklen siger lidt om menneskets psykologi. En fearmonger (frygtspreder?) har lettere ved at sprede et budskab til de ukyndige, end f.eks. dit, larsk's, saglige indlæg. På den anden side, så er det svært at formidle noget til almindelige dødelige om IT.
 7. Like
  Paul reacted to larsk in Kodeord er blevet lækket   
  For det første er det faktuelt forkert. 700 mill. emailadresser er samlet, men 'kun' 21 mill. passwords er lækket.
  Siden viser, baseret på din email, om du er i nogle af de kendte læk, og vil i nogle tilfælde kunne fortælle, hvor de læk skete - f.eks. er de flestes professionelle email og password lækket i enten 2012 eller 2016 hack af LinkedIn.
  Flertallet af de 700 mill email, er uden anden information for hackerne, end at det er gyldige adresser, og du opdager typisk selv at der har været et hack, fordi du modtager rigtigt meget spam. I en mindre del af disse læk, er der også kommet andre oplysninger med (navn, adresse, alder, etc).
  Man kan lære følgende af dette:
  1) Oplys kun din email og andre vitale ting om dig selv til sider/services du VIRKELIG gerne vil have, og ikke til alle konkurrencer og lignende. Password er ikke den eneste værdi ved et læk.
  2) Brug kun samme password 1 sted, og have andre til andre sites/services, så et læk ikke pludselig giver andre adgang til alt muligt andet end det lækkede.
  3) Brug så vidt muligt engangs-, eller anonyme mailadresser, med mindre servicen i høj grad er baseret på at du gerne modtager løbende mails. Der findes dels webbaserede gratis services, som er tæt på anonyme, og dels nogle få burner-email-services, hvor mailadressen kun virker i få timer, og så er væk for evigt.
  4) brug 2-faktor validering alle steder det er muligt. Opret dig på en af de gratis udbydere, feks baseret på sms eller en kodegenerator
  5) skift passwords jævnligt - gerne hver 3. måned, men mindst en gang om året. - der findes værktøj til at have et beskyttet password-arkiv, så du med en nøgle (2-faktor !!!) kan finde alle dine andre password.
   
  Og den gyldne regel, hvis noget er gratis eller for godt til at være sandt, så er du måske ikke kunden, men varen!
 8. Like
  Paul got a reaction from larsk in Svensk demokrati   
  Hmm, ja... det har du ret i kan jeg se nu ved nærmere granskning. Det er tallene fra forrige valg jeg har lagt sammen.
  Det ændrer desværre ikke den kendsgerning, at de svenske politikere ikke helt har forstået hvordan man forhandler om regeringsmagten.
  Tak for hjælp til at rede trådene ud.
 9. Like
  Paul reacted to larsk in Svensk demokrati   
  Hej Paul
  Dine tal stemmer ikke. De 4 partier har kun 167 tilsammen, og skal have 175 for at have et flertal. Forventningen var (og er?) at venstern (med 27 mandataer) enten vil undlade at stemme, så de ikke får et flertal mod sig, eller stemme FOR löfven og dermed give dem et flertal.
  Det er utroligt arrogant af Soc og Centeren at forhandle, og så bare 'forudsætte' at en part, som er udenfor forhandlingerne bare vil hjælpe. Annie Lööf har fopr længe siden sagt at hun ikke kan lave en aftale med venstern, så det er reelt fuldstændigt tåbeligt. Men konen har jo også for 1 år siden lovet at hun hellere vil spise sin sko end hjælpe Löfven til magten :)
   
  Det er:
  soc 100,
  mp  16
  Centern 31
  lib 20
 10. Like
  Paul got a reaction from larscph in Sverige - en demokratisk bananrepublik   
  Med andre ord, så kan en förtidsröst forbindes med en identitet indtil stemmekuverterne tages ud af den ekstra kuvert på selve valgdagen. For man behöver ikke et röstkort på valgdagen, og röstkortet bliver inddraget ved förtidsröstning.
  Om röstkort: "Ska du förtidsrösta måste du ha med dig röstkortet. Röstkortet används för att skicka din röst till det valdistrikt som du tillhör i din kommun. Det är där som rösten räknas. Du prickas av i röstlängden. Innan valkuverten läggs i valurnan skiljs röstkortet från valkuverten så att valhemligheten bevaras".
  Valmyndigheten indrømmer ifølge ovenstående citat, at valghemligheden först bevaras når röstkortet skilles fra valgkuverten. Og det er Postnord der transporterer fra lokalerne med förtidsröstning til valglokalerne.
 11. Like
  Paul got a reaction from larscph in Dagens Griner (kan indeholde stødende indlæg!)   
  Gad vide om man benytter valgplakater i USA op til midtvejsvalget i November?
   
 12. Like
  Paul got a reaction from larscph in ATK på broen   
  Det er vidst kun på dansk at man skriver: "+30.000". "30.000+", det giver mening. I det første tilfælde aner man jo ikke hvad de 30.000 lægges oveni...
 13. Like
  Paul reacted to larscph in Levere bil tilbage   
  Lad være! Det er jo præcist sådan noget som gør at man skal diskutere frem og tilbage for at få lov til at låne penge til bil, hus, alt muligt her ovre som dansker fordi der er dårlige erfaringer med dem som løber fra regningen.
 14. Like
  Paul got a reaction from dannemare in Skatteverket giver afslag på bopæl i Sverige.   
  Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.
 15. Like
  Paul got a reaction from larscph in Skatteverket giver afslag på bopæl i Sverige.   
  Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.
 16. Like
  Paul got a reaction from larsk in Skatteverket giver afslag på bopæl i Sverige.   
  Jeg synes ikke du kan være tjent med, at jeg rådgiver dig efter hvad jeg kan regne ud.
 17. Like
  Paul reacted to dannemare in EB og "synske" Skat   
 18. Like
  Paul got a reaction from Kvalm in Dagens Griner (kan indeholde stødende indlæg!)   
  Herregrineren og typisk dansk.
 19. Like
  Paul reacted to sup3rior in Fordonsskatt er mere end fordoblet i 2016 - hjælp!   
  Det eneste du kan gøre er at henvende dig til fabrikanten og spørge efter dokumentation for hvad bilens Co2 værdier ifølge dens EU godkendelse er, og såfremt de vil udlevere det til dig så klage igen med det som dokumentation...
 20. Like
  Paul got a reaction from Gio in Fotokursus i Malmö   
  Gio, tak for svaret...
  Det var noget á la det jeg havde i tankerne, men det er svært gennemskueligt hvad man får for pengene.
  Som oftest får man ikke særlig meget at vide om, hvad man kan forvente af kurserne. Men, det er nok bare mig, jeg har lidt af en fobi omkring uddannelse, for man kan aldrig umiddelbart vide om man kunne have fået mere for pengene et andet sted.
 21. Like
  Paul got a reaction from larscph in Dansk TV i Västra Hamnen   
  I vores BRF indgår DR1 og TV2 i grundpakken på 16 kanaler fra ComHem, som iøvrigt betales via den månedlige afgift til BRFen. Og det er mere end rigeligt for os to.
 22. Like
  Paul got a reaction from larscph in vi søger en grund   
  Man kan selvfølgelig godt kigge på Hemnet efter en "tomt", men de største jordejere i Sverige er faktisk staten og kommunerne, så alt efter hvor man ønsker at bygge hus, så kan det ofte betale sig at kigge på kommunens hjemmeside.
 23. Like
  Paul got a reaction from hr.w in KÆMPE KAOS PÅ VEJ   
  I må meget undskylde, men jeg synes det er rimeligt... når man tager den danske passivitet i betragtning.
  Nu har danskerne jo reelt meldt sig ud af Europol (bekæmper bl.a. organiseret illegal indvandring), og Schengen-samarbejdet fungerer jo slet ikke når det kommer til flygtninge, så jeg kan da godt forstå svenskerne, når danskerne ikke gør andet end at vende det blinde øje til de titusindevis af uregistrerede flygtninge der rejser gennem Danmark på en billet købt i Hamborg.
  Det er reelt svenskernes eneste mulighed for pression overfor Danmark, og jeg synes de skal tage og lukke broen. Så kan danskerne åbne kæmpelejre til flygtninge på lorteøen - eller sende dem tilbage til Tyskland og lukke grænsen mod syd.
×
×
 • Create New...